15 Leuke weetjes over Schitt's Creek, zelfs de grootste fans wisten het niet

Inhoudsopgave:

15 Leuke weetjes over Schitt's Creek, zelfs de grootste fans wisten het niet
15 Leuke weetjes over Schitt's Creek, zelfs de grootste fans wisten het niet
Anonim

Schitt's Creek is een van de shows die iedereen leuk vindt omdat het een verademing is. De familie Rose verliest al hun schatten, maar het verhaal van hoe ze zichzelf van de grond oprapen is niet alleen hilarisch, maar ook een verhaal vol personages waar we als publiek een hekel aan hebben. We voelden ons allemaal als een vis in het water in een scenario, dus dit is iets waar we ons allemaal in kunnen herkennen.

Dat gezegd hebbende, er zijn altijd verborgen juweeltjes die we niet kennen van onze favoriete programma's; Schitt's Creek inbegrepen. De 15 leuke weetjes hieronder zijn net zo leuk als de show en kunnen fans inspireren om de serie nog eens te bingewatchen. Laten we beginnen met scrollen en alles leren wat we kunnen over het maken van Schitt's Creek.

15 Aangezien de serie in Canada is opgenomen, moeten de cast en crew in de zomer filmen

Ooit afgevraagd waarom het altijd zonnig is in Schitt's Creek? Nou, er is een reden. De show filmt in Ontario, Canada, maar de crew filmt pas als alles in bloei staat. De hele achtergrond is dubbelzinnig bedoeld en moet een stad zijn die overal in Midden-Amerika zou kunnen zijn.

14 De show is losjes gebaseerd op Kim Basinger's echte aankoop van een stad in Georgia

Dan Levy, die David speelt, zegt dat toen ze probeerden het achtergrondverhaal van de show te achterhalen, ze terechtkwamen op verhalen waarin echte mensen uiteindelijk een hoop geld verloren. Het blijkt dat actrice Kim Basinger in 1989 een stad in Georgia kocht en uiteindelijk een hoop geld verloor omdat het geen bevolkte stad was.

13 Dan Levy speelt David, maar is ook de maker, schrijver, showrunner en soms zelfs de regisseur

Dan Levy is niet alleen een van de hoofdpersonen in de show, hij is ook de maker, schrijver en soms regisseur. Zijn taak omvat input voor het script, helemaal tot wat de cast voor de camera draagt. De beruchte kattentruien van Jocelyn werden bijvoorbeeld ter plaatse voor haar gemaakt in seizoen 5.

12 Eugene Levy bedacht de pakkende naam van de show terwijl hij op pad was met vrienden

Eugene Levy, die Johnny Rose speelt, mag de eer opeisen voor het noemen van de show, Schitt's Creek. Terwijl hij uit was met vrienden, hadden ze een gesprek over het benoemen van steden en hoe grappig het zou zijn om een onconventionele naam te noemen. Alsof de Rose's hun geluk nog niet hadden, hoe grappig zou het zijn om de stad van de show een vreselijke naam te geven?

11 Annie Murphy, die Alexis speelt, deed oorspronkelijk auditie voor de rol van Stevie Budd

Annie Murphy, die de rol van Alexis speelt, wilde oorspronkelijk de rol van Stevie. Het was Dan Levy die Murphy belde en haar vroeg om auditie te doen. Uiteindelijk was ze super blij dat ze in de schoenen van Alexis was beland, want zoals we allemaal weten, is Emily Hampshire de perfecte persoon om de brutale rol van Stevie te spelen.

10 Rolands echte dochter, Abby Elliott, werd oorspronkelijk gecast als Alexis

Het is moeilijk om aan iemand anders dan Annie Murphy te denken die Alexis speelt, maar toen de pilot van Schitt's Creek werd ingesteld, was het iemand anders die op de camera stond. Abby Elliott was al ingesteld om Alexis te spelen en is ook de dochter van Chris Elliott, die de maffe rol van Roland in de show speelt. Abby kreeg uiteindelijk een timingconflict en dus kreeg Annie de rol.

9 Sarah Levy, die Twyla speelt, is de dochter van Eugene Levy en Dan Levy's zus IRL

Het is een goed idee dat Dan Levy en Eugene Levy verwant zijn, maar het is een verrassing dat de bruisende server Twyla daadwerkelijk wordt gespeeld door Sarah Levy, de zus van Dan en dochter van Eugene. Het is nogal een familieaangelegenheid in de show en wat is een betere manier om de familie bij elkaar te houden dan ze op een show te casten?

8 Stevie Budds kijk op de andere personages is bedoeld om het gezichtspunt van het publiek weer te geven

Stevie Budd is een favoriet bij de fans, omdat ze het zegt zoals het is en op de een of andere manier betrokken raakt bij de familie Rose. Wat kijkers waarschijnlijk niet weten, is dat het personage van Stevie altijd als de ogen van het publiek heeft gefungeerd. Het publiek kan er altijd op rekenen dat Stevie precies zegt wat we allemaal denken, precies op het moment dat we het allemaal denken.

7 Om zich voor te bereiden op de rol van Alexis, keek Annie Murphy talloze afleveringen van Keeping Up With The Kardashians

Om zich voor te bereiden op de rol van Alexis, besteedde Annie Murphy veel tijd aan het kijken naar realityshows om de toon, houding en het accent van Alexis Rose echt te vatten. Populaire realityshows zoals Keeping Up with the Kardashians en The Simple Life waren koplopers om dit te bereiken.

6 Moira's pruiken waren het idee van Catherine O'Hara

Een van de beste dingen van de show is Moira's steeds veranderende garderobe en haar outfits zouden niet compleet zijn zonder haar reeks pruiken. Ook al heeft Dan Levy veel te zeggen over wat de cast draagt, de excentrieke pruiken waren O'Hara's idee om haar karakter nog meer een voorsprong te geven.

5 Catherine O'Hara modelleerde Moira's vreemde accent na mensen die ze in de loop der jaren op etentjes had ontmoet

Moira's accent is iets dat kijkers waarschijnlijk nog nooit eerder hebben gehoord en dat komt omdat ze het helemaal zelf heeft verzonnen. Niemand van de cast zou noemen naar wie het accent was gemodelleerd, maar Annie Murphy zei in een interview dat O'Hara het idee kreeg van kennissen die ze door de jaren heen op feestjes heeft ontmoet.

4 Wanneer Patrick de cover van 'Simply The Best' zingt, heeft Noah Reid deze versie van het nummer zelf gecomponeerd

Hoewel Dan Levy het nummer 'Simply the Best' voor de show koos, was het Noah Reid, die Patrick speelt, die de cover van het nummer bedacht. De aanstekelijke popsong werd oorspronkelijk geproduceerd als een snel nummer, maar Reid koos ervoor om het langzamer aan te doen en er iets moois van te maken.

3 Een honkb alteam uit de Minor League in Ontario veranderde hun teamnaam voor een maand in Schitt's Creek Bears om de show te eren

Sinds Schitt's Creek werd gefilmd in Ontario, Canada, raakten de lokale bevolking eraan gewend om de cast en crew in de omgeving te zien. Iedereen was zo'n fan dat een minor league baseballteam in Goodwood, Canada hun teamnaam een maand lang veranderde in "Schitt's Creek Bears" om de populaire show te eren.

2 Moira's eclectische mode is geïnspireerd door Daphne Guinness

Het is moeilijk om Moira's gevoel voor mode te missen en het feit dat ze bijna altijd zwart en wit draagt. Het spelen van de rol van Moira heeft O'Hara geïnspireerd om in haar persoonlijke leven grovere sieraden te dragen en ze heeft gezegd dat haar stijl op de set gebaseerd is op Daphne Guinness.

1 Emily Hampshire droomde er altijd van om Sally Bowles te spelen in cabaret en kreeg eindelijk de kans in de serie

Sinds ze een klein meisje was, streefde actrice Emily Hampshire ernaar om één personage te spelen toen ze ouder was: Sally Bowles in Cabaret. Tot de show had ze de kans niet gekregen, maar toen de finale van seizoen 5 eenmaal rond was, blies Hampshire iedereen weg met haar optreden en stal de show. Catherine O'Hara vergoot zelfs een paar echte tranen toen de voorstelling was afgelopen.

Aanbevolen: