10 beroemdheden die je niet kende Disney-personages met stem

Inhoudsopgave:

10 beroemdheden die je niet kende Disney-personages met stem
10 beroemdheden die je niet kende Disney-personages met stem
Anonim

Hoewel het veilig is om te zeggen dat bijna elke geanimeerde Disney-film een groot succes wordt, zijn we ons soms niet bewust van de stemmen achter sommige van onze favoriete personages. Vandaag dachten we dat we eens zouden kijken naar die celebs waarvan we eigenlijk geen idee hadden dat ze hun stem hebben geleend aan een aantal behoorlijk iconische Disney-personages, en als je je afvraagt over wie we het precies hebben, kom je er snel achter!

Van Esmeralda in De klokkenluider van de Notre Dame tot Eudora in De prinses en de kikker - blijf scrollen om te zien wie de lijst heeft gemaakt!

10 Demi Moore als Esmeralda in 'The Hunchback Of Notre Dame'

Demi Moore als Esmeralda in De klokkenluider van de Notre Dame
Demi Moore als Esmeralda in De klokkenluider van de Notre Dame

De lijst wordt afgetrapt door Hollywood-ster Demi Moore, de stem achter het mooie zigeunermeisje Esmeralda uit Disney's geanimeerde muziekdrama The Hunchback of Notre Dame uit 1996, gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1831 van Victor Hugo. Demi Moore werd beroemd in de jaren 80 met rollen in films als Blame It on Rio, St. Elmo's Fire en About Last Night… - en ze is zeker een van de bekendste sterren achter de stem van Disney.

9 Christian Bale als Thomas in 'Pocahontas'

Christian Bale als Thomas in Pocahontas
Christian Bale als Thomas in Pocahontas

Een andere Disney-klassieker uit de jaren 90 die op de lijst van vandaag staat, is de geanimeerde historische film Pocahontas uit 1995, die losjes was gebaseerd op het leven van de Indiaanse vrouw Pocahontas. Wat velen waarschijnlijk niet weten, is dat de stem achter John Smiths trouwe vriend Thomas eigenlijk toebehoort aan niemand minder dan Hollywood-ster Christian Bale. Christan werd eind jaren 80 beroemd na een hoofdrol in de coming-of-age oorlogsfilm Empire of the Sun.

8 Nicole Scherzinger als Sina in 'Moana'

nicole scherzinger - sina in moana
nicole scherzinger - sina in moana

Volgende op de lijst is muzikant Nicole Scherzinger, de stem achter Sina, het dorpshoofd uit Disney's 3D-computergeanimeerde avontuur Moana uit 2016.

Nicole werd in 2005 beroemd als leadzangeres van de Pussycat Dolls, en hoewel ze vooral bekend is als muzikante, doet de ster zo nu en dan ook Hollywood-projecten.

7 Idris Elba als Chief Bogo in 'Zootopia'

idris elba - chief bogo in zootopia
idris elba - chief bogo in zootopia

Laten we verder gaan met Hollywood-ster Idris Elba, die de stem is achter Chief Bogo - de Afrikaanse buffel die de politiechef is van het 1e politiebureau van Zootopia in Disney's computergeanimeerde buddy-politiefilm Zootopia uit 2016. Idris Elba werd beroemd in de jaren 2000 met rollen in films als American Gangster en 28 Weeks Later - en sindsdien is hij een vaste waarde in de filmindustrie!

6 Joaquin Phoenix als Kenai in Brother Bear

joaquin phoenix - kenai in broer beer
joaquin phoenix - kenai in broer beer

Een andere Hollywood-ster die de lijst van vandaag heeft gehaald, is Joaquin Phoenix, de stem achter Kenai in Disney's geanimeerde komedie-drama Brother Bear uit 2003. Joaquin begon zijn acteercarrière in de jaren 80 met rollen in films als SpaceCamp en Parenthood - en sindsdien vestigde hij zich als een van de meest getalenteerde acteurs van zijn generatie.

5 Tony Goldwyn als Tarzan in 'Tarzan'

Tony Goldwyn als Tarzan in Tarzan
Tony Goldwyn als Tarzan in Tarzan

Laten we verder gaan met Disney's geanimeerde avonturenfilm Tarzan uit 1999, waarin acteur Tony Goldwyn eigenlijk de stem is achter het titulaire personage. Tony werd bekend in de jaren 90 met rollen in films als Ghost, Harold Nixon in Nixon en The Last Samurai, maar een jonger publiek kent hem misschien als Fitzgerald Grant III in het juridische/politieke drama Scandal.

4 Danny DeVito als Phil in 'Hercules'

Danny DeVito als Phil in Hercules
Danny DeVito als Phil in Hercules

De volgende op de lijst is de legendarische acteur Danny DeVito, de stem achter Philoctetes in Disney's geanimeerde muzikale fantasie Hercules uit 1997.

Danny DeVito - die nu 76 jaar oud is - begon zijn carrière in de jaren 70 en in de jaren 80 was hij al een vaste waarde in de filmindustrie. Sindsdien speelde Danny in tal van blockbusters zoals The War of the Roses, Batman Returns, Matilda, L. A. Confidential en Man on the Moon.

3 Joseph Gordon Levitt als Jim Hawkins in 'Treasure Planet'

joseph gordon-levitt - jim hawkins in schatplaneet
joseph gordon-levitt - jim hawkins in schatplaneet

De stem achter Jim Hawkins uit Disney's geanimeerde sci-fi actie-avontuur Treasure Planet 2002 is Joseph Gordon-Levitt. De acteur begon zijn carrière in de jaren 90 met rollen in films als 10 Things I Hate About You en Angels in the Outfield, maar het was pas later dat de acteur internationale faam verwierf. Tegenwoordig is Joseph Gordon-Levitt vooral bekend door zijn hoofdrol in films als 500 Days of Summer, Inception, The Dark Knight Rises en G. I. Joe: De opkomst van Cobra.

2 Mindy Kaling als walging in 'Inside Out'

mindy kaling - walging binnenstebuiten
mindy kaling - walging binnenstebuiten

De volgende op de lijst is Disney's computergeanimeerde komedie Inside Out 2015 waarin actrice Mindy Kaling de stem achter Walging is. Mindy werd voor het eerst beroemd door haar vertolking van Kelly Kapoor in de sitcom The Office in 2005, maar tegenwoordig staat de ster niet alleen bekend als een ongelooflijk getalenteerde actrice, maar ook als een geweldige komiek en schrijver!

1 Oprah Winfrey als Eudora in 'The Princess And The Frog'

Oprah Winfrey als Eudora in The Princess and the Frog
Oprah Winfrey als Eudora in The Princess and the Frog

De lijst wordt afgerond door Oprah Winfrey, de stem achter Tiana's moeder Eudora uit Disney's romantische animatiefilm The Princess and the Frog uit 2009. Natuurlijk weten de meeste mensen dat Oprah niet in de eerste plaats een actrice is, aangezien de ster beroemd werd als een zeer succesvolle televisiepresentator die zeker enkele van de meest intrigerende en eerlijke interviews met beroemdheden in de geschiedenis heeft gegeven.

Aanbevolen: