Waarom deze worden beschouwd als Ray Liotta's beste films aller tijden

Inhoudsopgave:

Waarom deze worden beschouwd als Ray Liotta's beste films aller tijden
Waarom deze worden beschouwd als Ray Liotta's beste films aller tijden
Anonim

De vroegtijdige dood van acteur Ray Liotta zorgde voor schokgolven in de filmindustrie. Er zijn eerbetonen binnengekomen van zowel fans als professionals, nadat de 67-jarige in zijn slaap stierf tijdens een zakenreis naar de Dominicaanse Republiek, waar hij werkte aan een film genaamd Dangerous Waters. Zelfs de legendarische regisseur Martin Scorsese - die vreemd genoeg nooit meer met Liotta heeft samengewerkt na hun zeer succesvolle samenwerking in Goodfellas (1990) - bracht zijn eigen ontroerende eerbetoon aan de acteur.

"Ik ben absoluut geschokt en verwoest door de plotselinge, onverwachte dood van Ray Liotta", zei Scorsese in een verklaring aan People Magazine. " Hij verbaasde me absoluut en ik zal altijd trots zijn op het werk dat we samen op die foto hebben gedaan.

Deel uitmaken van de cast van Goodfellas is misschien wel het mooiste moment in Liotta's carrière. Hij laat echter een veel langere lijst van ongelooflijk succesvolle films achter. Dit zijn zijn tien absolute beste, gerangschikt naar wereldwijde kassaverkopen.

10 'Heartbreakers' (2001) - $ 57,8 miljoen

De tiende film over Ray Liotta's topverdieners aller tijden is weliswaar niet zo memorabel als de andere op de lijst. Heartbreakers is een romantische misdaadkomedie die gemengde kritieken ontving van critici, hoewel het erin slaagde een winst van ongeveer $ 20 miljoen binnen te halen aan de kassa.

Liotta speelde Dean Cumanno, de liefdesbelang van hoofdpersoon Max Conners (Sigourney Weaver).

9 'Cop Land' (1997) - $ 63,7 miljoen

Ray Liotta gecombineerd met Sylvester Stallone en Robert De Niro om het veelgeprezen misdaaddrama Cop Land van 1997 te maken.

De film volgde de sheriff van een fictieve stad in New Jersey genaamd Garrison, die het opneemt tegen corrupte NYPD-agenten die daar wonen. Liotta speelde een van deze vuile agenten, rechercheur Gary "Figgsy" Figgis genaamd.

8 'Field Of Dreams' (1989) - $ 64,4 miljoen

Ray Liotta kreeg nationale erkenning als acteur met zijn optreden in Jonathan Demme's actiekomedie, romantische film Something Wild in 1986. Voor zijn rol als Ray Sinclair verdiende hij zelfs een Golden Globe-nominatie voor beste mannelijke bijrol.

Drie jaar later portretteerde hij MLB-legende "Shoeless Joe" Jackson in het sportfantasiedrama Field of Dreams, terwijl hij zichzelf bleef vestigen als een echte ster van het scherm.

7 'Muppets Most Wanted' (2014) - $ 79,3 miljoen

Ray Liotta's betrokkenheid bij Muppets Most Wanted was alleen beperkt tot een cameo, stemrol - als een personage genaamd Big Papa. De acteur was ook te zien in een beperkte rol in het komische drama Muppets from Space in dezelfde franchise in 1999.

De aflevering van 2014 werd geproduceerd met een budget van $50 miljoen, maar wist bijna $30 miljoen meer op te halen aan de kassa.

6 'Identiteit' (2003) - $ 82,1 miljoen

In James Mangold's thriller Identity uit 2003 speelde Ray Liotta Samuel Rhodes, "een ontsnapte veroordeelde die zich voordeed als de correctionele officier die hem en [mede-ontsnapte, Robert] Maine vervoerde."

Hoewel de film niet meteen indruk maakte op het publiek, is het langzaamaan een bonafide cultklassieker geworden.

5 'Blow' (2001) - $ 83,2 miljoen

Net als in Field of Dreams speelde Ray Liotta een echt personage in het biografische misdaaddrama Blow uit 2001, van regisseur Ted Demme. Deze keer stapte hij in de schoenen van Fred Jung, de vader van de beroemde cocaïnesmokkelaar George Jung.

Blow had een brutowinst van $ 83,2 miljoen aan de kassa, tegen een productiebudget van $ 53 miljoen.

4 'John Q' (2002) - $102,2 miljoen

John Q wordt algemeen geassocieerd met hoofdrolspeler Denzel Washington. Ray Liotta was echter een van de belangrijkste ondersteunende sterren in de familiedramafilm, als Chief Gus Monroe.

De film van Nick Cassavetes ontving over het algemeen negatieve recensies op het moment van release, maar slaagde er toch in om de $ 100 miljoen aan bioscoopopbrengsten te doorbreken.

3 'Wild Hogs' (2007) - $ 253,6 miljoen

Nogmaals, Ray Liotta stond niet centraal, maar hij speelde nog steeds een belangrijke rol in de motorkomediefilm uit 2007, Wild Hogs. In een indrukwekkende cast die ook Tim Allen, John Travolta, Martin Lawrence en William H. Macy omvatte, speelde Liotta Jack Blade, leider van een motorbende die bekend staat als Del Fuegos.

Wild Hogs was een van Liotta's meest winstgevende films ooit en bracht meer dan $ 250 miljoen op met een budget van $ 60 miljoen.

2 'Bee Movie' (2007) - $ 287,6 miljoen

2007 was ongetwijfeld Ray Liotta's meest productieve jaar aan de kassa: naast Wild Hogs slaagde een andere van zijn films - getiteld Bee Movie - er ook in om de winst van $ 250 miljoen te overtreffen.

In de computergeanimeerde komediefilm van Dreamworks speelde de ster zichzelf, zij het in een stemrol.

1 'Hannibal' (2001) - $ 351.6 miljoen

In een vervolg op Jonathan Demme's cultklassieker The Silence of the Lambs (1991), voegde Ray Liotta zich bij Anthony Hopkins, Julianne Moore en Gary Oldman in de door Ridley Scott geregisseerde Hannibal. Hij speelde een ambtenaar van het ministerie van Justitie, bekend als Paul Krendler, die in het verhaal een van de slachtoffers van Hannibal Lecter wordt.

Hoewel hij slechts opnieuw een bijrol speelde, is Hannibal verreweg de meest succesvolle film waar Liotta ooit bij betrokken was, althans volgens de kassacijfers.

Aanbevolen: