15 Sailor Moon-feiten die je jeugd zullen verpesten

Inhoudsopgave:

15 Sailor Moon-feiten die je jeugd zullen verpesten
15 Sailor Moon-feiten die je jeugd zullen verpesten
Anonim

Sailor Moon is een wereldwijd fenomeen geworden omdat het een van de revolutionaire magische meisjesmanga en anime is. Sailor Moon is een icoon van de popcultuur geworden en was waarschijnlijk de jeugdheldin van veel mensen tegen de tijd dat ze op televisie verscheen. Er zijn interessante feiten over Sailor Moon die je perspectief zouden kunnen veranderen als je in de jaren 90 bent opgegroeid.

Variërend van verwijderde afleveringen, het volledig veranderen van karakters en andere, deze lijst zal je waarschijnlijk choqueren als je van Sailor Moon hield en nooit van deze feiten op de hoogte was. Er kan bijvoorbeeld een personage zijn dat is veranderd vanwege hun relatie met een ander personage. Misschien leer je iets nieuws of ken je al enkele van deze feiten.

Hier zijn vijftien Sailor Moon-feiten die je jeugd zeker zullen verpesten!

15 Twijfelachtig leeftijdsverschil

Afbeelding
Afbeelding

In Japan is de meerderjarigheid dertien. Usagi is zelf veertien en heeft de geschikte leeftijd om een romantische relatie te hebben met Mamoru, die bijna student is. Het kan voor mensen zorgwekkend zijn om te denken dat deze relatie een leeftijdsverschil heeft, maar Usagi wordt volwassen in de loop van de manga en anime.

14 Waarom werden ze verboden? ik

Afbeelding
Afbeelding

Er waren een handvol afleveringen die in Amerika werden verboden om specifieke redenen die niet geschikt zouden zijn voor kinderen. Usagi verschijnt bijvoorbeeld in een volwassen club en kleedt zich als een vrouw die plezier zoekt. Sommige afleveringen zijn zonder enige reden verboden, zoals een aflevering waarin Minako in Engeland centraal stond.

13 Waarom werden ze verboden? II

Afbeelding
Afbeelding

Er waren ook enkele afleveringen die werden verbannen, hoewel ze niet helemaal ongepast waren, zoals aflevering zevenenzestig. Natuurlijk, de meisjes waren in zwemkleding, maar er was niets te zien en de plot is ongevaarlijk, ondanks dat het vuller is. Een seizoen werd ook technisch verbannen, zoals je verderop in deze lijst zult zien.

12 Zijn ware gevoelens

Afbeelding
Afbeelding

De Sailor Moon R-film is een leuke toevoeging aan de Sailor Moon-anime en richt zich op Mamoru. De film bevat ook Fiore, die gevoelens voor Mamoru begon te krijgen. Elke verwijzing ernaar is verwijderd uit de DiC-versie en Fiore haat Usagi/Sailor Moon zonder enige reden.

11 Houdt teveel van hem

Afbeelding
Afbeelding

In DiC's verdediging voor de originele anime, snijden ze de illusie door die Sailor Moon doormaakt met Chibiusa als Black Lady die Mamoru kust. Alleen al weten dat Chibiusa haar eigen vader heeft gekust, is ongelooflijk verontrustend, vooral in Sailor Moon Crystal. We zijn het er allemaal over eens dat dit over het algemeen gewoon walgelijk was.

10 (Niet zo zoet) Kus van een roos

Afbeelding
Afbeelding

Om de een of andere reden maakte de anime uit de jaren 90 Tuxedo Mask zo goed als nutteloos. Hij had zelfs "rozenkrachten" die een schurk kunnen afleiden om Sailor Moon het teken te geven om ze te verslaan. In de manga vond echter geen van deze dwaasheden plaats. In plaats daarvan is Tuxedo Mask een capabele bondgenoot van Sailor Moon en heeft hij zijn momenten. De anime uit de jaren 90 heeft hem echt onrecht aangedaan.

9 Eenmalige zeemanscout

Afbeelding
Afbeelding

Het is echt onmogelijk om de Sailor Scouts voor te stellen zonder Sailor Mercury. Natuurlijk, ze is niet de sterkste, maar ze is ongelooflijk intelligent en is bij vele gelegenheden nuttig gebleken. Vanwege haar hoge populariteit in Japan bleef Ami in de anime en werd ze een van de meest geliefde Sailor Moon-personages ooit.

8 De show die nooit het daglicht zag

Afbeelding
Afbeelding

Voordat we een Amerikaanse lokalisatie van Sailor Moon kregen, was er een aanpassing die live-action en animatie zou combineren. De plot was grotendeels hetzelfde, hoewel de hoofdpersonen op de middelbare school zaten in plaats van op de middelbare school. De show werd uiteindelijk geschrapt omdat het duurder was in vergelijking met alleen het nasynchroniseren van de anime.

7 Zeeman Wat?

Afbeelding
Afbeelding

Sailor Saturn had helaas de minste hoeveelheid schermtijd in de anime uit de jaren 90, maar schitterde in het derde seizoen vanwege haar tragische opvoeding en ontwaken als Sailor Scout. In haar manga-uiterlijk had Polen een enge vertaalfout die haar als Sailor Satan noemde. Gelukkig is het in latere delen opgelost.

6 Het onzichtbare seizoen

Afbeelding
Afbeelding

Sailor Moon Stars was een epische seizoensfinale, maar Amerika kreeg het tot voor kort nooit dankzij Viz Media. Een van de redenen waarom het laatste seizoen in eerste instantie nooit een Amerikaanse lokalisatie kreeg, is omdat de Sailor Starlights van geslacht wisselen. In civiele vorm zijn het mannen, maar als Sailor Starlights zijn ze vrouwelijk. Het was verwarrend en zou veel controverses oproepen.

5 Niet wat 'zij' lijkt

Afbeelding
Afbeelding

Zoisite zou een van de weinige personages in de DiC-lokalisatie worden die van mannelijk naar vrouwelijk zou worden veranderd. Deze verandering gebeurde vanwege zijn relatie met Kunzite, wat blijkbaar een must was voor de Amerikaanse censuur. Hij is teruggekeerd naar zijn oorspronkelijke zelf dankzij de Viz Media-dub onlangs.

4 Te veel plezier hebben

Afbeelding
Afbeelding

Gek genoeg was deze scène intact in het derde seizoen van de anime, maar de context is wat veranderd. In plaats van een drankje voor volwassenen en dronken worden, dronk Usagi eigenlijk te veel "sap" en werd ziek. Usagi gaat zelfs van Engels naar Frans, in plaats van Japans naar Engels.

3 Er is iets mis

Afbeelding
Afbeelding

Net als bij Zoisite liet Fisheye van Sailor Moon Super S ook zijn geslacht veranderen in vrouwelijk. Omdat hij flirtte met mannen en travestie maakte, maakte het de verandering enigszins plausibel, maar niet trouw aan de originele Japanse dub. Het was ook duidelijk toen een scène waarin Fisheye topless was, destijds in de Engelse lokalisatie werd geknipt.

2 Nooit aanwezig in het origineel

Afbeelding
Afbeelding

In alle eerlijkheid ten opzichte van de eerste Engelse dub, zijn de "Sailor Says"-segmenten leuk en leerzaam. Degenen die zijn opgegroeid met lessen van Sailor Moon kunnen toegeven dat de show belangrijke lessen heeft opgeleverd waar ze tot op de dag van vandaag aan vasthouden. Dit segment was echter nooit aanwezig in de Japanse versie.

1 Liefdevolle neven

Afbeelding
Afbeelding

Amerika was in de jaren '90 zo bezorgd over de onschuldige geesten van de kinderen dat ze dachten dat Haruka en Michiru prima zouden zijn als neven en nichten. De manga en de originele versie van de anime hebben ze als minnaars, en nog verbazingwekkende ook. Gelukkig geeft de Viz Media-dub ons de ware weergave van dit iconische paar.

Aanbevolen: