Bekende moordenaar van JonBenet Ramsey komt in 2020 vrij voor voorwaardelijke vrijlating. Zal hij worden vrijgelaten?

Inhoudsopgave:

Bekende moordenaar van JonBenet Ramsey komt in 2020 vrij voor voorwaardelijke vrijlating. Zal hij worden vrijgelaten?
Bekende moordenaar van JonBenet Ramsey komt in 2020 vrij voor voorwaardelijke vrijlating. Zal hij worden vrijgelaten?
Anonim

De moord op JonBenét Ramsey is het onderwerp van veel discussie geweest en lijkt jarenlang onopgelost te blijven. Maar in 2019 bekende vermoedelijke zedendelinquent Gary Oliva.

Hoewel de zaak koud werd en DNA-bewijs nooit een van de hoofdverdachten koppelde aan de moord op de zesjarige JonBenét Ramsey, bekende de veroordeelde zedendelinquent Gary Oliva onlangs de misdaad. Er zijn geen formele aanklachten ingediend, ondanks het feit dat Oliva brieven heeft gestuurd naar klasgenoot Michael Vail van de middelbare school die de grimmige waarheid bevestigden, maar het is slechts een kwestie van tijd.

Zoals DailyMailTV meldt, deelde Vail de brieven met Oliva's bekentenis en sentimentele odes aan het kleine meisje met de uitlaat. Maar het meest vernietigende bewijs kwam in de vorm van een telefoontje.

Volgens Vail belde Oliva hem in de nacht van 26 december 1996 en vertelde hem dat hij een klein meisje pijn had gedaan. Oliva zei ook dat hij op dat moment in de omgeving van Boulder, Colorado was. Ramsey werd diezelfde dag dood aangetroffen in haar huis in Colorado.

Autoriteiten in Boulder hebben het bewijsmateriaal van Vail onderzocht en DailyMail verteld dat ze Oliva's mogelijke betrokkenheid bij de zaak hebben onderzocht. Verrassend genoeg wilde de woordvoerder van de politie van Boulder, Laurie Ogden, geen commentaar geven op de huidige status van de zaak.

Heeft Gary Oliva JonBenét Ramsey vermoord?

Hoewel de verklaring van Ogden standaard is voor lopende onderzoeken, onderzoekt de politie van Boulder waarschijnlijk de zaak als er iets aan de hand is. Als er niets verdachts was opgedoken, hadden ze de betrokkenheid van Oliva uitgesloten, maar dat is hier niet het geval.

Het relevante aspect van de betrokkenheid van Oliva is dat hij dit jaar voorwaardelijk vrijkomt. Een arrestatiebeëdigde verklaring verkregen door DailyMailTV onthult dat Oliva's hoorzitting gepland is voor juli 2020, en de veroordeelde zedendelinquent zou al in oktober vrij kunnen zijn. De verplichte releasedatum is echter gepland voor oktober 2025.

De kans is groot dat Oliva geen vervroegde vrijlating krijgt, maar de autoriteiten mogen dat niet aan het toeval overlaten. Hij is veroordeeld voor verschillende andere misdaden, waaronder bedreigingen tegen het leven van zijn eigen moeder, die spreken met zijn karakter. Oliva's middelbare schoolvriend Michael Vail verklaarde zelfs dat hij gelooft dat "Gary een gevaar is voor iedereen." tijdens zijn gesprek met DailyMailTV.

Zal de moordzaak ooit worden opgelost?

Wat zorgwekkend is, is dat Gary Oliva een van de mannen zou kunnen zijn die verantwoordelijk zijn voor de moord op JonBenét Ramsey, en hij bevindt zich in een uitstekende positie om te worden vrijgelaten zonder te worden aangeklaagd voor de gruwelijke misdaad. Boulder PD kunnen een dergelijke vreselijke situatie voorkomen door in te grijpen, maar zullen ze dat ook doen?

Als ze dat niet doen, kan de verontwaardiging van leden van de gemeenschap die geloven dat Oliva verantwoordelijk is, een kookpunt bereiken. JonBenéts vader John zou vermoedelijk het meeste te zeggen hebben als ook hij de beschuldigingen gelooft, hoewel hij niet de enige is.

De rest van Ramsey's familie volgt de zaak vermoedelijk ook op de voet. Ze zijn de afgelopen jaren nogal stil gebleven, maar met een kans om de moordenaar van JonBenét voor het gerecht te brengen, zullen ze vroeg of laat een verklaring afleggen.

Wordt veroordeelde zedendelinquent Gary Oliva in 2020 vrijgelaten?

Voorlopig moeten geïnteresseerde partijen wachten op de politie van Boulder om een officiële verklaring af te leggen. Ze kunnen geen commentaar geven op lopende onderzoeken, maar voor een onderwerp dat zeker wat aandacht zal trekken, zal de politie van Boulder uiteindelijk iets moeten zeggen.

Een mogelijk scenario is dat de afdeling aankondigt dat Oliva wordt vrijgelaten na het voltooien van zijn huidige straf. Dat lijkt niet waarschijnlijk gezien Oliva's staat van dienst op het gebied van gevaarlijk gedrag, maar het is niet helemaal uitgesloten.

De tweede en meest waarschijnlijke conclusie is dat er de komende maanden formele aanklachten zullen worden ingediend, want als de politie van Boulder dat niet doet, zal Oliva een vrij man zijn die kan vluchten of meer misdaden kan plegen. Oliva's eerdere bekentenis wijst erop dat hij straf voor zijn misdaden aanvaardt, maar als het gaat om gewone criminelen, kunnen hun woorden niet voor waar worden aangenomen.

Wat er ook gebeurt, de zaak JonBenét Ramsey zal ongetwijfeld veel aandacht trekken naarmate Oliva's voorwaardelijke vrijlating dichterbij komt. De vraag is, zal Gary Oliva in 2020 worden uitgebracht? Of wordt de pedofiel uiteindelijk genoemd als de moordenaar van het jonge meisje?

Aanbevolen: