Dit is wat fans van 'The Sopranos' niet leuk vonden aan 'The Many Saints Of Newark

Inhoudsopgave:

Dit is wat fans van 'The Sopranos' niet leuk vonden aan 'The Many Saints Of Newark
Dit is wat fans van 'The Sopranos' niet leuk vonden aan 'The Many Saints Of Newark
Anonim

The Many Saints of Newark, waarnaar wordt verwezen als een prequel van de geliefde Sopranos-televisieshow, had hoge verwachtingen van fans van de beroemde HBO-serie. De trailer voor de film, en veel van de advertenties, doen kijkers geloven dat de film zich zou concentreren op de man die Tony Soprano tot "Tony Soprano" maakte. Die man is Dickie Moltisanti, naar wie zwaar wordt verwezen in The Sopranos, en is de vader van Christopher Moltisanti. De complexe haat-liefdeverhouding tussen Tony en Christopher bouwt zich op in de The Sopranos-serie en bereikt het dramatische einde wanneer Tony Christopher wurgt.

The Many Saints of Newark vertelt het verhaal van Dickie en toont zijn relatie met een jonge Tony, gespeeld door Michael Gandolfini (de zoon van James Gandolfini.)

6 De film heeft niet dezelfde bewondering gekregen als de show

De film is niet ontvangen door fans met dezelfde bewondering als de televisieshow, waardoor de meeste Sopranos-fans teleurgesteld waren. Algemene feedback van televisierecensenten spoort kijkers aan om naar The Many Saints of Newark te kijken als een eigen entiteit, los van de televisieshow. Maar het is moeilijk om de film van de show te scheiden wanneer The Many Saints of Newark sterk afhankelijk is van de televisieshow.

5 Te veel 'Sopranos'-referenties

Fans van de tv-show hadden het gevoel dat The Many Saints of Newark te veel afhankelijk was van verwijzingen naar dingen uit de tv-show, waardoor de film geforceerd en onorigineel aanvoelde. De film hergebruikt vaak lijnen en karaktersentimenten die in de tv-show werden gebruikt. Tv-recensenten noemen de filmfanservice, en de bedoeling van deze fanservice was waarschijnlijk positief bedoeld. De reactie van fans lijkt te zijn dat de film te hardhandig en meta was met betrekking tot The Sopranos. Fans wilden iets spannends, nieuws en origineels zien, geen reboot van de televisieshow waar ze verliefd op werden. Dit leidde tot het belangrijkste onderwerp waarover fans debatteren: was deze film zelfs nodig? Was een preqeul van The Sopranos nodig? Veel fans hebben besloten dat ze deze versie van een prequel niet nodig hadden en oude afleveringen gewoon opnieuw konden bekijken als ze nostalgisch waren voor The Sopranos.

4 De rol van David Chase

Het is moeilijk om David Chase als filmmaker te scheiden van een gesprek over The Sopranos. David Chase is de maker, schrijver en regisseur van de televisieshow. Zijn kredieten voor The Many Saints of Newark omvatten schrijver en producer, maar de film werd geregisseerd door Alan Taylor. In een interview met The Financial Times was Chase transparant dat "backers Warner Bros hem carte blanche gaf, zolang zijn verhaal herkenbaar Sopranos was."Sommige fans geloven dat de enige manier waarop Chase de film kon maken die hij wilde maken, een film over de Newark-rellen van 1967, op de een of andere manier moest aansluiten bij de mythologie van The Sopranos. Fans van Chase en The Sopranos vinden dat de film de film mist dezelfde passie en visie van Chase, die zo gemakkelijk te herkennen was op de televisieshow.

3 Meerdere verhaallijnen

The Many Saints of Newark is een film met meerdere verhaallijnen en vertelt niet alleen de verhalen van personages uit de The Sopranos-mythologie. We maken kennis met het personage Harold McBrayer van Leslie Odom Jr. en zijn betrokkenheid bij de misdaadfamilie DiMeo. Er is ook de achtergrond van de rellen in Newark en raciale spanningen met de politie. De film probeert de introductie van de jonge Tony Soprano in de maffiawereld te koppelen aan het verhaal van Dickie, terwijl Dickie het grootste deel van de film doorbrengt met het vechten tegen zijn eigen demonen. Tussen de meerdere verhaallijnen en de film die twee uur duurt, vonden veel fans dat dit als miniserie succesvoller had kunnen zijn, zodat de verhaallijnen grondig konden worden uitgewerkt.

2 Christopher Moltisanti van voorbij het graf

De openingsscène van The Many Saints of Newark zorgde ervoor dat kijkers op een desoriënterende voet kwamen. Als je geen ondertiteling had, was het gemakkelijk om te missen dat een deel van de openingsvertelling afkomstig was van overleden personages uit de televisieshow. Het openingsshot eindigt met een close-up op de grafsteen van Christopher Moltisanti. Fans waren in de war waarom Christopher slechts een klein deel van de film vertelt en op verschillende momenten vertelt. Helaas hadden de meeste fans gewenst dat Christopher gewoon dood was gebleven in plaats van te proberen hem op deze manier nieuw leven in te blazen.

1 Oom Junior, Paulie, Sal, Liv, enz

Het is altijd moeilijk om iconische personages opnieuw te creëren die zoveel betekenis hebben voor fans en zo goed werden gespeeld door de originele acteurs. Sopranos kenmerkende personages, waaronder Uncle Junior, Paulie Wallnuts, Livia Soprano en Sal (om er maar een paar te noemen) komen weer tot leven in The Many Saints of Newark, maar als jongere versies van zichzelf. Fans waren uiteindelijk teleurgesteld door deze heropleving en vergeleken voortdurend de jongere, nieuwere personages met de oudere. Soms was het ook moeilijk om te bepalen welk personage welk personage was, zonder opnieuw te hoeven kijken of ondertiteling te hebben. Een kijker had bijvoorbeeld gemakkelijk Billy Magnussens portret van Paulie kunnen missen.

The Many Saints of Newark draait momenteel in bioscopen en streamt op HBO Max. Volgens Rotten Tomatoes heeft het een beoordeling van 73% van de tomatenmeter en een publieksscore van 59%.

Aanbevolen: