De 20 beste tv-programma's die in 2020 20 worden

Inhoudsopgave:

De 20 beste tv-programma's die in 2020 20 worden
De 20 beste tv-programma's die in 2020 20 worden
Anonim

Het is 20 jaar geleden dat de 21e eeuw begon en sindsdien is er veel gebeurd. Bands zijn uit elkaar gegaan en weer bij elkaar gekomen, tv-shows zijn beëindigd en opnieuw opgestart, en films hebben zelfs meer vervolgen gehad dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Hoewel de meeste mensen 2020 zien als een jaar om terug te kijken op het afgelopen decennium en na te denken over de toekomst die komen gaat, denken we dat 2020 een goed moment is om terug te kijken op het jaar 2000 waarmee de 21e eeuw begon en zet de popcultuurwereld op een snel spoor naar succes.

Dus laten we terugkijken op 20 shows die 20 jaar geleden in première gingen:

20 Onze lastige middelbare schooljaren werden geanimeerd met zoals verteld door Ginger

As Told by Ginger ging in première op Nickelodeon's TEENick-programmeerblok in oktober 2000 en liep gedurende 3 seizoenen. De show volgde Ginger Foutley terwijl ze de gekke wereld van de middelbare school in haar dagboek documenteerde. De afleveringen varieerden van verhalen over voor het eerst scheren, eerste relaties en zelfs Gingers koffieverslaving. Terwijl de show wordt geprezen om zijn inhoud, wordt As Told door Ginger ook geprezen omdat hij zijn personages elke aflevering laat verouderen en van kleding veranderen, wat ongehoord is in de animatiewereld. Je kunt As Told by Ginger bekijken op Amazon Prime Video.

19 We omhelsden allemaal onze innerlijke stalker toen Big Brother in première ging

Terwijl Big Brother in 1997 op de Nederlandse tv werd uitgezonden, ging de Amerikaanse versie van de serie pas in juli 2000 in première.. Als je echter merkt dat je naar het eerste seizoen van de show kijkt, zie je misschien dat het verschilt van de serie die we nu kennen. Na lage kijkcijfers in het eerste seizoen, besloten de makers om meer concurrentie aan de serie toe te voegen. De verhuizing heeft duidelijk gewerkt. Je kunt Big Brother bekijken op Amazon Prime Video, CBS All Access, Google Play, iTunes, Vudu en Youtube.

18 We wilden allemaal een gigantische hond vanwege Clifford The Big Red Dog

Clifford leeft niet alleen in ons favoriete kinderboek. In 2000 werd de populaire kinderserie omgezet in een tekenfilm voor PBS Kids. Clifford The Big Red Dog vertelde nieuwe verhalen op televisie dan in de boeken door zich te concentreren op Clifford en zijn vrienden, terwijl ze Emily Elizabeth, de eigenaar van Clifford, volgde op haar eigen avonturen. De serie eindigde in 2002, maar is sindsdien opnieuw opgestart en is te vinden op Amazon Prime Video en PBS Kids.

17 We moeten allemaal misdaadonderzoekers zijn vanuit onze huizen met CSI: Crime Scene Investigation

CSI: Crime Scene Investigation ging in première op CBS in oktober 2000 en werd meteen een hit. De serie duurde niet alleen 15 seizoenen, maar creëerde ook de CSI-franchise die vandaag de dag nog steeds bloeit. De show verlegde constant de grenzen van wat kon worden getoond op televisie-uitzendingen en schuwde nooit een onderwerp vanwege wat kijkers zouden kunnen denken. CSI had niet alleen een culturele impact in de tv-wereld, maar het had ook een rol bij het veranderen van de procesprocedures, waardoor jury's meer gesteld waren op zaken met sterk forensisch bewijs. Je kunt de show bekijken waarmee het allemaal begon op CBS, fuboTV, Hulu, Sling TV en YouTube.

16 Houd je enthousiasme in bedwang en liet ons zien wat er zou gebeuren als we deden wat we echt wilden doen in vervelende situaties

Curb Your Enthusiasm ging in première op HBO in oktober 2000 en werd al snel een veelgeprezen show door critici overal. De show leunt zwaar op geïmproviseerde komedie in plaats van geschreven scripts en de personages portretteren fictieve en gedramatiseerde versies van zichzelf in plaats van iemand heel anders te zijn. De serie heeft momenteel 10 seizoenen en het meest recente seizoen wordt momenteel uitgezonden op HBO.

15 Voordat James Cameron Avatar creëerde, waagde hij zich in de tv-industrie met Dark Angel

Na het succes van Titanic besloot James Cameron de wereld van tv te verkennen. Hij creëerde samen met Charles H. Eglee de Fox-serie, Dark Angel. Dark Angel gaf Jessica Alba de grote doorbraak waar ze naar op zoek was toen ze werd gecast als het hoofdpersonage van de show. De show duurde twee seizoenen en verdiende in die tijd verschillende prijsnominaties, waaronder een PrimeTime Emmy-nominatie en een Golden Globe-nominatie. Helaas werd de serie na twee seizoenen geannuleerd vanwege dalende kijkcijfers in een nieuw tijdslot. Je kunt Dark Angel bekijken op Amazon Prime Video, Google Play, iTunes, Vudu en Youtube.

14 Dankzij Dora the Explorer kennen we allemaal een beetje Spaans

Dora the Explorer maakte het leren van Spaans leuk toen het in première ging op Nickelodeon's Nick Jr.block in augustus 2000. De serie beslaat 8 seizoenen en blijft 20 jaar later nieuwe afleveringen uitzenden. Dora the Explorer vertakt zich ook met een spin-off (Go, Diego Go!), een vervolg (Dora and Friends: Into the City!), en meest recentelijk een live-action film. Hoewel deze andere projecten zijn gekomen en gegaan, is de originele Dora the Explorer consistent gebleven. Je kunt nieuwe afleveringen van Dora the Explorer bekijken op Nickelodeon of de show volgen op Amazon Prime Video, fuboTV, Google Play, iTunes, Vudu en YouTube.

13 We werden verliefd op Shia LaBeouf vanwege zelfs Stevens

Voordat Shia LaBeouf in Holes staarde en een filmster werd met de Transformers-franchise, speelde hij als Louis Stevens in Even Stevens van Disney Channel. De serie ging in première in juni 2000 en duurde nog 3 jaar. In die tijd werd de serie genomineerd voor verschillende Daytime Emmy Awards en verdiende Shia LaBeouf zelfs zijn eerste acteerprijs. Je kunt Even Stevens kijken op Disney+.

12 Gilmore Girls hebben ervoor gezorgd dat we allemaal in Stars Hollow willen leven

Voordat Lauren Graham de hoofdrol speelde in NBC's Parenthood en Alexis Bledel magische jeans deelde in The Sisterhood of the Traveling Pants, waren deze twee bezig met het verankeren van The WB's hitserie Gilmore Girls. De serie oogstte veel lof voor de snelle dialoog die maker, Amy Sherman-Palladino, heeft gepionierd. Ondanks de hoge lof, heeft de show niet verschillende prijzen gewonnen. Netflix herstartte de geliefde serie voor een miniserie in 2016 die een hit was onder fans. Je kunt Gilmore Girls bekijken op Amazon Prime Video, iTunes, Netflix, Philo, Vudu en Youtube.

11 Pak je vriendinnen en vier vriendinnen die 20 worden

Girlfriends ging in première op UPN in september 2000 en verhuisde in 2006 naar The CW voordat ze in 2008 werd geannuleerd. De serie, die Tracee Ellis Ross haar doorbraakrol gaf, volgt Ross en haar vriendengroep terwijl ze door de wereld van volwassenen navigeren samen. De show presteerde uitzonderlijk goed binnen de volwassen demografie van Afrikaans-Amerika en werd in 2007 zelfs de langstlopende sitcom met live-actie. Je kunt Girlfriends bekijken op Amazon Prime Video, iTunes en Philo.

10 Harvey Birdman, advocaat begon 20 jaar geleden met het beoefenen van de wet

Harvey Birdman, Attorney At Law ging in première op Cartoon Network's Adult Swim-programmeerblok met een sneak peek-aflevering in december 2000 als een teaser voor het Adult Swim-programmeerblok. De serie besloeg vier seizoenen over zeven jaar en was een enorme hit onder fans. IGN noemde het zelfs een van de 100 beste animatieseries aller tijden in 2009. Je kunt Harvey Birdman, Attorney At Law bekijken op fuboTV, Hulu, iTunes, Sling TV en Youtube.

9 "Probeer dit niet thuis" werd een huishoudelijke waarschuwing dankzij Jackass

MTV gaf de cast van Jackass een thuis in oktober 2000. De serie staat vooral bekend om de presentatie van gevaarlijke stunts en grappen van de cast van de show. Het was Impractical Jokers meets Ridiculousness en was destijds erg populair. Jackass liep 3 seizoenen op MTV voordat het werd geannuleerd vanwege censuurproblemen. De franchise herstelde zich na de annulering en lanceerde een reeks films en spin-offs. Je kunt Jackass bekijken op Amazon Prime Video, Google Play, iTunes, Vudu en YouTube.

8 We wilden allemaal beste vrienden zijn met de personages uit Maggie and the Ferocious Beast

Maggie and the Ferocious Beast was een Canadese show die in de Verenigde Staten werd uitgezonden tijdens Nickelodeon's Nick Jr.-programmeerblok. De serie omvatte 3 seizoenen en 39 afleveringen en volgde Maggie en haar denkbeeldige vriend, The Ferocious Beast, terwijl ze "Nowhere Land" verkennen. Je kunt Maggie and the Ferocious Beast bekijken op Amazon Prime Video en Tubi.

7 Making The Band Was The Original American Idol

Tijdens het eerste seizoen werd Making the Band uitgezonden op ABC tijdens ABC's populaire TGIF-programmeerblok. Het eerste seizoen van de show was gestructureerd als een competitieve realityshow waarin Lou Pearlman probeerde de volgende geweldige jongensband te creëren. De serie verhuisde na het eerste seizoen naar MTV en verliet het competitiemodel en volgde in plaats daarvan de gecreëerde band, O-Town, terwijl ze toerden en succes boekten. De serie is drie keer opnieuw opgestart en staat gepland voor een vierde reboot die dit jaar in première gaat.

6 Dankzij Malcolm in the Middle hebben we geleerd dat elk gezin een beetje gek is

Voordat Bryan Cranston W alter White was, speelde hij de hoofdrol als de patriarch van Malcolm in the Middle. De serie lanceerde niet alleen de carrière van Cranston, maar ook die van Frankie Muniz die Malcolm speelde. De serie besloeg zeven seizoenen en kreeg veel lovende kritieken en verdiende verschillende nominaties en overwinningen, waaronder 7 Emmy-overwinningen. Je kunt Malcolm in the Middle bekijken op Hulu.

5 MTV Cribs lieten ons dromen over onze droomhuizen voordat we betaald werk hadden

MTV Cribs ging in september 2000 in première op MTV. De show werd een hit omdat fans een kijkje konden nemen in de huizen van de rijken en beroemdheden. De serie omvatte 19 afleveringen en heeft in die tijd meer dan 200 huizen getoond. MTV Cribs maakte ook plaats voor verschillende spin-offs en reboots, waaronder CMT Cribs en een Snapchat Discover-verhaal in 2017. Hoewel populair, was MTV Cribs niet zonder controverse omdat het gasten toestond om eigendommen van andere mensen te huren of te gebruiken zonder te onthullen dat ze geen eigendom waren door de stergast. Je kunt MTV Cribs bekijken op Amazon Prime Video en iTunes.

4 Queer As Folk brak barrières voor de LGBT-gemeenschap

Deze baanbrekende Amerikaans-Canadese serie werd uitgezonden op Showtime in december 2000 en duurde 5 seizoenen. Queer As Folk was de eerste Amerikaanse televisieshow die LHBT-verhalen vertelde en verschillende barrières rond LHBT-relaties wegnam, zoals het tonen van de eerste seksscène tussen twee mannelijke personages. De show was extreem vooruitstrevend voor zijn tijd en je kunt hem bekijken op Amazon Prime Video, Hulu, iTunes, Sling TV, Showtime en YouTube.

3 publiek stroomde naar de overlevende om te zien hoe deelnemers elkaar uitstemmen tijdens de Tribal Council

CBS zond het eerste seizoen van Survivor uit in maart 2000, toen deelnemers werden verscheept naar Pulau Tiga, een afgelegen Maleisisch eiland. Ondanks dat het op Pulau Tiga was, heette het eerste seizoen Survivor: Borneo, dat op 9,6 km van Pulau Tiga ligt. Survivor werd van de ene op de andere dag een succes en de seizoensfinale bevestigde Survivor als de grootste zomertelevisiehit aller tijden. Het kostte de nummer twee slot van de hoogste rating aller tijden op dat moment, achter de Friends-finale. Sinds het eerste seizoen beslaat Survivor 40 seizoenen in de afgelopen 20 jaar en blijft het een hoofdbestanddeel van CBS. Je kunt de Survivor-franchise bekijken op Amazon Prime Video, CBS All Access, fuboTV, Hulu en Youtube.

2 Trading Spaces liet ons ons afvragen waarom iemand zijn buren een kamer in hun huis zou laten inrichten

Trading Spaces hielp TLC afstand te nemen van hun motto "The Learning Channel" te zijn door nieuwe inhoud voor reality-drama en interieurontwerp in te luiden - en het werkte. Trading Spaces ging in première in 2000 en liep 8 seizoenen mee. Het is sindsdien nieuw leven ingeblazen en wordt nog steeds uitgezonden op TLC. De serie was zo succesvol dat het ook een reeks spin-offs lanceerde, waaronder een gericht op kinderen die werd uitgezonden op Discovery Kids. Je kunt Trading Spaces bekijken op Amazon Prime Video, Hulu, Philo, TLC en Youtube.

1 Yu-Gi-Oh! Hadden we allemaal gewenst dat we Duel Monsters konden spelen

Yu-Gi-Oh! Duel Monsters ging in 2000 in première op TV Tokyo in Japan en ging het jaar daarop in première in de VS op Kids' WB. De Amerikaanse versie moest kleine aanpassingen ondergaan, zoals het iets veranderen van de kaarten, zodat ze niet op de Yu-Gi-Oh! kaarten die kinderen in winkels konden kopen. De serie duurde 5 seizoenen en omvatte meer dan 200 afleveringen. Sinds Duel Monsters, de Yu-Gi-Oh! de franchise heeft verschillende iteraties gezien en heeft drie animatiefilms gehad. Je kunt Yu-Gi-Oh! Duel Monsters op Amazon Prime Video, Hulu, iTunes, Netflix, Tubi en Youtube.

Aanbevolen: