Game Of Thrones: 10 plotgaten te groot om te negeren (en 15 dingen die nergens op slaan)

Inhoudsopgave:

Game Of Thrones: 10 plotgaten te groot om te negeren (en 15 dingen die nergens op slaan)
Game Of Thrones: 10 plotgaten te groot om te negeren (en 15 dingen die nergens op slaan)
Anonim

Als je Game of Thrones speelt, win je of verbaas je het publiek met een stortvloed aan ingewikkelde complotten vol gaten. Het lijkt erop dat de laatste de laatste tijd nogal wat aandacht heeft gekregen, vooral nu het achtste en laatste seizoen van de serie meer dan een miljoen fans ertoe aanzette een petitie te ondertekenen waarin wordt opgeroepen tot een volledige herschrijving.

Omdat ik een behoorlijk toegewijde fan ben, vind ik dat een beetje extreem. Ik bedoel, als je een serie hebt geschreven die zo'n onmiskenbaar enorm succes heeft gehad, is het duidelijk dat er iets goed is gedaan, nietwaar? Dat gezegd hebbende, is het onmogelijk om te beweren dat de serie niet geleidelijk meer en meer flagrante overtredingen heeft verdoezeld in termen van plotgaten en verbijsterende fouten in de logica naarmate het ten einde loopt.

Rekening houdend met de recente opschudding, voelt het als een volkomen redelijke tijd om te gaan zitten en eens goed te kijken naar de vele plotgaten, continuïteitsproblemen, tegenstrijdigheden, enzovoort die we hebben verdragen voor de om van de show te genieten. Hier zijn tien grote plotgaten samen met vijftien dingen die gewoon niet logisch zijn als het gaat om Game of Thrones.

25 PLOT HOLE: Wights breken zonder problemen uit steencrypten

Afbeelding
Afbeelding

Als Jon en zijn vrienden erin slagen een wight te pakken te krijgen zodat ze het in seizoen zeven aan Cersei kunnen laten zien, lijken een houten kist en een paar ijzeren kettingen voldoende om het beest in een kooi te houden.

Maar wanneer de White Walkers op Winterfell marcheren tijdens de derde aflevering van het achtste seizoen, slaagt de Nachtkoning erin om de gevallenen in de crypten incidenteel wakker te maken. Ze lijken op dit moment geen probleem te hebben om door hun zware stenen sarcofagen te breken, waarvan ik me alleen maar kon voorstellen dat ze veel sterker waren dan een dunne houten kist.

24 MAAKT GEEN ZIN: Hoe heeft Tywin Arya niet ontdekt?

Afbeelding
Afbeelding

Ik ben een grote, grote fan van de karakterdynamiek tussen Tywin Lannister en Arya Stark tijdens haar ongemakkelijke verblijf in Harrenhal. De uitvoeringen en het schrijven die erin gingen waren ongelooflijk.

Nou, totdat je bedenkt hoe ongelooflijk onwaarschijnlijk het zou zijn voor Tywin om volledig over het hoofd te zien dat ze eigenlijk Arya is. Hij weet dat ze noordelijk is, hij weet dat ze hooggeboren is, en hij moet zich er maar al te goed van bewust zijn dat een van de Stark-meisjes de gevangenneming heeft ontweken na Eddards verraad in King's Landing. Hoe kon deze mogelijkheid hem de hele tijd volledig ontgaan, gezien Tywins intellectuele bekwaamheid?

23 MAAKT GEEN ZIN: Khal Drogo's smeltvermogen

Afbeelding
Afbeelding

Khal Drogo die prins Viserys de "kroon" geeft die hij zo wanhopig wilde, is een moment dat bijna te perfect voor woorden is. Maar hoewel het volledig bevredigend is in termen van drama, is het ook volledig en volkomen onmogelijk.

Ik bedoel, ik begrijp dat je, om de fantasie-setting van Game of Thrones te kunnen gebruiken, enige opschorting van ongeloof moet bereiken, maar kom op. De man slaagt erin om in minder dan vijf minuten goud in een kookpot te smelten voordat hij het overal in Viserys dumpt, een proces dat veel meer tijd en vier tot vijf keer meer hitte vereist dan je eruit ha alt uit wat in wezen een kampvuur.

22 PLOT HOLE: Jet-aangedreven raven (en draken)

Afbeelding
Afbeelding

Daenerys' redding van Jon en zijn bemanning ten noorden van de muur in seizoen zeven kreeg een ongelooflijke hoeveelheid luchtafweergeschut voor de hele reeks gebeurtenissen die eraan voorafgingen, maar de meest flagrante fout is hoe snel ze de partij kreeg "distress raaf" zodat ze schijnbaar naar hun land kon teleporteren.

Hoewel ze erin slaagt om schattingen te omzeilen over hoeveel tijd er daadwerkelijk is verstreken, kan het feest niet langer dan een dag in het midden van dat bevroren meer zijn geweest. En als ze er inderdaad langer waren, lijken ze er zeker niet slechter van af tegen de tijd dat Daenerys arriveert.

21 MAAKT GEEN ZIN: Jon's strategie tegen de ondode draak

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens de climax en schijnbaar hopeloze afsluiting van het ondode extravaganza van seizoen acht in Winterfell, wordt Jon uit het godenwoud geweerd door de goede draak die slecht is geworden, Viserion.

Hij worstelt tussen verheven stukken dekking en kruipt steeds dichter naar het beest dat zijn confrontatie met de Nachtkoning belemmert, totdat hij eindelijk binnen bereik is. Hij springt heldhaftig uit zijn dekking, en hij… schreeuwt gewoon even tegen het ding. Ik begrijp dat hij gefrustreerd was, maar gezien de tijdverspilling en hoe dichtbij hij was, zou het toch geen kwaad hebben gedaan om op zijn minst te proberen de ribben van de draak een beetje te kietelen met dat mooie Valyrian stalen zwaard? Of misschien had hij de laatste tijd veel te veel Skyrim gespeeld.

20 PLOT HOLE: Dragon Fire smelt versterkte muren, maar geen puin

Afbeelding
Afbeelding

Nadat de Nachtkoning Viserion in handen heeft gekregen, is zijn eerste taak om zijn handige nieuwe draak te gebruiken om de Muur uit te wissen en zijn spookachtige troepen naar Winterfell te laten marcheren. Dit is iets wat de vliegende oorlogsmachine behoorlijk handig voor elkaar krijgt en erin slaagt het tot puin te reduceren met niet meer dan een paar vurige bewegingen.

En toch lijken een paar stukjes rots en ingestorte delen van de muur voldoende om de koning in het noorden te beschermen tegen de adem van de draak. Daar klopt iets niet helemaal van.

19 HEEFT GEEN ZIN: Jaime keert terug naar Cersei

Afbeelding
Afbeelding

Er is een zekere catharsis bij het zien van de ontwikkelingsboog van een personage een crescendo bereiken, en de schrijvers van Game of Thrones vonden het gepast om ons dat volledig te ontnemen met Jaime's last-minute beslissing om aan de zijde van zijn zus te gaan.

Natuurlijk, het was op dat moment een ondermijning van de verwachtingen van het publiek, en dat is iets dat Game of Thrones in vrijwel elk seizoen actief heeft geprobeerd te bereiken. Er was echter zoveel goed geschreven in Jaime's tragische verlossende boog dat de conclusie zonder pardon, willekeurig en geforceerd aanvoelde. Subversie omwille van de subversie zelf voelt gewoon ongewoon lui.

18 HEEFT GEEN ZIN: De Dothraki verspillen

Afbeelding
Afbeelding

Fauteuilgeneraals over de hele wereld hebben de strijd van seizoen acht om Winterfell zeker niet verslapt. En hoewel ik het niet zo graag toegeef, maken veel van hun kritieken behoorlijk valide punten.

Een bepaald bot dat ik ermee moet kiezen, is dat ik de dothraki halsoverkop in het pikkedonker moet opladen tegen een numeriek superieure vijand die ze nog nooit eerder hadden gezien, zelfs met het voordeel van vlammende messen. De flikkerende vlammen op hun zwaarden die in de verte vervagen, zorgden voor een van de meest visueel verbluffende stukken cinematografie van de hele serie, maar het is moeilijk goed te maken dat het een extreme tactische misstap is.

17 PLOT HOLE: Melisandre's magische ketting

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens seizoen zes kregen we een onverwachte wending van Melisandre met de onthulling over haar jeugdige kracht en schoonheid gekoppeld aan een bepaald magisch amulet dat ze draagt. Meer dan enkelen van ons hebben onze ogen wel of niet afgeschermd toen haar lichaam bij verwijdering terugging naar een oude en afgeleefde staat.

Helaas, in de grotere context van de show, voelt het uiteindelijk vrij irrelevant. Er wordt echt nooit aandacht aan besteed buiten de initiële schokfactor. Het is ook duidelijk een bijzaak, want we zien Melisandre duidelijk zonder tijdens seizoen vier en verschijnen zoals ze altijd heeft gedaan.

16 HEEFT GEEN ZIN: De ijzeren bank steunt Cersei

Afbeelding
Afbeelding

Als de Iron Bank zo'n begaafd stel opwaarts gesprongen mathleten herbergt, had het waarschijnlijk vrij eenvoudig voor hen moeten zijn om erachter te komen dat zelfs een enkele draak de strijd te ver doorweegt in het voordeel van Daenerys voor zelfs de Golden Company compenseert succesvol.

Nadat de som van de aanzienlijke schuld van de Lannisters eindelijk was geïnd, zou het veel beter zijn geweest als de IJzeren Bank zich volledig uit het conflict had teruggetrokken en de overwinnaar zou feliciteren - evenals een paar leningen om te helpen bij de wederopbouw van wat er daarna nog over is van King's Landing. Zelfs als de 'revolutionaire' Daenerys zegevierde, draaien alle koninkrijken op goud, ongeacht wie er in de grote, puntige stoel zit.

15 PLOT HOLE: Witte wandelaars kunnen niet zwemmen

Afbeelding
Afbeelding

Degenen die niet helemaal verbijsterd waren over het verlies van een van Daenerys' drakenbaby's en de daaropvolgende wederopstanding als een wight, namen nota van een duidelijke tegenstrijdigheid in de logica van de show.

Hoe slaagden de wights erin om de kettingen vast te maken die ze hadden gebruikt om de draak van de bodem van het meer te halen? Het enige dat hen ervan weerhield Jon en de rest van zijn gezelschap uit te schakelen, was het meer waar ze in moesten duiken om dat te doen. Het lijkt erg handig dat ze waterdicht worden voor deze ene, allerbelangrijkste taak.

14 HEEFT GEEN ZIN: Tyrion vergeet Littlefinger die hem heeft opgezet

Afbeelding
Afbeelding

De eerste paar seizoenen van de show lijken misschien eeuwen geleden, maar je herinnert je misschien een bepaald voetpad dat zijn vruchten afwierp om Bran Stark uit te schakelen nadat hij ongelukkig van een bepaalde toren was gevallen. Petyr Baelish was er snel bij om Tyrion erin te luizen voor de aanslag op het leven van de jonge Stark.

Omdat hij intellectueel zo behendig is als hij is, lijkt het heel vreemd voor Tyrion om de hele zaak snel achter zich te laten en op een laag pitje te zetten zodra hij de aanklacht via proces door gevecht heeft goedgekeurd. Zo'n berekende poging om hem uit te schakelen, lijkt een verdere ontwikkeling van het plot van zijn kant te rechtvaardigen.

13 MAAKT GEEN ZIN: Euron's Naval Ambush werkt echt

Afbeelding
Afbeelding

Het leek te goed te gaan met Daenerys die haar krachten bundelde om Cersei te confronteren voor de confrontatie van seizoen acht, dus natuurlijk moest er iets ergs met haar gebeuren. En Euron Greyjoy had toevallig genoeg plotcamouflage op voorraad om de daad te stellen.

Serieus echter, Daenerys is honderden meters in de lucht. Het idee dat de hele Greyjoy-vloot zich achter een kleine klif zou kunnen nestelen om haar entourage op weg terug naar Dragonstone met succes in een hinderlaag te lokken, volledig aan haar ontdekking ontsnappen totdat ze erin slagen haar draak met schorpioenbouten te doorzeven, is meer dan een beetje moeilijk te geloven.

12 PLOT HOLE: Ramsay's verdwijnende honden

Afbeelding
Afbeelding

Het ziet er niet al te best uit voor Theon en Sansa wanneer ze in seizoen zes eindelijk ontsnappen aan Ramsay's klauwen, met zijn jagers en honden op hun spoor. Net als blijkt dat ze in het nauw zijn gedreven, komt Brienne naar binnen om de boel te redden.

Ze gaan goed genoeg om met de Bolton-jagers, grotendeels dankzij Brienne's enorme wapenvaardigheid. Maar waar zijn de honden tijdens dit alles gebleven? Ze zijn bij de Bolton-mannen tot het punt dat Brienne en Podrick ingrijpen, maar de gevaarlijk hongerige hoektanden verdwijnen op de een of andere manier direct daarna in het niets.

11 HEEFT GEEN ZIN: Waarom heeft Cersei Daenerys niet gewoon uitgeschakeld?

Afbeelding
Afbeelding

Na de gevangenneming van Missandei in seizoen acht, gaat Daenerys naar King's Landing om een vriendelijk praatje te maken met Cersei in een poging hun vijandelijkheden uit te praten. Als je ziet wat een hilarisch slecht idee dat lijkt om mee te beginnen, is het niet logisch dat Cersei niet meteen misbruik maakt van de kwetsbaarheid van Daenerys.

De gebruikelijke verdediging die hier wordt gepresenteerd, is dat Cersei zich nog steeds moet houden aan de regels van oorlogvoering om de steun van de massa te behouden, maar het voor de hand liggende gat dat ik hiermee zie, is het feit dat ze echt niet zoveel heeft betaald verstand tot op dit punt. Ik bedoel, ze leek zich niet al te veel zorgen te maken over de publieke perceptie toen ze de Sept van Baelor opblies. Waarom nu beginnen?

10 PLOT HOLE: Dus waar is Edmure Tully deze hele tijd geweest?

Afbeelding
Afbeelding

Ik ben blij dat Edmure Tully in de finale opdook in King's Landing om ons de broodnodige komische verlichting te bieden, maar serieus, waar is deze man de afgelopen seizoenen geweest?

Nu Arya House Frey vrijwel had gewist, was hij vermoedelijk in staat zijn heerschappij te hervatten en het bevel over de troepen van de Riverlands weer op zich te nemen. Die troepen zouden erg handig zijn geweest, aangezien Jon en Sansa de afgelopen seizoenen op zoek waren naar loyale noordelijke soldaten

9 MAAKT GEEN ZIN: Waarom negeerden de White Walkers Sam?

Afbeelding
Afbeelding

Seizoen twee eindigt met Samwell in nogal een hachelijke situatie, omdat hij rechtstreeks op het pad van de voorhoede van de Night King is gestuit. Een blanke wandelaar kijkt hem zelfs recht aan voordat zijn entourage van wights naar voren sjokt. Dan begint seizoen drie met Sam die op de een of andere manier een haastige ontsnapping weet te realiseren en geen indicatie van gebeurtenissen ertussen.

Door de manier waarop het is geschoten, worden we ertoe gebracht te geloven dat het Leger van de Doden letterlijk bovenop hem staat, niet meer dan een paar meter verderop, en dat de White Walker hem duidelijk ziet. Sam is niet zo'n vechter of hardloper, dus hoe kwam hij daar precies intact uit?

8 MAAKT GEEN ZIN: Qyburns schorpioenen zijn ineens nutteloos

Afbeelding
Afbeelding

Euron lijkt het gemakkelijk genoeg te vinden om een van de draken van Daenerys met Qyburns nieuwe en verbeterde schorpioenen te doorstoken wanneer hij haar op zee in een hinderlaag laat lopen en erin slaagt het grote beest te verslaan met niet meer dan een paar goed geplaatste schoten.

Dus waarom lijken ze helemaal niet te werken als het tijd is voor het grote gerommel in King's Landing? Ondanks dat er tientallen langs de muren staan en tientallen meer zijn bevestigd aan de Greyjoy-vloot op zee, slagen honderden en honderden schoten er niet in om de Moeder der Draken neer te halen tijdens haar gepantserde samenzwering.

7 PLOT HOLE: de helft van de Dothraki heeft dat overleefd?

Afbeelding
Afbeelding

Na de hilarisch mislukte aanval van de Dothraki op de eindeloze ondode horde tijdens de strijd van het achtste seizoen tegen de Nachtkoning, zien we misschien vier kerels terugrennen naast een paar begrijpelijkerwijs geschrokken, ruiterloze paarden.

Terwijl Daenerys en haar commandanten de balans opmaken van wat ze nog hebben, verwijdert de Dothraki-commandant slechts de helft van zijn markeringen van de kaart. Men zou kunnen stellen dat sommige Dothraki werden tegengehouden, of tussen de infanterielinies werden afgewisseld, maar zelfs showrunner David Benioff vertelt ons dat wat we zien "in wezen het einde van de Dothraki" is, niet "het einde van de helft van de Dothraki."

6 MAAKT GEEN ZIN: De gezichtsloze mannen laten Arya gaan

Afbeelding
Afbeelding

Laten we dit hele ding in de juiste context plaatsen, zodat we enig perspectief kunnen krijgen op hoe echt wild dit is. The Faceless Men of Braavos, een volledig geheimzinnige en schijnbaar alwetende organisatie van professionele levensnemers, zijn helemaal cool om Arya op hen af te laten lopen met de tools en geheimen van hun vak. Ben je serieus?

Ze doen niet eens een poging om de score gelijk te maken nadat ze de zwerver heeft verslagen. Hoewel dit kan worden weggeredeneerd als een soort extreme test van haar capaciteiten, blijft het feit dat ze hen in feite zegt om het te "schuiven" en dan uitdagend naar buiten stormt, onmiddellijk hun trucs voor haar eigen doeleinden gebruikend.

Aanbevolen: