10 rollen die halverwege de productie moesten worden herschikt (en waarom)

Inhoudsopgave:

10 rollen die halverwege de productie moesten worden herschikt (en waarom)
10 rollen die halverwege de productie moesten worden herschikt (en waarom)
Anonim

Een film maken kan een vermoeiende en uitputtende ervaring zijn. Er gaat zoveel tijd, moeite en geld in filmproducties, dus het laatste wat de cast en crew willen zijn hobbels onderweg. Naast de alomtegenwoordige angst dat de film spectaculair flopt, zijn er nog andere onverwachte belemmeringen die filmmakers kunnen verrassen.

Er zijn meerdere gevallen geweest waarin een filmrol midden in de productie moest worden herschikt. Dergelijke voorvallen zijn niet alleen vervelend, maar vaak ook erg duur. De redenen voor het herschikken van rollen variëren van leden van de cast die worden geconfronteerd met vernietigende beschuldigingen, slechte uitvoeringen en zelfs de dood van de acteurs. Hier zijn 10 filmrollen die halverwege de productie moesten worden herschikt - en waarom.

10 J. Paul Getty - 'Al het geld in de wereld'

In het voorjaar van 2017 waren de opnames voor Ridley Scott's All the Money in the World afgerond. De regisseur was tevreden, de acteurs waren tevreden en ze waren klaar om hun film te presenteren in het hele filmfestivalcircuit.

Dat veranderde echter allemaal toen ster Kevin Spacey, die J. Paul Getty speelde, werd beschuldigd van meerdere seksuele aanvallen en een nog ergere verontschuldiging aanbood. Vervolgens nam Scott de beslissing om de film opnieuw op te nemen met Christopher Plummer in de rol. De herschikking wierp zijn vruchten af, want Plummer werd alom geprezen voor zijn optreden en ontving een Oscar-nominatie.

9 Perkamentus - 'Harry Potter en de gevangene van Azkaban'

Geliefde tovenaar Perkamentus werd gespeeld door Richard Harris in de eerste twee delen van de Harry Potter-franchise. Maar tijdens het filmen van Harry Potter en de Gevangene van Azkaban werd de acteur ernstig ziek met lymfoom. Dapper ging Harris toch aan het werk en filmde enkele van zijn scènes.

Maar tragisch genoeg bezweek hij aan de kanker en regisseur Alfonso Cuarón moest de hartverscheurende beslissing nemen om de rol met Michael Gambon te herschikken.

8 Marty McFly - 'Terug naar de toekomst'

Terwijl de rol van Jennifer moest worden herschikt voor de tweede film, was de eerste Back to the Future-film eigenlijk volledig gefilmd met een andere hoofdrolspeler. Hoewel de rol de meest iconische van Michael J. Fox blijft, was hij niet de originele Marty McFly.

De film werd gefilmd met Eric Stoltz als Marty, maar regisseur Robert Zemeckis was niet blij met zijn optreden. De regisseur vond hem te intens voor de rol en castte in plaats daarvan Fox.

7 Max - 'Het geheime leven van huisdieren 2'

In de eerste film The Secret Life of Pets werd de lieve Jack Russell-hond ingesproken door Louis C. K. Nou, het bleek dat de man achter het personage in het echte leven niet zo lief was.

Tijdens het filmen van het vervolg moest Max worden herschikt met Patton Osw alt na beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen C. K., waarvan de komiek allemaal toegaf dat ze waar waren.

6 Brian O'Conner - 'Furious 7'

Wijlen Paul Walker was een hoofdbestanddeel van de Fast and Furious-franchise. Maar toen hij in 2013 onverwachts omkwam bij een auto-ongeluk, vroegen de producers zich af hoe ze Furious 7 moesten voltooien.

Walker had al veel van zijn scènes gefilmd, dus zijn broers, Caleb en Cody, werden gecast in een bitterzoete poging om de film te voltooien, die uiteindelijk diende als een lofrede voor de overleden ster.

5 Paddington - 'Paddington'

Hoewel we de zachte stem van Paddington Bear associëren met de charmante Ben Whishaw, werd hij oorspronkelijk gespeeld door een beslist andere acteur: Colin Firth. De Engelse heer was betrokken bij de productie van de film, maar de filmmakers moesten de moeilijke beslissing nemen om de stem van de titulaire beer te herschikken, omdat het gewoon niet werkte met Firth.

Zoals regisseur Paul King uitlegde: "We houden van de stem en we houden van de beer, maar toen onze jonge beer ontstond, waren we het erover eens dat de twee niet bij elkaar leken te passen." Vervolgens werd Ben Whishaw gecast, wat een verstandige keuze bleek te zijn.

4 Shrek - 'Shrek'

Het is moeilijk je de groene boeman Shrek voor te stellen die door iemand anders dan Mike Myers wordt geuit. Maar hij was niet de eerste keus. In feite had SNL-ster Chris Farley bijna al zijn regels opgenomen voor de iconische rol, maar stierf tragisch tijdens de productie.

Mike Myers werd vervolgens ingeschakeld om Shrek in te spreken, maar hij beval dat zijn tekst volledig moest worden gewijzigd als een daad van respect voor de overleden strip.

3 Zee - 'The Matrix Reloaded'

Bijna 20 jaar na haar vroegtijdige dood blijft Aaliyah een immens populaire zangeres onder fans. Maar ze was ook een getalenteerde actrice, die speelde in Romeo Must Die. Dienovereenkomstig besloten de Wachowski's haar als Zee te casten.

Tragisch genoeg stierf Aaliyah tijdens een vliegtuigcrash tijdens de productie. De filmmakers moesten toen de niet-benijdenswaardige beslissing nemen om het personage opnieuw te casten, waarbij Nona Gaye de overleden ster innam.

2 Meg Altman - 'Panic Room'

Nicole Kidman werd aanvankelijk gecast als beschermende moeder Meg Altman in de thriller Panic Room van David Fincher uit 2002. Maar de Australische actrice liep een knieblessure op tijdens het filmen, waardoor ze gedwongen werd uit de film te stappen.

Jodie Foster werd in plaats daarvan bij het project betrokken, maar na haar nu legendarische rol in The Undoing, vragen we ons af hoe de film zou zijn uitgevallen met Kidman in de hoofdrol.

1 Gellert Grindelwald - 'Fantastic Beasts 3'

Fans kijken reikhalzend uit naar de release van de derde Fantastic Beasts-film, maar velen zijn boos dat Johnny Depp zijn rol als Gellert Grindelwald niet opnieuw zal opnemen. Hoewel hij aanvankelijk in de derde aflevering van de franchise werd gecast, verzocht Warner Brothers om af te treden.

Dit was te wijten aan de uitspraak van de Britse rechtbanken die beweren dat Depp een "vrouwenklopper" is "substantieel waar". Vervolgens werd de Deense acteur Mads Mikkelsen gecast als Gellert.

Aanbevolen: