10 feiten over 'The Jetsons' die je misschien niet kende

Inhoudsopgave:

10 feiten over 'The Jetsons' die je misschien niet kende
10 feiten over 'The Jetsons' die je misschien niet kende
Anonim

Hoewel The Jetsons misschien van korte duur was, is de cartoon erg geliefd en een van die klassiekers die mensen nooit zullen vergeten. De animatieserie werd slechts drie seizoenen uitgezonden van 1962-1963, maar de show was fascinerend om te zien omdat het zich in de toekomst afspeelde. De tijdreizende film Back to the Future is niet de eerste plaats waar het concept van een vliegende auto bestond. Vliegende auto's verschenen in de Jetsons, samen met hologrammen en tal van robotachtige constructies. De familie Jetsons had zelfs een robotmeisje genaamd Rosie.

De Jetsons waren geliefd en zijn dat nog steeds omdat het zijn tijd ver vooruit was en technisch gezien zijn tijd nog steeds vooruit is omdat veel van de uitvindingen en voorspellingen van de show vandaag nog moeten uitkomen. Hier zijn tien buitenaardse feiten over The Jetsons die je misschien versteld doen staan!

10 Het themanummer kwam in de Hot 100-hitlijsten van Billboard terecht

De Jetsons hadden een Billboard-hit
De Jetsons hadden een Billboard-hit

Het themalied voor deze futuristische cartoon verscheen in 1986 in de Billboard Hot 100-hitlijsten, maar waarom? The Jetsons werd in 1985 vernieuwd en werd tot 1987 uitgezonden voor 51 afleveringen. In 1986 werd het nummer geremasterd en uitgebracht op radiostations, en belandde op 9 in de Billboard Hot 100-hitlijsten.

9 De show werd geannuleerd omdat de meeste Amerikanen geen kleurentelevisie hadden

De familie Jetsons in hun vliegende auto
De familie Jetsons in hun vliegende auto

Minder dan 10% van de Amerikanen had een kleurentelevisie in 1962 toen The Jetsons voor het eerst werd uitgezonden. Het was de eerste ABC-show die in kleur werd uitgezonden. Plaatsen zoals Los Angeles, Chicago, Detroit, New York en San Francisco waren de enige gegarandeerde plaatsen om deze cartoon in al zijn levendigheid te zien. Kijkers die de show in zwart-wit bekeken, misten het volledige effect van de show. Het is veilig om aan te nemen dat veel mensen geen vliegende auto zonder kleur zouden willen zien.

8 'Jetsons: The Movie' bestond al

Jetsons The Movie 1990
Jetsons The Movie 1990

Het tijdstempel van The Jetsons is inconsistent. Het eerste seizoen duurde van 1962-1963, maar er kwamen 20 jaar herhalingen tot de heropleving van 1985-1987. Toen was er in 1990 een animatiefilm getiteld Jetsons: The Movie. Dit leuke feit lijkt misschien niet zo interessant. De meeste tekenfilms hebben uiteindelijk een film of een paar en soms zelfs live-actiefilms. Wat echter interessant is, is dat de beroemde zangeres uit de jaren 80 Tiffany, bekend van haar lied, I Think We're Alone Now, Judy Jetson uitsprak. Interessant genoeg waardeerden veel fans haar creatieve inbreng in de film niet.

7 Kanye West wilde creatief regisseur zijn in de live-actiefilm van Jetson

Een geanimeerde Kanye West in The Jetsons
Een geanimeerde Kanye West in The Jetsons

Kanye West staat bekend om het produceren van enorme muzikale hits, geen films. Met dat in gedachten, krab je misschien je hoofd over West's bijna betrokkenheid bij een langspeelfilm van Jetson. De rol van West zou die van Jay-Z zijn in The Great Gatsby, met zijn bijdrage als artiest. West had echter grotere plannen. Hij wilde inspraak hebben in de kunst en architectuur van de film. Denise De Novi, die verondersteld werd de producent te zijn van deze film die nooit uitkwam, bevestigde dat West niet de creative director was, maar ze hield van West's liefde voor The Jetsons.

6 'The Jetsons' vonden plaats in 2062

The Jetsons Maid Rosie
The Jetsons Maid Rosie

Iedereen weet dat The Jetsons in de toekomst plaatsvond. Als je echter iemand die in de jaren 60 is opgegroeid vraagt in welk jaar The Jetson's plaatsvond, zouden ze je waarschijnlijk niet kunnen vertellen. De show vond plaats 100 jaar na de conceptie. De show was inderdaad zijn tijd vooruit, want in 2021 hebben we nog steeds geen robotmeisjes, en misschien komt het beste wat we ooit in de buurt van 3D-geprint voedsel hebben gekregen, tv-diners.

5 'The Flintstones' geïnspireerd op 'The Jetsons'

The Jetsons Meet the Flintstones uit 1987
The Jetsons Meet the Flintstones uit 1987

Hanna-Barbera wilde nog een show zo succesvol als The Flintstones, maar kon geen unieke ideeën bedenken. Natuurlijk bedacht het creatieve duo het beste idee, een tekenfilm tegenover The Flintstones. Terwijl The Flintstones zich afspeelde tijdens The Stone Age, vindt The Jetsons plaats in de toekomst.

4 '1975: And The Changes To Come' was ook een inspiratie

De Jetsons-computers
De Jetsons-computers

Het moet een uitdaging zijn geweest om toekomstige uitvindingen voor deze cartoon te bedenken. Hoewel we nog steeds niet beschikken over enkele van de futuristische gadgets die The Jetsons lieten zien, kan het moeilijk zijn om uitvindingen te ontwikkelen die in 3031 bestonden. Het internet is tenslotte misschien wel een van de grootste uitvindingen ooit. 1975: And the Changes to Come kwam uit in 1962, maar voorspelde uitvindingen die mensen in 1975 zouden kunnen zien, zoals grote mainframecomputers. Deze torenhoge mainframecomputer was zichtbaar op het werkstation van George Jetson. De afbeeldingen van het boek tonen ook het idee van een ma altijdautomaat met drukknop, een paar variaties op futuristische televisietoestellen en meer!

3 Don Messick, die de stem van Scooby-Doo uitsprak, ook de stem van Astro

George Jetson en Astro The Jetsons
George Jetson en Astro The Jetsons

Zelfs in een futuristische wereld hielden gezinnen van honden. Astro is de hond van de familie Jetson. Ironisch genoeg is hij een Duitse dog zoals Scooby-Doo, maar Scooby-Doo, Where Are You! zou pas zeven jaar later uitkomen nadat The Jetsons voor het eerst werd uitgezonden. Als je naar Astro luistert, v alt niet te ontkennen dat de stem hetzelfde is. Don Messick uitte ook Dr. Quest, de vader van Jonny Quest, in The Adventures of Jonny Quest, die voor het eerst werd uitgezonden in 1964.

2 The Flintstone Family verscheen in één aflevering

Elroy's Mob, de laatste aflevering van The Jetson's
Elroy's Mob, de laatste aflevering van The Jetson's

Je hebt deze cameo misschien gemist als je niet goed genoeg keek. Terwijl de familie Jetsons de familie Flintstones ontmoette in de tv-special The Jetsons Meet The Flintstones uit 1987, verschijnen The Flintstones in de aflevering Elroy's Mob. Een schoolpestkop genaamd Kenny Countdown wordt betrapt bij het kijken naar de miljardste herhaling van The Flintstones op wat we een smartwatch zouden noemen. De pestkop krijgt zijn horloge in beslag genomen door een robotleraar.

1 George Jetson had een heel gemakkelijk werkleven

De korte werkweek van George Jetson
De korte werkweek van George Jetson

Wie wil er niet een slim huis kunnen betalen terwijl hij maar drie dagen per week werkt??? Ja, George Jetson werkte maar drie dagen per week voor ongeveer drie uur, volgens Mother Jones. had een onderliggende implicatie dat George Jetson, de vader van de show, overwerkt was door zijn baas Cosmo Spacely. Bovendien hoefde George tijdens zijn drie uur durende dienst alleen maar op knoppen te drukken. Je kunt je alleen maar voorstellen hoe blij (of verveeld) de wereld zou zijn als de werkplekken er vandaag zo uit zouden zien!

Aanbevolen: