10 Vergeten feiten achter de schermen over 'ET: The Extra-Terrestrial

Inhoudsopgave:

10 Vergeten feiten achter de schermen over 'ET: The Extra-Terrestrial
10 Vergeten feiten achter de schermen over 'ET: The Extra-Terrestrial
Anonim

E. T.: The Extra-Terrestrial is een klassieker uit de jaren '80 en waarschijnlijk een van de beste films ooit gemaakt. Het brak records en won in één keer vier Oscars. De film werd geregisseerd door Steven Spielberg, die bekend staat om het regisseren van hits als Jaws, Jurassic Park, Saving Private Ryan en de serie Indiana Jones. Als je het op de een of andere manier nog niet hebt gezien, het gaat over een jongen die bevriend raakt met een buitenaards wezen die op aarde is gestrand en hem moet helpen om terug naar huis te komen.

Hoewel je kunt zien dat het ruimteschip niet echt is, zijn de rest van de visuele effecten geweldig en lijkt het op E. T. is een echte alien wanneer je hem bekijkt. Maar het verhaal is het beste van de film. Het heeft de boodschap om iedereen te accepteren en lief te hebben, wat hun verschillen ook zijn, en het inspireert het publiek al generaties lang. Hier zijn 10 feiten achter de schermen die je misschien niet wist over de iconische film.

10 De film is opgenomen vanuit het perspectief van een kind

Camera-opname van achter Elliott die naar E. T. die bij opgezette dieren zit
Camera-opname van achter Elliott die naar E. T. die bij opgezette dieren zit

Stephen Spielberg maakt zijn films bijna altijd vanuit het perspectief van een kind, zodat het publiek alle emoties kan voelen die horen bij het kind zijn en opgroeien. Volgens Screen Rant: De regisseur heeft de meeste filmscènes vanaf de ooghoogte van een kind opgenomen, zodat het publiek echt contact kan maken met Elliott en de manier waarop hij de wereld bekijkt. De camera plaatst ons in de schoenen van een naïef kind.” ET zou niet hetzelfde zijn als Steven Spielberg er niet voor had gekozen om de film op die manier op te nemen.

9 Henry Thomas dacht aan zijn hond die stierf om de rol van Elliott te krijgen

Close-up van Henry Thomas die huilt tijdens zijn auditie
Close-up van Henry Thomas die huilt tijdens zijn auditie

Henry Thomas is een van de kindacteurs die je niet meer ziet, maar dat betekent niet dat hij geen getalenteerde acteur is. Hij wist dat de perfecte manier om emotioneel te worden in een scène is om iets te bedenken dat je echt van streek maakt en hij gebruikte dat om de rol van Elliot te krijgen. Volgens Screen Rant: "Thomas had toegang tot echte emoties om de auditie te winnen. Toen hij voor Steven Spielberg werd gebracht om de rol uit te proberen, dacht Thomas aan de dag dat zijn hond stierf om echt verdriet naar boven te brengen. Zijn optreden bracht Spielberg tot tranen toe en de regisseur castte hem meteen als Elliott."

8 Een oudere roker uit Californië met de stem van E. T

ET kijken naar Elliot en praten
ET kijken naar Elliot en praten

E. T. klinkt zo echt dat je vergeet dat hij een marionet is die door iemand anders wordt geuit.“ET heeft een zeer kenmerkende stem in de film. Het werd geleverd door Pat Welsh, een oudere dame die in Marin County, Californië woonde. Ze rookte twee pakjes sigaretten per dag, dus haar stem had een ruwe, hese kwaliteit die E. T.'s geluidsontwerper Ben Burtt leuk vond , aldus Screen Rant. De stem van E. T. bestond ook uit 16 stemmen van andere mensen, samen met enkele dierenstemmen. Het was echter nog steeds voornamelijk de stem van Pat Welsh.

7 Robert Zemeckis kwam met het idee voor E. T. Om te verbergen in Elliott's Toys

ET verstopt in een stel opgezette dieren om hem heen
ET verstopt in een stel opgezette dieren om hem heen

Robert Zemeckis, die Forrest Gump, The Polar Express en Disney's A Christmas Carol regisseerde, werd niet gecrediteerd voor E. T., maar hij hielp op het idee komen voor een van de meest memorabele en schattige scènes in de film. Volgens Screen Rant: Een van de meest iconische en meest meedogenloos geparodieerde momenten in E. T. is wanneer de titulaire alien zich verbergt voor Elliotts moeder in zijn speelgoedcollectie. Hij blijft volkomen stil en gaat naadloos op in een berg teddyberen en actiefiguren, zodat Elliotts moeder hem niet ziet. Deze grap werd gesuggereerd door Who Framed Roger Rabbit-regisseur Robert Zemeckis, terwijl Steven Spielberg alle details van de film aan het gladstrijken was.

6 M&M's zouden het favoriete snoepje van E. T. zijn

Close-up van E. T.'s hand die Reese's Pieces op een deken legt
Close-up van E. T.'s hand die Reese's Pieces op een deken legt

Een andere iconische scène in de film is wanneer Elliott E. T. Reese's Pieces om hem naar zijn huis en zijn kamer te lokken. Het was echter oorspronkelijk bedoeld om een ander soort snoep te zijn. "Aanvankelijk wilden de producenten dat E. T.'s favoriete snoepjes M&M's zouden zijn, maar het bedrijf Mars wees ze af, bang dat de E. T. karakter was zo fysiek onaantrekkelijk dat hij potentiële klanten zou afschrikken. Dit zou natuurlijk een vergissing blijken te zijn, aangezien de producers in plaats daarvan Reese's Pieces en E. T. zette Reese’s op de kaart”, aldus Screen Rant. ET is een van de redenen waarom Reese's in de loop der jaren zo populair is geworden.

5 Enkele van Gertie's meest memorabele regels stonden niet in het script

Drew Barrymore als een klein meisje dat met Elliott praat met knuffelbeesten achter haar in E. T
Drew Barrymore als een klein meisje dat met Elliott praat met knuffelbeesten achter haar in E. T

E. T. is de film waarmee de carrière van Drew Barrymore begon en zelfs toen ze een klein meisje was, was ze een getalenteerde actrice. Ze ad-libted enkele regels die iconische momenten in de film werden. Volgens Screen Rant: Als Elliott Gertie vertelt dat alleen kleine kinderen ET kunnen zien, zegt ze: 'Geef me een pauze!' Deze regel werd door Barrymore gepubliceerd, samen met veel van de beroemdste regels van het personage. Ze improviseerde ook door naar de voeten van E. T. te kijken en te zeggen: ‘Ik hou niet van zijn voeten.’ Ze verwees niet naar de E. T. poppen voeten; ze had het eigenlijk over een stel blootliggende draden die zich rond de onderkant van de pop hadden verzameld.”

4 Steven Spielberg (per ongeluk) maakte Drew Barrymore op een dag aan het huilen

Drew Barrymore huilt in E. T
Drew Barrymore huilt in E. T

Steven Spielberg is eigenlijk de peetvader van Drew Barrymore, dus ze kenden elkaar al voordat ze samen aan de film werkten. Het was gemakkelijker om haar te regisseren dan de andere kinderen die hij niet zo goed kende, maar op een dag vergat Drew steeds haar tekst en werd het een tijdje gespannen tussen hen. “Spielberg, die vanuit de regisseursstoel toekeek, nam gewoon aan dat Barrymore aan het spelen was. Uiteindelijk verloor hij zijn geduld en snauwde naar haar, waardoor ze emotioneel werd en ging huilen. Al snel werd onthuld dat ze hoge koorts had en eigenlijk behoorlijk ziek was, wat ertoe leidde dat Spielberg zich verontschuldigde en haar een knuffel gaf”, aldus Eighties Kids. Ze waren in ieder geval in staat om het daarna goed te maken voordat ze de rest van de film opnamen.

3 Er waren veel verschillende mensen nodig om E. T. Tot leven

ET bang kijken tijdens het tv-kijken
ET bang kijken tijdens het tv-kijken

Net als zijn stem vergeet je soms E. T. is niet echt als je hem ziet bewegen. De filmmakers namen de creatieve beslissing om stuntmannen in te huren die ongeveer even groot waren als E. T. en ga de pop in om hem te verplaatsen. Volgens Screen Rant: "Veel van de scènes die poppenspel met het hele lichaam vereisten, werden uitgevoerd door een stuntman die 2'10" lang was. De scènes in de keuken, waarbij de alien rond moest lopen, werden uitgevoerd door een 12-jarige jongen die zonder benen werd geboren en op zijn handen was opgegroeid.”

2 De slotscène is bewerkt naar de partituur van John Williams

ET hij houdt een plant vast en zijn borst licht op terwijl hij in zijn ruimteschip zit
ET hij houdt een plant vast en zijn borst licht op terwijl hij in zijn ruimteschip zit

De meeste films worden meestal zonder muziek gemonteerd en de componist maakt zijn partituur terwijl ze naar de uiteindelijke versie kijken, maar dat was niet het geval voor E. T. “Williams had de compositie genageld, maar hij had moeite om het in te passen in de manier waarop de scène werd gemonteerd. Spielberg zette de film uit en zei tegen Williams dat hij het orkest moest dirigeren alsof het een concert was. De resulterende track had veel meer hart en ziel, dus Spielberg recuteerde de scène om eraan te voldoen , aldus Screen Rant. De score was zo geweldig dat Steven Spielberg er niets aan wilde veranderen. Dat was de beste keuze die hij kon maken sinds de film een Academy Award won voor Best Original Score.

1 Steven Spielberg schoot alles in chronologische volgorde om authentieke emoties van de acteurs te krijgen

ET Elliot knuffelen met zijn ruimteschip achter hem
ET Elliot knuffelen met zijn ruimteschip achter hem

E. T. was zeker anders gemaakt dan andere films, maar het zou niet de klassieke film zijn die het nu is als Steven Spielberg niet de beslissingen had genomen die hij deed. Volgens Screen Rant, heeft Steven Spielberg besloten om veel E. T. in chronologische volgorde, in tegenstelling tot de volgorde die het handigst zou zijn voor de schema's van de acteurs en de beschikbaarheid van opnamelocaties. Hij deed dit om de acteurs elkaar tijdens de shoot te leren kennen, zodat ze authentieke emoties zouden hebben voor de afscheidsscène aan het einde van de film. De laatste scène is bewust als laatste opgenomen. Op die manier was het eigenlijk de laatste keer dat de cast allemaal bij elkaar zou zijn, dus ze waren eigenlijk verdrietig.”

Aanbevolen: