15 Feiten achter de schermen over Buffy The Vampire Slayer

Inhoudsopgave:

15 Feiten achter de schermen over Buffy The Vampire Slayer
15 Feiten achter de schermen over Buffy The Vampire Slayer
Anonim

Sinds de première in de winter van 1997 had Buffy The Vampire Slayer een hondsdolle en toegewijde fanbase. Met Sarah Michelle Gellar als de titulaire zestienjarige, vervloekt met het lot van de wereld op haar schouders wanneer ze het opneemt tegen de vampier. Anthony Stewart Head speelt haar kijker, Giles, die bijzaak is als de bibliothecaris van Sunnydale High School. Haar beste vrienden Xander (Nicholas Brendon) en Willow (Alyson Hannigan) helpen haar de vampiers, demonen en de krachten van de duisternis te bestrijden.

Buffy The Vampire Slayer, liep zeven seizoenen tot 2004 en leidde tot de succesvolle spin-off Angel. Tijdens de uitzending kreeg de show veel aandacht en bijval, die alleen maar is toegenomen sinds het zijn weg vond naar streamingdiensten. Universiteiten hebben volledige cursussen gewijd aan Buffy The Vampire Slayer.

Lees verder voor 15 feiten achter de schermen over Buffy the Vampire Slayer.

15 De show werkt als een vervolg op of vervolg op de gelijknamige film uit 1992

Het is verrassend hoe weinig mensen weten dat de show vóór de film Buffy the Vampire Slayer uit 1992 kwam met Kristy Swanson en Luke Perry in de hoofdrol. Joss Whedon schreef het script, maar verliet het project na geschillen met de studio. Het is allemaal maar goed, want vijf jaar later hebben leidinggevenden de serie groen verlicht met Whedon aan het roer.

14 Joss Whedon zei dat hij Xander Harris op zichzelf baseerde

Fans van Buffy the Vampire Slayer wijzen er vaak op dat Xander Harris enkele van de beste regels van de serie uitspreekt. Is het toeval dat maker Joss Whedon het personage, gespeeld door Nicholas Brendon, op zichzelf heeft gebaseerd. Xander maakt deel uit van de originele Scooby Gang en regeert met zijn droge, sarcastische humor.

13 Ryan Reynolds, Selma Blair en Katie Holmes gaven rollen in de show door

Buffy the Vampire Slayer ging in première in 1997, dus het is niet verwonderlijk dat verschillende A-lijstacteurs uit die tijd rollen werden aangeboden en afgewezen in de nu iconische serie. Ryan Reynolds weigerde de rol van Xander omdat hij geen positieve middelbare schoolervaringen had. Onder de actrices die Buffy zouden spelen, waren Selma Blair, Christina Applegate en Katie Holmes.

12 De serie heeft zeven afleveringen zonder vampieren

In zeven seizoenen zijn er slechts zeven afleveringen van Buffy the Vampire Slayer zonder vampiers. Soms vechten ze naast haar. Buffy neemt het op tegen allerlei soorten demonen, heksen, weerwolven en andere duistere krachten. Een van de engste antagonisten zijn de heren, onderwerpen van de Emmy-winnende aflevering van seizoen vijf, "Hush."

11 Alyson Hannigan ontmoette haar man Alexis Denisof op de set

Wesley, Buffy's nieuwe kijker, gespeeld door Alexis Denisof, werd geïntroduceerd in aflevering zeventien van seizoen drie nadat de Council Giles (Anthony Stewart Head) ontsloeg. Denisof bleef tot het einde van het seizoen bij Buffy voordat hij een spin-off maakte met David Boreanaz en Charisma Carpenter voor Angel. Alyson Hannigan en Denisof trouwden in 2003.

10 James Marsters leest zijn scènes alleen om zijn kijkervaring te behouden

Het is gebruikelijk dat acteurs dol zijn op de shows waarin ze worden gebruikt, wat het geval was voor James Marsters, de acteur die Spike speelde van seizoen twee tot de seriefinale. In verschillende interviews onthulde Marsters dat hij alleen scènes las waarin hij verscheen om zijn kijkervaring te behouden.

9 Joss Whedon koos de naam Buffy voor iets niet-bedreigend als contrast met "The Vampire Slayer"

Een deel van de charme van Buffy the Vampire Slayer is het kijken naar een kleine blondine met superkrachten die het opneemt tegen de kwade krachten van de duisternis. In de vroege jaren 90, toen Joss Whedon het personage bedacht, wilde hij iets meisjesachtigs om haar intimiderende titel te compenseren, en koos hij voor Buffy, een bijnaam voor Elizabeth.

8 Al in seizoen drie zijn er verwijzingen naar Dawn in de show

"Oh ja. Nog mijlen te gaan. Little Miss Muffet, aftellend, 7-3-0", zegt Faith (Eliza Dushku) tegen Buffy in een droom tijdens de finale van seizoen drie, "Graduation Day Part II. " In seizoen vijf verschijnt Dawn (Michelle Trachtenberg), met verschillende verwijzingen naar Little Miss Muffet, evenals haar wrongel en whey.

7 Scènes van het kerkhof van seizoen 1 geschoten op locatie

Hoewel de begraafplaatsscènes in seizoen één er fenomenaal uitzien, zijn er onmiskenbare uitdagingen bij het constant plannen van nachtopnames. Buffy verscheen overdag op school en vocht 's nachts met vampiers, wat betekent dat Sarah Michelle Gellar de klok rond filmde. Het productieteam bouwde een enorme set om seizoen twee vooruit te filmen.

6 Buffy verandert in een rat voor een aflevering in seizoen twee toen Sarah Michelle Gellar vrije tijd nodig had

In de zestiende aflevering van seizoen twee, 'Bewitched, Bothered and Bewildered', moesten de schrijvers een manier bedenken om Buffy uit de aflevering te schrijven. Sarah Michelle Gellar moest een paar dagen niet filmen om zich voor te bereiden op en gastheer te zijn van Saturday Night Live, onderdeel van de promotie voor de show.

5 Charisma Carpenter was 27 in het eerste seizoen tijdens het spelen van een tweedejaars

Hoewel het in Hollywood heel gewoon is voor volwassenen om tieners te spelen, is het bizar dat Charisma Carpenter bijna dertig was in het eerste seizoen van Buffy the Vampire Slayer als tweedejaarsstudent Cordelia Chase. Cordy wordt lid van de Scooby Gang voordat hij na seizoen drie vertrekt om in Angel te beginnen.

4 David Boreanaz haalde grappen uit met zijn castgenoten

David Boreanaz staat bekend om zijn kenmerkende piekeren als de gekwelde vampier met een ziel, Angelus of Angel, Buffy's belangrijkste liefdesbelang gedurende de eerste drie seizoenen. Maar in interviews vertelden costars dat Boreanaz graag cast-mates naar de maan hield en andere grappen uithaalde die niet overeenkwamen met de verwachtingen van het publiek van Angel.

3 Sarah Michelle Gellar geworteld voor Buffy en Angel, terwijl Joss Whedon Buffy en Spike verscheepte

Voordat Twilight de wereld verdeelde tussen liefhebbers van vampiers of weerwolven, verdeelden Teams Edward en Jacob, Buffy the Vampire Slayer de harten tussen twee vampierhartkloppingen, Angel (David Boreanaz) en Spike (James Marsters). Fans beweren tot op de dag van vandaag welke man beter was voor de Slayer, inclusief de hoofdrolspeler en showrunner.

2 Er is een heel boek gewijd aan het jargon van de show, genaamd Buffyspeak

Naast universitaire cursussen en proefschriften gewijd aan Buffy the Vampire Slayer, bevat een boek dat in 2003 is uitgebracht, alle voorbeelden van "slanguage" die door de show zijn gemaakt. Slayer Slang: A Buffy, the Vampire Slayer Lexicon, is nog steeds beschikbaar voor aankoop op Amazon en verzamelt de beste popcultuurreferenties gedurende zeven seizoenen.

1 Buffy was een van de eerste shows die 'Google' als werkwoord gebruikte

"Als de apocalyps komt, piep me dan." Buffy the Vampire Slayer ging in première op een ander moment in de televisiegeschiedenis en werd uitgezonden van 1997 tot 2003. Een toegewijde computernerd, Willow (Alyson Hannigan), houdt de show op het snijvlak van technologie. Ze is een van de eerste personages die het werkwoord 'google it' gebruikt.

Aanbevolen: