20 feiten over tv-programma's voor kinderen die je jeugd verpesten

Inhoudsopgave:

20 feiten over tv-programma's voor kinderen die je jeugd verpesten
20 feiten over tv-programma's voor kinderen die je jeugd verpesten
Anonim

Als nostalgie toeslaat, is het handig om terug te kijken naar enkele van onze oude favoriete tv-programma's die ons als kinderen bezighielden. Dat geeft ons altijd een beter gevoel als de druk van het volwassen worden te groot wordt en we een ontsnapping nodig hebben. Het enige probleem is het bekijken en analyseren van deze shows als volwassenen consequenties hebben. Wanneer we programma's als Rugrats en Dexter's Laboratory in een ander licht bekijken, hebben we de neiging om duistere dingen over hen te ontdekken.

Daarnaast zijn er een aantal fantheorieën rond populaire shows uit onze kindertijd die al het geluk uit hen zuigen. Als de theorieën enige waarheid bevatten, dan zijn we echt bedrogen.

Bekijk deze 20 feiten over tv-programma's voor kinderen die je jeugd zullen verpesten.

20 Rugrats-kenmerken WW2-afbeeldingen

Afbeelding
Afbeelding

Voor veel mensen is Rugrats een gelukkige plek die hen helpt te ontsnappen aan de harde realiteit van de wereld. Maar het blijkt dat de show niet helemaal vrij is van politiek. Tommy's grootvader van moederskant, opa Boris, is joods en wordt op een vergelijkbare problematische manier geportretteerd als hoe joden werden afgebeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog: met grote oren en een enorme neus.

19 The Simpsons onderzoekt hoe intelligent zijn tot ongeluk leidt

Afbeelding
Afbeelding

In een aflevering van The Simpsons laat Lisa de correlatie tussen geluk en intelligentie zien met behulp van een van haar grafieken. "Naarmate de intelligentie stijgt, da alt het geluk", legt ze uit. Nadat Homer intelligent is geworden na een ongeluk met een kleurpotlood, kiest hij ervoor terug te keren naar zijn oude onwetende leven. Dat is een behoorlijk sombere boodschap om naar de slimme cookies te sturen die er zijn.

18 De originele stem van Elmo nam ontslag nadat beschuldigingen tegen hem waren geuit

Afbeelding
Afbeelding

Elmo uit Sesamstraat was een hoofdbestanddeel van de kinderjaren van de meeste kinderen in het hele land, maar helaas is het personage verbonden met een aantal minder prettige zaken. Kevin Clash, de oude poppenspeler en stem van het harige rode monster, nam ontslag nadat er beschuldigingen tegen hem waren geuit over ongepast gedrag.

17 Ed, Edd N Eddy kan plaatsvinden in het vagevuur

Afbeelding
Afbeelding

Fantheorieën zijn zeker intrigerend, maar vaker wel dan niet verpesten ze onze kindertijd door onze favoriete programma's te bezoedelen met hun duistere ideeën. Eén theorie over Ed, Edd n Eddy, suggereert dat de show helemaal niet op aarde plaatsvindt, maar in het vagevuur. Dit is de reden waarom de kinderen, die zogenaamd uit verschillende tijdperken komen, niet naar school gaan.

16 Sommige mensen denken dat de Powerpuff Girls echt maar één meisje zijn

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen weet dat er drie Powerpuff-meisjes zijn. Behalve, wat als er maar één is? Een fantheorie beweert dat de drie meisjes echt de gespleten persoonlijkheid zijn van een vrouw genaamd Brenda. Ze heeft niet echt superkrachten en de professor is gewoon haar vader. De helderheid van de show lijkt echt op een psychotische koortsdroom.

15 En dat Dexter op het spectrum zit

Afbeelding
Afbeelding

Nog een fantheorie die je jeugd zeker zal verpesten? Dexter is niet echt een jongensgenie. In plaats daarvan is hij autistisch en de wereld die we zien zit helemaal in zijn hoofd. Dit is bedoeld om uit te leggen waarom Dexter een vaag Europees accent heeft en hoe een twaalfjarige een functionerend geheim wetenschappelijk laboratorium zou kunnen hebben.

14 Sommigen geloven dat Dee-Dee niet echt de zus van Dexter is

Afbeelding
Afbeelding

Degenen die geloven dat er meer is in Dexter's Laboratory dan op het eerste gezicht lijkt, hebben ook de suggestie geaccepteerd dat Dee-Dee niet echt zijn zus is. De theorie gaat dat zij zijn tijdreizende dochter is die terug in de tijd is gegaan om de wetenschappelijke vooruitgang van haar vader te stoppen voordat hij een apparaat uitvindt dat de wereld voor altijd verandert.

13 Scooby-Doo kan plaatsvinden tijdens een economische depressie

Afbeelding
Afbeelding

Sommige Scooby-Doo-fans speculeren dat de show plaatsvindt tijdens een intense economische depressie. Dit is de reden waarom de criminelen die de bende betrapt, over het algemeen gewone mensen zijn die geen andere keuze hadden dan zich tot de misdaad te wenden. Ze verliezen hun baan als wetenschappers en eigenaren van kleine bedrijven en moeten schurken worden om te overleven.

12 Teen Titans toont de overblijfselen van de laatste Robin

Afbeelding
Afbeelding

Als we terugkijken naar de oude tv-programma's die we vroeger keken, komen we vaak dingen tegen die we als kinderen niet opmerkten. Neem bijvoorbeeld Teen Titans. We durven te wedden dat het je nooit is opgevallen dat Robin een reeks aandenkens bewaart op de basis van de Titans en een daarvan bevat de overblijfselen van de vorige Robin.

11 Foster's Home voor denkbeeldige vrienden heeft een droevige oorsprong

Afbeelding
Afbeelding

Foster's Home for Imaginary Friends is geen duistere show, maar heeft wel een droevige oorsprong. Cartoonist adopteerde twee honden uit een dierenasiel, waardoor hij zich het leven van verwaarloosde huisdieren voordeed voordat ze hun eeuwige thuis vonden. Dit is de inspiratie achter de show, met denkbeeldige vrienden in plaats van dieren.

10 IRL, Wile E. Coyote zou de Road Runner hebben gegeten

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen die bekend is met de Looney Tunes weet dat de Road Runner altijd snel genoeg en slim genoeg is om aan Wile E. Coyote te ontsnappen. Het is dus deprimerend om te horen dat coyotes in het echte leven sneller zijn dan weglopers. Zonder al die slimme ideeën die de Road Runner heeft, maken de real-life versies geen schijn van kans.

9 De stemacteur van Caillou verloor haar leven op jonge leeftijd

Afbeelding
Afbeelding

Er waren verschillende acteurs die hun stemtalenten hebben geleverd aan de populaire kindershow Caillou. Helaas verloor Jaclyn Linetsky, de tweede acteur die het titelpersonage vertolkte, haar leven bij een auto-ongeluk in Quebec toen ze nog maar 17 jaar oud was. Ze was op weg om scènes te filmen voor een ander tv-programma toen ze het ongeluk kreeg.

8 De Rugrats kunnen verzonnen zijn

Afbeelding
Afbeelding

De ergste fantheorie rond de Rugrats-baby's beweert dat ze allemaal slechts verzinsels zijn van Angelica's verbeeldingskracht. Dit verklaart waarom Chuckie's vader zo verdrietig is en waarom Tommy's vader geobsedeerd is door het maken van speelgoed - ze moeten omgaan met de dood van hun zonen. Angelica stelt zich voor dat de baby's nog leven om zichzelf te helpen het hoofd te bieden.

7 The Kids Of Recess May Be Ghosts

Afbeelding
Afbeelding

Over kinderen gesproken die lijken te leven, maar dat niet zijn, de kinderen van Recess zijn misschien wel geesten, volgens een duistere fantheorie waarvan we zouden willen dat we ze nooit hadden gehoord. Het suggereert dat ze vanaf 1928 werden vermoord in de buurt van het schoolplein en de school blijven achtervolgen in plaats van verder te gaan.

6 Hé Arnold! Kan een show zijn over ongezonde romantische obsessie

Afbeelding
Afbeelding

Het is geen geheim voor fans van Hey Arnold! dat Helga stiekem verliefd is op Arnold, tegen wie ze gemeen heeft als dekmantel. Maar sommige fans zijn van mening dat de eigenlijke show volledig draait om deze ongezonde obsessie die ze heeft en die echt niets te maken heeft met Arnolds leven, behalve in relatie tot haar.

5 Curious George is eigenlijk geen aap

Afbeelding
Afbeelding

Bereid je voor om versteld te staan! Curious George, ieders favoriete aap, is eigenlijk geen aap. Omdat George niet met een staart is afgebeeld, denken veel fans dat hij eigenlijk een chimpansee is. En in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn chimpansees geen apen. Samen met gorilla's, orang-oetans en mensen zijn chimpansees mensapen.

4 De Teletubbies-set is afgebroken

Afbeelding
Afbeelding

Het is altijd triest om te ontdekken dat iets uit je kindertijd niet meer bestaat. De originele Teletubbies-set is een van die dingen, omdat het nu de plek is van een grote vijver en totaal onherkenbaar voor degenen die vroeger naar de show keken. We hebben in ieder geval de herinneringen!

3 Johnny Test kan de zoon van Johnny Bravo zijn

Afbeelding
Afbeelding

Met zijn pogingen om meisjes elke kans die hij krijgt op te pikken, is Johnny Bravo niet het meest innemende personage op Cartoon Network. We zouden graag denken dat hij zich nooit zal voortplanten, maar volgens een fantheorie is dat misschien al gebeurd. Sommigen geloven dat Johnny Test eigenlijk de zoon is van Johnny Bravo, vanwege de manier waarop hij handelt en eruitziet.

2 De wondere wereld van Gumball heeft een paar volwassen referenties

Afbeelding
Afbeelding

Af en toe vindt een volwassen grap zijn weg naar The Amazing World of Gumball. Een voorbeeld is wanneer Gumball een breuk veroorzaakt tussen Alan en Carmen, die respectievelijk een ballon en een cactus zijn. Alan vertelt Gumball dat hij niet de kracht heeft om op te blazen, en Gumball moet blazen om hem te helpen. Interpreteer die informatie zoals je wilt.

1 De Flintstones hebben misschien niet echt in het verleden plaatsgevonden

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meest schokkende theorieën van fans is dat de Flintstones, ieders favoriete steentijdfamilie, niet echt in het verleden leven. Sommigen beweren dat de show zich in de nabije toekomst afspeelt in een post-apocalyptische versie van de aarde. De Flintstones leven naar verluidt in hetzelfde tijdperk als de Jetsons, wat verklaart waarom de twee families elkaar ontmoeten.

Referenties: Factinate, Screen Rant, CBR

Aanbevolen: