15 BTS-details, zelfs de grootste Vikings-fan weet het niet

Inhoudsopgave:

15 BTS-details, zelfs de grootste Vikings-fan weet het niet
15 BTS-details, zelfs de grootste Vikings-fan weet het niet
Anonim

Na zes jaar bloedige gevechten is Vikings bijna voorbij en nadert het einde van het zesde seizoen. Fans over de hele wereld werden verliefd op de personages, de perfecte gevechtsscènes en de plotwendingen die deze show tot een wereldwijde sensatie maakten. Deze show toont niet alleen de overweldigende kracht van de oude Noormannen, maar werpt ook licht op hun zachte kant: familie, vrienden en wapenbroeders/zusters.

De show volgt Ragnar Lothbrok en zijn familie die aan de macht komen dankzij de droom van de hoofdpersoon om naar onbekende landen in het Westen te zeilen en de tegenspoed waarmee ze hun hele leven te maken krijgen. De meeste fans hebben echter geen idee wat er achter de schermen van deze epische productie gebeurt, dus besloten we het onderwerp aan te pakken met deze lijst.

15 Het zou oorspronkelijk een miniserie worden

Afbeelding
Afbeelding

Heb je je ooit afgevraagd waarom het eerste seizoen maar negen afleveringen had? Zou het niet jammer zijn geweest als Vikings een miniserie bleek te zijn met alleen het eerste seizoen uitgezonden? Dat is precies wat het was voordat de show een enorm succes werd over de hele wereld, waardoor het een volledige serie werd. Praten over een meevaller!

14 De show gebruikte vier dode talen om de authenticiteit van de scènes te behouden

Afbeelding
Afbeelding

Toen de Viking-krijgers de Engelsen voor het eerst ontmoetten, draaide de regisseur het script om! Plots spraken de hoofdrolspelers oud-Noors terwijl de Engelsen Angelsaksisch spraken. Twee andere voorbeelden van deze truc werden later gebruikt met Latijn en oud Frankisch om de authenticiteit van de scènes te behouden.

13 Aangezien CGI een no-no is, trok de cast fysiek boten over de klif

Afbeelding
Afbeelding

Iedereen die seizoen 4 heeft gezien, herinnert zich de geniale zet die Ragnar deed door zijn vloot boven een klif te tillen om de Fransen te verrassen. De acteurs zullen zich deze scène ook altijd herinneren, aangezien zij degenen waren die de boot over de klif tilden. De hele scène is gefilmd zonder het gebruik van CGI. Lekker ouderwets filmen daar!

12 Als de koning zich verveelt, maakt hij grappen met de hele cast

Afbeelding
Afbeelding

Travis Fimmel, die de rol van Ragnar Lothbrok speelt, is een zeer actieve grappenmaker. Zijn grappen gaan zelfs zo ver als fysiek en eindigen meestal in een vriendschappelijke broederlijke strijd. In een YouTube-video van History Channel vraagt een fan de cast of Fimmel nog steeds iedereen in de maling neemt en de ster antwoordt met "Ik wacht nog steeds tot iemand me in de maling neemt, ik verveel me behoorlijk". Travis ging zelfs zo ver dat hij naar Comicon verscheen in een kangoeroekostuum buiten het medeweten van de cast.

11 Het beleg van Parijs vereiste een set van 13.800 vierkante meter om de wrede aanval op te vangen

Afbeelding
Afbeelding

Voor een set die zo groot is, is een enorme deal! Het laat zien hoe toegewijd Michael Hirst is om de serie zo realistisch mogelijk te maken! Toen de Vikingen de stad Parijs belegerden, gebruikten ze houten torens om de top van de muur te bereiken die de stad beschermde, die allemaal op de enorme set waren gebouwd.

10 met vuurgel gecoate extra's werden in vuur en vlam gezet tijdens het beleg van Parijs

Afbeelding
Afbeelding

In hetzelfde tafereel zagen we Viking-krijgers in brand vliegen en van drie meter hoge houten kranen vallen. Geloof het of niet, dit gebeurde op de set. Ongeveer twaalf stuntmannen werden bedekt met vuurgel om hen te beschermen tegen … nou ja, in brand gestoken. De lengte die de regisseurs en cast hebben gemaakt om dit een waar kunstwerk te maken is verbazingwekkend!

9 Viking Warriors leerden niet schermen, maar de acteurs wel

Afbeelding
Afbeelding

Om de lange draaiuren en de zware choreografie te doorstaan, moet de cast van Vikingen in topvorm zijn. Veel acteurs beweren constant te trainen om de zware training en ruige choreografieoefeningen die tot drie weken kunnen duren, te weerstaan. Ook moeten castleden de basisprincipes van schermen leren voordat ze hun respectievelijke rollen krijgen.

8 De soundtrack van de goden had Viking-instrumenten nodig

Afbeelding
Afbeelding

Een Noorse componist koos niet voor de gemakkelijke weg uit deze, Einar Selvik gebruikte een mix van oude Noorse en moderne muziekinstrumenten om de onderdompeling van de kijker te verzachten. Een van de gebruikte instrumenten is gemaakt van geitenhoorns (Bukkehorn); wat een manier om het echt te houden Mr. Selvik!

7 Wacht, wilde Ragnar Floki zijn?

Afbeelding
Afbeelding

Veel castleden deden auditie voor rollen die ze niet kregen. Gustav Skarsgård en Clive Standen gingen voor de hoofdpersoon van de eerste vier seizoenen, Ragnar Lothbrok, terwijl Travis Fimmel, die de rol van de veronderstelde afstammeling van Odin op zich nam, auditie deed voor de rol van Floki. Zou hij zo'n komisch personage hebben kunnen neerzetten? Met het gevoel voor humor van Travis aan zijn zijde is alles mogelijk.

6 slangen in een vliegtuig is een wandeling in het park vergeleken met wat Fimmel moest doorstaan

Afbeelding
Afbeelding

Toen het tijd was voor zijn laatste scène, maakte Travis Fimmel zich geen zorgen over de slangenkuil. Niet omdat de slangen nep waren (want dat waren ze niet), maar omdat hij opgroeide op een boerderij in Australië en behoorlijk gewend was aan de reptielen. Zijn grootste ongemak was dat hij bedekt was met slangenpoep nadat de scène voorbij was. Over lef gesproken!

5 Het oorspronkelijke idee voor de serie ging over een Engelse koning. Saai

Afbeelding
Afbeelding

Het is veilig om te zeggen dat het concept van middeleeuwse Engelse koningen overdreven is, zelfs als de context Viking-invallen bestrijdt. Michael Hirst realiseerde zich dat er veel misvattingen zijn over de Vikingen, dus in plaats daarvan koos hij ervoor om de hoofdrolspelers van de show te worden. Heel goed gesprek!

4 Ah! Het buitenleven, waar 70% van de opnames plaatsvindt

Afbeelding
Afbeelding

De landschappen die in Vikings worden getoond, zijn op zijn zachtst gezegd adembenemend. Het zou te veel tijd en geld kosten om zulke prachtige landschappen te creëren, dus besloot Hirst het grootste deel van de show op verschillende locaties over de hele wereld te filmen (meestal in Ierland), om de weelderige groene velden vast te leggen die de veldslagen en andere scènes uitbeeldden. Trouwens, een buitenomgeving zou castleden helpen om karakter te krijgen wanneer ze de vijand met een gevechtsgebrul opjagen. Goed gespeeld, Michael!

3 Voor zulke bloedige gevechten zijn vaten nepbloed nodig

Afbeelding
Afbeelding

Het zien van wrede krijgers bedekt met het bloed van een vijand voegt niet alleen authenticiteit toe, maar verzacht ook de opwinding voor de kijkers die ertoe leiden dat de show ongeveer 50 liter nepbloed gebruikt voor elk gevecht. Om dit in perspectief te plaatsen: er zouden zes gevechtsscènes nodig zijn om een badkuip met nepbloed te vullen.

2 De meest gewelddadige aflevering gaat naar…

Afbeelding
Afbeelding

In het tweede seizoen van de show wordt een verrader naar Ragnar gebracht om te boeten voor zijn misdaad. Zijn straf was de "bloedadelaar". Dit type executie is zo gewelddadig en bloederig dat het werd uitgeroepen tot de meest gewelddadige aflevering van elk lopend tv-programma. Discretie van de kijker wordt aangeraden.

1 Handgemaakt harnas is het beste harnas, vraag het aan een middeleeuwse smid

Afbeelding
Afbeelding

De duivel zit in de details. Een zeer waar statement dat Hirst gedurende de hele show erkent, van de beperking van stuntdubbels tot het in vuur en vlam zetten van extra's, zijn aandacht voor de kleinste details maakt Vikings tot een van de beste tv-shows die de afgelopen jaren zijn uitgebracht. Om nog een stap verder te gaan, zijn de kogelvrije vesten die op de show worden gebruikt met de hand gemaakt om alle modern ogende kledingstukken minutieus te bedekken en de juiste look te krijgen voor de dappere krijgers van de show

Aanbevolen: