Agents of S.H.I.E.L.D.: de 15 slechtste afleveringen volgens IMDB (en de 10 beste)

Inhoudsopgave:

Agents of S.H.I.E.L.D.: de 15 slechtste afleveringen volgens IMDB (en de 10 beste)
Agents of S.H.I.E.L.D.: de 15 slechtste afleveringen volgens IMDB (en de 10 beste)
Anonim

Agents of S. H. I. E. L. D. lijkt vaak het vergeten kind van het Marvel Cinematic Universe. Ondanks dat het de hoogst gewaardeerde is van de MCU-televisieprogramma's op Rotten Tomatoes, wijzen veel fans het af omdat de gekostumeerde helden van de Avengers niet langskomen voor een bezoek. Om eerlijk te zijn, de show had een beetje een moeilijke start totdat Captain America: The Winter Soldier in de bioscoop landde en de MCU een geheel nieuwe richting insloeg. Toen, Agenten van S. H. I. E. L. D. was uit en liep, elk seizoen van de serie bouwde voort op zichzelf en kreeg meer lovende kritieken dan de vorige.

Nu, voorbij de mijlpaal van 100 afleveringen, kijken we terug op enkele van zijn eerdere avonturen met behulp van de Internet Movie Database met Agents of S. H. I. E. L. D.: De 15 slechtste afleveringen volgens IMDB (en de 10 beste).

IMDB stelt gebruikers en critici in staat om afleveringen te beoordelen op een schaal van één (de slechtste) tot tien (de beste), en neemt het gemiddelde van de inzendingen om een score voor de aflevering te maken. Het beste van Agents of S. H. I. E. L. D. staat op 9,5, terwijl de slechtste op 7,3 staat.

25 Slechtste: een gezochte Inhu(man) S3E03 (8.2)

Luke Mitchell als Lincoln Campbell in Agents Of SHIELD S3E03 A Wanted Inhuman
Luke Mitchell als Lincoln Campbell in Agents Of SHIELD S3E03 A Wanted Inhuman

Voor beter of slechter introduceerde seizoen twee van de serie de Inhumans in de MCU. Inhumans waren die wezens die afstamden van de oude mensen waarmee de Kree experimenteerde. Terwijl hoofdpersonage Skye (Chloe Bennet) haar afkomst als Daisy Johnson ontdekte, introduceerde de serie ook Lincoln Campbell (Luke Mitchell) als haar liefdesbelang. Hij was het belangrijkste onderwerp van seizoen drie van "A Wanted Inhu (man)."

Misschien was de reden waarom fans en critici de aflevering niet leuk vonden, te wijten aan die focus. Lange tijd fanfavorieten zoals Lance Hunter (Nick Blood) en Jemma Simmons (Elizabeth Henstridge) hadden de B- en C-verhaallijnen van de aflevering. Fans waren meer nieuwsgierig naar wat er met Jemma op een buitenaardse planeet gebeurde en hoe goed Hunter kon samenwerken met Melinda May (Ming-Na Wen) dan dat ze geïnteresseerd waren in het kijken naar Lincoln op de vlucht voor de overheid.

24 Beste: Wat als… S4E16 (9.2)

Iain de Caestecker als de dokter in Agents Of SHIELD S4E16 Wat als?
Iain de Caestecker als de dokter in Agents Of SHIELD S4E16 Wat als?

De eerste van de top tien afleveringen zette de show op zijn kop. Seizoen vier introduceerde het concept van het Framework, een virtuele realiteit waar mensen in konden pluggen en een geheel nieuw leven konden leiden. Met de aflevering "What If…" werden daardoor zoveel favoriete personages van fans op geheel nieuwe manieren benaderd.

De aflevering moest echt de talenten van de artiesten laten zien. Fans kregen de kans om te zien hoe de acteurs zich uitstrekken, met name Iain de Caestecker als Fitz, die iedereen verraste als een schurk. In deze virtuele wereld regeerde Hydra oppermachtig toen de zachtaardige Fitz de psychotische dokter werd, de eeuwige goede kerel Coulson (Clark Gregg) een leraar samenzweringstheoreticus werd en Jemma en Daisy de enige zelfbewuste personages waren op een reddingsmissie.

23 Slechtste: BOOM S4E13 (8.2)

Agnes en Radcliffe fotograferen in Agents Of SHIELD S4E13 BOOM
Agnes en Radcliffe fotograferen in Agents Of SHIELD S4E13 BOOM

Slechts een paar afleveringen voorafgaand aan 'Wat als…' was een van de laagst beoordeelde afleveringen van de serie. In de aflevering "BOOM", S. H. I. E. L. D. ontmoetten bijna hun gelijke toen een Inhuman wiens vermogen om letterlijk een bom te worden deel uitmaakte van een lafhartig plan. In de B-verhaallijn ontmoetten agenten de vrouw die de inspiratie vormde voor de creatie van AIDA (Mallory Jansen), het seizoensmodel van de lokvogel.

Hoewel deze aflevering veel te bieden had, belandde hij niet bij fans. Het was een zeer verbindende episode, die een brug sloeg tussen de gebeurtenissen ervoor en de introductie van LMD's die S. H. I. E. L. D. Als gevolg hiervan was het niet zo vlezig als de omringende.

22 Slechtste: een van ons S2E13 (8.1)

Cal vormt een team van schurken in Agents Of SHIELD S2E13 One Of Us
Cal vormt een team van schurken in Agents Of SHIELD S2E13 One Of Us

De aflevering "One Of Us" van seizoen twee had geweldig moeten zijn. Het bevatte een team van schurken met superkrachten, de introductie van een aparte factie van S. H. I. E. L. D. die de invloed van Hydra overleefde, en Skye leerde over haar capaciteiten. Het voldeed echter niet aan zijn potentieel.

Skye was een groot deel van de aflevering bang voor wat er zou gebeuren als ze haar kracht zou gebruiken. Ondertussen bracht haar vader veel tijd door met proberen S. H. I. E. L. D. Terwijl Kyle MacLachlan leuk was in de rol van haar vader, kwamen de rest van de schurken gewoon niet op dezelfde manier naar voren, waardoor het publiek onder de indruk was.

21 Beste: S5E05 terugspoelen (9.2)

Fitz en Hunter komen samen voor een gevangenisuitbraak in Agents Of SHIELD S5E05 Rewind
Fitz en Hunter komen samen voor een gevangenisuitbraak in Agents Of SHIELD S5E05 Rewind

De eerste reeks afleveringen van seizoen vijf stuurde de meeste S. H. I. E. L. D. team dat het publiek kende naar een post-apocalyptische toekomst. Hoewel het vis uit het water-element van het verhaal fascinerend was, ontbrak er iets voor het publiek. Fitz van Iain de Caestecker was nergens te bekennen.

In werkelijkheid was de acteur bezig met het filmen van een ander project toen het seizoen begon, en had hij een paar weken vrij nodig. In het universum zat hij vast in het verleden. "Rewind" bood het publiek een komische onderbreking van een sombere toekomst toen het Fitz herenigde met Lance Hunter voor een jailbreak. Hun team-up omvatte fretten, een stacaravan en een ontmoeting met een nieuwe alien, allemaal met een veel welkome lichtere toon.

20 Slechtste: The Bridge S1E10 (8.1)

Coulson en Mike nemen deel aan een gijzeling in agenten van SHIELD S1E10 The Bridge
Coulson en Mike nemen deel aan een gijzeling in agenten van SHIELD S1E10 The Bridge

De mid-season finale van het eerste seizoen gaf fans een echte cliffhanger om vast te houden voor de maand pauze. Fans waren niet blij, en misschien is dat de reden waarom "The Bridge" een plaats heeft bij de slechtste van de serie.

De aflevering begon draden uit de afleveringen van de "zaak van de week" bij elkaar te brengen. Het bracht J terug. August Richards uit de serie première, samen met Ruth Negga uit een eerdere aflevering. Het had ook een verrassende wending, aangezien het niet Richards 'Mike Peterson was waar een mysterieuze groep naar op zoek was, maar in plaats daarvan Phil Coulson zelf, die vragen opriep over het personage dat The Avengers overleefde. Al die plotdraden die in elkaar verweven waren, waren gewoon niet genoeg om het publiek tevreden te stellen.

19 Beste: The Devil Complex S5E14 (9.2)

Fitz verwijdert Daisys-remmer in agenten van SHIELD S5E14 The Devil Complex
Fitz verwijdert Daisys-remmer in agenten van SHIELD S5E14 The Devil Complex

Toen het team in de toekomst terugkeerde van hun tijd, hadden ze een nieuwe basis en een breuk in de ruimtetijd die leidde tot een angstdimensie. Dat idee bracht velen ertoe te geloven dat de centrale antagonist bij de vuurtoren, die de zaken in de war bracht, de kloof zelf was. Het bleek niet zo te zijn, en de wending zorgde voor enkele van de meest intense en hartverscheurende karaktermomenten in de show, waardoor het een van de best beoordeelde afleveringen werd.

In plaats van dat de angsten tot leven kwamen, kreeg Fitz toegang tot het deel van zijn brein dat nog steeds wordt bewoond door zijn Framework-persoonlijkheid, de dokter. De dokter deed wat Fitz niet kon om het probleem van de kloof op te lossen, door in Daisy's hersenen te boren om een remmer te verwijderen die haar krachten blokkeerde en haar dwong haar kracht te gebruiken om hem te helpen het probleem op te lossen. Het zorgde ervoor dat iedereen anders naar hem keek en dreef een wig in het team dat bleef hangen.

18 Slechtste: liefde in de tijd van Hydra S2E14 (8.0)

Kara v alt voor Ward in Agents Of SHIELD S2E14 Liefde in de tijd van Hydra
Kara v alt voor Ward in Agents Of SHIELD S2E14 Liefde in de tijd van Hydra

'Love In The Time Of Hydra' had de pech dat het de volgende aflevering in de rij was na 'One Of Us'. Beide afleveringen legden de focus op groepen mensen buiten de hoofdcast, waardoor sommige fans hun interesse verloren.

In het geval van deze specifieke aflevering verschoof de focus naar Grant Ward (Brett D alton) en voormalig Agent 33 (Maya Stojan) toen hun relatie serieus werd - en ernstig in de war raakte. Ze namen Hydra-agenten om hen te helpen met het masker van Agent 33 en meer te weten te komen over haar verleden. Helaas kreeg Agent 33, oftewel Kara, niet veel ontwikkeling buiten haar relatie met Ward, dus de aflevering werd een verspilling voor veel van het publiek.

17 Slechtste: Zaden S1E12 (8.0)

Fitz en Simmon spreken op de Academie in Agents Of SHIELD S1E12 Seeds
Fitz en Simmon spreken op de Academie in Agents Of SHIELD S1E12 Seeds

Als een op zichzelf staande aflevering was het één uur durende seizoen "Seeds", interessant, ook al bevredigde het niet alle fans. De aflevering nam het publiek mee naar de Academie om te zien hoe cadetten en geleerden S. H. I. E. L. D. agenten.

Naast een vroege blik op hoe zeldzaam Fitz en Simmons waren, zelfs in een kamer vol genieën, gaf de aflevering ons een kijkje in hoe een andere tak van de geheime organisatie zelfs werkte. Het zou een geweldig startpunt zijn geweest om het achtergrondverhaal van S. H. I. E. L. D. als organisatie uit te werken, maar de show keerde nooit terug naar zijn oefenterrein, maar vernietigde hem tijdens de Hydra-opstand.

16 Beste: Draai, draai, draai S1E17 (9,3)

Garret onthult zichzelf als Hydra in Agents Of SHIELD S1E17 Turn Turn Turn
Garret onthult zichzelf als Hydra in Agents Of SHIELD S1E17 Turn Turn Turn

De meeste Marvel-fans, inclusief degenen die loyaal zijn gebleven aan Agents Of S. H. I. E. L. D. sinds het begin, zal het ermee eens zijn dat het een tijdje duurt voordat het eerste seizoen echt in het vlees van het verhaal zit. De aflevering "Turn, Turn, Turn" markeerde een letterlijk keerpunt in de serie. Het is ook de enige aflevering van seizoen één die tot de beste uren van de show behoort.

“Turn, Turn, Turn” vond plaats op hetzelfde moment in de MCU-tijdlijn als de gebeurtenissen van Captain America: The Winter Soldier. Als gevolg hiervan was het een gespannen uur met veel wendingen, verraad en actie. Voor het publiek veranderde de onthulling dat agenten Garrett en Ward Hydra waren alles - en bijna niemand zag het aankomen.

15 Slechtste: The Well S1E08 (8.0)

May With The Berserker Staff In Agents Of SHIELD S1E08 The Well
May With The Berserker Staff In Agents Of SHIELD S1E08 The Well

Terwijl The Winter Soldier tie-in wordt beschouwd als een van de beste van de serie, is de Thor: The Dark World tie-in dat zeker niet. Vroeg in seizoen één werd uitgezonden, omdat de show nog steeds zijn voet aan de grond kreeg, fans beoordeelden het als een van de slechtste van het stel.

De aflevering was slechts zijdelings verbonden met de film, wat misschien de reden is waarom fans teleurgesteld waren. Het team van Phil Coulson was belast met het opruimen van puin van de gebeurtenissen in The Dark World en de rest van de aflevering ging over een ander Asgardiaans artefact dat niets met de film te maken had. Hoewel de geïntroduceerde personages en het artefact later in de serie weer in het spel zouden komen, wilden fans meer van de aflevering.

14 Beste: wat ze worden S2E10 (9.3)

Skye krijgt haar aardbevingskrachten in Agents Of SHIELD S2E10 Wat ze worden
Skye krijgt haar aardbevingskrachten in Agents Of SHIELD S2E10 Wat ze worden

De cliffhanger van de mid-season finale voor seizoen één heeft misschien veel te wensen overgelaten voor fans, maar ze konden geen genoeg krijgen van de mid-season finale voor seizoen twee. "What They Become", net zoals "Turn, Turn, Turn" uit seizoen één, gaf de serie een geheel nieuwe richting dankzij verbluffende visuele effecten en een belangrijk vertrek van personages.

Skye kwam eindelijk oog in oog te staan met haar verleden toen ze haar vader ontmoette en ontdekte wat de mysterieuze 'obelisk' werkelijk was: een container voor Terrigen-kristallen. Skye ontmoette haar onmenselijke lot frontaal toen de Terrigen haar de mogelijkheid gaf om te beven in een spectaculaire reeks visuele effecten. Leden van het publiek konden niet stoppen met praten over de laatste momenten van de aflevering.

13 Slechtste: Watchdogs S3E14 (7.9)

De Mackenzie Brothers In Agents Of SHIELD S3E14 Watchdogs
De Mackenzie Brothers In Agents Of SHIELD S3E14 Watchdogs

Seizoen drie had een dreigende schurk voor het team om het op te nemen. De originele Inhuman Hive was extreem gevaarlijk. Hij was echter niet de enige bedreiging in het seizoen. Groepen zoals de "Watchdogs", die ook een aflevering naar hen vernoemden, werden door de serie verspreid om een voorbeeld te geven van de vijandigheid die mensen van de gemiddelde mens ondervinden.

Hoewel de verhaallijn sterk de bogen van Marvel-strips weerspiegelde, leidde het af van de algemene verhaallijn van het seizoen. De aflevering sloot aan bij de Marvel Netflix-eigendommen, Agent Carter en zelfs de geannuleerde pilot voor Damage Control, maar de verbindingen waren niet genoeg om het te redden.

12 Beste: 4, 722 uur S3E05 (9,3)

Elizabeth Henstridge als Jemma Simmon in Agents Of SHIELD S3E05 4722 Hours
Elizabeth Henstridge als Jemma Simmon in Agents Of SHIELD S3E05 4722 Hours

Hoewel fans van de serie zeker kritiek hadden op de introductie van een interplanetaire liefdesdriehoek in het begin van seizoen drie, hielden ze nog steeds van de aflevering die de aanleiding was."4, 722 Hours" werd uitgeroepen tot een van de beste afleveringen van de serie zodra deze werd uitgezonden, en het is sindsdien in de top 5 gebleven.

De aflevering markeerde een enorm vertrek voor Agents Of S. H. I. E. L. D. Elizabeth Henstridge, die regelmatig uit de serie kwam, was het enige lid van de hoofdcast dat in het hele uur veel te zien was. Henstridge's Simmons bracht de aflevering door met proberen een vijandige planeet te overleven, en een mysterieuze entiteit die later werd onthuld als de Inhuman Hive. Henstridge verbaasde zowel critici als fans met haar emotionele (en meestal solo) overlevingsverhaal.

11 Slechtste: de Hub S1E07 (7.7)

Fitz en Ward op een missie in Agents Of SHIELD S1E07 The Hub
Fitz en Ward op een missie in Agents Of SHIELD S1E07 The Hub

Vanaf dit punt in de lijst ontwikkelt zich een trend onder de slechtste van de slechtste Agents Of S. H. I. E. L. D. afleveringen: ze komen allemaal uit de eerste reeks afleveringen van de serie. Zoals we weten, was het geval van het weekformaat niet geliefd bij fans, dus de (meestal) op zichzelf staande afleveringen vielen niet op een goede manier op.

Voor 'The Hub' probeerde het verhaal een kleine wereld op te bouwen. De serie introduceerde de titulaire locatie als ontmoetingsplaats voor agenten. Het koppelde Fitz en Ward ook aan een missie, waardoor Simmons en Skye in de problemen kwamen. Beide combinaties leenden zich voor meer komische verhaallijnen. De lichtere inhoud volgde op de gespannen dramatische aflevering "FZZT", dus de komedie viel over het algemeen een beetje flauw, ondanks een paar opvallende momenten, zoals de improvisatie van Iain de Caestecker toen Fitz vast kwam te zitten in een automatische deur.

10 Slechtste: Eye Spy S1E04 (7.7)

Akela Amador In Agents Of SHIELD S1E04 Oogspion
Akela Amador In Agents Of SHIELD S1E04 Oogspion

Net als veel van de vroege afleveringen bevatte "Eye Spy" technologie die later in het eerste seizoen zou terugkeren als onderdeel van Hydra's werk. Terugkijkend maakt dat bindweefsel de aflevering belangrijk, maar nauwelijks een van de beste.

Een van de beste delen van de aflevering was de introductie van een voormalige beschermeling van Coulson in Akela Amador (Pascale Armand). Het is vrij duidelijk gemaakt dat hij het beste traint - daarom is het einde ongelukkig. Hij is bereid voor haar te getuigen zodat ze vrijkomt van de mysterieuze partij die haar heeft meegenomen, en om te ontsnappen aan de problemen van S. H. I. E. L. D. Na de latere onthulling van Hydra is ze nooit meer gezien of gehoord, wat een vreemde schrijfkeuze is voor een kleine groep die elke bondgenoot nodig had die ze konden krijgen.

9 Beste: The Real Deal S5E12 (9.3)

FitzSimmons trouwen in agenten van SHIELD S5E12 The Real Deal
FitzSimmons trouwen in agenten van SHIELD S5E12 The Real Deal

Een recentere toevoeging aan de beste afleveringen van de serie, "The Real Deal", uitgezonden in het midden van seizoen vijf. Het markeerde ook de 100e aflevering van Agents Of S. H. I. E. L. D.

Door manifestaties uit de angstdimensie in hun wereld door te laten komen, gingen de agenten op een nostalgische reis naar de aflevering, wat leuk was voor veel fans. Het bracht ook een emotionele climax in de show toen Fitz en Simmons trouwden. Dat moment alleen was waarschijnlijk genoeg om de meeste fans het uur te laten waarderen, aangezien hun connectie sinds het eerste seizoen het hart van de show was.

8 Slechtste: Girl In The Flower Dress S1E05 (7,6)

Raina And Scorch In Agents Of SHIELD S1E05 Meisje in de bloemenjurk
Raina And Scorch In Agents Of SHIELD S1E05 Meisje in de bloemenjurk

Genoemd naar de antagonist die in de aflevering werd geïntroduceerd, heeft "Girl In The Flower Dress" één belangrijke verlossende kwaliteit. Het bracht Ruth Negga onder de aandacht van een Amerikaans publiek. In feite was de aflevering oorspronkelijk getiteld "Scorch", maar Negga's optreden was zo onder de indruk van de producers dat ze het veranderden om haar karakter te eren.

Dat gezegd hebbende, er gebeurde veel in de aflevering. Het introduceerde niet alleen Negga's Raina, maar het tipte het publiek ook dat S. H. I. E. L. D. was niet altijd de goeden, bracht verhaallijnen terug uit de pilot-aflevering en probeerde enig licht te werpen op Skye's achtergrond. Er moest veel worden bereikt in een relatief korte tijd, en het tempo van de aflevering had daaronder te lijden.

7 Beste: The End S5E22 (9.3)

Coulson verlaat het team in Agents Of SHIELD S5E22 The End
Coulson verlaat het team in Agents Of SHIELD S5E22 The End

Deze aflevering had het einde van de serie kunnen betekenen. Veel fans wisten niet zeker of Agents Of S. H. I. E. L. D. zou worden opgepikt voor een zesde seizoen, waardoor de afleveringstitel "The End" onheilspellend is voor de finale van seizoen vijf. De aflevering betekende het einde van de lijn voor twee van de personages die al vanaf het begin bij de show waren, wat leidde tot veel verontwaardiging van fans op sociale media.

Ondanks die verontwaardiging was het uur een spannende rit. Het had die emotionele connectie met het verlies van zowel Fitz als Coulson, zorgde voor verschillende geweldige actiescènes en zag veel van de plotthreads van het seizoen tot hun logische conclusies worden getrokken. Het was strak tempo en fantastisch geacteerd, wat betekende dat zowel fans als critici nog steeds veel vonden om van te houden in het midden van hun klachten.

6 Slechtste: Piloot S1E01 (7.6)

Mike Peterson in de agenten van SHIELD Pilot
Mike Peterson in de agenten van SHIELD Pilot

Piloten worden bijna nooit als de beste van een serie beschouwd. Vaak hebben de schrijvers nog niet helemaal besloten wat een show zal zijn. De eerste aflevering van een serie is bedoeld om het publiek kennis te laten maken met alle hoofdpersonen en de regels van het fictieve universum. Als gevolg van zoveel introducties, kunnen piloten vaak het gevoel hebben dat ze een stormloop van expositie hebben en niet veel anders.

Daarom is het geen verrassing om de pilot-aflevering van Agents Of S. H. I. E. L. D. als een van de slechtste van de reeks. De eerste aflevering liet veel potentieel zien, maar de show werd elk seizoen steeds beter.

Aanbevolen: