Cultuur annuleren': hoe de carrières van deze 10 beroemdheden werden beïnvloed doordat ze werden geannuleerd

Inhoudsopgave:

Cultuur annuleren': hoe de carrières van deze 10 beroemdheden werden beïnvloed doordat ze werden geannuleerd
Cultuur annuleren': hoe de carrières van deze 10 beroemdheden werden beïnvloed doordat ze werden geannuleerd
Anonim

Omdat de grens tussen vrijheid van meningsuiting en meningsuiting die haat drijft elk jaar vager en vager wordt, is de annulatiecultuur in de jaren 2010 en 2020 naar voren gekomen als het onbetwiste product van onze popcultuur. Digitale voetafdrukken zijn niet gemakkelijk te verbergen en voor altijd te blijven, wat voor velen rampzalig kan werken.

In het ergste geval heeft de annulatiecultuur een grote invloed op degenen aan de ontvangende kant, inclusief beroemdheden. Vanaf het moment dat Kanye West opschepte over zijn steun aan Donald Trump tot de aanhoudende juridische geschillen van Marilyn Manson met betrekking tot zijn beschuldigingen van seksueel misbruik, is dit hoe deze beroemdheden werden getroffen door de annulering.

10 Eminem

Mensen beledigen en de draak steken met taboe-onderwerpen is de ruggengraat van de carrière van Eminem, maar deze teksten uit 2020's Music to Be Murdered By zijn een nieuw dieptepunt. Over Young MA met "Unaccommodating", rapt Eminem: "Ik overweeg om 'Bombs away' te schreeuwen in de game / alsof ik buiten een concert van Ariana Grande wacht."

Velen, waaronder de burgemeester van Manchester zelf, vonden deze teksten lastig. Wat zijn carrière betreft, lijkt Eminem niet te worden beïnvloed door de annuleringscultuur, aangezien hij nog niet zo lang geleden de metgezel "Side B" van het album uitbracht.

9 Camila Cabello

Voormalig Fifth Harmony-lid Camila Cabello werd onder de bus gegooid nadat een oud Tumblr-account van de Havana-zanger online opdook. De reeks berichten bevatte het N-woord en denigrerende opmerkingen over haar voormalige bandlid Normani. Ironisch genoeg vond de gebeurtenis plaats op het moment dat de zangeres bezig was haar tweede album Romance te promoten. Het album behaalde uiteindelijk binnen een paar maanden een platina-certificering.

8 Doja Cat

SoundCloud-zangeres Doja Cat schoot naar een hoger sterrendom met haar Nicki Minaj-nummer "Say So", maar helaas moesten er nog slechtere dagen komen. In mei 2020 dook een onuitgebracht nummer genaamd "Dindu Nuffin" van de zangeres op, dat dateerde van ver terug tot 2015, online. De term is notoir gebruikt door alt-right om de slachtoffers van politiegeweld belachelijk te maken.

Het was niet de eerste keer dat ze met dergelijke controverses werd geconfronteerd. Toen ze in 2018 nog maar 'dat meisje was dat het rare liedje over koeien zong', onthulde haar Twitter-account het gebruik van de f-smet, die dateerde uit 2015.

7 Kanye West

Kanye West is een uitgesproken persona, zowel op als naast de microfoon. Helaas werkte zijn steun aan Donald Trump in 2017 fel tegen hem, vooral onder de Afro-Amerikaanse gemeenschap. De Grammy-winnende artiest, die eerder in 2020 naar het Witte Huis rende, zei echter dat hij het alleen had gedaan om steun van rechts te krijgen en Alice Johnson te helpen bevrijden, een 63-jarige pleitbezorger van het strafrecht die beschuldigd wordt van cocaïne. mensenhandel. Sommigen zouden zeggen dat Kanye nooit volledig hersteld is van zijn annulering en vandaag met nog meer persoonlijke problemen te maken krijgt.

6 Marilyn Manson

Marilyn Manson is altijd een controversieel figuur geweest, maar zijn seksuele beschuldiging in 2020 was echt een dieptepunt. Verschillende vrouwen, van zijn voormalige verloofde Evan Rachel Wood tot ex-stagegenoot Ellie Roswell, hebben zich publiekelijk uitgesproken over het misbruik dat ze van Manson hebben doorstaan.

Bovendien hebben Manson's talentbureau, platenlabel en oude manager aangekondigd dat ze de artiest niet langer onderdak zullen bieden. De FBI en de sheriffafdeling van Los Angeles County zijn nu betrokken bij het lopende onderzoek. Of Mansons carrière zal herstellen, moet nog worden afgewacht.

5 Jussie Smollett

Empire-acteur Jussie Smollett vertelde de politie van Chicago dat hij fysiek en verbaal was aangevallen door twee alt-right mannen die de "Make America Great Again"-hoeden droegen. Volgens hem schreeuwden de twee mannen homofobe laster tegen hem en goten een onbekende substantie naar hem in het 300 blok van East Lower North Water Street in Chicago's Streeterville.

Terwijl de politie hun onderzoek deed, ontdekten ze dat de acteur het verhaal had verzonnen. Zijn personage uit Empire was uit de laatste twee afleveringen van het seizoen geknipt en hij had een rechtszaak van $ 130.000 gekregen om overuren van de politie tijdens het onderzoek te vergoeden. David E. Johnson, de CEO en oprichter van Strategic Vision PR Group, zonder banden met Smollett, zei: "Nu, tenzij hij wordt vrijgesproken en volledig in het gelijk wordt gesteld, is dit het einde van zijn carrière."

4 JK Rowling

Na haar niet-zo-correcte opmerkingen over de mensen van transgender, werd Harry Potter-schrijver J. K. Rowling op zoveel niveaus geannuleerd. Voormalige Harry Potter-sterren, zoals Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Green, uitten hun kritiek op Rowlings toondove boodschap.

Hoewel de schrijfster de transfobe beschuldiging heftig heeft ontkend, terwijl ze een essay van 3.600 woorden schreef, was de schade al aangericht. Ze moest zelfs de Robert F. Kennedy-mensenrechten teruggeven die ze eerder in de jaren 2000 had gekregen.

3 Ellen DeGeneres

De zomer van 2020 was een onaangename tijd voor Ellen DeGeneres, aangezien veel ex-medewerkers spraken over de vijandige werkomgeving van haar show. Een paar maanden later bood de langlopende host zijn verontschuldigingen aan en beloofde hij het beter te doen.

"Ik weet dat ik in een positie van privileges en macht verkeer en ik besef dat daarmee verantwoordelijkheid gepaard gaat, en ik neem de verantwoordelijkheid voor wat er tijdens mijn show gebeurt," zei ze.

2 Justin Timberlake

Justin Timberlake's haat-liefdeverhouding met Britney Spears is goed gedocumenteerd in zijn liedjes en media-aandacht, maar de documentaire Framing Britney Spears uit 2021 werpt een ander licht. De Hulu-serie gaat dieper in op hoe de industrie en het voormalige boybandlid Spears behandelden, waardoor hij zoveel dingen kreeg om zich voor te verontschuldigen. Timberlake verontschuldigde zich wel aan zowel Spears als Janet Jackson, maar fans geloven het niet echt en het blijft onduidelijk hoe dit de langetermijncarrière van Timberlake zal beïnvloeden.

1 Shane Dawson

YouTuber Shane Dawson's problematische publiciteitsstunts van het dragen van blackface en het maken van grappen over pedofilie hebben fel tegen hem gewerkt. Velen waren niet blij toen Dawson begin februari 2021 verscheen in de YouTube-video van zijn verloofde Ryland Adams, en het lijkt erop dat zijn carrière op het punt staat volledig in te storten sinds hij werd geannuleerd.

Aanbevolen: