We hebben ABC's beste sitcoms van de afgelopen 30 jaar gerangschikt, van slechtst tot beste

Inhoudsopgave:

We hebben ABC's beste sitcoms van de afgelopen 30 jaar gerangschikt, van slechtst tot beste
We hebben ABC's beste sitcoms van de afgelopen 30 jaar gerangschikt, van slechtst tot beste
Anonim

ABC bestaat al tientallen jaren en begon eigenlijk als een radionetwerk totdat tv populairder werd in de Verenigde Staten. Het is ook de jongste van de "Big Three" tv-netwerken en toch denken we dat het de beste shows van de drie uitbrengt. Gedeeltelijk dankzij de W alt Disney Company die het netwerk in de jaren 90 kocht.

Al tientallen jaren zendt ABC geweldige sitcoms uit waarin we moeten lachen en soms zelfs huilen omdat we zoveel van de personages houden. Ze hebben in de loop der jaren ook een aantal geweldige line-up gemaakt, zoals "TGIF", die enkele van onze favoriete sitcoms uitzond die je op deze lijst zult vinden. Niet alleen dat, maar het heeft de beste familie sitcoms als je het ons vraagt.

ABC heeft ons niet alleen aan het lachen gemaakt, maar heeft ook een grote rol gespeeld bij het diversifiëren van de sitcom-wereld van tv. Het was het eerste netwerk dat een aflevering uitzond waarin een personage aankondigt dat ze lesbisch is en het heeft ook een platform gegeven aan verschillende families dan traditionele witte sitcoms voor gezinnen gewend zijn.

Omdat ABC-sitcoms zo iconisch zijn, hebben we besloten terug te kijken naar de beste ABC-sitcoms van de afgelopen 30 jaar en ze te rangschikken. Hier is onze officiële lijst:

15 Ellen brak grenzen, maar kon niet herstellen van de negatieve pers

Ellen en Laura Dern filmen Ellen de sitcom
Ellen en Laura Dern filmen Ellen de sitcom

Voordat Ellen DeGeneres The Ellen Show presenteerde op NBC, begon ze in een sitcom genaamd Ellen op ABC. Hoewel niet per se de beste show op ABC in die tijd, schreef Ellen geschiedenis met "The Puppy Episode", waarin het personage van DeGeneres uit de kast komt als lesbienne. De aflevering was een enorm succes en is nu iconisch, maar kreeg negatieve pers en kostte DeGeneres en Laura Dern bijna hun carrière. Helaas werd de show in de daaropvolgende seizoenen als "te homo" beschouwd en werd uiteindelijk geannuleerd.

14 Mijn vrouw en kinderen waren grappig maar te vergeetbaar

Mijn vrouw en kinderen
Mijn vrouw en kinderen

Gecentreerd rond de familie Kyle, liep My Wife And Kids vijf seizoenen op ABC. Wat deze show uniek maakte, was de unieke manier waarop Michael (Damon Wayans) zijn kinderen opvoedde, waarbij hij ze meestal voor de gek hield om ze een lesje te leren. De serie deed het goed genoeg om 5 seizoenen te hebben en toch herinneren veel mensen het zich niet, wat jammer is.

13 Vers van de boot zou beter zijn geweest als het in de moderne tijd was geplaatst

Constance Wu en Hudson Yang in Fresh Off the Boat
Constance Wu en Hudson Yang in Fresh Off the Boat

Fresh Off The Boat is een goede show, het is alleen geen geweldige show. Een van de grootste scrupules die we hebben met de show is dat het de levensstijl van de jaren 90 niet genoeg verkoopt. Ook al was het gebaseerd op een waargebeurd verhaal, we denken dat het beter zou zijn gegaan als het zich in het heden had afgespeeld. Bovendien zou het het verhaal niet al te veel hebben beïnvloed en de originele Eddie Huang had zijn afkeuring al in de serie geuit, dus we denken dat hij het niet erg zou vinden.

12 Huisverbetering zal altijd een speciale plaats in ons hart hebben, ook al was het niet de beste

Verbouwing
Verbouwing

Voordat Tim Allen Buzz Lightyear of Santa Clause was, was hij Tim "The Toolman" Taylor. De show begon niet alleen zijn carrière, maar leidde ook tot de televisiecarrière van Pamela Anderson! De serie was eigenlijk erg populair tijdens de eerste run en was de nummer één show op tv tijdens het seizoen 1993-94.

11 8 eenvoudige regels die nooit zijn hersteld na het overlijden van John Ritter

8 eenvoudige regels
8 eenvoudige regels

8 Simple Rules draait om Paul Hennessy (John Ritter) terwijl hij probeerde om te gaan met het daten van zijn twee dochters. De show was grappig en vertederend, maar nam helaas een wending na het vroegtijdig overlijden van John Ritter. In tegenstelling tot andere sitcoms, schreef de show eigenlijk Ritter's overlijden in de serie, maar de show was gewoon niet hetzelfde zonder zijn aanwezigheid.

10 George Lopez maakte ons altijd aan het lachen, maar het ging soms de grens over

George Lopez Sitcom
George Lopez Sitcom

George Lopez nam een pauze van de stand-upcomedywereld om begin jaren 2000 te schitteren in zijn eigen sitcom. De show ging over het fictieve leven van Lopez terwijl hij jongleerde als manager van een vliegtuigonderdelenfabriek met een familieman. De show is je traditionele familie-sitcom, hoewel we moeten zeggen dat het soms te ver ging, zoals de aflevering waarin George de spot drijft met het ouder wordende lichaam van zijn moeder op het werk.

9 Sabrina, de tienerheks liet ons allemaal wensen dat we magische krachten hadden

Sabrina, de tienerheks
Sabrina, de tienerheks

Sabrina, de tienerheks is interessant omdat het vier seizoenen op ABC werd uitgezonden voordat het werd geannuleerd, waardoor het de resterende drie seizoenen naar The WB kon verhuizen. Vóór de verhuizing was de serie eigenlijk de best beoordeelde serie die werd uitgezonden tijdens ABC's TGIF-opstelling. Tot op de dag van vandaag kijken we nog steeds graag naar herhalingen van deze show.

8 We houden van dat sprakeloos toonde dat alle gezinnen hetzelfde zijn, zelfs als ze er anders uitzien

Sprakeloos
Sprakeloos

Speechless werd vanaf 2016 3 seizoenen uitgezonden op ABC en is absoluut een onderschatte sitcom als je het ons vraagt. De show ging over de familie DiMeo die in gewone familieproblemen kwam die vaak escaleerden door de handicap van de oudste zoon. De show werd geprezen voor het verkennen van de realiteit van het opvoeden van een kind met een handicap op een meer vrolijke manier, terwijl het nog steeds echte problemen aanpakt.

7 Family Matters gaf ons een van de beste personages in de geschiedenis van de popcultuur

Familieaangelegenheden
Familieaangelegenheden

Family Matters werd uitgezonden als onderdeel van ABC's iconische "TGIF" line-up en was eigenlijk een spin-off van een andere ABC-sitcom met de titel Perfect Strangers. De serie gaf ons enkele van de beste personages, maar verreweg de meest populaire was Steve Urkel, de gekke buurman van Winslow. Hij bemoeit zich constant met het familiebedrijf, maar we kunnen niet anders dan van hem houden vanwege zijn maffe persoonlijkheid en eigenaardigheden.

6 Full House was een enorme hit voor ABC tijdens de eerste run

Volle zaal
Volle zaal

Full House was een andere ABC "TGIF" sitcom en werd jarenlang het vlaggenschipprogramma van de line-up. Hoewel het niet de meest positieve recensie was tijdens de eerste run, cultiveerde de serie een zeer toegewijde fanbase. De fans waren zelfs zo geïnvesteerd in de familie Tanner dat er in 2016 een spin-offserie op Netflix werd uitgezonden.

5 The Goldbergs nagelt de jaren 80 en maakt ons altijd aan het lachen

De Goldbergs
De Goldbergs

Als je op zoek bent naar een show die de popcultuur-allure van de jaren 80 volledig overneemt, dan is The Goldbergs iets voor jou. Deze sitcom wordt nog steeds uitgezonden op ABC en is gebaseerd op het echte leven van de kindertijd van de maker van de show, Adam F. Goldberg. De show heeft niet alleen constant afleveringen die gericht zijn op popcultuurgebeurtenissen uit de jaren 80, maar het is ook een oprechte familieshow. Een ding waar we absoluut dol op zijn, is wanneer de show levensechte beelden of video's bevat van de gebeurtenissen die plaatsvonden in de aflevering tijdens de aftiteling.

4 The Middle gaf ons een verfrissende kijk op een Midden-Amerikaanse familie

Het midden
Het midden

Veel shows hebben het leven van Midden-Amerika aangepakt, maar de meeste shows doen dat met een politiek karakter - The Middle is zoiets niet. In plaats daarvan richt de show zich op de Heck-familie uit de lagere middenklasse die in het midden van nergens Indiana woont. We zijn helemaal weg van alle personages in deze show en het feit dat ze in de loop van de serie echt groeien en volwassen worden als personages.

3 Black-ish balanceert perfect tussen politiek en familiekomedie

Zwartachtig
Zwartachtig

Black-ish is absoluut een van die shows die politiek in zijn afleveringen opneemt, maar het doet dit op een smaakvolle manier die niet het gevoel heeft dat het tegen je predikt. De show leert ons niet alleen, maar het is ook buitengewoon vermakelijk. We stemmen graag elke week af om erachter te komen wat de Johnson-familie van plan is.

2 Modern Family was een doorbraakhit van begin tot eind

Modern Family cast op set van de finale
Modern Family cast op set van de finale

De afgelopen 11 jaar is Modern Family een nietje en krachtpatser geweest voor het netwerk. Niet veel shows hebben het voorrecht om zo lang te draaien en tegelijkertijd de kijkers betrokken te houden, maar Modern Family is erin geslaagd het onmogelijke te doen. Ook al hebben we net afscheid van ze genomen, we zijn zeker klaar om de serie opnieuw te bekijken.

1 Niets zal ooit Top Boy Meets World

Jongen ontmoet wereld
Jongen ontmoet wereld

ABC is de thuisbasis van veel geweldige sitcoms in de afgelopen 30 jaar, maar geen van hen was in staat om te vergelijken met het complete genie dat Boy Meets World was. We weten niet zeker hoe ze het deden, maar de serie was in staat om de essentie van opgroeien vast te leggen en toch een divers publiek aan te trekken. En laten we eerlijk zijn, geen enkel stel zal ooit zo geweldig zijn als Cory en Topanga.

Aanbevolen: