20 feiten over Hello Kitty die je jeugd zullen verpesten

Inhoudsopgave:

20 feiten over Hello Kitty die je jeugd zullen verpesten
20 feiten over Hello Kitty die je jeugd zullen verpesten
Anonim

Sanrio heeft echt goud geslagen in de schattige mascottemarkt. Het bedrijf heeft tientallen iconische personages waar kinderen van verschillende generaties allemaal van hebben kunnen houden. Sanrio ontwikkelt nog steeds nieuwe mascottes en er zijn tal van populaire personages die in de schijnwerpers zijn getreden, maar een figuur die nooit in de vergetelheid is geraakt en misschien wel het meest bekende personage van het bedrijf is, is Kitty White van Hello Kitty.

De wereld van Hello Kitty blijft groeien en in sommige opzichten is het nu zelfs populairder dan toen het in de jaren zeventig debuteerde. Er komt zelfs een speelfilm aan en het gebeurt niet minder in Amerika! Kitty White en haar vrienden en familie zijn ontzettend schattig, maar Hello Kitty is niet alleen maar zonneschijn en rozen. Daarom Hier zijn 20 feiten over Hello Kitty die je jeugd zullen verpesten.

20 Ze is geen kat

Afbeelding
Afbeelding

Antropoloog Christine R. Yano was bezig met de voorbereiding van haar Hello Kitty-tentoonstelling in het Japanese American National Museum, en het was in die tijd dat Sanrio iedereen ruw wakker schudde. Sanrio's verduidelijking is dat: "Ze is een stripfiguur. Ze is een klein meisje. Ze is een vriendin. Maar ze is geen kat…" Het feit dat ze tweebenig is en niet op handen en voeten werkt zoals typische katten dat doen, had moeten zijn een belangrijke verteller.

19 Die plagiaatgeruchten

Afbeelding
Afbeelding

De Nederlandse kunstenaar, Fick Bruna, maker van de op een station gebaseerde dierenmascotte, Nijntje, beweert dat Hello Kitty's Kitty White een rip-off is van Nijntje dat slechts kleine stijlveranderingen aanbrengt. Bruna heeft publiekelijk zijn frustratie hierover geuit, maar er zijn zoveel schattige mascottes van deze aard dat dit misschien niet op de realiteit is gebaseerd.

18 Ze is niet eens Japans

Afbeelding
Afbeelding

Sanrio en Hello Kitty komen misschien uit Japan, maar Kitty White is eigenlijk geboren in Londen en woonde daar met haar familie in de buitenwijken van de stad. Dus ondanks haar relevantie in Japan, is ze technisch gezien een Brit. Dit is eigenlijk een slim idee van Sanrio en het geeft Kitty White een gebakken in internationale kwaliteit - het is niet wat je zou verwachten van de afkomst van haar familie.

17 Ze heeft geen controle over hoe ze wordt gebruikt

Afbeelding
Afbeelding

Merchandising en sponsoring komen meestal niet van het merk Hello Kitty zelf, maar eerder van anderen die het pand willen gebruiken. Kitty White is een zakelijke shill! De enige beperkingen die gelden, zijn dat de naam van het pand niet mag worden gebruikt met tabak of items die lichamelijk letsel veroorzaken, maar het seksualiseren van de personages is blijkbaar prima.

16 Ze vecht tegen de aarde

Afbeelding
Afbeelding

In het recente anime-samenwerkingsproject, Gundam Vs. Hello Kitty, de korte animatiefilm poneert een wereld waarin Amuro Ray en zijn legendarische Gundam niet alleen Kitty White tegenkomen, maar ook in de ruimte tegen haar vechten. Het is allemaal een misverstand, maar Hello Kitty vormt een bedreiging voor de behulpzame Gundam-troepen.

15 Ze is 44 jaar oud

Afbeelding
Afbeelding

Kitty White's verjaardag is op 1 november 1974, wat betekent dat ze dit jaar 45 wordt, maar je zou het nooit weten als je naar haar kijkt. Deze informatie is een beetje ongebruikelijk, aangezien het personage bedoeld is voor een jongere demografie. Dat gezegd hebbende, Kitty White is bedoeld om te lijken op iemand die opereert op het niveau van een achtjarige.

14 Ze wordt gebruikt als een vorm van straf

Afbeelding
Afbeelding

Dit is een super vreemde afschrikkingstactiek die in Japan wordt gebruikt, maar het lijkt te werken als een levensvatbaar middel tot vernedering. De vergelding voor kleine overtredingen, zoals parkeerfouten of spijbelen, is dat de politie overtreders een speldarmband met Hello Kitty erop laat dragen. De exacte grondgedachte achter de tactiek is dat de schuldige partij verondersteld wordt "… schuld en schaamte te voelen en te voorkomen dat ze de overtreding herhalen …" Misschien moeten we dit ook in het buitenland gaan doen.

13 Er is een Sadako-versie van Hello Kitty

Afbeelding
Afbeelding

Sadako, uit de Ring-franchise is een beetje een internationale figuur geworden die haar horrorfilms overstijgt. Dat gezegd hebbende, een enge versie van Kitty White die gelijkenis vertoont met de gemartelde Sadako is een echte bizarre wedstrijd. Hello Kitty's draai aan de horrorschurk is nog steeds schattig, maar je zou verwachten dat Kitty White meer samenwerkt met Critters dan met Sadako.

12 Ze gaat je een koude toegooien

Afbeelding
Afbeelding

In Taiwan en China zijn er Hello Kitty-bieren, wat nogal gevaarlijk lijkt. Ze worden misschien niet verkocht aan de jeugd, maar ze zullen ze duidelijk aanspreken. Bovendien hebben deze bieren "leuke" smaken zoals banaan, perzik, passievrucht en citroen/limoen die ook zeker interessant zullen zijn voor de jeugd.

11 Ze zal je zicht permanent binnendringen

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn tal van ongebruikelijke Hello Kitty-producten en sponsoring die er zijn, maar de vreemdste en meest invasieve moet een paar contactlenzen zijn met het beeld van Hello Kitty erin. Dit is alleen voor de meest hardcore fans, maar dit lijkt een onverstandig idee en het feit dat het daarbuiten is, is nogal gevaarlijk.

10 Ze werkt samen met KISS

Afbeelding
Afbeelding

Een koppel tussen de schattige Hello Kitty en de schurende Knights in Satan's Service slaat nergens op, maar het is gebeurd! Er hebben in de geschiedenis van Hello Kitty enkele vreemde samenwerkingen plaatsgevonden, maar dit is absoluut een van de vreemdste en het voelt alsof er niet veel cross-over tussen deze doelgroepen zou zijn. Misschien is Kitty White gewoon een grote rockliefhebber?

9 Ze v alt de wereld binnen

Afbeelding
Afbeelding

Vergeet Hello Kitty op televisie te kijken of merchandise te dragen met het personage erop. Er is een groeiend aantal Hello Kitty-cafés, allemaal met hun eigen unieke verschillen in thema's, die niet alleen in Japan voorkomen, maar over de hele wereld opduiken. Bovendien heeft het Keio Plaza Hotel kamers met Hello Kitty-thema en is er zelfs een enorm Hello Kitty-themapark in Singapore! Niets is veilig!

8 Ze heeft een vriendje

Afbeelding
Afbeelding

Kitty White leeft een leven vol plezier en weinig verantwoordelijkheden, wat het een beetje verrassend maakt dat ze een vriendje in haar leven heeft. Bovendien is dit veel meer dan een onschuldige verliefdheid en hebben Kitty en haar liefje veel meegemaakt. Kitty's vriend heet Daniel Star en de twee raken op tragische wijze van elkaar gescheiden wanneer Daniel's familie naar Zuid-Afrika verhuist vanwege de baan van zijn vader. Het is nogal ontroerend dat ze later in hun leven weer contact maken.

7 Je kunt met haar reizen

Afbeelding
Afbeelding

De liefde van fans voor Hello Kitty gaat naar ongekende hoogten wanneer ze eisen dat hun manier van reizen ook moet worden gecombineerd met hun favoriete Sanrio-personage. EVA Air heeft een heel vliegtuig met Hello Kitty-thema, dat niet alleen tonnen Hello Kitty-kunst bevat, maar de stewardessen zijn uitgedost in Hello Kitty-kleding en zelfs de ma altijden zijn op thema. Bovendien heeft Japan Hello Kitty-bullet-treinen gehad, dus nog meer transport staat onder toezicht van Kitty White.

6 Ze is beschadigd door sociale media

Afbeelding
Afbeelding

Hello Kitty heeft haar eigen Twitter-account dat te vinden is op @HelloKitty. Vanuit een marketing- en promotieperspectief is dit volkomen logisch, maar als Kitty White geacht wordt acht jaar oud te zijn in de logica van de serie, dan is dat vrij jong om een social media-account te hebben en regelmatig contact te hebben met vreemden.

5 Ze is een echte ambassadeur

Afbeelding
Afbeelding

In 2008 werd Hello Kitty's Kitty White uitgeroepen tot de toerismeambassadeur van zowel Hong Kong als China. Dit is nogal belachelijk aangezien er echte helden en inspirerende figuren zijn die deze rol zouden kunnen vervullen, maar Kitty White's populariteit nam die kans weg van een echt persoon (en ook Pikachu)!

4 Ze heeft zelf huisdieren

Afbeelding
Afbeelding

Veel mensen zien Kitty White misschien als een kat, maar ze heeft eigenlijk drie eigen huisdieren, waaronder katten! Ze heeft ook een hamster, dus het is niet alsof ze puur voor katten is bevooroordeeld. Ze houdt een open geest, maar zelfs dan nog, het idee dat dit personage voor haar eigen katten zorgt, is nogal bizar visueel.

3 Haar hele bestaan is een reactie op Snoopy

Afbeelding
Afbeelding

Sanrio had de rechten op Snoopy en gebruikte hem de hele tijd met hun koopwaar. Dit werkte voor hen, maar ze wilden hun eigen karakters ontwikkelen en niet anderen licenties hoeven te verlenen en hen tegelijkertijd te helpen. Sanrio debuteerde met zes originele personages tegelijk, maar Hello Kitty was verreweg de meest populaire van allemaal.

2 Ze heeft geen mond (en is misschien telepathisch)

Afbeelding
Afbeelding

Slimme individuen zullen misschien opmerken dat het personagemodel van Kitty White niet echt een mond heeft. Dit is geen vergissing en Sanrio heeft beweerd dat Kitty White's mondeloze karakter komt doordat ze "uit haar hart spreekt". Dit is ook om internationale barrières te overbruggen, zodat ze de taal kan overstijgen. In zekere zin is die vorm van communicatie een soort telepathie.

1 Haar moeder heeft geen idee wie ze is

Afbeelding
Afbeelding

Het iconische rode lint van Kitty White is eigenlijk geen fashionstatement, maar eerder een gebaar van haar moeder, Mary, zodat ze Kitty White kan onderscheiden van haar tweelingzus, Mimmy. Mimmy heeft ook een lint, een gele aan haar rechteroor, maar met Kitty White, technisch gezien de oudste van de twee tweelingen, voelt het alsof er meer verantwoordelijkheid op haar rust.

Bronnen: SoraNews24.com, Buzzfeed.com, USMagazine.com

Aanbevolen: