Kelly Rowland ging net weg op sociale media (en geeft niet om 'uitleg')

Inhoudsopgave:

Kelly Rowland ging net weg op sociale media (en geeft niet om 'uitleg')
Kelly Rowland ging net weg op sociale media (en geeft niet om 'uitleg')
Anonim

Kelly Rowland heeft zeker haar handen vol gehad sinds haar meidengroep Destiny's Child, met ook Beyoncé Knowles-Carter en Michelle Williams in de hoofdrollen, in 2006 uit elkaar ging. Sindsdien heeft ze drie solo-albums uitgebracht (exclusief Simply Deep, die werd uitgebracht in 2002 toen de meidengroep nog actief was).

Rowland trouwde in 2014 met Tim Weatherspoon en de twee verwelkomden later dat jaar hun eerste kind, Titan Jewell Weatherspoon. In 2021 beviel Rowland van de tweede zoon van het paar, Noah Jon Weatherspoon. Sinds hij moeder is geworden, is Rowland nog actiever geworden in het uitspreken van onrecht, met name die van zwarte kinderen.

Het was dus geen verrassing toen Rowland in juli 2022 op sociale media haar verontwaardiging aankondigde over het kinderthemapark Sesame Place. De dag ervoor vond er een incident plaats op het terrein waarbij gebruikers van sociale media het park beschuldigden van racisme en verandering eisten.

Wat gebeurde er op Sesame Place dat verontwaardiging veroorzaakte?

Op 16 juli 2022 vond er een incident plaats in het themapark Sesame Place in Pennsylvania, dat tot verontwaardiging leidde onder parkgasten en uiteindelijk miljoenen op sociale media.

Er is online een video opgedoken waarin een parade te zien is van gekostumeerde Sesamstraat-personages die in het park marcheren. De beelden lijken het karakter van Rosita te laten zien die zo vriendelijk is om blanke kinderen te erkennen met high-fives en vervolgens twee zwarte kinderen af te wijzen die haar aandacht proberen te krijgen, kwispelend met haar hand voordat ze ze negeert, waardoor ze teleurgesteld achterblijven.

Jodi Brown, de moeder van een van de kinderen in de video en de tante van het andere kind, is een inwoner van Brooklyn. Ze uploadde de video naar sociale media en uitte haar verontwaardiging over het feit dat haar dochter en nichtje werden "afgekeurd" door het personage Sesame Place.

De video ging uiteindelijk viraal, wat leidde tot verdere verontwaardiging van andere gebruikers van sociale media en zelfs de aandacht van beroemdheden trok.

Er vond de volgende zaterdag een kleine demonstratie plaats buiten het park om te protesteren tegen het incident, waarbij twee New Jersey-mannen werden gearresteerd nadat ze probeerden het verkeer te blokkeren en krachtdadig naar politie en burgers schreeuwden.

Hoe reageerde Sesam Place?

Moederbedrijf Sesam Workshop heeft een reeks verklaringen naar buiten gebracht als reactie op de publieke verontwaardiging over het incident. Ze beweerden aanvankelijk dat de artiest die verkleed was als Rosita niet opzettelijk de meisjes afsnauwde, omdat het kostuum het moeilijk kan maken om kortere gasten te zien.

Om het 'nee'-gebaar van het personage tegen het meisje uit te leggen, verklaarde het park dat Rosita eigenlijk gebaarde naar een andere parkgast, niet zichtbaar in de video, die de artiest vroeg om hun kind vast te houden voor een foto.

Brown en duizenden op sociale media verwierpen de verontschuldiging en de uitleg en beweerden dat de kinderen opzettelijk werden genegeerd omdat ze zwart zijn. Nu roepen de advocaten van Brown de eigenaren van Sesame Place op om nieuwe systemen in te voeren om ervoor te zorgen dat incidenten van racisme nooit worden herhaald.

Ter ondersteuning van Brown hebben andere ouders beweerd dat hun kinderen ook werden genegeerd door gekostumeerde personages vanwege hun race in het park.

Sesame Workshop bracht toen nog een verklaring uit waarin ze hun oprechte excuses aanbieden en hun intentie om een verandering aan te brengen:

“We doen er alles aan om dit goed te maken. We zullen trainingen geven aan onze medewerkers, zodat ze onze gasten beter begrijpen, herkennen en een inclusieve, billijke en vermakelijke ervaring kunnen bieden.”

Volgens The Courier Times eist Brown dat de werknemer die Rosita tijdens het incident heeft geportretteerd wordt ontslagen en dat het park wijzigingen in hun wervings- en trainingsproces doorvoeren om nultolerantie voor racisme te weerspiegelen.

Hoe reageerde Kelly Rowland op het Sesam Place-incident?

Kelly Rowland was een van de beroemdheden die getuige was van de video die online circuleerde en haar afschuw uitte tegen haar miljoenen volgers. Op 17 juli deelde ze de video opnieuw en schreef: "OH HELL NAWWW!!" Vervolgens plaatste ze een video via Instagram Stories waarin ze bleef uiten over haar afkeer van de artiest in de video.

"Oké, als ik dat was geweest, zou die hele parade in vlammen zijn geweest", vertelde Rowland aan haar volgers. "Ben je serieus?! Je gaat niet met mijn kind praten? En heb je op het einde het gezicht van die baby gezien? De kleine met het roze aan? Ze verdient uitleg!”

Rowland is geen onbekende in controverse op sociale media; ze riep ooit een radiopresentator voor haar gemene opmerkingen met een pittige fotosessie die de aandacht trok.

En nadat Sesame Place haar eerste excuses had aangeboden, deelde Rowland tijdens de première in Los Angeles van de Jordan Peele-film Nope dat ze de verklaring niet accepteerde."Ik ben nog steeds van streek", zei ze in een interview met ET. “Ik was razend en ik weet persoonlijk dat ik de zaak zou hebben afgebrand. Ik heb het al eerder gezegd en ik meen het echt.”

"Heb je die belachelijke verontschuldiging gezien die ze hadden?" Rowland voegde eraan toe en legde verder uit waarom de beelden zo schokkend waren.

“Toen ik dit zag en het een verlengstuk was van wat ik opgroeide, leerde en hield van Sesamstraat en Sesamplein, ik weet niet welke plek ik zag. Het gaf twee mooie kleine meisjes het gevoel dat ze er gewoon niet waren.”

Aanbevolen: