15 BTS-feiten over Breaking Bad, zelfs de grootste fans weten het niet

Inhoudsopgave:

15 BTS-feiten over Breaking Bad, zelfs de grootste fans weten het niet
15 BTS-feiten over Breaking Bad, zelfs de grootste fans weten het niet
Anonim

AMC's neowesterse misdaaddrama "Breaking Bad" wordt door critici en kijkers algemeen beschouwd als een van de belangrijkste Amerikaanse tv-shows in de geschiedenis. De show liep van januari 2008 tot september 2013 en speelt nu beroemde acteurs Bryan Cranston en Aaron Paul in de hoofdrollen van W alter White en Jesse Pinkman. De verhaallijn speelt zich af in Albuquerque, New Mexico en draait om de werkloze scheikundeleraar W alter White, die onlangs is gediagnosticeerd met stadium drie longkanker. W alter roept dan de hulp in van voormalig student Jesse Pinkman en samen wenden ze zich tot de misdaad en runnen ze een drugsimperium dat crystal meth verkoopt.

Hoewel het aantal kijkers in de eerste paar seizoenen daalde, kreeg de show al snel een aanzienlijk aantal fans tijdens het vierde en vijfde seizoen toen het op Netflix werd uitgebracht. Hier bekijken we 15 feiten achter de schermen over "Breaking Bad" van Vince Gilligan, waar zelfs de grootste fans misschien niet van wisten.

15 Het netwerk wilde Matthew Broderick oorspronkelijk in de hoofdrol

Kun je je iemand anders voorstellen in de rol van W alter White? Oorspronkelijk wilde AMC een bekende ster op zich nemen en ze waren vooral geïnteresseerd in Matthew Broderick of John Cusack. Het enige waar de AMC-managers Bryan Cranston in hadden gezien, was "Malcolm in the Middle" en ze waren niet overtuigd. Gelukkig keken ze naar zijn aflevering "The X-Files" en realiseerden ze zich dat hij gelijk had voor de rol.

14 Jesse Pinkman zou in het eerste seizoen worden vermoord

Hoewel de show voornamelijk gebaseerd is op de samenwerking van W alter White en Jesse Pinkman, zou Pinkman het seizoen één niet halen. Volgens Buzzfeed redde de staking van de Writers Guild of America het personage van een vroege dood in aflevering negen, omdat ze geloofden dat hij iets speciaals aan de show had toegevoegd.

13 Veel beroemde netwerken hebben de show afgewezen

Ondanks de uiteindelijke populariteit, verwierpen veel beroemde netwerken het uitgangspunt van de show toen deze aan het begin aan hen werd gepresenteerd. Dit omvat HBO, Showtime, TNT en FX. Vince Gilligan, de maker van de show, onthulde in een interview in 2011 dat het HBO pitching-interview 'de slechtste ontmoeting was die ik ooit heb gehad'.

12 De SaveW alterWhite-website is echt

Volgens Insider is de website die W alter Jr. voor zijn vader in de show heeft gemaakt echt en nu links naar de AMC-website. W alter Jr. maakte de website oorspronkelijk als een inzamelingsactie om een manier te vinden om de kankerbehandeling van zijn vader te betalen, maar W alter Sr. gebruikte het uiteindelijk als een methode om geld wit te wassen.

11 Een schrijversstaking veranderde het plot van de show

De massale schrijversstaking tijdens seizoen één van de show veranderde uiteindelijk veel plotpunten en karakterbogen. Het dwong Gilligan om twee afleveringen te elimineren die draaiden om de snellere en gewelddadigere transformatie van W alter in Heisenberg. Gilligan was echter blij met de verandering, omdat hij geloofde dat het de structuur van het verhaal interessant hield.

10 De DEA leerde de acteurs hoe ze meth moesten koken

De cast en crew namen het onderzoek voor de show zeer serieus. Ze besloten de Drug Enforcement Agency (DEA) te informeren over het onderwerp van het verhaal en vroegen om hun professionele hulp. De DEA dacht dat het het beste was om de dingen correct te doen, dus stuurden ze scheikundigen om Bryan Cranston en Aaron Paul te leren hoe ze crystal meth konden maken.

9 De show gaf een boost aan de toeristische activiteiten van Albuquerque

New Mexico zag voordelen van het besluit van de show om in Albuquerque te fotograferen. Veel opnamelocaties zijn een belangrijke toeristische attractie voor de stad geworden en hun economie en bedrijven hebben zeker een boost gekregen. De winkel Rebel Donuts creëerde zelfs een lijn donuts genaamd Blue Sky, die is gemodelleerd naar de blauwe meth.

8 The Blue Meth is eigenlijk Rock Candy

Volgens Mental Floss is de iconische blauwe meth die voor de show wordt gebruikt eigenlijk gewoon rock candy. Het snoep is gemaakt door de boetiek The Candy Lady, gevestigd in Albuquerque. Nadat de show was uitgezonden, besloten ze een hele lijn van op "Breaking Bad" geïnspireerde snoepjes te maken, die de The Bad Candy Lady-lijn werd genoemd.

7 Gus Fring werd verondersteld een kortetermijnkarakter te zijn

De rol van aartsvijand Gus Fring moest veel kleiner zijn dan hoe het in de show bleek. Oorspronkelijk was acteur Giancarlo Esposito niet zo happig op het spelen van de rol van Gus, aangezien hij nog geen enkele aflevering van de show had gezien. Hij besloot echter aan te blijven omdat hij het een leuk idee vond om deel uit te maken van een grote filmfamilie.

6 "The Walking Dead"-crew hielp met de visuele effecten van de show

Frings dood blijft een van de meest visueel schokkende momenten in de tv-geschiedenis. De esthetische effecten waren ongelooflijk moeilijk te bereiken en Gilligan moest de hulp inroepen van de prothetische effectenploeg van "The Walking Dead". Het talent van het team zorgde voor een indrukwekkende laatste blik waarbij je in en door het hoofd van Gus kunt kijken.

5 Heisenbergs hoed was inbegrepen omdat Bryan Cranston het koud had

De kenmerkende hoed van Heisenberg kwam eigenlijk voort uit een praktische beslissing. Cranston vroeg de kostuumontwerper van de show, Kathleen Detoro, om iets om zijn kale hoofd te bedekken omdat hij het koud kreeg van lange uren fotograferen. In eerste instantie was de bemanning het er niet mee eens om hem een hoed te geven, maar uiteindelijk vonden ze er een plaats voor in het verhaal.

4 Er zijn veel pizza's op het echte huis van de blanken gegooid

Het huis dat op de show te zien was als het huis van de blanken, is een belangrijke toeristische attractie in het echte leven geworden. Veel fans hebben, in de geest van het repliceren van de iconische scène van de show, geprobeerd pizza's op het dak van het huis te gooien. Gilligan heeft sindsdien de fanbase gepleit om dit niet te doen, omdat de huiseigenaar begrijpelijkerwijs van streek was.

3 Aaron Paul vond het moeilijk om Jane's dood neer te schieten

Ondanks het gewelddadige karakter van het actie-thrillergedeelte van de show, was Jane's dood de scène die Aaron Paul het moeilijkst vond om te filmen. Tijdens een Reddit AMA onthulde Paul dat 'het kijken naar Jane door Jesse's ogen die dag erg moeilijk en emotioneel was voor ons allemaal'. Ook Cranston huilde een kwartier nadat het filmen was voltooid.

2 Het tweeënzestig afleveringsnummer heeft een diepere betekenis

De afleveringen van de show lopen in totaal op tot het nummer tweeënzestig. Dit is geen toeval, aangezien het tweeënzestigste element op het periodiek systeem Samarium is en het wordt veel gebruikt voor de behandeling van een reeks kankers, waaronder longkanker waaraan W alter White in de hele verhaallijn van de show lijdt.

1 Vince Gilligan had er spijt van hoe schoon Jesse's tanden eruit zagen

Na meerdere keren naar de show te hebben gekeken, onthult Gilligan dat hij er nog steeds spijt van heeft dat Jesse's tanden er niet realistischer uitzien. Volgens Gilligan waren 'Jesse's tanden iets te perfect. Er waren alle slagen die hij kreeg, en natuurlijk gebruikte hij meth, wat brutaal is voor je tanden. In het echte leven zou hij waarschijnlijk vreselijke tanden hebben'.

Aanbevolen: