10 televisiepersonages die hun show verlieten zonder enige uitleg

Inhoudsopgave:

10 televisiepersonages die hun show verlieten zonder enige uitleg
10 televisiepersonages die hun show verlieten zonder enige uitleg
Anonim

Of het nu komt door het schrappen van een verhaallijn of door een acteur die andere rollen gaat spelen, tv-programma's zullen vaak moeten uitleggen waarom een bepaald personage plotseling is verdwenen. Hoewel, er zijn van die zeldzame gelegenheden waarbij de schrijvers hun handen in de lucht steken en gewoon doen alsof het personage nooit heeft bestaan.

Dit fenomeen is zo algemeen geworden op de moderne televisie, dat het nu bekend staat als 'Chuck Cunningham-syndroom', genoemd naar het Happy Days-personage dat maar in één aflevering zou verschijnen. Hoewel ze misschien niet het gelukkige einde hebben gekregen dat ze verdienden, is hier een eerbetoon aan die televisiepersonages die door hun eigen makers zijn vergeten

Hier zijn 10 televisiepersonages die hun shows zonder enige uitleg hebben verlaten.

10 Mark Brendanawicz - 'Parks &Recreation'

Mark Brendanawicz
Mark Brendanawicz

Mark Brendanawicz (gespeeld door Paul Schneider), geïntroduceerd als een primair lid van de Parks & Recreation-bende, was bedoeld als de sarcastische 'straight man' van de overdreven eigenzinnige cast. Het personage leek echter nooit te passen bij de gekke omgeving van Pawnee en werd uiteindelijk tijdens het tweede seizoen uit de show geschreven. Na zijn vertrek werd het personage nooit meer gezien of genoemd en zou het worden vervangen door seriestamgasten Chris Traeger en Ben Wyatt (gespeeld door Rob Lowe en Adam Scott).

9 Kate Lockley - 'Angel'

Kate Lockley
Kate Lockley

Kate Lockley, geïntroduceerd tijdens het eerste seizoen van de populaire spin-off van Buffy, was een LA-detective die vaak optrad als een vriend, vertrouweling en obstakel voor de titulaire vampierheld van de show. Tijdens het tweede seizoen zou het personage geobsedeerd raken door het bovennatuurlijke, haar baan verliezen en zelfs zelfmoord proberen voordat ze gewoon uit de show verdwijnen. Het plotselinge vertrek van het personage zorgde ervoor dat veel fans in de war raakten totdat actrice Elisabeth Röhm onthulde dat ze de show had verlaten om andere rollen na te streven, en ging ze schitteren in de populaire dramaserie Law & Order.

8 Rex Matheson - 'Torchwood: Miracle Day'

Rex Matheson
Rex Matheson

Geïntroduceerd tijdens de gebeurtenissen van Torchwood: Miracle Day, Rex Matheson (gespeeld door Mekhi Phifer) was een CIA-agent die zich aansloot bij de titulaire organisatie om de wereld te redden van een onbekende buitenaardse entiteit. Tijdens de seizoensfinale werd onthuld dat Rex het vermogen had gekregen om zichzelf weer tot leven te wekken, op een manier die bijna identiek was aan die van Torchwood-leider, Captain Jack Harkness. Rex zou echter nooit meer worden gezien of genoemd, omdat de show voor onbepaalde tijd werd onderbroken na de release van het seizoen. Sindsdien is Captain Jack Harkness teruggekeerd naar de voorganger van de show, Doctor Who, waar hij niet zou verwijzen naar Rex of het lot van het personage.

7 Ruby Lucas - 'Once Upon A Time'

Ruby Lucas
Ruby Lucas

Voordat Once Upon A Time evolueerde naar een uitgestrekte Disney-fanfictie, putte de show eigenlijk veel van zijn inspiratie uit de originele sprookjes van de gebroeders Grimm, met Ruby Lucas (ook bekend als Roodkapje) als een primaire lid van de cast van de show. Geïntroduceerd in het eerste seizoen van de show, begon Ruby's bekendheid met elk voorbijgaand jaar af te nemen en het personage verdween uiteindelijk uit de show zonder enige uitleg. Het zou pas in het vijfde seizoen van de show zijn dat het lot van het personage zou worden onderzocht, waarbij werd onthuld dat Ruby was teruggekeerd naar het Betoverde Bos waar ze verliefd was geworden op Dorothy Gale. Hierna werd het personage nooit meer gezien of genoemd in de show.

6 Buzz Hickey - 'Community'

Rex Hickey
Rex Hickey

Het vijfde seizoen van Community was een ietwat turbulente tijd in de geschiedenis van de sitcom. Want hoewel het seizoen de terugkeer van seriemaker Dan Harmon zag, markeerde het ook de laatste optredens van Donald Glover en Chevy Chase. Om het verlies van de show te compenseren, zou Harmon het karakter van Buzz Hickey creëren, een humeurige professor in de criminologie die Jeff zou helpen op zijn reis om leraar te worden en zich uiteindelijk bij de hoofdcast zou voegen als lid van het Save Greendale-comité. Helaas had acteur Jonathan Banks het te druk om de rol opnieuw te spelen voor het zesde seizoen van de show, en Buzz verdween gewoon zonder uitleg over het lot of de verblijfplaats van het personage.

5 Erica Hahn - 'Grey's Anatomy'

Erica Hahn
Erica Hahn

Toen Dr. Erica Hahn voor het eerst kennismaakte met Grey's Anatomy, konden maar weinigen de veranderingen voorspellen die het personage zou brengen in de populaire televisieserie. Bedacht als een rivaal voor Dr. Preston Burke, zou Erica later een lesbische relatie ontwikkelen met Callie Torres en zelfs gedeeltelijk eigenaar worden van het Seattle Grace Hospital. Na haar vele overwinningen waren fans in de war toen het personage gewoon uit de show verdween, zonder dat er uitleg werd gegeven over het lot van het personage. Actrice Brooke Smith heeft sindsdien onthuld dat het vertrek van het personage werd beslist door het ABC-netwerk, dat vreesde dat de show te veel gericht was op zijn homoseksuele personages. Dit was trouwens in 2008.

4 Joe Hart - 'Glee'

Joe Hart
Joe Hart

Vanaf het moment dat Joe Hart werd geïntroduceerd in het derde seizoen van Glee, was het duidelijk dat de schrijvers geen idee hadden wat ze met het personage moesten doen. Gespeeld door Glee Project-winnaar Samuel Larsen, werd het personage gepresenteerd als een christelijke hippie met één noot en werd het vaak verbannen naar de achtergrond van vele verhaallijnen. Hoewel het personage een korte romantische interesse in Quinn Fabray ontwikkelde, deed hij tijdens zijn tijd in de show niets anders. Na drieëntwintig afleveringen verdween het personage op mysterieuze wijze uit de terugkerende cast en verscheen pas weer in het laatste seizoen van de show.

3 Laurie Forman - 'Die show uit de jaren 70'

Laurie Forman
Laurie Forman

Oorspronkelijk geïntroduceerd als een primair castlid op That 70s Show, was Laurie Forman de oudere zus van Eric, een slechte tv-meid die haar tijd besteedde aan het terroriseren van haar broer en zijn vrienden. Naarmate de show vorderde, werd Laurie's rol kleiner en kleiner totdat het personage volledig uit de show verdween. Het vertrek van het personage werd voornamelijk gevoed door actrice Lisa Robin Kelly, die ervoor koos de show te verlaten vanwege haar worsteling met drugsverslaving. Helaas zou de actrice later in 2013 overlijden aan een overdosis drugs.

2 Ben Geller - 'Friends'

Ross en Ben Keller
Ross en Ben Keller

Een terugkerend minder belangrijk personage sinds het eerste seizoen van de populaire sitcom, Ben Geller was de zoon van Ross Geller en zijn ex-vrouw, Carol. Samenwonend met zijn moeder en haar lesbische partner, werd Ben vaak door de schrijvers gebruikt om de meer sympathieke kant van Ross' karakter te onderzoeken, waarbij hij zijn zorgen over het vaderschap uiteenzette. Tegen het achtste seizoen van de show verdween Ben echter volledig uit de sitcom, zonder dat er een verklaring was voor zijn plotselinge vertrek. Het lijkt er echter op dat het personage simpelweg uit de show is verwijderd om de aandacht te vestigen op de dochter van Ross en Rachel, Emma.

1 Amy Jessup - 'Fringe'

Amy Jessup
Amy Jessup

Geïntroduceerd tijdens het tweede seizoen van de populaire sciencefictionshow, Amy Jessup (Meghan Markle) was een FBI-agent die de Fringe-divisie begon te onderzoeken. Schijnbaar opgevat als een vervanging voor Olivia Dunham, zou Amy slechts in twee afleveringen verschijnen voordat ze volledig uit de show zou vertrekken. Hoewel er weinig bekend is over de conceptie van het personage, hebben velen getheoretiseerd dat het de bedoeling was dat Amy een veel grotere rol zou spelen in een niet-gerealiseerde en vergeten verhaallijn.

Aanbevolen: