15 BTS-feiten over de euforie van HBO, zelfs de grootste fans weten het niet

Inhoudsopgave:

15 BTS-feiten over de euforie van HBO, zelfs de grootste fans weten het niet
15 BTS-feiten over de euforie van HBO, zelfs de grootste fans weten het niet
Anonim

Gecreëerd door Sam Levinson, is het Amerikaanse tienerdrama 'Euphoria' snel uitgegroeid tot een favoriet onder veel jonge kijkers over de hele wereld. De grafische weergave van drugsverslaving, giftige relaties en maatschappelijke vooroordelen markeert de originaliteit van de show, omdat het een donkerdere draai lijkt te krijgen aan het coming-of-age-genre. Het verhaal volgt een groep middelbare scholieren en hun verschillende ervaringen met liefde, vriendschappen en trauma.

Met de internetberoemde actrice en mode-icoon Zendaya in de hoofdrol van Rue Bennett, ziet de show ook een instroom van verse jonge talenten, waaronder Hunter Schafer als Jules Vaughn, Barbie Ferreira als Kat Hernandez en Alexa Demie als Maddy Perez. De actrices zijn sindsdien in de schijnwerpers gestort naarmate kijkers meer en meer geïnvesteerd worden in elk van hun meeslepende karakterbogen. Terwijl we wachten op het langverwachte tweede seizoen, kijken we nu naar 15 feiten achter de schermen waarvan zelfs de grootste fans van "Euphoria" misschien niets wisten.

15 De cast heeft een groepschat waarin wordt besproken hoe Leonardo DiCaprio naar de show kijkt

Toen de show nog relatief onbekend was, onthulde Leonardo DiCaprio zichzelf als een van de eerste fans in een rode loperinterview. De cast was zo enthousiast over dit nieuws dat ze een groepschat maakten om enthousiast te zijn over DiCaprio's lof voor de show. Barbie Ferreira maakte zelfs T-shirts op maat met het geciteerde compliment voor de cast.

14 Barbie Ferreira deed zeven keer auditie voordat ze haar rol kreeg

Hoewel het leek alsof ze gemaakt was voor de rol van Kat Hernandez, moest Barbie Ferreira zeven keer auditie doen voordat ze de rol kreeg. De producenten wilden ervoor zorgen dat de show een perfecte cast van acteurs had, zowel wat betreft hun acteercapaciteiten als hun waargenomen chemie met anderen.

13 Sydney Sweeney maakte een levensecht dagboek voor Cassie

Volgens Buzzfeed besloot Sydney Sweeney een dagboek voor haar personage te maken voordat het filmen begon. Dit was om haar te helpen een gevoel te krijgen van Cassie's innerlijke denkprocessen en haar in staat te stellen gemakkelijk te navigeren door Cassie's relaties met het gezinsleven, romantiek en onzekerheden. Sweeney beschreef het dagboek als gevuld met teksten, citaten en zwart-witfoto's.

12 Hunter Schafer kreeg haar auditie via Instagram

Hunter Schafer was een fulltime model in New York City voordat hij de rol van Jules Vaughn in 'Euphoria' kreeg. De show is haar eerste acteeroptreden en in een interview met Build Series onthulde ze dat ze auditie kreeg via Instagram. Ze deed auditie met de dramatische scène uit het motel met Eric Dane.

11 Gecast worden als Maddie was een spirituele ervaring voor Alexa Demie

Alexa Demie gelooft dat haar cast in de show geen toeval was. Ze heeft gezegd dat ze vreemd genoeg wist dat Jacob Elordi Nate zou spelen zodra ze hem bij de eerste auditie zag, ze droomde dat ze bevriend was met Zendaya voordat ze werd gecast, en ze zag het woord 'Euphoria' in een broodjeszaak.

10 Jacob Elordi was praktisch dakloos voordat hij werd gecast

In een interview met Wonderland magazine bekent Jacob Elordi dat hij 'praktisch dakloos' was gedurende de tijd dat hij auditie deed voor de show. Hij had geen geld of professioneel management. Hij vergat zelfs zijn tekst bij de casting, maar gelukkig zagen de producers zijn natuurlijke acteertalent door.

9 Het make-upontwerp van elk personage heeft een betekenis erachter

Volgens make-upontwerper Doniella Davy heeft elke glittermake-uplook in de show eigenlijk een diepere betekenis. Davy zorgde ervoor dat het uiterlijk van aflevering tot aflevering veranderde om de transformaties in de bogen van de personages weer te geven. Dit demonstreert haar vermogen om het medium make-up te gebruiken om karakterontwikkeling te portretteren.

8 De grote vechtscène tussen Rue en haar moeder was volledig geïmproviseerd

De emotioneel vernietigende vechtscène tussen Rue en haar moeder werd volledig geïmproviseerd door Zendaya en Nika King. Volgens IMDb vertelde Sam Levinson de actrices om 'elkaar naar de keel te gaan' voor de scène, maar was niet voorbereid op hoe agressief het resultaat zou zijn. Levinson moest uiteindelijk de set verlaten nadat hij de derde take had geschoten.

7 De show is een Amerikaanse remake van een Israëlische serie

Een feit dat de meeste fans niet weten, "Euphoria" is eigenlijk een Amerikaanse remake van een Israëlische serie met dezelfde naam. Het Israëlische tienerdrama werd geregisseerd door Dafna Levin en gemaakt en geschreven door Ron Leshem in 2012. De show speelt zich af in de jaren negentig en volgt een groep tieners die experimenteren met seks en drugs en vechten tegen ouderlijk toezicht.

6 De roterende gangscène werd opgenomen met een zwaartekracht tartende set

De prachtige en trippy gangscène die Rue tegenkomt na het nemen van drugs in de badkamer, is gemaakt met behulp van een zwaartekracht tartende set. Levinson en zijn team hebben hard gewerkt om de door drugs gevoede illusie te creëren door de achtergrondacteurs aan de grond vast te binden en de kamer keer op keer te laten draaien.

5 Het verhaal is geïnspireerd op de levensechte ervaringen van Sam Levinson

In verschillende interviews onthulde Levinson dat hij uit zijn eigen persoonlijke ervaringen putte voor de verschillende keiharde verhaallijnen van de show. De veelgeprezen maker van de show was een aantal jaren verslaafd aan drugs voordat hij nuchter werd, en ervoer hij in de loop van zijn professionele leven periodes van angst en depressie.

4 Angus Cloud werd gecast op het moment dat zijn band werd gezien

Castingregisseur Jennifer Venditti heeft verklaard dat ze wist dat Angus Cloud perfect was voor de rol van Fezco vanaf het moment dat ze zijn auditietape zag. Ze herinnerde zich haar reactie en zei dat hij een natuurlijke acteur was en '100 procent Fezco'. Hoewel 'Euphoria' zijn acteerdebuut is, blinkt Cloud uit in zijn uitvoering en groeide hij snel uit tot een favoriet bij de fans.

3 Jacob Elordi vond het moeilijk om gemeen te zijn tegen Alexa Demie op de set

Hoewel hij een emotioneel onderdrukt, hatelijk personage op het scherm speelt, heeft Jacob Elordi toegegeven dat het moeilijk voor hem was om gemeen te zijn tegen Alexa Demie op de set. De twee konden het goed met elkaar vinden tijdens het filmen en Elordi heeft gezegd dat hij wenste dat ze meer vrolijke scènes samen hadden, zoals als stel naar de film gaan.

2 Zendaya zat op het Vision Board van Sam Levinson voordat ze werd gecast

Zelfs voordat de acteurs in de show werden gecast, had Levinson een vision board gemaakt met een aantal actrices en een foto van Zendaya. Dit toont aan dat "Euphoria" niet hetzelfde zou zijn geweest zonder Zendaya's melancholische en emotioneel veelzijdige uitvoering.

1 Schieten op het carnaval was een nachtmerrie voor de cast en crew

Levinson en Zendaya hebben allebei gezegd dat het filmen van de scènes tijdens het carnaval niet eenvoudig was. De enorme omvang van het carnaval was ongeveer 125.000 vierkante meter, wat het moeilijk maakte om alle camera's en apparatuur te verplaatsen. De lucht was ook extreem koud en stoffig, waardoor Zendaya een inhalator moest gebruiken.

Aanbevolen: