14 Dingen die nergens op slaan in het Dragon Ball-universum (en 10 fantheorieën die dat wel doen)

Inhoudsopgave:

14 Dingen die nergens op slaan in het Dragon Ball-universum (en 10 fantheorieën die dat wel doen)
14 Dingen die nergens op slaan in het Dragon Ball-universum (en 10 fantheorieën die dat wel doen)
Anonim

Dragon Ball, een internationaal fenomeen van een franchise, gaat over een waanzinnig naïeve maar vreemd genoeg uitgeklede buitenaardse jongen. Nou, dat is een beetje te simpel, het gaat over een gespierde kerel met het bovennatuurlijke vermogen om zijn haarkleur te veranderen, gigantische stralen pure energie af te schieten en de altijd levende kont van alle ruimtewezens te schoppen. Als je op de een of andere manier wonderbaarlijk onbekend bent met de Dragon Ball-serie, laat me je dan een idee geven. Dit is een Shonen-anime, wat betekent dat het een serie is die gericht is op een jonger mannelijk publiek. Het was, en is nog steeds, gebaseerd op een manga van Akira Toriyama. Het volgt het verhaal van Son Goku, een jongen met een apenstaart die oorspronkelijk een verwijzing was naar de culturele klassieker Journey To The West.

Maar toen Dragon Ball Z eenmaal begon, werd op de een of andere manier onthuld dat deze aapjongen een buitenaards wezen was. En als die beschrijving je niet vertelt dat deze serie een beetje onzinnig is, dan weet ik niet hoe ik je kan helpen. Hoewel ik persoonlijk geen fan ben van deze "zoek het maar uit terwijl ik verder ga"-mentaliteit die Toriyama lijkt te hebben, v alt niet te ontkennen dat hij er succes mee heeft gevonden. En het zorgt voor tonnen gekke situaties. Ik bedoel, in dezelfde omgeving zijn er bio-organismen, dinosaurussen, robots, magie en buitenaardse wezens.

Zelfs de leukste instellingen maken echter een aantal fouten, en eerlijk gezegd maakt Dragon Ball het meeste dat ik ooit heb gezien. Gelukkig hebben fans van de serie het onderzoek gedaan en theorieën bedacht die veel van de inconsistenties die ik zojuist heb beschreven oplossen. Om je te helpen uit te zoeken welke onverklaarbaar zijn en die "opgelost" zijn, volgen hier 14 dingen die nergens op slaan over het Dragon Ball-universum (en 10 fantheorieën die dat wel doen).

24 Geen zin: Piccolo vernietigt de maan

Afbeelding
Afbeelding

Om de zaken goed te beginnen, laten we beginnen met een van de meest onzinnige momenten in Dragon Ball, Piccolo die de maan opblaast. Hoewel dit moment een perfecte inkapseling was van hoe eenvoudig de personages in dit universum zijn, was het ook een geweldige manier om te laten zien hoeveel kracht deze onnozelen hebben.

Tuurlijk, Piccolo loste het onmiddellijke probleem op dat Gohan "aap" werd, maar hoe zit het met de getijden? Of het licht dat weerkaatst wordt door de maan? Er is een ontelbaar aantal problemen die uit deze daad hadden moeten voortvloeien, maar er komt niets van terecht. Dit wil niets zeggen over het feit dat Roshi de maan al eerder in de serie opblies.

23 Geen zin: de wereld wordt gerund door een grote blauwe hond

Afbeelding
Afbeelding

Dus zoals ik al eerder zei, de setting van Dragon Ball past zich aan om het beste bij de personages van dat moment te passen, en verandert op welke manier dan ook, zodat de antagonisten en protagonisten elkaar ontmoeten, maar er zijn eigenlijk een paar kleine aspecten van de setting waarvan is vastgesteld dat ze niets te maken hebben met de personages.

Een van mijn favorieten die absoluut nergens op slaat, is dat er maar één wereldleider is. Geen presidenten, geen parlement, alleen een koning. King Furry dat wil zeggen, een korte antropomorfe blauwe hond. Deze kleine pup bestuurt de hele planeet. En deze hondenkoningen leiden de planeet al heel lang. Laat dat maar tot je doordringen.

22 Fantheorie: de gevechten die we zien worden vertraagd

Afbeelding
Afbeelding

Hier is mijn favoriet uit de lijst van wat ik graag 'Fan Theories That Cover For Toriyama' noem. Het gevecht tussen Goku en Frieza is een van de meest bekende veldslagen in de geschiedenis van tekenfilms/anime, maar het duurt lang. Het hele gevecht omvat meer dan 17 afleveringen!

Aan het begin zegt Frieza dat Namek over 5 minuten zal ontploffen. Interessante context met 18 afleveringen van elk 24 minuten. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar dat lijkt meer dan 5 minuten, maar fans theoretiseren dat veel van DBZ's gevechten plaatsvinden op Super Speed, en we zien alleen de vertraagde versie. Hoewel dit absoluut een uitvlucht is, helpt het veel inconsistenties te verklaren.

21 Fantheorie: Super Saiyans gemaakt door de kracht van vriendschap

Afbeelding
Afbeelding

Lang voor het tijdperk van Goku en zijn bemanning van Super Saiyans waren deze mystieke goudharige wezens gewoon een mythe. Niemand had er al duizenden jaren een gezien, maar waarom? Waarom zijn ze nu zo gewoon, maar toen zo moeilijk te vinden? Nou, fans hebben misschien ontdekt waarom.

Goku gaat alleen de eerste keer Super Saiyan vanwege een zware emotionele katalysator (het overlijden van Krillin). Dat bracht mensen op het idee dat sterke emotionele prikkels gelijk staan aan een Super Saiyan-transformatie. Kortom, je hebt empathie en banden met andere mensen nodig. Twee dingen die oudere Saiyans zelden hadden, aangezien ze een rondzwervende bende huurlingen waren zonder sterke vriendschappen.

20 Geen zin: Destructo Disc Dissed

Afbeelding
Afbeelding

Ah de Destructo Disc, een van de krachtigste wapens in Dragon Ball die massaal over het hoofd wordt gezien. Deze aanval is uitgevonden door Krillin, die er enorm onder wordt gewaardeerd. Deze schijven zijn flinterdunne platen van pure Ki-energie die door alles heen kunnen snijden. Zie ze als lichtzwaardschijven.

En van wat we hebben gezien, doen ze precies dat - door alles of iemand heen snijden - maar, schokkend genoeg, waren Vegeta en Frieza de enige andere persoon die ze gebruikten. Niemand probeert het verder te ontwikkelen of nieuwe technieken te creëren op basis van de schijf. Ik bedoel, waarom zou je het gevecht hiermee snel beëindigen als je de vijand 15 afleveringen heel hard kunt slaan?

19 Geen zin: creatief gebruik van Ki genegeerd

Afbeelding
Afbeelding

En terwijl ik op die zeurderige gedachtegang zit, laten we het hebben over alle andere bewegingen. Tien heeft de Kikoho, een aanval die iedereen zou moeten kunnen gebruiken met voldoende training, die letterlijk gaten in de aarde snijdt. Maar niemand anders dan hij gebruikt het. Of de Solar Flare, een zet die de vijand 100% van de tijd verdooft. Zeer zelden gebruikt natuurlijk.

Of wat dacht je van Piccolo's Special Beam Cannon? Een beweging als de Destructo Disc, maar hij kan alles doorboren. Nee, alleen gebruikt op Raditz. Het is gewoon niet logisch dat al deze creatieve bewegingen zo onderbenut worden

18 Fantheorie: DBZ en DMC volgen dezelfde regels

Afbeelding
Afbeelding

Mensen zijn op zichzelf zwak, maar zijn groter dan de som der delen als je ze met andere soorten mengt. Laten we bijvoorbeeld een vampier en een mens mengen. Welnu, nu krijgen we de Blade- en Underworld-franchises. Hoe zit het met een mens en een demon? Nou, dat is de plot van de Devil May Cry-serie.

En grappig genoeg volgt Dragon Ball dezelfde regels, maar fans denken dat het een beetje meer diepgaand is dan dat. Kortom, hoe menselijker, hoe beter. Dus in plaats van een 50/50 mix, zou een 90/10 mix de sterkste hybride Saiyan opleveren. Ik bedoel, kijk maar naar Goten! De kleine man werd Super Saiyan toen hij 7 jaar oud was!

17 Fantheorie: Goku is een verschrikkelijk mens

Afbeelding
Afbeelding

Goku is zo in de war als je er echt over nadenkt. Onze held is volledig sociopathisch vanwege zijn obsessie met kracht, vechten en een beetje hersenbeschadiging van toen hij jong was. En eerlijk gezegd, als je hem geen sociopaat wilt noemen, moet je toegeven dat hij een van de meest egoïstische personages is. Goku zet meerdere keren alles op het spel voor een leuk gevecht.

Hij laat Frieza een power-up doen, hij laat Cell de Cell Games runnen en hij verplettert de oorbellen waarmee hij en Vegeta samensmelten zodat ze Buu individueel kunnen opnemen. Het is krankzinnig! Bovendien is hij uiteindelijk een vreselijke vader en echtgenoot. Hij heeft Chi-Chi nooit gekust!

16 Geen zin: Roshi is onsterfelijk

Afbeelding
Afbeelding

Dragon Ball is een van de weinige franchises waar personages overlijden en terugkomen met weinig tot geen fanfare. Hoewel dit een gevestigde regel is in de franchise, die al vrij vroeg werd vastgesteld, is Master Roshi een vrij flagrant voorbeeld. Deze man is honderden jaren oud en kan eeuwig blijven leven zolang hij dit "Paradijskruid" elke 1000 jaar eet.

De meeste mensen die naar de show kijken, vergeten dit, maar het is waar. Roshi is onsterfelijk. Dus waarom zou je dit Paradise Herb niet aan Goku of Vegeta geven? Natuurlijk houdt het alleen op met vergaan door natuurlijke oorzaken, maar Goku verliest letterlijk zijn leven door een hartaanval, dus het zou hem meer hebben geholpen dan een oude viezerik op een eiland.

15 Geen zin: meer als een hyperhandige tijdkamer

Afbeelding
Afbeelding

Een van de slechtste plot-apparaten in elke vorm van media is de Hyperbolic Time Chamber. Een ruimte waar 1 jaar gelijk staat aan 1 dag, het ultieme trainingsgemak, maar het enige probleem is dat het niet tijdelijk is. Gewoonlijk wordt een dergelijk apparaat na een of twee keer gebruik snel uitgeschreven.

Op die manier vertrouwen de protags er niet alleen op als er een nieuwe vijand verschijnt, maar Dragon Ball houdt de HBTC niet alleen in de buurt, ze gebruiken hem zelfs zelden! Het is alsof je een Infinity Stone op een plank hebt liggen, alleen omdat je er op dit moment geen zin in hebt.

14 Fantheorie: Gohan heeft een hekel aan vechten, dus hij is er niet zo goed in

Afbeelding
Afbeelding

Goku en Gohan zijn twee heel verschillende mensen. Goku is kinderlijk, naïef, dicht en sociopathisch gek van de strijd. Terwijl Gohan slim, volwassen, leergierig, empathisch is en ruzies vermijdt. Het lijkt misschien alsof ik zeg dat de eigenschappen van Gohan beter zijn, maar in een franchise over het bestrijden van genocidale psychopathische aliens is de mentaliteit van Goku beter.

Gohan lijdt eigenlijk overal in DBZ omdat hij gedwongen wordt te vechten wanneer hij dat niet wil en fans denken dat dit de reden is waarom hij niet zo krachtig is als hij meestal zou moeten zijn. Van Gohan werd voorspeld dat hij constant meer potentieel heeft dan Goku, maar hij overtrof hem nooit helemaal, niet alleen omdat Goku te populair is, maar ook omdat Gohan niet alleen gefocust is op vechten.

13 Fantheorie: Android 16 is gewoon een look-a-like

Afbeelding
Afbeelding

Deze volgende gaat over mijn favoriete personage in DBZ, Android 16. Een gigantische, mohawked, zachtaardige cyborg die uitsluitend gericht is op het vernietigen van Goku. Hij is anders dan alle andere Androids in ontwerp en heeft ook een uniek temperament. Fans hebben lang getheoretiseerd dat Dr. Gero deze Android daadwerkelijk heeft gemodelleerd naar zijn eigen (vermoedelijk late) zoon.

Gero en zijn zoon maakten deel uit van het Red Ribbon Army uit de originele Dragon Ball-serie (hoewel ze nooit echt verschenen) en het hypergerichte verlangen van 16 om Goku te vernietigen is hoogstwaarschijnlijk geprogrammeerd omdat Gero zijn "zoon wilde hebben "om wraak voor hem te nemen. Hoewel we hier nooit bevestiging van hebben gekregen, denken fans dat deze Silver misschien wel het nageslacht van de wetenschapper is.

12 Geen zin: vermogensniveaus te krachtig

Afbeelding
Afbeelding

Elke Shonen-serie heeft wat ik graag een 'regeringssysteem' noem, een soort kracht die alle personages hebben en die kunnen worden gemeten en gebruikt als energie. Het is hoe karakters qua sterkte worden vergeleken en het is ook wat karakters beperkt in het oneindig gebruiken van hun "krachten".

Voor Naruto is het Chakra, One Piece heeft Haki/Devil Fruits en Dragon Ball heeft Power Levels/Ki. Het probleem is dat Dragon Ball veel te vroeg de controle over hun bestuurssysteem verloor. Bij de Namek Arc hadden krachtniveaus en groei weinig tot geen zin meer en waren verkenners bijna nutteloos. En laat me niet eens beginnen over hoe absurd het wordt met Super Saiyan God.

11 Geen zin: Super Saiyans zijn super verwarrend

Afbeelding
Afbeelding

De legendarische Super Saiyan. Een wezen van mythe, ongezien voor duizenden jaren. Zo ongrijpbaar dat Goku deze staat alleen kan bereiken met het overlijden van zijn vriend als katalysator. Oh, wacht, laat maar, grapje, iedereen kan Super Saiyan gaan. Zelfs een zevenjarige kan dat. Afgezien van hoe lame Super Saiyans nu zijn, is de pure absurde escalatie van deze toch al overdreven vorm lachwekkend.

Erger nog, ze volgen niet echt een gecentraliseerde logica. Trunks 'SS2 is om de een of andere reden beter dan Goku's SS3 en SS God is gewoon veel te veel. En dat negeert dingen als Ultra Instinct en SS4. Geen van hen slaat echt nergens op, maar lijkt er puur te zijn als een manier om een toch al dom geëscaleerde franchise te laten escaleren.

10 Fantheorie: Gohan moest Goku overtreffen

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn enkele schrijfclichés die nooit oud worden. Zoals we weten dat een bepaald personage praat over hun pensionering omdat ze zullen slagen in de komende strijd, maar Gohan was het beste voorbeeld van een ander cliché, waarvan werd aangetoond dat hij een eindeloos onbenut potentieel heeft sinds hij een baby was. Er werd meerdere malen op gezinspeeld en aangenomen dat als Goku eenmaal met pensioen zou gaan, in dit leven of het volgende, Gohan het hoofdpersonage zou overnemen, maar dat deed hij nooit. Goku werd steeds weer nieuw leven ingeblazen, de hele schermtijd in beslag nemend. Er is een goede reden om aan te nemen dat Gohan zijn vader echt zou overtreffen, maar Toriyama was gewoon meer geïnteresseerd in Goku.

9 Geen zin: Z-Fighters Niets meer dan cheerleaders

Afbeelding
Afbeelding

De Z-Fighters veranderen van de meest radicale en diverse verdedigers van de aarde tot zijlijn cheerleaders, schokkend vroeg in Dragon Ball Z. Dit team bestaat uit een professionele honkbalspeler, een drieogige nomade, een voorheen kwaadaardige Kami-kloon, een onsterfelijke oude man en zelfs een eigenzinnige monnik. Dat is best cool, en dat is exclusief een groot deel van de andere insluitsels.

Om de een of andere reden draaien de meeste gevechten om dezelfde oude Saiyans die hun haar verschillende kleuren geven en elkaar heel hard slaan. Ik snap het gewoon niet, Toriyama heeft enkele van de meest unieke personages in Shonen gebouwd, maar gaat ze vervolgens in feite 10+ jaar buitenspel zetten!

8 Fantheorie: Piccolo en Gohan, echte vader en zoon

Afbeelding
Afbeelding

En hier komt mijn absoluut favoriete theorie. Gohan beschouwt Piccolo als zijn echte vader en vice versa. De twee zijn samen sinds Goku stierf na de Raditz-strijd en Gohan training nodig had. Als plichtsbesef, aangezien hij zowel Raditz als Goku een beetje "uitschakelde", stapt Piccolo op en traint de peuter totdat de Saiyans arriveren. (Negeer gewoon zijn overduidelijk kwade bedoeling om Goku voor eens en voor altijd te verslaan.)

Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk met Gohan die Piccolo's paarse kleding draagt als een teken van respect en Piccolo leert om menselijkheid als antwoord te hebben. Bovendien maakt het echt duidelijk wat het betekent om mens te zijn en hoeveel van een verre vader Goku werkelijk is.

7 Geen zin: kan geen kop of staart maken van Saiyan-staarten

Afbeelding
Afbeelding

Alle Saiyans worden geboren met een aapachtige staart. Een die hen tijdens een volle maan laat transformeren, een prestatie die werd geleverd in de eerste paar afleveringen van Dragon Ball en die overal relatief consistent was. Totdat Goten en Kid Trunks geboren worden. Deze twee zijn de zonen van Saiyans, maar geen van beiden heeft een staart.

Je kunt stellen dat het komt omdat ze maar half Saiyan zijn, maar Gohan had er ook een. Je kunt stellen dat het een recessieve eigenschap is, maar dat is een beetje bizar. Aan het eind van de dag is het vrij duidelijk dat ze geen staarten hebben omdat Toriyama een beetje klaar was met de hele "Giant Ape" monteur.

6 Geen zin: Goku zou beroemd moeten worden in Hollywood

Afbeelding
Afbeelding

Weet je nog hoe Goku tegen Cell vocht op de nationale televisie en dat iedereen op de planeet zijn handen omhoog hield voor de Spirit Bomb tegen Majin Buu? En toen de Z Fighters in het midden van de stad tegen de Androids vochten? Er zijn tal van gevallen waarin de bevolking als geheel op de hoogte zou moeten zijn van het bestaan van Goku en de Z-Fighters.

Dus, waarom zitten hun huizen niet vol? Waarom kan Goku op klaarlichte dag rondlopen zonder omringd te zijn door fans? En zelfs als we dat even vergeten, hoe kunnen Tien, Piccolo en zelfs Kami rondlopen zonder staren te krijgen? De bizarre en zogenaamd beroemde karakters van deze serie worden op de een of andere manier vreemd met rust gelaten.

5 Fantheorie: Krillin is de sterkste mens

Afbeelding
Afbeelding

Krillin is de sterkste levende mens. Daar zei ik het. De man heeft enkele van de zwaarste veldslagen in de geschiedenis doorstaan, is er meer dan Tien en leeft nog steeds, in tegenstelling tot Olibu. Natuurlijk, Uub en Olibu zijn veel sterker in vergelijking, maar Uub is een raar, door wensen gecreëerd schepsel en Olibu is duizenden jaren oud (en overleden.)

Krillin is de kleinste maar sterkste mens op aarde. Ik weet dat de fans hierover verdeeld zijn dankzij het bestaan van Tien, maar ik hou van de kleine monnik, dus ik ben een beetje bevooroordeeld. Aan het eind van de dag zegt tenminste niemand dat Yamcha de sterkste is.

Aanbevolen: