10 Feiten achter de schermen over de tijd van Julia Louis-Dreyfus op 'Seinfeld

Inhoudsopgave:

10 Feiten achter de schermen over de tijd van Julia Louis-Dreyfus op 'Seinfeld
10 Feiten achter de schermen over de tijd van Julia Louis-Dreyfus op 'Seinfeld
Anonim

Als Elaine Benes, Seinfelds enige vrouwelijke hoofdrolspeler, creëerde Julia Louis-Dreyfus een baanbrekend komisch icoon dat een inspiratie blijft voor vrouwen overal. Tijdens de jaren '90 was het uiterst zeldzaam dat vrouwelijke personages dezelfde gravitas kregen als hun mannelijke tegenhangers. Elaine was onbeschaamd levendig, sliep net zoveel rond als haar mannelijke vrienden en keek er nooit op neer.

Elaine's status als feministisch idool is niet alleen te danken aan de schrijfvaardigheid van de maker van de show, Larry David; haar baanbrekende vertolking wordt eveneens toegeschreven aan de komische timing van Julia Louis-Dreyfus, die destijds praktisch onbekend was. Vervolgens gaf de rol Louis-Dreyfus een flink vermogen en nog meer komische rollen te komen. Maar voor velen zal het altijd Elaine Benes zijn die de talenten van de actrice belichaamt. Dus, hier zijn 10 feiten achter de schermen over haar tijd op Seinfeld.

10 Ze heeft nog nooit de eerste aflevering gezien

Seinfeld pilot-aflevering
Seinfeld pilot-aflevering

Ondanks het feit dat hij zo'n belangrijk onderdeel van de Seinfeld-bende was, zat Louis-Dreyfus niet echt in de pilot. Sterker nog, ze heeft de piloot nooit gezien en zegt dat ze dat ook nooit zal doen. De reden dat ze er nooit naar heeft gekeken? Bijgeloof.

9 Deze co-ster maakte haar altijd aan het lachen

Louis-Dreyfus had soms moeite om door een opname te komen zonder in lachen uit te barsten. Maar één acteur in het bijzonder verergerde deze reflux. Wijlen Jerry Stiller, die de vader van George, Frank Costanza, speelde, liet de actrice vaak over de vloer rollen van het lachen.

Co-ster Michael Richards, de man achter de gekke Kramer, was echter niet zo blij met haar neiging tot lijken. Veel bloopers vertonen Richards' sobere persoonlijkheid wanneer ze worden geconfronteerd met zijn giechelende collega's. Wanneer hij probeert een scène buiten Jerry's appartement te filmen voor "The Nose Job" van seizoen 3, raakt Richards steeds geïrriteerder door het lachen van de actrice tijdens de opnames.

8 De inspiratie achter 'dat' klassieke dans

In "The Little Kicks" van seizoen 8 doet Elaine een lompe dans die voor altijd zal blijven bestaan in de geschiedenis van de komedie. Echt, Elaine was een pionier op het gebied van "probeer niet ineen te krimpen"-uitdagingen met deze ongemakkelijke scène.

De inspiratie voor de scène kwam voort uit een gênant incident waarbij schrijver Spike Feresten en SNL-maker Lorne Michaels betrokken waren toen de eerste als zijn receptioniste werkte. Volgens het boek van Jennifer Keishin Armstrong, Seinfeldia: How a Show About Nothing Changed Everything, zag Feresten Michaels onhandig dansen op een afterparty. Hij zei dat Michaels danste "alsof hij nog nooit een ander mens had zien dansen."

7 Je zult deze aflevering nooit zien vanwege een controversiële Elaine-verhaallijn

Seinfeld-promo
Seinfeld-promo

Er is één aflevering van Seinfeld die fans nooit te zien zullen krijgen. "The Phone Message" van seizoen 2 heette oorspronkelijk "The Bet" en de plot draaide rond Elaine die een pistool kocht. Nog schokkender was dat de aflevering zelfs een scène bevatte waarin Elaine een pistool op haar hoofd richt in verwijzing naar de moord op JFK. Het was onvermijdelijk dat de aflevering werd geschrapt omdat hij te controversieel was.

6 Louis-Dreyfus en Larry David hadden een band over hun ongelukkige tijd op SNL

Larry en Julia op de stoep
Larry en Julia op de stoep

In de jaren tachtig werkten Louis-Dreyfus en Larry David aan SNL, zij als castlid en hij als schrijver. Beiden waren erg ongelukkig over het werken aan de show. Geen enkele schets van David kwam in de lucht terecht en dit leidde ertoe dat hij een band kreeg met de actrice, wat uiteindelijk leidde tot zijn beslissing om Seinfeld te creëren.

Zoals Louis-Dreyfus tegen The Guardian zei: "We waren allebei even ellendig en daardoor hadden we een band. Dat is waar Larry leeft: in ongemak. Daar komt de meeste komedie vandaan."

5 Een verhaallijn over de echte zwangerschap van Louis-Dreyfus maakte haar aan het huilen

Elaine zwanger op Seinfeld
Elaine zwanger op Seinfeld

Toen Louis-Dreyfus zwanger werd tijdens het filmen van seizoen 3 en 8, probeerden de schrijvers erachter te komen hoe ze dit in de show konden opnemen. Jerry Seinfeld kwam met een minder gevoelige oplossing. In een interview in 2013 met Television Arts Foundation zei ze: "De tweede keer dat ik zwanger was, was ik ongeveer drie of vier maanden in mijn zwangerschap, en Jerry, ik herinner me levendig, gooide naar mij … 'Hé, wat dacht je hiervan voor deze seizoen, zullen we het niet schrijven dat Elaine gewoon dik wordt?'"

Dit was erg verontrustend voor de actrice, die zich al onzeker voelde over haar gewichtstoename tijdens de zwangerschap, en ze barstte in tranen uit. In plaats daarvan lieten de schrijvers Elaine oversized kleding dragen om haar babybuil te verbergen.

4 Aanvankelijk had ze het gevoel dat ze niet zoveel lachte als de jongens

Aan het begin van Seinfelds oprichting was er nogal wat drama achter de schermen. Behalve dat NBC zich niet helemaal op haar gemak voelde met het uitgangspunt van de show dat het "over niets" ging, was Louis-Dreyfus ongelukkig omdat ze vond dat "ze niet zo grappig materiaal kreeg als de jongens."

Dat veranderde echter allemaal en na verloop van tijd werd Elaine een van de grappigste personages in de show, die elke seksistische overtuiging over vrouwen in komedie weerlegde. Als Elaine pakte Louis-Dreyfus veel stereotypen aan waarmee vrouwelijke personages op tv worden geconfronteerd; namelijk, vrouwelijke vrienden worden vaak geschreven als potentiële liefdesbelangen voor hun mannelijke tegenhangers. Maar Seinfeld zorgde ervoor dat, ondanks hun eerdere datinggeschiedenis, Elaine en Jerry nooit meer bij elkaar zouden komen.

3 Elaine's kenmerkende duw was geïmproviseerd

In "The Apartment" van seizoen 2 spreekt Elaine eerst de zin uit die haar slogan zou worden, "ga weg!" Maar de duw die bij haar slogan hoort, stond niet in het originele script. Louis-Dreyfus improviseerde de duw en het werd toen het kenmerkende gebaar dat haar onsterfelijke lijn volgde.

2 Ze was betrokken bij een bizarre vete met Roseanne

Op typische Seinfeld-manier werd de vete met Roseanne Barr veroorzaakt door, nou ja, niets. Het begon allemaal toen Louis-Dreyfus per ongeluk parkeerde op de parkeerplaats van Tom Arnold (destijds de echtgenoot van Roseanne) bij de CBS-studio en het escaleerde vanaf daar. Arnold liet een nogal onaangenaam briefje achter op haar auto, met de tekst: "Hoe dom ben je? Verplaats je auto, jij klootzak!"

Later verscheen Roseanne op Letterman om de vete te bespreken en bespotte ze Louis-Dreyfus, waarbij ze een pejoratief gebruikte om haar te beschrijven.

1 Bryan Cranston werd onderworpen aan enkele BTS-gags

Bryan Cranston als Tim Whatley in Seinfeld
Bryan Cranston als Tim Whatley in Seinfeld

Een van de meest iconische gaststerren van de show, Bryan Cranston speelde tandarts Tim Whatley, die zich bekeerde tot het jodendom "voor de grappen" in "The Yada Yada" van seizoen 8. Dit beledigt Jerry niet als joods persoon, maar als komiek.

Louis-Dreyfus zei dat ze Cranston vaak aardig voor de gek hield na zijn Seinfled-rol. "Een lange tijd daarna riep ik altijd wanneer ik hem zag: Hey, Tim WHAT-ley!", Zei ze in verwijzing naar haar personage dat haar gehoor verloor in de aflevering "The Mom & Pop Store" van seizoen 6 en constant "WAT" schreeuwend als de tandarts zich voorstelt.

Aanbevolen: