20 beroemdheden die hun start kregen op Saturday Night Live

Inhoudsopgave:

20 beroemdheden die hun start kregen op Saturday Night Live
20 beroemdheden die hun start kregen op Saturday Night Live
Anonim

Saturday Night Live is al sinds 1975 in de lucht. Hoewel de staat van dienst op televisie zeker indrukwekkend is, is het niets vergeleken met het enorme aantal comedysterren dat de show in de loop der jaren heeft voortgebracht. Natuurlijk waren alle sterren van SNL grappig voordat ze hun debuut maakten, maar zonder de populaire sketch comedy-serie, wie weet of een van de groten ooit zou zijn ontdekt.

In het artikel van vandaag kijken we naar 20 sterren die hun start hebben gemaakt met Saturday Night Live. Hoewel niemand ooit de hilarische personages zou kunnen vergeten die in de show werden gespeeld door sterren als Will Ferrell, Eddie Murphy en Amy Poehler, zijn er een paar grote namen waarvan mensen geneigd zijn te vergeten dat ze ooit deel uitmaakten van de serie. Van actrice Joan Cusack tot MCU-legende Robert Downey Jr., we denken dat velen verrast zullen zijn om te zien hoeveel Hollywood-hotshots er daadwerkelijk op deze lijst staan!

20 SNL had jarenlang oog voor Amy Poehler

Amy Poehler - SNL - Maya Rudolph
Amy Poehler - SNL - Maya Rudolph

Amy Poehler is misschien pas officieel een castlid geworden tijdens het seizoen 2001, maar SNL-veteraan Tina Fey zat al jaren achter haar aan. Het lijkt erop dat Fey wist dat Poehler de verdiensten van een ster had voordat iemand anders dat deed. Vóór SNL was Poehler een grote speler in de improvisatiescene. Enkele van haar bekendste personages zijn Kaitlyn en Betty Caruso.

19 Chevy Chase was een origineel lid van de SNL-cast

Chevy Chase - SNL
Chevy Chase - SNL

Chevy Chase werd een origineel lid van de SNL-cast toen de show in 1975 debuteerde. Hij opende bijna elke show met de nu iconische zin "Live from New York, it's Saturday Night! ". Hoewel de serie op dat moment nog erg nieuw was, duurde het niet lang voordat Chase een grote ster werd.

18 Ben Stiller bleef maar 4 afleveringen in de show

Ben Stiller - SNL - Robert De Niro
Ben Stiller - SNL - Robert De Niro

Tijdens het seizoen 1989 bood SNL Ben Stiller een positie aan als schrijver en artiest. Nadat hij zelf een aantal populaire korte films had geproduceerd, besloot SNL dat ze hem in hun gelederen wilden hebben. Nadat ze echter hadden aangegeven dat ze niet wilden dat hij zijn solowerk voortzette, verliet Stiller het optreden na slechts 4 afleveringen. Hij is sindsdien echter teruggekomen als gast en we zijn er elke keer weer dol op!

17 Jimmy Fallon was een SNL Heartthrob

Jimmy Fallon - SNL
Jimmy Fallon - SNL

Toen Jimmy Fallon in 1998 met de show begon, trok hij al snel de aandacht van veel vrouwen in het publiek. Hij was niet alleen grappig, maar Fallon was ook een schatje! Beide factoren maakten hem bijna van de ene op de andere dag een SNL-favoriet. Hij werd bekend door zijn indrukken van beroemdheden, waaronder Robert De Niro en Jerry Seinfeld.

16 Robert Downey Jr. was een epische SNL-fail

Robert Downey JR - SNL - Jong - Zonder shirt
Robert Downey JR - SNL - Jong - Zonder shirt

Ter verdediging van Robert Downey Jr., toen hij zich in 1985 bij de cast van SNL aansloot, maakte hij deel uit van een grote groep nieuwkomers die de show had ingehuurd om nieuwe, jongere gezichten te krijgen. Omdat de show op dat moment een grote overgang onderging, brachten ze zeker niet hun beste werk uit. Toch heeft Rolling Stones Downey uitgeroepen tot het slechtste SNL-castlid aller tijden. Ouch.

15 Mike Myers is SNL Roy alty

Mike Myers - SNL - Wayne's World
Mike Myers - SNL - Wayne's World

Op dit moment zouden niet veel mensen verbaasd zijn te horen dat Mike Myers zijn start heeft gemaakt met de populaire sketchcomedyshow. Myers was een vooraanstaand castlid van 1989 tot 1995. Hij en Dana Carvey's beroemde "Wayne's World"-sketch werd in 1993 verfilmd en was duidelijk een daverend succes.

14 Maya Rudolph was een komediekameleon

Maya Rudolph - Charlize Theron - SNL
Maya Rudolph - Charlize Theron - SNL

Hoewel we tegenwoordig allemaal goed op de hoogte zijn van de talenten van Maya Rudolph, in 2000, voegde ze zich net bij de cast van SNL en kijkers waren verrast door hoe goed ze was. Omdat ze haar stem aan elke situatie kon aanpassen, bewees ze al snel dat ze elke rol kon spelen die haar werd gegeven, ongeacht etniciteit. Toen SNL eenmaal leerde dat ze ook kon zingen, werd Rudolph een onstuitbare komische kracht voor de serie.

13 Bill Murray arriveerde net op tijd om Chevy Chase te vervangen

Bill Murray - SNL - Jong - Zwart-wit
Bill Murray - SNL - Jong - Zwart-wit

Aangezien Chevy Chase slechts een contract voor één jaar met SNL had getekend en een behoorlijk grote ster was geworden buiten de show, bleef Chase niet te lang hangen in het 2e seizoen. Hoewel velen verdrietig waren om het oorspronkelijke anker van de Weekend Update te zien verdwijnen, leidde het vertrek van Chase SNL naar Bill Murray. Murray was een enorm succes in de show en bleef 3 seizoenen hangen.

12 Seth Meyers speelde grote rollen op en naast de camera

Seth Meyers - SNL
Seth Meyers - SNL

Net als vele anderen op deze lijst, was Seth Meyers een improvisatie-artiest voordat hij een SNL-castlid werd. Meyers trad in 2001 toe tot de cast en een paar jaar later werd hij co-hoofdschrijver voor de show naast de beroemde Tina Fey. Vanaf het begin wilde Meyers deel uitmaken van de Weekend Update, maar het duurde tot 2007 voordat hij eindelijk de rol kreeg.

11 Julia Louis-Dreyfus was de jongste vrouw die op SNL werd gecast

Julia Louis-Dreyfus - SNL - Young
Julia Louis-Dreyfus - SNL - Young

In 1982 belandde Julia Louis-Dreyfus op 21-jarige leeftijd in SNL. Uiteraard was dit een enorme doorbraak voor de jonge ster. Destijds maakte dit Dreyfus het jongste vrouwelijke lid dat in de show werd uitgebracht. Julia bleef 3 jaar bij SNL en kon optreden met enkele van de grootste namen van die tijd. SNL was ook waar ze Larry David ontmoette, die later de serie Seinfeld. maakte

10 David Spade heeft alles te danken aan SNL

David Spade - SNL - Chris Farley
David Spade - SNL - Chris Farley

David Spade moest echt werken om zijn gezicht op SNL te krijgen. Hij werd voor het eerst aangenomen als schrijver voor de show in 1990, maar werd aanvankelijk niet geselecteerd als artiest. Toen hij echter de kans kreeg om daadwerkelijk in de show te verschijnen, kon Spade bewijzen dat zijn komische talenten volledig televisiewaardig waren. Hij werd goede persoonlijke vrienden met collega-castlid Chris Farley, die helaas in 1997 overleed.

9 Joan Cusack was ook op SNL

Joan Cusack - SNL
Joan Cusack - SNL

Als je aan Joan Cusack denkt, denkt niet iedereen meteen aan SNL. Ze was echter heel erg een castlid tussen de jaren 1985 en 1986. Hoewel Cusack een paar originele personages speelde, werd ze enigszins bekend vanwege haar indrukken van beroemdheden. Tijdens haar tijd in de show zagen we haar Brooke Shields, Jane Fonda en koningin Elizabeth nadoen.

8 Kristen Wiig was een uitstekende aanvulling

Kristen Wiig - SNL - Sue
Kristen Wiig - SNL - Sue

Kristen Wiig moet haar manager bedanken voor haar tijd bij SNL. Na veel aanmoediging van haar manager, gaf Wiig uiteindelijk toe en besloot auditie te doen voor de show. Onnodig te zeggen dat het een van de beste beslissingen uit haar carrière was. Wiig werd van 2006 tot 2012 een prominent castlid.

7 Adam Sandler werd ontslagen bij SNL

Adam Sandler - SNL - Gitaar
Adam Sandler - SNL - Gitaar

Tijdens het optreden van stand-up in verschillende clubs, werd Adam Sandler ontdekt door komiek Dennis Miller. Toen Miller Sandler aanbeveelde voor SNL, duurde het niet lang voordat hij en zijn gitaar grote sterren in de show waren. In 1995 werden echter zowel Adam Sandler als Chris Farley ontslagen. Sandler heeft sindsdien bekend dat hij aanvankelijk erg gekwetst was, maar lijkt nu te geloven dat SNL hem een plezier heeft gedaan en hem heeft geholpen zijn carrière vooruit te helpen.

6 Steve Martin kreeg SNL meer kijkers dan welke andere komiek dan ook

Steve Martin - Old School - SNL
Steve Martin - Old School - SNL

Steve Martin staat bekend als een van de grootste komieken aller tijden. In de jaren 70 begon hij met het maken van allerlei televisieoptredens, waaronder een handvol op SNL. Elke keer dat Martin een gastrol in de show speelde, kreeg SNL nog eens 1 miljoen kijkers. Hij staat nog steeds bekend als een van de meest succesvolle gastheren die de show ooit heeft gehad.

5 Andy Samberg werd genomineerd voor een Grammy dankzij SNL

Andy Samberg - Justin Timberlake - SNL
Andy Samberg - Justin Timberlake - SNL

Na in 2005 te zijn aangenomen als schrijver voor SNL, waren de eerste optredens van Samberg in de show zeldzaam. Tegen het einde van datzelfde jaar was Sambergs werk echter opgeblazen op internet. Na zijn beroemde muzikale duet met Justin Timberlake, nam Samberg "I'm on a Boat" op met T-Pain. Het nummer werd genomineerd voor de Best Rap/Sung Collaboration bij de 52e Grammy Awards.

4 Eddie Murphy heeft misschien SNL gered

Eddie Murphy - Santa Skit - SNL
Eddie Murphy - Santa Skit - SNL

Eddie Murphy werd begin jaren 80 een ster op SNL. De show bevond zich op dat moment in een serieuze overgangsfase en velen hebben verklaard dat SNL zonder Murphy het simpelweg niet zou hebben gehaald. Tijdens zijn tijd in de show werd Murphy bekend door zijn versies van personages als Buckwheat en Gumby.

3 Tina Fey was de eerste vrouwelijke hoofdschrijver van SNL

Tina Fey - SNL - Taart
Tina Fey - SNL - Taart

Het is moeilijk om zelfs maar te zeggen wat SNL vandaag zou zijn als Tina Fey eind jaren 90 nooit bij hun gelederen was gekomen. Nadat ze in 1997 voor het eerst was aangenomen als schrijver voor de serie, werd Fey in 1999 gepromoveerd tot hoofdschrijver (waardoor ze de eerste vrouw was die de functie bekleedde). Het jaar daarop begon ze de hoofdrol in verschillende schetsen. Fey bleef tot 2006 bij SNL.

2 Will Ferrell is geboren om ons aan het lachen te maken

Will Ferrell - SNL - Cheerleader
Will Ferrell - SNL - Cheerleader

Hoewel we er zeker van zijn dat de ster van Will Farrell op de een of andere manier van de grond zou zijn gekomen, kreeg hij in feite zijn start op SNL. De legendarische grappige man werd oorspronkelijk in 1995 in de show gegoten. Gedurende die tijd werd SNL geconfronteerd met een grote daling van de ratings. Dankzij Farrell en een paar anderen kon de show de zaken omdraaien. Will bleef tot 2002 in de cast.

1 Chris Rock was een SNL Bad Boy

Chris Rock - Adam Sandler - David Spade - Chris Farley - SNL
Chris Rock - Adam Sandler - David Spade - Chris Farley - SNL

Stand-upmaster Chris Rock voegde zich in 1990 bij de SNL-crew. Hij vormde meteen een band met collega-castleden Chris Farley, Adam Sandler, Rob Schneider en David Spade. Hun groep werd bekend als de Bad Boys van SNL. Eerlijk gezegd, wie wil er nu geen vrienden zijn met deze jongens?! Chris bleef tot 1993 in de show.

Aanbevolen: