De trieste reden waarom Marvel's 'Eternals' in zoveel landen is verboden

Inhoudsopgave:

De trieste reden waarom Marvel's 'Eternals' in zoveel landen is verboden
De trieste reden waarom Marvel's 'Eternals' in zoveel landen is verboden
Anonim

Met een lange lijst van succesvolle acteurs heeft de nieuwe Marvel Eternals-film al de krantenkoppen over de hele wereld gehaald. En hoewel er een sterrencast is die veel positieve ervaringen heeft met het maken van de film, is de reden waarom de film in het middelpunt van de belangstelling staat allesbehalve positief. Slechts een paar weken na de officiële première in Los Angeles, is Eternals in verschillende landen verboden vanwege de afbeelding van een koppel van hetzelfde geslacht.

Helaas is homoseksualiteit nog steeds een criminele daad in veel landen over de hele wereld. Dus alle media die homoseksualiteit van welke soort dan ook afschilderen, of het nu een kus op het scherm is tussen een koppel van hetzelfde geslacht of een enkele regel over een homoseksueel personage, is in deze landen verboden.

Sommige sterren van Eternals hebben zich uitgesproken om het verbod op de film om deze reden te veroordelen en hebben Disney geprezen voor het niet wegwerken van de scènes die in het buitenland opschudding hebben veroorzaakt.

Marvel's 'Eternals'

Eternals is de nieuwste toevoeging aan het Marvel-universum. De film, geregisseerd door Chloé Zhao, gaat over een race van onsterfelijke superhelden en heeft een sterrencast, waaronder Kit Harington en Richard Madden, bekend van Game of Thrones.

Eternals heeft ook sterren in Gemma Chan, Kumail Nanjiani, Lia McHugh, Lauren Ridloff, Barry Keoghan, Don Lee, Harish Patel, Salma Hayek en Angelina Jolie. Harry Styles zou vanaf nu ook een rol in de film hebben.

As The Hollywood Reporter meldt dat de film in oktober 2021 in première ging in Los Angeles en nu over de hele wereld wordt vertoond. Maar helaas is Eternals al in een paar landen verboden.

Waarom het verboden is in de Perzische Golf

De landen waar Eternals verboden is, liggen in de Perzische Golf. De superheldenfilm zou op 11 november in première gaan in de regio, maar kreeg censuurverzoeken van de lokale autoriteiten.

Disney was niet bereid de gevraagde bewerkingen uit te voeren, en daarom werd de film stilletjes verwijderd van websites in landen rond de Perzische Golf.

Volgens The Hollywood Reporter hadden de bewerkingsverzoeken waarschijnlijk te maken met een koppel van hetzelfde geslacht in de film en de opname van de eerste homo-superheld van het Marvel-universum.

De scène die vermoedelijk een probleem in de Golf heeft veroorzaakt, toont het personage Phastos, gespeeld door Brian Tyree Henry, die zijn echtgenoot Ben op het scherm vermoordt, gespeeld door Haaz Sleiman.

De exacte landen 'The Eternals' zijn verboden in

De Perzische Golf bestaat uit verschillende landen, maar The Hollywood Reporter bevestigt dat Eternals is teruggetrokken uit Saoedi-Arabië, Koeweit en Qatar. De film is naar verluidt ook verboden in Egypte, waar intimiteit tussen mannen strafbaar is en drie jaar gevangenisstraf en een boete kan opleveren.

Volgens de kaart van criminalisering van de Human Dignity Trust is homoseksualiteit illegaal in al deze landen, en dus wordt inhoud die homoseksualiteit afbeeldt vaak verboden.

Saoedi-Arabië, dat ook de genderidentiteit van transgenders strafbaar stelt, voert de doodstraf als maximumstraf voor homoseksualiteit. De straf voor homoseksualiteit in Koeweit is zeven jaar gevangenisstraf, terwijl het in Qatar de dood door steniging is.

Andere landen waar homoseksualiteit en films zoals 'Eternals' illegaal zijn

De kaart van criminalisering gepubliceerd door de Human Dignity Trust onthult dat er 71 landen over de hele wereld zijn waar homoseksualiteit een misdaad is.

De meeste landen liggen in West-Azië en het Midden-Oosten, hoewel er verschillende landen in Zuidoost-Azië zijn die homoseksualiteit strafbaar stellen, waaronder Indonesië, waar de maximumstraf acht jaar gevangenisstraf en 100 zweepslagen is.

Er zijn ook landen in Afrika en Zuid- en Midden-Amerika die LGBTQIA+-mensen criminaliseren, waarbij Jamaica intimiteit tussen mannen verbiedt en een straf oplegt van 10 jaar dwangarbeid.

Andere films die in de Golf zijn verboden

Eternals is niet de enige film die in de Perzische Golf is verboden vanwege zijn homoseksuele representatie.

De Pixar-film Onward werd verboden in Koeweit, Oman, Qatar en Saoedi-Arabië vanwege een enkele regel die verwees naar een lesbische relatie.

Angelina Jolie's opvattingen over het verbod op 'Eternals'

Angelina Jolie, die Thena speelt in de film, heeft zich uitgesproken over het verbod op Eternals in de Perzische Golf en uiting gegeven aan haar woede en teleurstelling over de situatie.

"Hoe iemand er boos over is, ermee wordt bedreigd, het niet goedkeurt of waardeert, is onwetend", zei Jolie in een interview (via NBC News).

"En ik ben trots op Marvel omdat het weigert die scènes eruit te knippen", zei ze. "Ik begrijp nog steeds niet hoe we vandaag de dag in een wereld leven waar er nog steeds [mensen] zijn die de familie Phastos niet willen zien en de schoonheid van die relatie en die liefde."

Haar opmerkingen ter ondersteuning van de LGBTQIA+-gemeenschap hebben fans nog enthousiaster gemaakt dat ze deel uitmaakt van de film.

Aanbevolen: