8 Beroemdheden die hun roem hebben gebruikt om hun stem te laten horen

Inhoudsopgave:

8 Beroemdheden die hun roem hebben gebruikt om hun stem te laten horen
8 Beroemdheden die hun roem hebben gebruikt om hun stem te laten horen
Anonim

Van vrouwelijke beroemdheden in Hollywood was bekend dat ze hun stem uitbrachten over de oorzaken waar ze om geven. Hoewel slechts een paar sterren standvastig zijn in waar ze in geloven, heeft dit handjevol beroemdheden hun platforms en rijkdom gebruikt om te helpen vechten voor wat juist is. Gelukkig zijn er steeds meer beroemdheden die het bewustzijn vergroten en enig licht werpen op de kwesties die er toe doen. Van de Black Lives Matter-beweging tot de MeToo-beweging tot het klimaatveranderingsactivisme, deze beroemdheden aarzelen niet om hun mening te geven. Kijk eens naar deze vrouwelijke beroemdheden die pleiten voor het grotere goed.

9

8 Nina Simone

De iconische zangeres Nina Simone werd beschouwd als The Voice of the Civil Rights Movement en werd niet voor niets zo genoemd. Veel van haar liedjes hebben perfect de herrie van de jaren 60 vastgelegd. Ze schreef zelfs het nummer Mississippi Goddam, dat in 1964 werd uitgebracht, als reactie op de bomaanslag op 16th Street Baptist Church in Birmingham, Alabama. De tragedie waarbij vier zwarte meisjes om het leven kwamen, heeft de zangeres ertoe aangezet het nummer helaas te schrijven. Het nummer werd in tal van zuidelijke staten verboden en veel van de platen die destijds naar de radiostations werden gestuurd, werden vernietigd

7 Jennifer Lopez

De Jenny From The Block-zangeres en haar zussen hebben in 2009 de Lopez Family Foundation opgericht. De stichting is opgericht om moeders en hun kinderen toegang te geven tot hoogwaardige gezondheidszorg. Naast het opzetten van een stichting om anderen te helpen, staat Lopez ook bekend als een van de beroemde feministen, wat te zien is aan haar werk bij Amnesty International. Nadat Lopez hoorde over het toenemende aantal vrouwen dat wordt vermoord in Mexico, heeft ze samengewerkt met Amnesty International om op een tweetalige website meer bekendheid te geven aan dit probleem.

6 Viola Davis

Als iemand die zelf discriminatie en armoede heeft meegemaakt, pleit Viola Davis voor bewustwording bij het bestrijden van honger bij kinderen. Nu de How to Get Away with Murder-actrice in de positie is om anderen te helpen, verspilde ze geen tijd en hielp ze meteen om het bewustzijn over de kwestie te verspreiden. De nationale woordvoerder van No Kid Hungry werkt er hard aan om ervoor te zorgen dat elk kind de hulp krijgt die het nodig heeft. Davis voegde eraan toe dat de onzekerheid over wanneer je volgende ma altijd komt, een enge ervaring is die geen enkel kind zou moeten doorstaan.

5 Dolly Parton

Amerikaanse singer-songwriter Dolly Parton is tegenwoordig een van de beroemdste filantropen. Ze is een van de beroemdheden die pleiten voor toegang tot onderwijs voor kinderen. In haar streven om anderen te helpen, heeft ze in 1988 de Dollywood Foundation opgericht om de verarmde Appalachen te helpen toegang te krijgen tot onderwijs om academisch succes te behalen.

4 Beyoncé

Amerikaanse singer-songwriter Beyonce en haar man Jay-Z behoren tot de beroemdheden die de Black Lives Matter-beweging steunen. Ter ondersteuning van mensen die zwaar worden getroffen door het ongebreidelde racisme in het land, heeft het krachtpatserspaar een grote hoeveelheid geld gedoneerd om de demonstranten te helpen die in B altimore en Ferguson gevangen zitten. Ze boden ook wat extra steun aan de familie door de families van de slachtoffers te ontmoeten.

3 Serena Williams

De tennislegende Serena Williams staat algemeen bekend als iemand die pleit voor zwarte vrouwen. Williams heeft campagne gevoerd tegen de ongelijke beloning van de vrouwelijke atleten en geklaagd over de seksistische dresscodes in het tennis. Nadat ze een levensbedreigende complicatie heeft gehad met betrekking tot de geboorte van haar dochter, heeft ze een ontroerend essay geschreven over haar ervaring. Ze is de belangrijkste investeerder geworden in Maumee, een gezondheidstechnologiebedrijf dat een einde wil maken aan de zwarte moedersterftecrisis in de Verenigde Staten. S.

2 Jane Fonda

Amerikaanse actrice, activiste en voormalig fotomodel Jane Fonda staat algemeen bekend als een van de beroemdste activisten van de vorige eeuw. Haar politiek activisme kwam voor het eerst naar voren in de jaren zestig toen ze voet aan de grond kreeg bij de Civil Rights Movement. Sindsdien heeft ze haar gevoelens geuit over tal van kwesties en steunde ze de inheemse bezetting van het eiland Alcatraz in 1969. Ze is ook een groot voorstander van de Black Panthers-partij in de jaren zeventig. Ze heeft een lange geschiedenis van vechten voor waar ze in gelooft en deinst niet terug zolang ze weet dat ze gelijk heeft. Hoewel ze lijkt te pleiten voor het grotere goed, heeft de 84-jarige actrice in de jaren zeventig ook wat negatieve kritiek gekregen van mensen van de regering, en werd ze zelfs gearresteerd voor vermeende drugshandel toen ze terugkeerde naar het land na haar anti- -oorlogstour.

1 America Ferrera

Amerikaanse actrice, producer en regisseur America Ferrera heeft campagne gevoerd voor een betere en toegevoegde vertegenwoordiging van Latinx-acteurs in de Hollywood-scene. De Latinx-gemeenschap bestaat uit individuen die zijn opgegroeid in de Verenigde Staten en die Latijns-Amerikaanse wortels hebben. Ferrera walgde van haar eigen ervaring toen ze nog begon; ze herinnerde zich zelfs dat de enige rollen die voor iemand als zij bestonden de vriendin van een gangbanger, een brutale winkeldief en een zwangere Chola waren. Ferrera is van mening dat dit moet stoppen en dat Hollywood zijn deuren moet uitbreiden naar de Latinx-gemeenschap.

Aanbevolen: