Dit zijn de Pixar-films die een Oscar hebben gewonnen

Inhoudsopgave:

Dit zijn de Pixar-films die een Oscar hebben gewonnen
Dit zijn de Pixar-films die een Oscar hebben gewonnen
Anonim

Pixar staat bekend om het maken van iconische films waar je altijd emotioneel van wordt als je ernaar kijkt. Hun personages en verhalen zijn degenen die je nooit vergeet. De studio staat ook bekend om de leuke paaseieren die ze graag in hun films sluipen. De animatiestudio werd voor het eerst opgericht in 1986 en was de eerste studio die ooit 3D-animatie probeerde. Elke andere animatiestudio maakte alleen 2D-animatiefilms totdat Pixar de 3D-animatietechnologie ontwikkelde en liet zien hoe geweldig 3D-animatiefilms kunnen zijn. Het is een tijdrovend proces, maar het is het duidelijk waard.

Sinds de studio de technologie heeft ontwikkeld, produceren ze hits als Toy Story, Monsters Inc., Finding Nemo, WALL-E, Ratatouille, The Incredibles en nog veel meer. Bijna elke Pixar-film heeft een Oscar gewonnen, maar er zijn er verrassend genoeg die dat niet hebben gedaan. Laten we eens kijken naar alle Pixar-films die minstens één Oscar hebben gewonnen.

13 ‘Toy Story’ (1995)

Toy Story is de film die een nieuw tijdperk in animatie begon. Het is de eerste film van Pixar en de eerste 3D-animatiefilm ooit gemaakt. Hoewel het een iconische film is, won hij slechts één Oscar. John Lasseter won een Special Achievement Award voor "de ontwikkeling en geïnspireerde toepassing van technieken die de eerste langspeelfilm met computeranimatie mogelijk hebben gemaakt."

12 ‘Monsters, Inc.’ (2001)

Monsters, Inc. is de vierde film van Pixar en de tweede die de studio een Oscar wint. Dit is weer een iconische film, maar verrassend genoeg won hij slechts één Oscar voor het beste originele nummer, "If I Didn't Have You."

11 ‘Finding Nemo’ (2003)

Finding Nemo is de film die Pixars eerste Oscar voor beste animatiefilm opleverde. Volgens Insider: De film won in de categorie beste animatiefilm op Brother Bear en The Triplets of Belleville. Het ontving ook nominaties voor origineel scenario, score en geluidsbewerking.”

10 ‘The Incredibles’ (2004)

The Incredibles verdiende nog twee Oscars voor Pixar. Het won Oscars voor beste animatiefilm en beste prestatie in geluidsbewerking. De film werd ook genomineerd voor Best Original Screenplay en Best Achievement in Sound Mixing.

9 ‘Ratatouille’ (2007)

Cars brak de winnende reeks, maar Ratatouille bracht het terug en verdiende Pixar nog een Oscar. Het is de derde Pixar-film die de prijs voor beste animatiefilm heeft gewonnen. Het werd ook genomineerd voor vier andere Oscars.

8 ‘WALL-E’ (2008)

WALL-E is de volgende film die een Oscar wint voor beste animatiefilm. Hoewel het maar één Oscar won, ontving het vijf verschillende nominaties.

7 ‘Up’ (2009)

Up zette de winnende reeks voort en verdiende Pixar nog twee Oscars en drie nominaties. “Omdat de categorie beste foto werd uitgebreid tot tien genomineerden, werd Up de eerste Pixar-film - en de eerste animatiefilm sinds Beauty and the Beast - die in die categorie werd genomineerd. Het verloor van The Hurt Locker”, aldus Insider. Hoewel de film in die categorie verloor, won hij Oscars voor Beste Animatiefilm en Beste Originele Score.

6 ‘Toy Story 3’ (2010)

Toy Story 3 is de eerste Toy Story-film die een Oscar wint voor beste animatiefilm. Het won ook Best Original Song voor "We Belong Together" en werd genomineerd voor drie andere Oscars.

5 ‘Brave’ (2012)

Brave is de eerste en enige Pixar-film met een Disney-prinses (tot nu toe). Cars 2 brak opnieuw de Oscars-reeks, maar Brave bracht het terug met een Oscar voor beste animatiefilm. Pixar heeft misschien al heel veel prijzen gewonnen, maar deze prijs is heel bijzonder omdat het de eerste keer is dat een vrouw een Academy Award won voor beste animatiefilm.

4 ‘Binnenstebuiten’ (2015)

Monsters University kwam uit na Brave in 2013, maar won verrassend genoeg geen Oscar. Pixar won pas weer een Oscar toen Inside Out twee jaar later werd uitgebracht. Volgens Insider: Voor het eerst bracht Pixar twee films uit in één jaar. The Good Dinosaur werd genegeerd terwijl Inside Out de animatiefilm Oscar won en een nominatie voor het originele scenario ontving. Het was echter niet genomineerd voor de beste foto.”

3 ‘Coco’ (2017)

Coco is de eerste Pixar-film met een volledig Latijns-Amerikaanse cast en de eerste Pixar-film die ook een musical is. De film verdiende twee Oscars voor beste animatiefilm en beste prestatie in muziek geschreven voor bewegende beelden (origineel nummer) voor het nummer 'Remember Me.”

2 ‘Toy Story 4’ (2019)

Toy Story 4 is de tweede film in de Toy Story-franchise die een Oscar wint voor beste animatiefilm. Het won ook een Oscar voor Best Achievement in Music Written for Motion Pictures (Original Song) voor het nummer "I Can't Let You Throw Yourself Away". De film kreeg tijdens de ontwikkeling een belangrijke herschrijving van het script, en het werd een beetje vertraagd, maar dat weerhield het er niet van om twee Oscars te winnen. Het versloeg zelfs Klaus, dat erg populair was toen het in hetzelfde jaar uitkwam.

1 ‘Ziel’ (2020)

Soul schreef geschiedenis door de eerste zwarte hoofdpersoon in een Pixar-film te spelen en het leverde de studio zijn elfde Oscar op voor beste animatiefilm. Toen regisseur Pete Docter de prijs in ontvangst nam, zei hij: “Deze film begon als een liefdesbrief aan jazz, maar we hadden geen idee hoeveel jazz ons zou leren over het leven. We hebben geen controle over wat er gebeurt, maar net als een jazzmuzikant kunnen we wat er gebeurt veranderen in iets van waarde en schoonheid. De film won ook een Oscar voor Best Achievement in Music Written for Motion Pictures (Original Score).

Aanbevolen: