10 tekenfilms die in sommige landen verboden waren en waarom

Inhoudsopgave:

10 tekenfilms die in sommige landen verboden waren en waarom
10 tekenfilms die in sommige landen verboden waren en waarom
Anonim

Kinderen en volwassenen houden allebei van tekenfilms. We weten zeker dat je een lijst hebt met je favoriete animatieseries. Korte animatiefilms hebben een lange weg afgelegd sinds de eerste cartoon uitkwam in 1908, getiteld Fantasmagorie. Volwassenen hebben nu zelfs animatieseries die niet kindvriendelijk zijn, zoals Family Guy, The Simpsons, South Park, Futurama en The Boondocks. De lijst kan eeuwig doorgaan.

Dan zijn er kindvriendelijke tekenfilms, zoals The Powerpuff Girls, waar de schrijvers erin slagen volwassen grappen in te brengen. Makers begrijpen dat het de visuele beelden zijn die kinderen aanspreken, maar het schrijven houdt ouders genoeg bezig om samen met hun kinderen naar een show te kijken. Sommige leiders van bepaalde landen konden verborgen toespelingen oppikken en besloten dat ze niet wilden dat de onderliggende implicaties jonge kijkers zouden raken. Hier zijn tien cartoons die in sommige landen verboden zijn en de redenering achter deze keuzes.

11 'Peppa Pig' - verboden in China en Australië

Peppa Pig hangt Suzy Sheep op
Peppa Pig hangt Suzy Sheep op

Peppa Pig is onmiskenbaar hilarisch. In één aflevering hangt het titulaire personage woest op aan haar vriendin Suzy Sheep omdat ze kan fluiten, maar Peppa Pig niet. Het is niet zo dat China besloot deze video's van zijn videodeelplatform Douyin te schrappen vanwege de wreedheid van Peppa Pig die in de cartoon wordt getoond. Mensen liepen echter rond met tatoeages van Peppa Pig en maakten pornografische en donker getinte memes die bij de animatieserie horen.

Volgens Global Times geloofden leiders in China dat deze show en de memes en merchandise een gangster-subcultuur van slappelingen en slecht ongeschoolde mensen promootten. Waarom werd Peppa Pig verboden in Australië? Eén woord: spinnen. Spinnen zijn giftig en dodelijk in Australië, en in één aflevering leefde Peppa Pig met een spin en vertelde kinderen dat spinnen hen geen kwaad zouden doen.

10 'Pokémon' - Verboden in Saoedi-Arabië

Afbeelding
Afbeelding

Zelfs als je Pokémon en Ash nog nooit hebt gezien tijdens zijn avonturen om wezens te vangen, heb je waarschijnlijk de schattige gele mascotte Pikachu van de show gezien. Als je bekend bent met deze show, vraag je je waarschijnlijk af waarom een land deze schijnbaar onschuldige show schadelijk vond. De hele serie werd verboden in Saoedi-Arabië omdat ze geloven dat de show de evolutietheorie van Charles Darwin promoot, die ingaat tegen de fundamentalistische islamitische doctrine. Volgens het CBR heeft Pokémon Go!, het eens zo populaire spel, werd ook in elk islamitisch land verboden omdat de fatwa geloofde dat het gokken en polytheïsme promootte.

9 Tom en Jerry - verboden in verschillende delen van de wereld

Tom en Jerry Live-Action film Trailer
Tom en Jerry Live-Action film Trailer

Deze geliefde cartoon, gemaakt in 1940, was onmiskenbaar vermakelijk, maar ook erg gewelddadig. Je hebt misschien geraden dat deze cartoon in verschillende delen van de wereld werd verboden vanwege de gewelddadige gevechten tussen de titulaire kat en muis. Veel landen wilden dat Jerry verantwoordelijk werd gehouden voor de schade die hij Tom had toegebracht. Maar wacht, er is meer! Sommige landen hebben sommige afleveringen verboden of bepaalde scènes verwijderd omdat de show, zoals The Flintstones, roken promootte. De cartoon toonde ook alcoholisme, middelenmisbruik, en sommige landen wilden dat de show werd verwijderd vanwege racistische beelden, zoals het vroege personage Mammy Two Shoes. Het geweld is echter de voornaamste reden achter de negatieve kritiek op de cartoon.

8 'The Simpsons': verboden in China

The Simpsons is een van de langstlopende tekenfilms aller tijden, naast Looney Tunes. De meeste mensen begrijpen dat er niets kindvriendelijks is aan deze satirische cartoon. Waarom werd de cartoon in China verboden? The Simpsons staat bekend om het nemen van prikken tegen alles en iedereen, inclusief China. Chinese functionarissen waardeerden de spot of de Free Tibet Movement die Lisa Simpson promootte niet. Ze vinden het ook niet leuk dat Tibet Town, een gebied in Chinatown in de cartoon, prikkeldraad eromheen heeft.

7 'Beavis And Butt-Head' - De Verenigde Staten en de hele wereld

Volgens The New York Times stak in 1993 een vijfjarig jongetje zijn huis in Ohio in brand, met als gevolg dat zijn tweejarige zusje stierf. De moeder van de kleine jongen zei dat zijn liefde voor Beavis And Butt-Head hem ertoe aanzette brandstichting te plegen. In de aflevering The Comedians stak het titulaire personage Beavis verschillende dingen in brand, en de kleine jongen imiteerde wat hij zag. MTV veegde alle afleveringen van televisie tot 2011 van de televisie. Bovendien gaven landen over de hele wereld niets om het wanordelijke gedrag van het duo.

6 Koe en kip - verboden in India en de Verenigde Staten

De koe en kip van Cartoon Network
De koe en kip van Cartoon Network

De show Cow And Chicken van Cartoon Network was beroemd om zijn slapstickkomedie op kosten van Cow's titel. De Indiase cultuur beschouwt de koe als een heilig dier in het hindoeïsme. De cartoon verscheen niet meer in de lucht vanwege de spot van Cow en de grove grappen en seksuele toespelingen van de show. Er is ook een verboden aflevering van de show met de titel Cow And Chicken Reclining die de LGTBQ-gemeenschap niet beviel vanwege lesbische stereotypen. In de aflevering hadden de Buffalo Gals, een motorbende, buzzcuts en lichamen die op een mannelijke manier werden getekend.

5 'Shrek 2' - Verboden in Israël

Filmrecensie van Shrek 2
Filmrecensie van Shrek 2

In Shrek 2 kwam een grap binnen over castratie, en de Israëlische zanger David D'or besloot een rechtszaak aan te spannen omdat hij de ontvangende kant van zijn grap was. In de door Israël nagesynchroniseerde versie van de film dreigt een personage "een David D'or te doen" op een ander personage, wat impliceert dat D'or een eunuch was vanwege zijn hoge stem. D'or won de zaak en de regel veranderde uiteindelijk in "laten we een zwaard nemen en hem castreren."

4 'Winnie The Pooh' - Verboden in China

President Xi hield er niet van om vergeleken te worden met Poeh
President Xi hield er niet van om vergeleken te worden met Poeh

Veel fanfictie-theorieën kwamen naar buiten over de geliefde kindershow Winnie The Pooh, zoals de personages uit de show die verschillende psychische aandoeningen vertegenwoordigen, zoals depressie en OCS. Dit was echter niet de reden waarom de Chinese leiders de cartoon verboden. De memes van de cartoon waren het probleem versus de show zelf. Mensen vergeleken het uiterlijk van Pooh met president Xi Jinping, en de regering vond het niet grappig. Een meme beeldde Jinping af als Pooh en Barack Obama als het hyperactieve personage Tigger.

3 'Steven Universe' - Verboden in Kenia

Steven Universe en zijn laatste aflevering
Steven Universe en zijn laatste aflevering

De Kenya Film Classification Board verbood Steven Universe en vele shows en cartoons die de LGBTQ+-gemeenschap ondersteunen. In Steven Universe toont de show stellen Ruby en Sapphire en Pearl en Rose Quartz in lesbische relaties. NPR meldde dat Neela Ghoshal, een onderzoeker op het gebied van LGTBQ-rechten, ontdekte dat de Keniaanse rechtbanken paren van hetzelfde geslacht als tweederangsburgers beschouwen en dat deze levensstijl illegaal en strafbaar is.

2

1 'SpongeBob SquarePants' - meer dan 120 landen

Veel SpongeBob-afleveringen waren in verschillende landen niet beschikbaar voor kijkplezier. De aflevering Kwarantined Krab werd bijvoorbeeld niet uitgezonden in de Verenigde Staten vanwege de gevoeligheden van de wereldwijde pandemie. Veel landen waren ook niet goed in de Sailor Mouth-aflevering, waar dolfijngeluiden de personages censureren met vloekwoorden. Veel landen houden niet van de grof taalgebruik die in de show wordt gepropageerd en het geweld ervan.

Aanbevolen: