15 weinig bekende feiten over Futurama

Inhoudsopgave:

15 weinig bekende feiten over Futurama
15 weinig bekende feiten over Futurama
Anonim

Het geesteskind van David X. Cohen en Matt Groening, van wie de laatste The Simpsons creëerde. Toen Futurama debuteerde, kunnen we gerust stellen dat miljoenen mensen erin geïnteresseerd waren. Ondanks dat feit en hoe ongelooflijk de serie altijd is geweest, is het op de een of andere manier veel te vaak onder de radar gebleven.

In veel opzichten een ongelooflijk interessante show, Futurama werd na slechts vier seizoenen geannuleerd, maar herhalingen van de show deden het zo goed dat Comedy Central het enkele jaren later weer tot leven bracht. Alleen al daarom is het duidelijk dat de geschiedenis van de show fascinerend is. Met dat in gedachten is het tijd om deze lijst met 15 weinig bekende feiten over Futurama eens te bekijken.

15 Originele inspiratie

Ver van je typische show, gaat Futurama over een man die zich duizend jaar in de toekomst bevindt en omringd wordt door allerlei soorten wezens. Met dat in gedachten, roept het de vraag op, wat inspireerde Matt Groening om de show te maken? Het bleek dat hij op het idee voor de serie kwam terwijl hij luisterde naar het nummer "Robot Blues" van The Incredible String Band.

14 Zelfde acteur, andere rol

Toen John DiMaggio auditie deed om deel uit te maken van Futurama's stemmencast, probeerde hij niet de rol te krijgen die hij uiteindelijk speelde, Bender. In plaats daarvan was hij op dat moment in de race om professor Farnsworth te vertolken. Hoewel hij die rol niet kreeg, maakte de stem die hij tijdens zijn auditie gebruikte duidelijk indruk, omdat hij werd aangenomen en deze in plaats daarvan gebruikte om Bender te spelen.

13 In de wereld van Futurama is een belangrijke taal verdwenen

Als het gaat om Futurama's visie op de toekomst, is het een gigantisch understatement om te zeggen dat de wereld zoals we die kennen drastisch is veranderd. Hoewel veel van de veranderingen vanaf het begin duidelijk zijn, is er een veel subtieler. De Franse taal is bijvoorbeeld verdwenen, zoals blijkt uit het feit dat de professor het een dode taal noemt en dat er Engels wordt gesproken tijdens scènes die zich in Frankrijk afspelen.

12 Kostbare wegwerpknevel

Toen Matt Groening Fox voor het eerst vertelde dat hij het logo van de studio wilde veranderen om aan het einde van elke aflevering 3oth Century Fox te lezen, werd hij afgewezen, ook al was het een grappige verwijzing naar de plot van de show. Onverschrokken ging hij naar buiten en kocht de rechten op die bedrijfsnaam zodat het Fox niets zou kosten, wat ertoe leidde dat hij de goedkeuring kreeg om de grap op te nemen.

11 Een opgraving bij kijkers

Vaak beschouwd als een van de meest irritante personages van Futurama, is het eigenlijk best hilarisch dat veel van de meest gepassioneerde fans van de show lastig gevallen werden wanneer Cubert verscheen. Dit is het geval omdat werd onthuld dat de schrijvers Cubert hebben gemaakt om de obsessieve fans van de show te bespotten die uitputtend wezen op inconsistenties in de verhaallijnen.

10 Bender's naam werd geïnspireerd door een ander opmerkelijk personage

Vanwege het feit dat Bender een van de hoofdpersonen van Futurama is, kan het heel gemakkelijk zijn om te negeren hoe vreemd specifiek het is dat de show een robot bevatte die is gebouwd om zo'n eenvoudige taak uit te voeren. Uiteindelijk werd onthuld dat het personage vernoemd was naar John Bender van The Breakfast Club, dus het lijkt erop dat dat de verklaring is waarom het personage bedoeld was om die taak uit te voeren.

9 Plotselinge karakterverandering

Hermes Conrad, een personage dat tegen veel stereotypen ingaat, is absoluut een ongelooflijk gespannen Jamaicaanse bureaucraat. Als je ervan uitging dat de schrijvers van de show de eer verdienden voor die karaktereigenschappen, was het eigenlijk acteur Phil Lamarr die die lof verdiende toen hij plotseling besloot om dat accent te gebruiken tijdens het opnameproces.

8 Geheime taal Redux

In een poging om met fans te knoeien, creëerden de schrijvers van Futurama een geheime taal die op de achtergrond van verschillende scènes verscheen. De kijkers ontcijferden de taal echter zo snel dat ze hem veranderden. Ook dat lukte niet toen fans de taal een tweede keer ontdekten, dus ze herkaapten het opnieuw. De derde versie van de taal is nog niet ontcijferd, maar het lijkt erop dat het onbegrijpelijk gebrabbel is.

7 Mysterie Finale

Toen Futurama de eerste keer werd geannuleerd, wisten de schrijvers van de show niet zeker welke van hun afleveringen het netwerk als finale zou uitzenden. Gelukkig hebben ze een ontroerende en grappige aflevering uitgezonden met de naam "The Devil's Hands Are Idle Playthings". Er was tenslotte nog een aflevering genaamd "The Sting" in de maak en het leek alsof Fry gedurende een groot deel van de speelduur was overleden.

6 Zapp Brannigan zou ingesproken worden door een komische legende

Zapp Brannigan, misschien wel een van Futurama's meest grappige personages, bleek geweldig. Het oorspronkelijke plan was echter dat Phil Hartman het personage zou uitspreken, maar hij stierf voordat dat kon plaatsvinden en we kunnen ons alleen maar voorstellen hoe fantastisch dat zou zijn geweest. Dat gezegd hebbende, probeerde de acteur die uiteindelijk de stem van Brannigan, Billy West, hulde bracht aan Hartman door zich voor te doen als de overleden acteur terwijl hij het personage speelde.

5 Matt Groening was ellendig in de aanloop naar de première van de show

Tijdens een discussie met Mother Jones zei Matt Groening dat het proces om de show in de lucht te krijgen "veruit de slechtste ervaring van mijn volwassen leven" was. Hij legde uit dat dit het geval was omdat Fox-leidinggevenden bang waren dat de show "te donker en gemeen" was, dus maakten ze hem "zo gek mogelijk".

4 Guinness herkende de show

Als deze lijst het nog niet duidelijk heeft gemaakt, is de waarheid dat we van Futurama houden en dat we verre van de enigen zijn. In juli 2010 werd de serie zelfs bekroond met een Guinness World Record als de momenteel best beoordeelde Sci-Fi-animatieshow op tv. Toegegeven, dat is een zeer specifieke categorie, maar dat is nog steeds best cool in ons boek.

3 Futurama beboet

Tijdens het werken aan de Futurama-film Into the Wild Green Yonder, besloten de producenten van de show om hun animatiestudio 250 verschillende personages in één shot te laten opnemen. Vanwege het extra werk dat nodig was om dat voor elkaar te krijgen, stemden de bazen van de show ermee in om de animatiestudio die aan de film werkte een boete te betalen.

2 Beruchte aflevering inspiratie

Tijdens misschien wel de meest spraakmakende aflevering van de show "Jurassic Bark", wordt onthuld dat Fry's hond uit de jaren 2000 Seymour jaren wachtte in de hoop dat zijn menselijke vriend zou terugkeren uit de toekomst. Deze verhaallijn is geïnspireerd op de echte hond Hachikō die zijn baasje elke dag op een treinstation ontmoette en nadat de mens was overleden bleef hij verschijnen in de hoop dat hij zou verschijnen.

1 Fry's voornaam bracht eerbetoon aan een gevallen ster

Eerder in deze lijst hebben we het gehad over het feit dat de oorspronkelijk geliefde komische acteur Phil Hartman Zapp Brannigan zou uitspreken, maar zijn vroegtijdige overlijden maakte dat onmogelijk. Duidelijk bedroefd door het overlijden van Hartman, besloten de producers van de show om Futurama's hoofdpersoon de voornaam Phillip te geven, net als de dierbare overleden acteur.

Aanbevolen: