Dit is de slechtste film van $ 1 miljard aller tijden, volgens Rotten Tomatoes

Inhoudsopgave:

Dit is de slechtste film van $ 1 miljard aller tijden, volgens Rotten Tomatoes
Dit is de slechtste film van $ 1 miljard aller tijden, volgens Rotten Tomatoes
Anonim

De kassa is de plek waar films kunnen uitkomen en hun waarde kunnen laten zien. Naarmate de cijfers binnendruppelen, beginnen we bij elk project het volledige plaatje te zien en te beslissen of het een succes of een flop moet worden. Sommige films verdienen een fortuin, andere gaan onvermijdelijk in vlammen op en sommige komen en gaan.

1 miljard dollar verdienen aan de kassa is niet al te zeldzaam, maar tot nu toe hebben slechts 49 foto's het mogelijk gemaakt. Het geld ziet er geweldig uit, maar sommige van deze films zijn ronduit slecht. Dankzij Rotten Tomatoes weten we wat de slechtste van het stel is!

Slechts 49 films hebben $ 1 miljard verdiend

Gezien de staat van de kassa in deze tijd, is het echt opmerkelijk om te bedenken dat op een gegeven moment een film die wereldwijd meer dan $ 1 miljard opbracht, een onmogelijkheid leek. Dat gezegd hebbende, deze prestatie vond voor het eerst plaats in 1997, toen Titanic de eerste werd die ooit $1 miljard binnenhaalde.

Titanic werd niet alleen de meest winstgevende film aller tijden, een record dat het jarenlang vasthield, maar het was de eerste film die ooit wereldwijd $ 2 miljard brak. Dit betekent dat in slechts vier korte jaren de entertainmentindustrie zowel de eerste $ 1 miljard bruto als de eerste $ 2 miljard bruto zag.

Nu moet worden opgemerkt dat Jurassic Park de oudste film is die meer dan $ 1 miljard heeft gemaakt. De film werd uitgebracht in 1993, maar overschreed die felbegeerde financiële barrière pas vele jaren later. Toch is dit een indrukwekkende prestatie die gewaardeerd moet worden.

1999's The Phantom Menace was de derde en laatste film van de jaren 90 die de grens van $ 1 miljard brak. Bij het ingaan van de jaren 2000 werd dit merkteken echter veel vaker overschreden dan in de decennia daarvoor.

Plots was dit een haalbaar doel voor studio's, en in de jaren sinds Titanic het spel veranderde, hebben we 49 films gehad die minstens $ 1 miljard bereikten.

Hoewel veel van deze films geweldig zijn, zijn er ook enkele stinkers in de mix.

'Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides' is de op een na slechtste met 33%

Op Rotten Tomatoes is er een uitgebreide lijst van alle films die wereldwijd $ 1 miljard verdienen, en ze zijn allemaal gerangschikt in overeenstemming met hun score op de website. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, de vierde film in de franchise, komt binnen als de op een na slechtste film van een miljard dollar aller tijden.

De Pirates of the Caribbean-films begonnen goed met Curse of the Black Pearl en Dead Man's Chest was een waardig vervolg. Vanaf dat moment zakte de film echter langzaam in kwaliteit.

De film heeft 33% bij critici en slechts 54% bij fans.

"Vanaf de openingsscène is het duidelijk dat de magie die ooit door de aderen van het origineel stroomde, zo goed als opgedroogd is", schreef Mike Massie van Gone With the Twins in zijn recensie.

Ja, het was slecht, maar het bracht Disney meer dan $ 1 miljard op, wat meer dan genoeg was voor een vijfde film om een paar jaar later in de bioscoop te verschijnen.

Hoe slecht die film ook was, hij was nog steeds niet in staat om wat wordt beschouwd als de slechtste film van een miljard dollar aller tijden omver te werpen.

'Transformers: Age Of Extinction' is als laatste dood met 17%

Als laatste binnenkomen is niemand minder dan Transformers: Age of Extinction. Deze vreselijke film heeft slechts 17% met critici op Rotten Tomatoes, en slechts 50% met publiek. Simpel gezegd, het is geen goede film, maar fans van de franchise hebben geholpen om het tot enorme aantallen te stuwen aan de wereldwijde kassa.

In zijn recensie trok Richard Propes er geen doekjes om, waarbij hij erop wees dat deze film grotendeels alleen maar spektakel was.

"Voor het grootste deel van de 165 minuten durende speelduur van de film krijgen we Crash. Bang. Crash. Bang. Bludgeon. Crash. Bang. Bludgeon. Bang. Crash," schreef Propes.

Het was niet goed, en tot op de dag van vandaag leeft deze film op schande.

Een paar andere verschrikkelijke films die deze lijst konden maken, zijn Transformers: Dark of the Moon, Jurassic World: Fallen Kingdom, Star Wars: Episode I - The Phantom Menace en Alice in Wonderland uit 2010.

Hoewel ze allemaal opmerkelijke dingen deden aan de kassa, waren het geenszins geweldige films. Ze hebben hun fans, maar kopen en grote, mensen houden niet van veel van deze films.

Het kan een tijdje duren voordat weer een verschrikkelijke film meer dan $ 1 miljard opbrengt, en het zal interessant zijn om te zien of het als slechter kan worden beschouwd dan Transformers: Age of Extinction.

Aanbevolen: