Acteurs die nog nooit een Oscar hebben gewonnen, gerangschikt op nominaties

Inhoudsopgave:

Acteurs die nog nooit een Oscar hebben gewonnen, gerangschikt op nominaties
Acteurs die nog nooit een Oscar hebben gewonnen, gerangschikt op nominaties
Anonim

En de prijs gaat naar… De 93e Academy Awards vonden vorige maand plaats en er waren wat onrust over wie er won. Het kan voor sommige fans een schok zijn, maar sommige van de grootste acteurs op de A-lijst hebben nog nooit een Oscar gewonnen, zelfs geen mannelijke bijrol of een kleine prijs. Niks. Nog schokkender: sommige zijn zelfs helemaal niet genomineerd.

Hoewel onderscheidingen iemand of hun carrière niet definiëren, is het leuk om erkend te worden voor hard werken. De Academy Awards krijgen elk jaar weerslag vanwege hun gebrek aan diversiteit en voor de films en acteurs die geen erkenning krijgen. De Academie heeft de neiging geen films te nomineren die mainstream zijn en die de algemene bevolking heeft gezien, dus waarom zouden ze acteurs nomineren die bekende namen zijn?

Altijd het bruidsmeisje, nooit de bruid, deze beroemdheden hebben geen Oscar op hun naam staan, maar zouden dat wel moeten doen.

10 Bill Murray - 1 Nominatie

In 2004 werd Bill Murray genomineerd voor Beste Acteur in de film Lost In Translation. Hij is misschien niet de meest serieuze acteur in Hollywood, omdat hij vooral in komedies heeft gestaard, maar hij is Bill Murray. Om maar één nominatie te hebben en geen overwinningen is krankzinnig. Murray won de BAFTA-prijs, een Golden Globe, de filmcriticusprijzen van New York en LA en nog veel meer voor die rol, maar hij kon de Oscar niet scoren.

9 Robert Downey Jr. - 2 nominaties

Veel mensen kennen Robert Downey Jr. als Iron Man, en het feit dat hij niet genomineerd was voor die rol is een misdaad. Maar hij werd genomineerd voor twee films. RDJ ontving in 1993 een Oscar-nominatie voor Beste Acteur voor de film Chaplin. Tropic Thunder is niet de typische film die de Academy Awards gewoonlijk nomineren, maar het verdiende die eer in 2009. Hij werd genomineerd voor Beste Mannelijke Bijrol, maar wist de overwinning niet veilig te stellen.

8 Sigourney Weaver - 3 nominaties

Pardon? Sigourney Weaver is slechts drie keer genomineerd voor haar geweldige werk in films. Weaver heeft de Oscars vaak bijgewoond als genomineerde en presentator, maar heeft nooit een winnaar achtergelaten. In 1987 scoorde ze haar eerste nominatie voor Beste Actrice in de film Alien. En slechts twee jaar later verdiende ze nog twee nominaties - Beste vrouwelijke bijrol voor Working Girl en Beste Actrice voor Gorillas in the Mist.

7 Johnny Depp - 3 nominaties

Als je aan populaire films denkt, denk je aan Johnny Depp. De doorgewinterde acteur heeft drie Oscar-nominaties gescoord voor een aantal van die rollen. In 2004 scoorde Depp de nominatie voor beste acteur voor Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. Omdat Depp nooit stopt met werken, werd hij het jaar daarop opnieuw genomineerd voor Beste Acteur voor de film Neverland. In 2008 ontving Depp zijn derde beste acteur-knik voor Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street. Helaas nam hij geen van die prijzen mee naar huis.

6 Tom Cruise - 3 nominaties

Tom Cruise is een andere acteur die al een tijdje meegaat en in veel films heeft gespeeld die Oscar waardig waren, dus het feit dat hij er geen heeft gewonnen is krankzinnig. In 1990 verdiende Cruise zijn eerste Oscar-nominatie voor Born on the Fourth of July. Hij werd in 1997 opnieuw genomineerd voor Beste Acteur voor een van zijn meest populaire films, Jerry McGuire. In 2000 sleepte hij de nominatie voor Beste Mannelijke Bijrol voor Magnolia binnen, maar hij heeft er nog geen mee naar huis genomen.

5 Michelle Williams - 4 Nominaties

Michelle Williams is twee keer genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol - voor haar rol in Brokeback Mountain in 2006 en voor Manchester By The Sea in 2017. Williams scoorde ook twee opeenvolgende nominaties voor beste actrice voor Blue Valentine in 2011 en daarna opnieuw in 2012 voor My Week With Marilyn, waarin ze Marilyn Monroe portretteerde. De actrice moet nog een overwinning scoren.

4 Bradley Cooper - 5 nominaties

Bradley Cooper staat bekend om zijn komische en dramatische rollen en vanwege zijn acteer- en productiewerk en verdiende tijdens zijn carrière vijf Oscar-nominaties. Even leek het alsof hij elk jaar genomineerd werd en terecht. Hij verdiende zijn eerste nominatie voor beste acteur in 2013 voor Silver Linings Playbook en scoorde nog twee nominaties voor beste acteur voor American Singer en A Star Is Born. Zijn rol in American Hustle leverde hem een nominatie voor beste mannelijke bijrol op. Als producer werd Cooper genomineerd voor Beste Film voor American Sniper, A Star Is Born en Joker en Beste bewerkte scenario voor A Star Is Born.

3 Amy Adams - 6 Nominaties

Amy Adams brak net door in de acteerwereld toen ze werd genomineerd voor de film Junebug uit 2006, waarin ze een nominatie voor beste vrouwelijke bijrol scoorde. Sindsdien is Adams een grotere filmster geworden en heeft ze nog vier nominaties voor beste vrouwelijke bijrol gescoord voor haar rol in Doubt, The Fighter, The Master en Vice. In 2014 verdiende ze haar eerste nominaties voor Beste Actrice voor American Hustle, maar helaas heeft ze geen van die prijzen mee naar huis genomen.

2 Glenn Close - 8 Nominaties

Een van de beste actrices van de moderne tijd, is schokkend dat Glenn Close nooit de felbegeerde Oscar heeft gewonnen. Ze evenaart Peter O'Toole voor de meest genomineerde zonder overwinning. Maar hopelijk wint ze de volgende keer. Close is vier keer genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol, ook dit jaar bij de prijsuitreiking. Ze werd vier keer genomineerd voor Beste Actrice, waaronder de films Dangerous Liaisons en Fatal Attraction.

1 Peter O'Toole - 8 nominaties

Helaas stierf Peter O'Toole voordat hij de kans had om te winnen. Alle acht van zijn nominaties waren voor beste acteur, met de laatste in 2007 voor de film, Venus. Hij werd ook genomineerd voor zijn rol in Lawrence of Arabia, de rol die hem populair maakte. O'Toole was een Britse toneel- en filmacteur. In 2020 werd hij vierde in de Irish Times-lijst van de grootste filmacteurs van Ierland, dus het is een verrassing dat hij nog nooit een Oscar heeft gewonnen.

Aanbevolen: