15 Dingen, zelfs de grootste wet & Bestelfans wisten het niet

Inhoudsopgave:

15 Dingen, zelfs de grootste wet & Bestelfans wisten het niet
15 Dingen, zelfs de grootste wet & Bestelfans wisten het niet
Anonim

Law & Order SVU is al 21 jaar in de lucht en loopt sinds 1999. De show trekt een zeer loyaal publiek met ongelooflijke verhalen van onschuldige slachtoffers van gruwelijke misdaden. De aard van het materiaal is gevoelig en de pure intensiteit van de verhaallijnen is genoeg om fans jaar na jaar terug te laten komen voor meer.

Er wordt vaak gezegd dat een van de belangrijkste elementen van het succes van deze show de geweldige cast is die zo ongelooflijk goed bij elkaar lijkt te passen. Elk personage is perfect gedefinieerd. De cast die werd ingezet om deze rollen uit te voeren, portretteert perfect de personages die hen worden toegewezen. De chemie en kameraadschap op de set in de groep wekken een energie op die duidelijk te zien is op televisie.

Er zijn echter enkele behoorlijk interessante feiten over deze show waar zelfs de meest die-hard fans niet van op de hoogte zouden zijn…

15 SVU werd geïnspireerd door een echte zaak

Meerdere verhalen in de show zijn gebaseerd op echte gebeurtenissen die rechtstreeks uit de krantenkoppen zijn gehaald. Weinigen zijn zich echter bewust van het feit dat het uitgangspunt van de show werd geïnspireerd door een moordzaak. In 1986 greep de Preppy Murder Case nieuwszenders. Robert Chambers wurgde een vrouw met wie hij uitging, genaamd Jennifer Levin, en beweerde dat hun interactie met wederzijds goedvinden was, waardoor er meer belangstelling ontstond - en de ontwikkeling van deze show.

14 Hargitay & Meloni waren niet de eerste keuzes voor hun rol

De sterkste artiesten in de show zijn fan-favorieten Mariska Hargitay en Chris Meloni. Fans zullen geschokt zijn om te horen dat deze twee niet zijn geselecteerd als de eerste keuze van de producenten voor hun rollen. Hargitay versloeg Samantha Mathis en Reiko Aylesworth, en Meloni nam de rol op zich van John Lattery, Nick Chinlund en Tim Matheson. Zodra Hargitay en Meloni samen auditie deden, was de chemie duidelijk, en de rest is geschiedenis!

13 De chemie tussen Meloni en Hargitay was instant

Het is zeer ongebruikelijk dat acteurs die elkaar niet kennen, plotseling voor het eerst een script doorlezen en magische chemie creëren. Op de een of andere manier is dat precies wat er gebeurde tussen Hargitay en Meloni. Ze wisten van nature hoe ze op elkaar moesten stuiteren en waren zo met elkaar verbonden dat hun rollen onmiddellijk geloofwaardig waren.

12 De spanning tussen hen maakte deel uit van het succes van de show

Als je een vleugje seksuele spanning tussen deze twee ziet, ben je zeker niet de enige. Alleen al het feit dat het bestaat, wordt behoorlijk intenser en trekt veel aandacht, wat resulteert in meer kijkers. Het feit dat hun personages hun chemie verstikken en hun relatie dwingen om professioneel te blijven, houdt iedereen op de hoogte. Als ze intimiteit in de show hadden verkend, zou hun unieke, met spanning gevulde dynamiek zijn vernietigd.

11 NBC schreef mannelijke rollen af om plaats te maken voor vrouwelijke

Dag jongens, hallo dames! Fans leken gecharmeerd van de sterke vrouwelijke rollen die in deze show werden geportretteerd. Ze vonden het geweldig om deze vrouwen te zien worstelen met grote problemen en de volledige controle over vluchtige situaties te nemen. Mannelijke rollen werden eigenlijk uitgefaseerd en afgeschreven om plaats te maken voor nieuwe vrouwenrollen, wat resulteerde in grootschalig succes.

10 Producenten waren voorstanders van het creëren van een feitelijke baseline

Producenten realiseerden zich al vroeg dat ze een goede, nauwkeurige, feitelijke baseline moesten creëren voor elk aspect van de show. Specialisten op elk gebied werden ingeschakeld om ervoor te zorgen dat paramedici, politieagenten, zedenmisdrijven en medelevende hulpverleners goed vertegenwoordigd waren. De show toont ongelooflijke nauwkeurigheid in hoe dergelijke gevoelige misdaden in de echte wereld worden afgehandeld.

9 Meloni werd abrupt uit de show geknipt

Chris Meloni was 12 seizoenen lang een favoriet bij fans voordat hij abrupt de show verliet. Zijn snelle vertrek schokte zowel fans als verwoestte, omdat hij ongelooflijk geliefd was als een van de meest populaire gezichten in de show. Het idee dat Olivia Benson met een nieuwe partner moest werken, was gewoon niet iets dat fans wilden ervaren.

8 Kelli Giddish keerde terug nadat de beoordelingen door haar enkele verschijning omhoog gingen

Soms gaan dingen gewoon vanzelf. Dat was zeker het geval voor Kelli Giddish. Ze maakte een korte cameo-optreden in de show in seizoen 8 en fans waren dol op haar. Ze was een ander nietsvermoedend sterk vrouwelijk personage dat gewoon leek te passen bij alle anderen met natuurlijke chemie. Ze werd teruggebracht in haar hoofdrol als Det. Amanda Rollins in seizoen 13.

7 Peter Scanavino ging van conciërge naar rechercheur

Een andere rol die zich goed ontwikkelde, was die van Peter Scanavino. Hij trad aanvankelijk toe tot de show in het 14e seizoen. Hij speelde de rol van conciërge en vond toen een andere functie die beter bij hem paste. In seizoen 14 werd hij gecast als Det. Dominick Carisi en was een vaste waarde op de set. Van een serieuze promotie gesproken!

6 Ice-T werd in het echte leven gearresteerd

Toen Ice-T zich bij de show voegde, voegde hij een heel andere textuur toe aan de programmering van de show. Zijn karakter werd afgeschilderd als erg no-nonsense, en hij was degene in de ploeg die het meeste straatgevoel had. Ironisch genoeg werd Ice-T in 2018 gearresteerd voor een verkeersovertreding, terwijl hij op weg was om de show op te nemen. Hij vertelde E! Online: "De politie deed een beetje extra. Ik hou ervan hoe mensen denken, alleen omdat ik me als een agent op SVU gedraag, krijg ik een speciale behandeling van echte agenten… lol."

5 Er is één zeer ongrijpbare, nooit uitgezonden aflevering

Deze show was zo populair dat er geen belemmeringen waren. Shows werden volgens schema opgenomen en uitgebracht, en fans leken er nooit genoeg van te krijgen. Velen weten niet dat er één ongrijpbare episode is die nooit het daglicht heeft gezien. Een aflevering uit 2016 genaamd "Unstoppable" had te veel overeenkomsten met het politieke domein van de Verenigde Staten, dus deze aflevering werd opgeschort en de deur was op slot!

4 Ice-T was oorspronkelijk gecontracteerd voor slechts 4 afleveringen

Is het echt verrassend voor iemand dat fans wilden dat Ice-T terug zou komen nadat zijn contract van 4 afleveringen was vervuld? Toen de natuurlijke slechterik op het scherm verscheen, waren fans lyrisch over de 'nieuwe man' en stegen de kijkcijfers. Hij kwam met zijn eigen fanbase en voegde een nieuwe dynamiek toe aan de show die zowel fris als vermakelijk was.

3 Hargitay was zo geraakt door de impact van haar karakter dat ze een liefdadigheidsinstelling oprichtte

Hargitay nam de rol van haar personage heel serieus. Fanmail stroomde voortdurend binnen met echte mensen die haar vertelden dat ze hen had geïnspireerd om actie te ondernemen in hun eigen leven, nadat ze het slachtoffer waren geworden van een misdaad. Hargitay werd zich er steeds meer van bewust dat dit voor veel mensen meer was dan "alleen maar een show" en richtte uiteindelijk de Joyful Heart Foundation op. Deze organisatie "steunt slachtoffers van seksueel geweld, huiselijk geweld en kindermishandeling". Hargitay werd al snel een pleitbezorger voor de rechten van slachtoffers, zowel op als buiten de show.

2 Diane Neal's populariteit lanceerde haar van een kleine rol naar een permanente

Het lijkt erop dat de producenten van Law and Order SVU een kleine testrun doen om te zien hoe fans reageren op nieuwe castleden. Veel eenmalige acties en cameo's leidden tot rollen voor de lange termijn, gebaseerd op de reacties van fans, en de rol van Diane Neal was daar zeker een van. Haar populariteit steeg door haar verschijning in een enkele rol en verhief haar tot een vaste positie in het team.

1 De show heette oorspronkelijk Sex Crimes

De originele titel van de show was eigenlijk Sex Crimes, wat eenvoudig en niet-interessant lijkt in vergelijking met de titel die we allemaal kennen en waar we van houden. De producenten en schrijvers waren zich zeer bewust van het feit dat het woord 'seks' in de titel voor sommige kijkers misschien te hard of uitbuitend was, en het werd later veranderd in Law and Order SVU, dat beter werd ontvangen en omarmd door het grote publiek.

Aanbevolen: