10 Feiten achter de schermen over 'onopgeloste mysteries

Inhoudsopgave:

10 Feiten achter de schermen over 'onopgeloste mysteries
10 Feiten achter de schermen over 'onopgeloste mysteries
Anonim

Als het Unsolved Mysteries themalied en Robert Stack die in een greppel en donkere steegjes staat nog steeds enige angst bij je opwekken, ben je niet de enige. Netflix heeft Unsolved Mysteries in 2020 nieuw leven ingeblazen, maar het heeft een lange geschiedenis. Unsolved Mysteries begon als een serie van drie specials in 1987 op NBC. Toen, in 1988, werd het een volwaardig fenomeen. Unsolved Mysteries verhuisde van NBC naar CBS naar Lifetime naar Spike TV en nu Netflix. Zowel jonge als oude kijkers kunnen geen genoeg krijgen van de show, zelfs drie decennia later na de release.

Misschien is het de onheilspellende themamuziek of de indrukwekkende stem en aanwezigheid van de overleden en geweldige Robert Stack. Het kan ook zijn dat mensen van nature gefascineerd zijn door het onbekende en onlogische. Unsolved Mysteries bevatte niet alleen cold cases, maar ook verhalen over ontvoeringen door buitenaardse wezens en complottheorieën. Doe met ons mee terwijl we tien feiten over onopgeloste mysteries onthullen die je misschien nog niet wist.

10 Robert Stack had een volledige carrière voor 'Unsolved Mysteries'

Robert Stack, de verteller van de show, verscheen in 40 aanbevolen films, waaronder Written on the Wind uit 1956. Hij verscheen ook in ABC's tv-serie The Untouchables, passend een misdaaddrama en een voorloper van wat Stack later in zijn leven zou doen. De diepe stem en het uiterlijk van Stack trokken de aandacht van Hollywood-producenten en hij had een lange en vruchtbare carrière tot hij stierf in 2003.

9 'Unsolved Mysteries' kreeg een andere naam

Producenten John Cosgrove en Terry-Dunn Meurer gooiden de documentaireserie in 1985 naar NBC onder de naam Missing…Have You Seen This Person? Van 1985 tot 1986 liepen er drie specials onder deze naam, maar de show zou uiteindelijk veranderen in wat mensen tegenwoordig kennen en waarderen. Het is veilig om te zeggen dat Unsolved Mysteries een betere klank heeft. De pilot werd uitgezonden op 20 januari 1987. Van 1987-1988 had de show nog zes specials.

8 Stack heeft de eerste afleveringen niet verteld

In de pilot-aflevering presenteerden Perry Mason en Ironside-acteur Raymond Burr de serie en verteller. Karakteracteur Karl Malden was ook gastheer van een special, hoewel Stack de enige gastheer werd toen Unsolved Mysteries in 1988 een volwaardige serie werd. Na 1993 begonnen de kijkcijfers van de show te dalen en in 1999 was actrice Virginia Madsen mede-gastheer van de show met Stapel. Producenten schakelden Madsen in om meer vrouwelijke kijkers te trekken, maar de poging mislukte. De poging faalde zo erg dat producenten herhalingen herschreven met alleen de stem van Stack die de segmenten vertelde.

7 De serie had een spin-off

De serie had een kortstondige spin-off getiteld Final Appeal: From the Files of Unsolved Mysteries, ook gehost door Stack. Het verschil is dat het uitgangspunt van de spin-off zich richtte op onterecht beschuldigde mensen. De show probeerde hen een laatste oproep om hulp te geven. Vanwege de lage kijkcijfers duurde de spin-off echter maar een paar afleveringen.

6 Lifetime gaf de serie een nieuw leven

Nogmaals, deze serie is verschenen op vier netwerken, waarvan Lifetime er een is. Hoewel Lifetime niet het beste trackrecord heeft gehad voor biopics, was een ding dat het netwerk goed deed het uitzenden van Unsolved Mysteries. De show verscheen op Lifetime van 2001-2002 voor 103 afleveringen, en het netwerk annuleerde de show vanwege de diagnose van Stack van prostaatkanker.

Het is logisch dat de serie een hit was op dit netwerk. Een groot deel van de demografie van Lifetime zijn vrouwelijke kijkers, en vrouwen kijken veel naar echte misdaaddrama's. Volgens BBC Radio kijken vrouwen graag naar dit genre omdat ze medelijden hebben met de slachtoffers, nieuwsgierig zijn naar de motieven achter gruwelijke misdaden en omdat vrouwen ervan houden mysteries op te lossen.

5 NBC wilde shows die jongere kijkers aantrokken

Inmiddels vraag je je waarschijnlijk af wat het verhaal is achter Unsolved Mysteries die van netwerk naar netwerk hoppen. Nou, NBC annuleerde de show in 1997, ook al was de show een succes. Netwerken annuleren meestal shows vanwege lage kijkcijfers, maar NBC annuleerde Unsolved Mysteries omdat ze zich wilden concentreren op meer shows die een jonger publiek zouden aanspreken.

Kinderen uit de jaren 90 keken echter onmiskenbaar naar de show (en hadden er nachtmerries van). Shawn Levy, de directeur van de Netflix-reboot, zei dat hij een generatieoverschrijdend beroep wilde doen op zowel originele fans als degenen die geen voorkennis van de show hebben. Hij vergeleek het met een andere show die hij produceerde, Stranger Things.

4 Matthew McConaughey's tv-debuut was op 'Unsolved Mysteries'

Voor zijn verschijning in 1994 in Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation speelde Matthew McConaughey een shirtloos moordslachtoffer in een heropvoering van Unsolved Mysteries. In 1992 portretteerde hij Larry, een ex-marinier en jonge vader. Larry kreeg ruzie met een seksueel roofdier dat op de vlucht was voor moord. Terwijl Larry het gazon van zijn moeder maait, ziet hij de man uit zijn vrachtwagen stappen en jonge kinderen die buiten spelen naderen. Om ervoor te zorgen dat de moordenaar niet weg kon toen de autoriteiten arriveerden, probeerde Larry zijn sleutels af te pakken, maar werd uiteindelijk doodgeschoten.

3 Re-enactments bestonden niet altijd

Naast de broeierige stem van Stack, hebben de re-enactments de show gemaakt, of welke misdaadshow dan ook. Sommige re-enactments leken op acteren, terwijl andere angstaanjagend waren. Tijdens het eerste seizoen besloot NBC om de echte mensen te gebruiken die zichzelf spelen vanwege een laag budget en omdat ze geen geld wilden uitgeven door acteurs in te huren.

2 Veel van de mysteries zijn opgelost

In het geval van McConaughey's aflevering werd de moord/het seksuele roofdier 11 dagen later gevangen genomen. Volgens Decider zijn meer dan 260 zaken uit hun cold case-status overgegaan. Veel mensen herenigd met en zagen hun families en dierbaren. Craig Williamson zag zichzelf bijvoorbeeld in een herhaling in seizoen zes, aflevering 23 van de serie. Williamson werd vermist tijdens een zakenreis naar Colorado Springs. Zijn vrouw geloofde dat hij nog leefde, maar was er zeker van dat hij aan geheugenverlies leed. Williamson vertelde dat twee mannen hem in elkaar sloegen en zich niets anders konden herinneren, zelfs zijn vrouw niet. Williamson en zijn vrouw vonden elkaar, maar scheidden en bleven vrienden.

1 De tiplijn is nog steeds actief

Unsolved Mysteries heeft een website waar mensen verhalen kunnen indienen en informatie kunnen delen die ze kennen. De website bevat ook nieuws over cold cases of verdwijningen die trending zijn. De site leidt mensen ook naar de originele afleveringen met Robert Stack op YouTube, Amazon Prime en Hulu. Unsolved Mysteries is een hit voor Netflix en fans kijken vol verwachting uit naar seizoen drie. Het is onduidelijk of er een officiële verlengingsdatum is.

Aanbevolen: