15 dingen die nergens op slaan over het Harry Potter-universum (en 10 fantheorieën die dat wel doen)

Inhoudsopgave:

15 dingen die nergens op slaan over het Harry Potter-universum (en 10 fantheorieën die dat wel doen)
15 dingen die nergens op slaan over het Harry Potter-universum (en 10 fantheorieën die dat wel doen)
Anonim

Als Harry Potter een religie was, zou ik elke zondag aanbidden bij het altaar van Merlijn. Sinds ik slechts vijf jaar oud was, is een groot deel van mijn ziel, hart en dagelijkse gedachten gewijd aan de serie die mij heeft gevormd en opgevoed. Ik heb tatoeages gewijd aan personages, wezens en kenmerkende plaatsen die mijn favoriete aspecten van de serie belichamen, zou niets liever willen dan naar de tovenaarswereld van Harry Potter in Orlando reizen om de magie eindelijk persoonlijk te zien, en heb me verkleed als Hermelien Griffel voor Halloween, veel te vaak om te tellen. Mijn punt is dat ik net zoveel van de Harry Potter-serie en alle dingen die met de tovenaarswereld te maken hebben als de volgende man hou, maar zelfs ik kan toegeven dat er een aantal dingen over het universum zijn waar ik een paar vragen en/of zorgen over heb.

En merk op dat niet alle vragen over de mechanica van een universum negatief of overdreven hard/kritiek hoeven te zijn. Men kan deze curiositeiten op een positieve en discussiestimulerende manier uiten. Ik ben er vast van overtuigd dat Rowling fantastisch werk heeft geleverd door de wereld te bouwen en het Potter-universum te creëren zoals we dat kennen, maar er zijn enkele aspecten van de wereld waar ik vragen over heb en ik weet zeker dat degenen die dit artikel lezen dat ook hebben. Laten we dus zonder verder oponthoud vijftien vragen onderzoeken die we nog hebben over de mechanica van het Harry Potter-universum en tien fantheorieën die alles verklaren wat het hoofdverhaal niet doet.

25 slaat nergens op: is het sorteren van kinderen op persoonlijkheid een goed idee?

Afbeelding
Afbeelding

Ik weet dat er nuances zijn bij het sorteren en dat de studenten worden gesorteerd op basis van waarden die veel diepgaander zijn dan de simplistische samenvattingen van afzonderlijke eigenschappen die aan elk huis zijn toegewezen. Maar als ik eerlijk mag zijn, de meeste elfjarigen geven niet echt om nuance en ik vraag me af of het echt de beste manier is om ze te sorteren op hun persoonlijkheid. Kinderen moeten worden blootgesteld aan zoveel mogelijk verschillende soorten mensen om hun vermogen tot empathie te ontwikkelen en het idee van 'de ander' te deconstrueren. Dus, zorgt het op kenmerken gebaseerde huissysteem ervoor dat kinderen zich anders gedragen ten opzichte van hun leeftijdsgenoten op basis van vereenvoudigde huisstereotypen en hoe beïnvloeden deze vooroordelen hun eigen zelfperceptie?

24 Fantheorie: Hagrid ging terug naar school

Afbeelding
Afbeelding

Eindelijk krijgt Hagrid de liefde en erkenning die hij verdient. En hij verdient de wereld. Er is een theorie die stelt dat, na de slag om Zweinstein en de val van de duistere heer, Hagrids strafblad werd gewist, omdat was bewezen dat Voldemort de overtredingen had begaan waarvan hij werd beschuldigd en dat hij zijn opleiding op Zweinstein mocht voortzetten als een terugkerende leerling. Deze theorie stelt dat hij een nieuwe toverstok kreeg en zijn opleiding mocht voltooien. En dat is een theorie die zowel mijn hart verwarmt als tranen in mijn ogen brengt.

23 slaat nergens op: zijn er journalistieke normen?

Afbeelding
Afbeelding

Zoals we in de serie keer op keer zien, is er weinig journalistieke integriteit in de tovenaarswereld. Rita Skeeter is in staat om regelrechte leugens af te drukken zonder bronnen of basis in feite als een carrière en deze leugens, hoewel afgeschreven als vals door de meeste heksen, kunnen lafhartige gevolgen hebben voor hun onderdanen (herinner je hoe Hermelien werd behandeld in haar vierde jaar nadat ze was doelwit van Rita's tri-wizard rapporten?) De Ochtendprofeet werd gebruikt als propagandamiddel en verspreidde letterlijke leugens over de opkomst van de duistere heer, Perkamentus en Harry Potter. En er werd niet verantwoordelijk voor gehouden. Komt dit ooit aan de orde in de naoorlogse tovenaarswereld of leren tovenaars hun kinderen de persen te negeren vanwege hun voorliefde voor leugens?

22 Fantheorie: Molly breit truien voor iedereen

Afbeelding
Afbeelding

Deze theorie hangt af van de eerder genoemde theorie die uitlegt dat Harry Potter een leven van onderwijs en onderwijs koos in plaats van criminelen op te jagen als Schouwer, dus houd dat in gedachten als we verder in de uitleg duiken. Deze theorie stelt dat, aangezien zowel Harry als Marcel precies weten hoe het voelt om tijdens de feestdagen op school te blijven omdat ze niets hebben om naar huis te gaan, ze er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hun leerlingen een geweldige vakantie hebben. En dat omvat het sturen van Molly een lijst met studenten die geen cadeaus verwachten, zodat ze persoonlijke truien voor hen kan breien zodat hun kerstochtend net dat beetje zoeter is.

21 slaat nergens op: hoe beïnvloedt sociale media de geheimhouding?

Afbeelding
Afbeelding

Voor de komst van camera's en sociale media was het waarschijnlijk veel gemakkelijker om beweringen over magie en tovenarij te verlagen. Maar hoe handhaaf je het statuut van geheimhouding wanneer dreuzels elke dwalende tovenarij kunnen opnemen en publiceren? Ik neem aan dat, sinds de komst van sociale media, het Ministerie van Toverkunst een afdeling voor sociale media heeft opgericht die zich toelegt op het vervalsen van alle beweringen over online gespotte magie; ze uit te roepen als bedrog en ze te laten geloven dat degenen die in magie geloven niets meer zijn dan complottheoretici zonder basis in de realiteit.

20 Fantheorie: Luna en Ginny's wereldreizen

Afbeelding
Afbeelding

Deze theorie suggereert dat Luna en Ginny 's werelds beste vrienden zijn en dat ze samen de wereld rondreizen terwijl ze allebei hun eigen passies nastreven. Luna moet regelmatig over de hele wereld reizen om de magische wezens van de wereld te onderzoeken die nodig zijn om haar bijgewerkte versie van de schepselgids van Newt Scamanders te voltooien. Terwijl Ginny de wereld moet rondreizen, zowel voor haar eigen Zwerkbalwedstrijden als voor haar taken als sportverslaggever. Als hun reizen hen naar dezelfde plaats brengen, gaan ze samen op reis voor een klein meisje.

19 slaat nergens op: zijn er tovenaarscomplotten?

Afbeelding
Afbeelding

Zoals aangestipt in het artikel "Sociale media", geloof ik dat er een afdeling is in het Ministerie van Toverkunst die zich toelegt op het vernederen van claims van tovenarij online door degenen die ze verspreiden af te schrijven als complottheoretici. Dat leidt dus alleen maar tot de vraag: zijn er mensen die overtuigd zijn van het bestaan van magie en tovenaars in de Dreuzelwereld van de Harry Potter-serie? Net zoals we in onze eigen wereld toegewijde burgers hebben die overtuigd zijn van het bestaan van buitenaardse wezens en andere bovennatuurlijke wezens? Wat doet het Ministerie van Toverkunst als deze complottheoretici een beetje te dicht bij de waarheid komen?

18 Fantheorie: magie is een recessief gen

Afbeelding
Afbeelding

Deze theorie stelt dat magische krachten een recessief gen zijn dat kan worden doorgegeven aan kinderen van dragerouders. Deze theorie is gemaakt om het bestaan van zowel squibs als Dreuzelgeborenen te verklaren. Kort gezegd betekent dit dat magie op dezelfde manier werkt als rood haar. Als beide ouders het magische gen dragen (ongeacht of ze zelf tovenaars zijn, is de kans dat hun kind een tovenaar wordt erg groot. Als geen van beiden het gen draagt, zal hun kind niet in staat zijn om magie uit te voeren. het gen en één niet, dan is de kans tussen magie en geen magie nogal verdeeld.

17 slaat nergens op: hoe verklaren Dreuzelgeborenen hun afwezigheid?

Afbeelding
Afbeelding

Als Zweinstein nog steeds toegewijd is om zijn studenten een technologievrije omgeving te bieden, hoe verklaren de dreuzelgeboren studenten dan hun langdurige afwezigheid aan hun dreuzelvrienden thuis? De meeste kostscholen zorgen voor basiscommunicatie thuis, dus zouden hun vrienden zich zorgen maken dat ze het hele schooljaar vrijwel off-the-grid zijn? Hoe zit het met het feit dat ze geen echte vragen kunnen beantwoorden over de school waar ze het grootste deel van hun tijd doorbrengen?

16 Fantheorie: moderne integratie

Afbeelding
Afbeelding

Deze theorie stelt dat het naoorlogse Zweinstein een geheel nieuwe plek is. Dit betekent dat na de oorlog veel aspecten van de school zijn veranderd om een modernere levensstijl te ondersteunen en de kloof tussen tovenaars en dreuzels te helpen overbruggen. Er werden betoveringen gedaan om het gebruik van moderne technologie mogelijk te maken en lessen in dreuzelstudie waren een verplicht onderdeel van het curriculum en werden geleid door echte dreuzelgeborenen om ervoor te zorgen dat de informatie feitelijk was. Deze veranderingen zijn gedaan om Zweinstein naar de 21e eeuw te brengen en tegelijkertijd tovenaars te helpen leren dat dreuzels toch niet zo veel van hen verschillen.

15 slaat nergens op: hoe werkt de hiërarchie van wezens/wizards?

Afbeelding
Afbeelding

Voordat het Ministerie van Toverkunst zich wijdde aan het beschermen van de rechten van magische wezens en mens/wezens hybride wezens over de hele wereld, werden alle niet-tovenaars (en sommige tovenaars met een andere magische status) als minder beschouwd. Maar toen de welzijnszorg werd opgericht, kregen ze meer rechten en werden ze (voor het grootste deel) als gelijkwaardig beschouwd. Maar waar wordt de grens getrokken tussen tovenaar en wezen? Krijgen wezens meer rechten op basis van de toegenomen mensachtige eigenschappen die ze bezitten? Zou een huiself dezelfde rechten hebben als een reus? Wat dacht je van een centaur of een zeemeermin?

14 Fantheorie: Luna is Newt Scamander 2.0

Afbeelding
Afbeelding

Deze theorie stelt dat Luna, die trouwde met de afstammeling van de enige echte Newt Scamander, haar leven wijdde aan het voortzetten van zijn werk en het uitbreiden van zijn schepselgids met nieuwe informatie en wezens die sinds de oorspronkelijke publicatie zijn ontdekt. De theorie legt verder uit dat er ook een mystieke sectie is toegevoegd aan de Luna-lead-edities van de tekst die controversiële creatievelingen bevat zoals nargles en wrackspurts (waarvan veel tovenaars niet geloven dat ze bestaan). Dat is een versie van de tekst die ik graag zou zien.

13 slaat nergens op: waarom worden de House Cup-punten niet beoordeeld?

Afbeelding
Afbeelding

Het lijkt ongelooflijk oneerlijk dat professoren huispunten mogen verdelen en verwijderen zonder enige beoordeling en/of goedkeuring, gezien de diepe vooroordelen en vooroordelen die sommige leraren (Sneep en Perkamentus) hebben ten opzichte van andere huizen. Er is gewoon iets zo inherent oneerlijk aan Sneep die in staat is om Griffoendor van honderden punten tegelijk te beroven op basis van zijn eigen vermeende adolescente slachtofferschap. Perkamentus deelt in ieder geval willekeurig honderden punten uit om dat in evenwicht te brengen. Maar ik blijf erbij dat leraren verzoeken zouden moeten indienen om punten te verwijderen en/of toe te voegen om ervoor te zorgen dat ze het systeem niet misbruiken of hun eigen huis op oneerlijke wijze bevoordelen.

12 Fantheorie: beweging voor Dreuzelrechten

Afbeelding
Afbeelding

Deze theorie stelt dat, om een andere vooroordelenbeweging zoals die van de duistere heer te voorkomen, de overlevenden van de oorlog een verzoekschrift bij de regering hadden ingediend om een veel diepgaandere afdeling "Dreuzelrechten" op te richten. Deze afdeling zou zich toeleggen op het onderwijzen van tovenaars over hun niet-magische tegenhangers om een deel van de "othering" die in de loop van de tijd groeide te verwijderen en om de nodige wet- en regelgeving te bieden met betrekking tot het welzijn van dreuzels die nodig zijn om hen te beschermen tegen de tovenaars die handhaven hun archaïsche en bevooroordeelde opvattingen over hen.

11 slaat nergens op: waarom zijn liefdesdrankjes geen gecontroleerde stoffen?

Afbeelding
Afbeelding

Waarom worden liefdesdrankjes niet als gereguleerde stoffen beschouwd? In de tovenaarswereld zijn liefdesdrankjes een van de krachtigste en meest misbruikte drankjes die er bestaan. Ze beroven in wezen het doelwit van het vermogen om hun eigen gedachten, lichaam en acties te beheersen. Terwijl ze onder invloed zijn, kunnen ze mondelinge toestemming geven voor elke activiteit waarbij de persoon betrokken is die hen onder de liefdesdrank heeft geplaatst, maar ze hebben geen controle over hun eigen lichaam. Ze zijn in wezen een hersenloze marionet die volledig onder de controle van iemand anders staat. Op het moment dat het vervaagt, zullen ze de meeste acties vergeten die tijdens de infectie hebben plaatsgevonden. En dat is niet oké. Deze stof mag niet algemeen verkrijgbaar zijn en mag ook niet worden verkocht in een grappenwinkel voor kinderen.

10 Fantheorie: de academische avonturen van Harry en Neville

Afbeelding
Afbeelding

Deze theorie verwerpt het idee dat Harry een Schouwer werd (zoals de meeste mensen die het vijfde boek lezen ook doen, kom op, de jongen is geboren om les te geven) en in plaats daarvan professor op Hogwarts werd. De theorie legt uit dat hij en Neville na de oorlog een hechte band kregen. Een band met Marcel's moed en de parallellen tussen hun verhalen en dat ze zij aan zij lesgaven op Hogwarts. Ik kan me voorstellen dat ze tussen de lessen door in de lerarenkamer zitten, thee drinken en gepersonaliseerde truien dragen die door niemand minder dan Molly Wemel zelf zijn gebreid.

9 slaat nergens op: heeft je Hogwarts-huis invloed op je leven na je afstuderen?

Afbeelding
Afbeelding

Elke fan van de serie kent zijn huis en draagt de kleuren en slogans met ongebreidelde trots. Je kunt je dus alleen maar voorstellen dat huistrots zowel dieper als sterker in de tovenaarswereld zelf zit. Maar ik ben benieuwd of iemands huis hun leven na Zweinstein zou beïnvloeden? Zouden potentiële banen bepaalde huizen discrimineren, op basis van de waargenomen stereotypen die aan elk huis zijn toegewezen of hun eigen persoonlijke vooringenomenheid? Zou iemand geen vriendschap willen sluiten met iemand uit een ander huis dan hun eigen huis? Zou iemand vanwege de reputatie van het huis niet met iemand uit Zwadderich mogen uitgaan? Stoppen gezinnen met praten met leden die in ongunstige huizen terechtkomen? Hoe beïnvloedt het huis waarin iemand wordt gesorteerd hun leven na het afstuderen?

8 slaat nergens op: hoe verstoord is het onderwijs van de student?

Afbeelding
Afbeelding

Het grootste deel van de jaren dat Harry en zijn vrienden Zweinstein bezochten, werden de eindejaarsexamens afgelast vanwege de duistere kunsten en de bemoeienis van de duistere heer. Elke leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten had een andere methode dan lesgeven en sommige gaven nauwelijks les. Hoe storend waren deze constante veranderingen in het onderwijs van de student? Wat als je Gilderoy had tijdens een OWL-jaar? Zouden ze onterecht lage cijfers krijgen door gebrek aan onderwijs? Welke invloed zou die ongelijke opleiding op hun leven na het afstuderen hebben?

7 Fantheorie: naoorlogse groepstherapie

Afbeelding
Afbeelding

Een oorlog is een intense ervaring om door te maken. Er is een theorie die stelt dat Hermelien het Dreuzelconcept van groepstherapie naar voren heeft gebracht om haar vrienden te helpen verwerken wat er is gebeurd, aangezien de tovenaarswereld echt geen concept van geestelijke gezondheidszorg heeft. Deze theorie legt uit dat de overlevenden één keer per week elkaar zouden ontmoeten in het Wemel-huis en alles zouden verwerken wat er gebeurde en bleef gebeuren, terwijl Hermelien niet alleen de vernietiging zag die het niet willen praten over dingen had met de vorige generatie, maar ook hoe haar vrienden hadden het moeilijk en wilden er iets aan doen.

6 slaat nergens op: wat deden de studenten tijdens de Tri-Wizard-evenementen?

Afbeelding
Afbeelding

Lezers en kijkers hadden het geluk Harry Potter op de voet te kunnen volgen tijdens de gebeurtenissen van het tri-wizard-toernooi. We waren in staat om samen met onze held diep in het dichte doolhof en naar de bodem van het zwarte meer te reizen. Degenen die deze evenementen bijwoonden, hadden echter niet zoveel geluk. De studenten, docenten en andere aanwezigen moesten gewoon op de tribune zitten en wachten tot het evenement afgelopen was. De eerste taak, die plaatsvond in een stalring, was het gemakkelijkst te zien. Maar wat deden ze tijdens de tweede en derde taak toen de actie volledig uit het zicht plaatsvond?

Aanbevolen: