10 bekroonde films zonder enige romantiek

Inhoudsopgave:

10 bekroonde films zonder enige romantiek
10 bekroonde films zonder enige romantiek
Anonim

De populairste films lijken altijd een liefdesverhaal te bevatten, vooral degenen die prijzen winnen. Maar wat als je het moeilijk hebt met liefde en niets wilt kijken dat met romantiek te maken heeft? Ook al lijkt het alsof films altijd over liefde gaan, er zijn enkele geweldige films die absoluut geen romantiek in zich hebben.

Liefdesverhalen hoeven niet altijd over een verliefd stel te gaan - de liefde van vrienden en familie is net zo krachtig en mooi. Zij zijn degenen die je door het leven bijstaan, wat er ook gebeurt, en je hebt geen significante ander nodig om geliefd te zijn. Van Jurassic Park en E. T. tot Finding Nemo and Soul, hier zijn 10 geweldige films zonder romantiek.

10 ‘Jurassic Park’

We moesten de lijst beginnen met een van de beroemdste films in de geschiedenis. Volgens IMDb gaat de film over: "Een pragmatische paleontoloog die een bijna compleet themapark bezoekt, heeft de taak een paar kinderen te beschermen nadat een stroomstoring ervoor heeft gezorgd dat de gekloonde dinosaurussen van het park loslopen." Jurassic Park won geen Oscar voor Beste Film, maar wel drie andere Oscars: Beste Geluid, Beste Geluidseffecten Editing en Beste Visuele Effecten. De populaire film begon een franchise, die vijf films heeft (de zesde komt uit in 2022), merchandise en pretparkattracties. De enige romantiek die je zou kunnen vinden is dat Ian en Alan een beetje flirten met Ellie, maar de film gaat helemaal over dinosaurussen.

9 ‘E. T. Het Buitenaardse’

E. T. is weer een van de beroemdste films aller tijden en werd net als Jurassic Park ook geregisseerd door Steven Spielberg. Volgens IMDb gaat de klassieke film over: Een kind met problemen verzamelt de moed om een vriendelijke alien te helpen ontsnappen aan de aarde en terug te keren naar zijn thuiswereld. Deze won ook geen Oscar voor Beste Film, maar verdiende in één keer vier Oscars en had vijf andere nominaties. Het won Best Sound, Best Visual Effects, Best Sound Effects Editing en Best Original Score. ET heeft ook een ritje in de themaparken van Universal Studios. De enige scène met romantiek is wanneer Elliot zijn geliefde kust in de klas, maar de boodschap van de film is veel mooier: het laat het publiek zien dat ze iedereen accepteren en liefhebben, wat er ook gebeurt.

8 ‘Binnenstebuiten’

Inside Out is de eerste Pixar-film op onze lijst. Pixar staat bekend om het maken van geweldige films zonder liefdesverhaal en deze is daar zeker een goed voorbeeld van. Volgens IMDb gaat de film over: Nadat de jonge Riley is ontworteld uit haar leven in het Midwesten en is verhuisd naar San Francisco, zijn haar emoties - Vreugde, Angst, Woede, Walging en Verdriet - een conflict over hoe ze het beste door een nieuwe stad, huis, en school.” Het won een Oscar voor Beste Animatiefilm van het Jaar en werd genomineerd voor Beste Originele Scenario.

7 ‘The Silence Of The Lambs’

The Silence of the Lambs is een klassieke horrorfilm die gaat over een FBI-agent die een seriemoordenaar probeert te vangen die zijn slachtoffers vilt, maar daarvoor heeft ze de hulp nodig van een andere opgesloten seriemoordenaar. Het is zeker geen liefdesverhaal en kan je een paar nachten wakker houden. “Ondanks zijn seksuele ondertoon heeft deze film geen echte romantiek. Buffalo Bills fetisjisering van de huid van het schonere geslacht is verre van een sprookje. Bovendien word je zo in beslag genomen door het vooruitzicht vermoord te worden of psychisch gemarteld te worden dat je niet eens meer aan relatiedrama denkt , aldus Junkee. Het won vijf Oscars, waaronder die voor beste film, beste acteur in een hoofdrol, beste actrice in een hoofdrol, beste regisseur en beste scenario op basis van eerder geproduceerd of gepubliceerd materiaal.

6 ‘Privé Ryan redden’

Saving Private Ryan is weer een van de beroemde films van Steven Spielberg. Volgens IMDb gaat de film over: "Na de landing in Normandië gaat een groep Amerikaanse soldaten achter de vijandelijke linies om een parachutist op te halen wiens broers zijn gedood in actie." De film bevat geen romantiek en gaat helemaal over Captain Miller die op reis gaat om Private Ryan te redden nadat zijn broers zijn omgekomen in de oorlog. Het won vijf Oscars, waaronder die voor beste regisseur, beste cinematografie, beste geluid, beste filmbewerking en beste geluidseffectenbewerking.

5 ‘Spotlight’

Spotlight is misschien niet zo beroemd als E. T. of Jurassic Park, maar het is nog steeds een legendarische Oscarwinnaar. Volgens IMDb gaat de film over: "Het waargebeurde verhaal van hoe de Boston Globe het enorme schandaal van kindermishandeling en doofpotaffaire binnen het plaatselijke katholieke aartsbisdom aan het licht heeft gebracht, waardoor de hele katholieke kerk tot in haar kern wordt geschokt." Het feit dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal maakt het nog krachtiger en de inspirerende film won twee Oscars, waaronder die voor Beste Film van het Jaar en Beste Originele Scenario.

4 'Dapper'

Brave is de enige Pixar-film met een Disney-prinses en een van de weinige prinsessen die geen liefdesbelang heeft. “Disney-films hebben recentelijk pogingen gedaan om meer progressieve karakters op te nemen, en Brave’s Merida is een van deze sterke vrouwelijke hoofdrolspelers. De hele film gaat over hoe Merida een echtgenoot wil kunnen kiezen, ook al heeft ze die nog niet in gedachten”, aldus Junkee. Er zit geen romantiek in deze film sinds Merida duidelijk maakt dat ze nog niet klaar is om te trouwen en niet in een gearrangeerd huwelijk wil zitten zoals haar moeder. Maar het verhaal heeft geen liefdesbelang nodig omdat het de ware liefde tussen Merida en haar moeder laat zien. De Pixar-film won één Oscar voor beste animatiefilm.

3 ‘Nomadland’

Nomadland is een van de nieuwste Oscarwinnaars en heeft absoluut geen romantiek in zich. Volgens IMDb gaat de film over: Een vrouw van in de zestig begint, nadat ze alles heeft verloren in de Grote Recessie, een reis door het Amerikaanse Westen, levend als een moderne nomade die in een bestelwagen woont.” Bij de Oscars van dit jaar won het drie prijzen, waaronder Beste Film van het Jaar, Beste Prestaties door een Actrice in een Hoofdrol en Beste Prestatie in Regie.

2 ‘Nemo vinden’

Finding Nemo is een van de meest bekende en populaire Pixar-films. Volgens IMDb gaat de film over: "Nadat zijn zoon is gevangen in het Great Barrier Reef en naar Sydney is gebracht, gaat een verlegen anemoonvis op reis om hem naar huis te brengen." Het was de eerste Pixar-film met een gehandicapt hoofdpersonage en een van de weinige animatiefilms die een handicap nauwkeurig weergeeft. De inspirerende en lieve film won een Oscar voor beste animatiefilm.

1 ‘Ziel’

Soul is een van de andere nieuwste Oscar-winnaars en een animatiefilm die geschiedenis heeft geschreven - het was de eerste Pixar-film met een zwarte hoofdpersoon. Volgens IMDb gaat de film over: Nadat een New Yorkse jazzpianist na de landing van het optreden van zijn leven plotseling vast komt te zitten in een vreemd land tussen de aarde en het hiernamaals. Het won dit jaar twee Oscars, waaronder Best Achievement in Music Written for Motion Pictures (Original Score) en Best Animated Feature Film.

Aanbevolen: