Saturday Night Live' lanceerde deze 10 carrières voor beroemdheden

Inhoudsopgave:

Saturday Night Live' lanceerde deze 10 carrières voor beroemdheden
Saturday Night Live' lanceerde deze 10 carrières voor beroemdheden
Anonim

Comedy sketchshow Saturday Night Live debuteerde op 11 oktober 1975 en gaat nog steeds goed. Canadese comedyschrijver heeft deze 90 minuten durende sketchshow gemaakt. Sinds de originele uitzending meer dan veertig jaar geleden, begonnen veel legendes hun carrière in deze show, en Saturday Night Live is geen slechte plek om te beginnen.

SNL staat bekend om zijn parodieën, imitaties, politieke humor en komt voor alles en iedereen in de popcultuur. SNL brengt zelfs beroemdheden in de show die geen komieken zijn. Deze lijst bevat Arianna Grande, Nick Jonas, The Weeknd en Bridgerton's Regé-Jean Page, en nog veel meer. Een van de meest bekeken SNL-video's is wijlen Black Panther-acteur Chadwick Boseman met in de hoofdrol Black Jeopardy met meer dan 27 miljoen views. Hoewel SNL veel harde kritiek krijgt van zowel critici als niet-critici, v alt niet te ontkennen dat de show de carrière van vele legendes heeft gelanceerd. Hier zijn tien van die beroemdheden.

10 Eddie Murphy

Eddie Murphy op SNL in 2019
Eddie Murphy op SNL in 2019

Eddie Murphy voegde zich op 19-jarige leeftijd bij de cast van SNL. Hij was destijds het jongste castlid en is beroemd om sketches zoals Mister Robinson's Neighborhood, waarin Murphy Mister Rogers parodieerde, een tv-show die liep vanaf 1968 -2001, waarin thema's voor kinderen werden verkend. Eddie Murphy was in de show van 1980-1984 en keerde terug in 2019, waarbij hij zelfs zijn eerste Emmy won voor zijn terugkeer. Murphy staat bekend om zijn stand-upcarrière en het spelen in films als Beverly Hills Cop, Coming 2 America, Dr. Dolittle en Dream Girls.

9 Tiny Fey

Tina Fey als Sarah Palin en Amy Poehler als Hilary Clinton op SNL
Tina Fey als Sarah Palin en Amy Poehler als Hilary Clinton op SNL

In 1998 voegde Tina Fey zich bij de cast van SNL. Ze debuteerde op het scherm als de Weekend Update van de show als co-anker en voegde zich vervolgens bij de cast als een vaste klant. In 1999 werd Fey de hoofdschrijver van SNL van 2000-2001. Ze was in de show van 1998-2006 en keerde terug in 2008 en 2010. Een van haar meest opvallende rollen in de show is haar vertolking van politicus Sarah Palin. Ze zou creëren en staren in 30 Rock, samen met schrijven en verschijnen in Mean Girls.

8 Jimmy Fallon

Jimmy Fallon host de Tonight Show
Jimmy Fallon host de Tonight Show

Jimmy Fallon op SNL van 1998-2004, een levenslange droom waarmaken. Hij was mede-gastheer van The Weekend Update en groeide in populariteit. In 2004 verliet hij de show en maakte een carrièreswitch door in de filmindustrie te duiken. Fallon speelde in films als Taxi en Fever Pitch. In 2009 keerde hij terug naar de televisie door zijn late night talkshow, Late Night With Jimmy Fallon, te presenteren en in 2014 werd hij de vaste gastheer van The Tonight Show.

7 Robert Downey Jr

Robert Downey Jr. leent zijn stem aan Zuckerbergs assistent
Robert Downey Jr. leent zijn stem aan Zuckerbergs assistent

Robert Downey Jr. was slechts één seizoen op SNL van 1985-1986. Hij was 20 jaar oud en volgens Rolling Stone Magazine bombardeerde hij als castlid en zat hij 'over zijn hoofd'. Hoewel Downey Jr. niet floreerde in deze show, is het veilig om te zeggen dat hij zichzelf heeft verlost door een ongelooflijke carrière op te bouwen. Enkele van zijn bekendste films zijn Tropic Thunder, Sherlock Holmes en natuurlijk Iron Man.

6 Chris Rock

Chris Rock op SNL maakt grappen over Donald Trump en Covid
Chris Rock op SNL maakt grappen over Donald Trump en Covid

Chris Rock was drie seizoenen in de show van 1990-1993. Het netwerk ontsloeg Rock uit de sketch comedy-serie. De reden hierachter was dat Rock mee wilde doen aan een andere comedy-schetsshow, maar met een overwegend zwarte cast, In Living Color. Rock wilde SNL verlaten omdat hij vond dat de producers hem probeerden te herscheppen in een andere Eddie Murphy in plaats van zijn unieke komische stijl te benadrukken. Rock voegde zich bij de cast van In Living Color, maar drie weken later annuleerde Fox de show.

Rock zou de serie Everybody Hates Chris maken, een komedie die losjes op zijn leven is gebaseerd. Hij sprak ook de zebra Marty uit in Madagaskar en keerde terug naar SNL om een lied te zingen met Adam Sandler over NBC die hem ontsloeg.

5 Adam Sandler

Jonge Adam Sandler op SNL
Jonge Adam Sandler op SNL

Adam Sandler kwam in 1991 bij SNL en bleef tot 1995 lid van de cast. Volgens Vanity Fair zou Sandler, net als Chris Rock, worden ontslagen, hoewel hij een nietje in de show was. Een van zijn meest opvallende rollen is in de show Opera Man. Sandler zou gaan schitteren in cultklassiekers zoals Waterboy en The Wedding Singer. Ironisch genoeg zou Sandler samen met SNL-alums David Spade, Rob Schneider en Chris Rock in Grownups schitteren.

4 Mike Meyers

Mike Myers in Wayne's World
Mike Myers in Wayne's World

Voordat hij in Austin Powers speelde, was Mike Meyers van 1989 tot 1995 bij SNL. Hij staat bekend om zijn Wayne Campbell-rol op SNL. Een film uit 1992 genaamd Wayne's World zou uitkomen op basis van dit personage, en Meyers filmde een vervolg uit 1993. Meyers staat ook bekend om het uiten van het titulaire personage in de film Shrek. Nu lijkt het alsof Meyers zich op het gezinsleven concentreert, maar een comeback heeft lang op zich laten wachten.

3 Amy Poehler

Amy Poehler Parken en recreatie
Amy Poehler Parken en recreatie

Amy Poehler had haar run op SNL van 2001-2008. Ze was een co-anker op The Weekend Update in 2004 naast Tina Fey toen Jimmy Fallon vertrok. De kijkers waren dol op Poehler vanwege haar meesterlijke improvisatievaardigheden. Ze zou rollen hebben in Mean Girls en Baby Mama, waarbij Tina Fey ook in deze films zou acteren. Ze uitte ook Sally O'Malley-McDodd in Dr. Seuss' Horton Hears A Who! en speelde in Parks and Recreation.

2 Maya Rudolph

Maya Rudolph als Kamala Harris op SNL
Maya Rudolph als Kamala Harris op SNL

Maya Rudolph was een castlid van SNL van 2000-2007, maar ze staat bekend om het maken van terugreizen. Een van haar terugkeer was dat ze de toenmalige senator en nu vice-president Kamala Harris vertolkte. Enkele van Rudolphs meest populaire films zijn Bridesmaids and Grownups. Ze vertolkt ook Connie the Hormone Monstress in de animatieserie Big Mouth.

1 Will Ferrell

Will Ferrell op Saturday Night Live
Will Ferrell op Saturday Night Live

Will Ferrell bracht tijd door in de show van 1995-2002. Volgens de Chicago Tribune besloot Ferrell de show te verlaten omdat hij vond dat het tijd was om door te gaan naar andere ondernemingen, waarbij hij zijn zevenjarige stint vergeleek met 'hondenjaren'. Ferrell ging verder door te spelen in films als Elf, Old School, Wedding Crashers en Anchorman. Hij speelde ook in shows zoals 30 Rock en The Office.

Aanbevolen: