15 Verrassende feiten over de tijd van Courteney Cox op vrienden

Inhoudsopgave:

15 Verrassende feiten over de tijd van Courteney Cox op vrienden
15 Verrassende feiten over de tijd van Courteney Cox op vrienden
Anonim

Een van de meest geliefde Amerikaanse tv-shows aller tijden, Friends (1994-2004) heeft het publiek over de hele wereld veel gelachen. Het cultiveerde een generatie sitcom-liefhebbers en inspireerde een hecht gemeenschapsgevoel. Het is moeilijk om de overvloed aan gedenkwaardige oneliners van de show te vergeten, zoals 'kan ik nog meer kleding dragen?' en 'pi-VOT!'. Terwijl we de vaak herkenbare cast van jonge twintigers volgen tijdens hun reis van strijd en overleving in New York City, vragen we ons misschien af over de cast en crew zelf en de verhalen die zich achter de schermen van de show ontvouwen.

Hier kijken we naar 15 feiten over Courteney Cox, die de rol speelt van moederkloek en schoonmaakster Monica Geller, en haar tijd in de show die je misschien zal verrassen, zelfs als zelfverklaarde die-hard fans van Vrienden !

15 Ze werd oorspronkelijk gecast als Rachel Green

Rachel Green aan de telefoon
Rachel Green aan de telefoon

Kun je je Courteney Cox voorstellen in een andere rol in de show dan Monica? De producers castten haar aanvankelijk in de rol van verwende, onervaren 'papa's girl' Rachel Green, maar de actrice vroeg in plaats daarvan Monica te spelen omdat ze vond dat het personage beter bij haar paste en sterkere persoonlijkheidskenmerken had.

14 Ze had een geheime snoepkast op de set

The Friends Cast Drinken Milkshakes
The Friends Cast Drinken Milkshakes

Bijgenaamd door de cast en crew als Courteney's Candy Cabinet, onthulde een coververhaal uit 1996 van Us Weekly Cox' geheime voorraad junkfood, chocoladerepen en Butterfingers op de set. Het verhaal beweert ook dat ze enigszins 'verslaafd was aan snoeprepen' - een schijnbare parallel met de eetgewoonten van dikke Monica op de middelbare school.

13 Het belangrijkste liefdesbelang van haar personage zou Joey zijn

Joey Tribbiani
Joey Tribbiani

Een match die ons nu onwaarschijnlijk lijkt, de eerste versie van de show had de personages van Monica en Joey in kaart gebracht als de belangrijkste liefdesbelangen. Dit was natuurlijk voordat de show werd uitgebracht en de sprankelende chemie tussen Ross en Rachel goed werd ontvangen en aanbeden door het publiek over de hele wereld.

12 Ze is ouder dan haar oudere broer op het scherm

Monica Geller en Ross Geller aan het voetballen
Monica Geller en Ross Geller aan het voetballen

Hoewel hij haar oudere broer Ross in de show speelt, is David Schwimmer eigenlijk twee jaar jonger dan Cox in het echte leven. Dit feit lijkt hun capaciteiten als acteurs in het spelen met de competitieve oudere broer/jongere zus-dynamiek opnieuw te bevestigen.

11 Ze was het beroemdste castlid toen de show begon

Jonge Courteney Cox
Jonge Courteney Cox

Als de meest ervaren actrice uit de hoofdcast toen de show begon, werd Cox bekend om haar moederlijke karakter op de set toen ze haar medesterren adviseerde elkaar acteernotities, suggesties en tips te geven. Dit was om de show nog leuker te maken, zodat de cast en crew haar konden vertellen 'als ik iets grappiger kon doen'.

10 Ze is geen fan van koffie

Monica Geller en Chandler Bing in Central Perk
Monica Geller en Chandler Bing in Central Perk

Ondanks al die tijd dat haar personage kopje na kopje koffie dronk in Central Perk, het belangrijkste koffiehuis van de show, drinkt Cox zelf geen koffie en deed ze alleen maar alsof tijdens het filmen van lege mokken.

9 Ze wist dat Monica en Chandler vanaf het begin voorbestemd waren

Monica Geller en Chandler Bing
Monica Geller en Chandler Bing

Lang voordat hun liefdesverhaal in de show werd geïntroduceerd, had Cox verklaard dat als Monica een personage uit de hoofdcast zou moeten ontmoeten, het Chandler zou zijn. Wat een akelig nauwkeurige voorspelling achteraf!

8 Haar komische optreden werd door critici als grensoverschrijdend beschouwd

Monica Geller Kattenpak
Monica Geller Kattenpak

Aangezien Friends over het algemeen op de markt werd gebracht als een gezinsvriendelijke show, zal het je misschien verbazen te horen dat de Los Angeles Times en andere critici destijds dachten dat Cox' optreden als Monica cruciaal was voor de ondermijning van het stigma dat aantrekkelijke vrouwen waren niet in staat om komedie te spelen. Dit was voornamelijk te danken aan haar dialoog waarin taboe-onderwerpen op televisie aan bod kwamen, zoals veilige seks, losse seks en leeftijdsverschillen in relaties.

7 Ze deelt Monica's intense schoonmaakgewoonten

Monica Geller Schoonmaak
Monica Geller Schoonmaak

Zoals elke fan van Friends zou weten, heeft Monica een lichte intensiteit als het gaat om reinheid. Net als bij Monica, werd Cox' eigen netheid een punt van aandacht toen ze begon met het opruimen van de kleedkamers van haar castmates op de set - iets wat Monica zeker zou doen zonder een oogje in het zeil te houden!

6 Matthew Perry liep vlak langs Courteney Cox de eerste keer dat ze het dikke pak aantrok

Monica Geller en Chandler Bing op de middelbare school
Monica Geller en Chandler Bing op de middelbare school

Sommige van de grappigste momenten op Friends waren in flashback-afleveringen toen we het jongere zelf van de personages te zien kregen. Toen Cox voor het eerst probeerde het dikke pak aan te trekken dat werd gebruikt om flashbacks van Monica op de middelbare school te laten zien, liep Matthew Perry blijkbaar vlak langs haar heen zonder haar helemaal te herkennen!

5 Haar huwelijk inspireerde een grap en onthulde naamsveranderingen in de openingscredits

Vrienden credits grap Jennifer Aniston Arquette
Vrienden credits grap Jennifer Aniston Arquette

In een brutale grap over Cox' recente huwelijk met David Arquette destijds en haar daaropvolgende naamsverandering in Courteney Cox Arquette, werd 'Arquette' toegevoegd aan het einde van alle namen van de acteurs, actrices en crew in de openingscredits voor "The One After Vegas."

4 Ze had er spijt van dat ze op een gegeven moment de rol van Monica accepteerde

Monica Geller Turkije Hoofd
Monica Geller Turkije Hoofd

Vanwege de afnemende dramatische kracht en complexiteit van de verhaallijn van haar personage in die tijd in vergelijking met het centrale romantische verhaal van Rachel en Ross, begon Cox spijt te krijgen van haar beslissing om de rol van Monica te accepteren. Ze veranderde uiteindelijk van gedachten toen het subplot van Monica en Chandler als liefdesbelangen werd geïntroduceerd.

3 Ze verdiende een aantal serieuze recordbrekende munten

Courteney Cox in talkshow
Courteney Cox in talkshow

Cox was niet alleen een getalenteerde actrice en beroemd televisie-icoon, maar ook haar co-sterren Jennifer Aniston en Lisa Kudrow stonden in 2005 in het Guinness Book of World Records omdat ze de best betaalde actrices van allemaal waren tijd op televisie. Ze verdienden elk een verbluffend bedrag van $ 1 miljoen per aflevering voor de laatste twee seizoenen van de show.

2 Zij is de enige van de hoofdrolspelers die niet genomineerd was voor een Emmy

Vrienden gecast bij de Emmy's
Vrienden gecast bij de Emmy's

Hoewel ze door critici werd geprezen vanwege haar uitstekende komische prestaties, blijft Cox het enige hoofdcastlid van de show die nog nooit is genomineerd voor een Emmy.

1 Ze was zwanger tijdens de opnames van het laatste seizoen

Monica Geller en Chandler Bing met baby's
Monica Geller en Chandler Bing met baby's

Tijdens de opnames van het aangrijpende laatste seizoen van de show waarin Monica en Chandler zich vestigen met hun pasgeboren baby's en nieuwe appartement, was Cox in het echt zwanger van haar dochter, Coco Arquette. Dit laat zien dat ze de term 'werkende moeder' naar een heel nieuw niveau tilt.

Aanbevolen: