Alles waar Kristen Wiig mee bezig is geweest sinds 'Saturday Night Live

Inhoudsopgave:

Alles waar Kristen Wiig mee bezig is geweest sinds 'Saturday Night Live
Alles waar Kristen Wiig mee bezig is geweest sinds 'Saturday Night Live
Anonim

Al bijna tien jaar zorgt Kristen Wiig ervoor dat het publiek hun kanten opsplitst tijdens Saturday Night Live. De in New York geboren actrice maakte haar debuut in de show in 2005 en vestigde zich al snel als een van de meest getalenteerde komieken in de industrie. In acht jaar televisie blies Wiig leven in een vlaag van hilarisch geniale personages; zoals Gilly het ondeugende schoolmeisje en de iconische Target Lady.

Wiig zou de show echter in 2012 verlaten en een reeks spraakmakende rollen en projecten nastreven. Van voor een Oscar genomineerde comedyfilms tot superheldenfilms met een groot budget, Wiig heeft het allemaal gedaan! Hieronder staat een lijst met alles wat Kristen Wiig heeft gedaan sinds hij zich terugtrok uit de geliefde schetsshow. Je zult misschien aangenaam verrast zijn door wat je vindt.

10 Bruidsmeisjes

Afbeelding
Afbeelding

Technisch gezien is deze een soort van valsspelen. Maar het moet vermeld worden. Terwijl hij nog steeds optrad bij SNL, werkte Wiig samen met actrice en vriendin, Annie Mumolo, om een scenario te schrijven voor producer Judd Apatow. Dit schijnbaar onbeduidende script zou de Oscar-genomineerde komedie-kaskraker Bridesmaids worden. De film, geregisseerd door Paul Feig en met Wiig in de hoofdrol, was een kritische en commerciële lieveling.

Sparking Wiig's carrière evenals die van komische legendes zoals Melissa McCarthy en Maya Rudolph. Het is sindsdien erkend als een toetssteen voor vrouwen in komedie.

9 Despicable Me-franchise

Afbeelding
Afbeelding

Na het verlaten van SNL en het vinden van succes als filmactrice, ging Wiig het personage van Lucy Wilde inspreken in de ongelooflijk succesvolle Despicable Me 2. Een agent van de Anti-Villain League en een liefdesbelang voor de hoofdpersoon, Gru, Lucy was meteen een hit bij fans. Maar het was Wiig die de charme en energie van het personage tot leven bracht, waarmee ze opnieuw haar komische talent liet zien. Wiig zou het personage opnieuw gaan uitspreken in Despicable Me 3, voordat hij in de nabije toekomst afscheid zou nemen van de franchise.

8 De Skeleton Twins

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel ze haar carrière als komische acteur begon, heeft Wiig sindsdien aangetoond dat ze ook serieuzere rollen aankan. Na Bridesmaids zou Wiig de hoofdrol spelen in The Skeleton Twins, een onafhankelijke dramafilm waarin ook SNL-veteraan, Bill Hader, speelde. De film volgt Milo en Maggie, een twee-eiige tweeling die na tien jaar stilte herenigd wordt. De film ging in première op het Sundance Film Festival 2014, waar hij werd geprezen voor zijn verhaal, regie en uitvoeringen.

7 The Looney Tunes Show

Afbeelding
Afbeelding

Nadat ze haar natuurlijke talent als komische stemacteur heeft bewezen, zou het geen verrassing moeten zijn om te horen dat Wiig ook een iconisch geanimeerd personage heeft geuit. In 2011 voegde Wiig zich bij de cast van de onlangs nieuw leven ingeblazen Looney Tunes Show, en leende haar stem aan het personage van Lola Rabbit. De show liep gedurende twee seizoenen gedurende vier jaar en Wiig was gedurende de hele reis een toegewijd castlid. Voor haar optreden won ze een BTVA-prijs en werd ze ook genomineerd voor twee Primetime Emmy's.

6 De Mars

Afbeelding
Afbeelding

In haar carrière heeft Wiig gewerkt met een line-up van getalenteerde regisseurs en filmmakers. Zelfs de kans krijgen om samen te werken met sciencefictionlegende Ridley Scott. In 2015 trad Wiig toe tot de cast van Scott's film, The Martian. Naast Hollywoodsterren als Matt Damon, Jessica Chastain en Jeff Daniels. De film volgt een astronaut die moet zien te overleven nadat hij op Mars is gestrand. In de film speelde Wiig Annie Montrose, een directeur mediarelaties die helpt om de astronaut naar huis te brengen.

De film was een kritisch en commercieel succes en opnieuw een prominente rol voor Wiig's groeiende portfolio.

5 Zoolander 2

Afbeelding
Afbeelding

In 2016 zou het succes van Wiig echter even stilvallen. In de loop van dit jaar zou Wiig een hoofdrol spelen in het komische vervolg, Zoolander 2. In de film speelde Wiig Alexanya Atoz, een excentriek slechte modeontwerper. De film werd gekenmerkt door een met sterren bezaaide cast, met andere komische acteurs zoals Ben Stiller, Owen Wilson en Will Ferrell. Helaas was de film een kritische en commerciële mislukking en werd genomineerd voor negen Golden Raspberry-awards, waarbij Wiig werd genomineerd voor Slechtste vrouwelijke bijrol. Wiig was het enige lid van de cast die de Razzie won voor haar optreden.

4 Ghostbusters

Afbeelding
Afbeelding

Wiigs volgende grote project zag haar hereniging met haar bruidsmeisjesfamilie, in het bijzonder Paul Feig en Melissa McCarthy. Het project was een van geslacht verwisselde Ghostbusters-film, waarin ook SNL-stamgasten, Leslie Jones en Kate McKinnon, speelden. De film haalde snel de krantenkoppen toen de trailer de meest gehate filmtrailer op YouTube werd. Het leek erop dat de fandom gewoon niet klaar was voor een volledig vrouwelijk Ghostbusters-team en dat bleek. De film was een commerciële mislukking, hoewel hij positieve recensies ontving van critici vanwege zijn uitvoeringen en komedie.

3 The Simpsons

Afbeelding
Afbeelding

Sinds de opkomst van haar carrière heeft Wiig ook personages ingesproken in twee verschillende afleveringen van The Simpsons. Ze maakte haar eerste verschijning op de show in 2011, in de aflevering "Flaming Moe". Waar ze een muziekleraar speelde genaamd Calliope Juniper, die een romance op gang bracht met serie-regulier, Principal Skinner. Wiig verscheen opnieuw in de aflevering "Homerland", waar ze een bipolaire FBI-agent genaamd Annie Crawford uitte. Je weet dat je een beroemdheid bent als je in The Simpsons bent geweest, en Kristen Wiig heeft er twee keer op gespeeld!

2 Wonder Woman: 1984

Afbeelding
Afbeelding

Onlangs keerde Wiig terug naar onze schermen in Wonder Woman: 1984. Het vervolg op de veelgeprezen film van Patty Jenkins, het was ook de negende aflevering van het DC Extended Universe. In de film portretteerde Wiig Barbara Ann Minerva (algemeen bekend als Cheetah) Wonder Woman's vriend werd een gezworen vijand.

De rol was een unieke match voor Wiig, die nog nooit eerder een rol had gespeeld met zo veel gebruik van CGI of stuntwerk. Maar op ware Kristen Wiig-manier deed ze geweldig werk. De film kreeg echter een lauwe reactie van critici, maar is sindsdien de meest bekeken direct-naar-streaming-film van 2020 geworden.

1 Weerhaak en ster Ga naar Vista Del Mar

Afbeelding
Afbeelding

Dit jaar verraste Wiig ons allemaal toen ze herenigd werd met de co-schrijver van Bridesmaids, Annie Mulolo om een heel ander soort komedie te schrijven. Barb and Star Go to Vista Del Mar volgt twee vrienden die hun kleine stad verlaten om op vakantie te gaan naar Vist Del Mar, Florida, waar onvermijdelijke grappen volgen. Met in de hoofdrollen Wiig en Mulolo in de titulaire rollen, sterren in de film ook Jamie Dornan en Damon Wayans Jr.

De film werd op 12 februari uitgebracht op streaming en heeft positieve recensies ontvangen van critici. Maar dat is niet alles, Wiig gebruikte de film ook om aan te kondigen dat zij en haar man nu de trotse ouders waren van een tweeling, een jongen en een meisje genaamd Shiloh en Luna.

Aanbevolen: