Cool Feiten De meeste fans weten niets van Hulu's Pen15

Inhoudsopgave:

Cool Feiten De meeste fans weten niets van Hulu's Pen15
Cool Feiten De meeste fans weten niets van Hulu's Pen15
Anonim

Het was heel interessant om de opkomst van verschillende streamingdiensten te zien na de komst van Netflix en te zien welke van de opties een serieuze kaars voor de concurrentie hebben kunnen houden. Hulu is uitgegroeid tot een van de meest betrouwbare streamingdiensten die er zijn en naast de indrukwekkende programmeerbibliotheek die het beschikbaar heeft, is er ook een schat aan originele series die spreken over Hulu's innovatie in het veld.

In de afgelopen jaren heeft Hulu een serieuze duw gemaakt in de richting van meer onconventionele en ambitieuze komedies, met een aantal series die zich richten op de vrouwelijke demografie. Het was een nuttige zet voor Hulu die heeft geleid tot een aantal buitengewoon opwindende programma's. Pen15 is bijvoorbeeld een zeer authentiek en origineel programma. Een tweede seizoen van Pen15 is onderweg, wat het de perfecte tijd maakt om het eerste seizoen opnieuw te bekijken en deze leuke details over de productie van de show op te frissen.

15 De aflevering van de Spice Girls was een belangrijk verhaal voor de show om te vertellen

Afbeelding
Afbeelding

Pen15's eerste seizoen raakt veel culturele toetsstenen uit de late jaren '90 en behandelt op authentieke wijze de interesses van jonge tieners van die tijd. Een van de beste voorbeelden hiervan is de aflevering van Spice Girls, "Posh", waarin de racedynamiek in de buitenwijken wordt onderzocht. De makers van de show maakten gebruik van hun echte ervaringen hier en wilden dit soort verhaal presenteren, maar zonder gemakkelijke oplossingen te bieden, op een manier die nog niet eerder op televisie was gedaan, volgens IndieWire.

14 Maya's moeder wordt gespeeld door haar echte moeder

Afbeelding
Afbeelding

De makers en schrijvers van de serie, Maya Erskine en Anna Konkle, schitteren ook in de show als hun jongere alter ego's, Maya Ishii-Peters en Anna Kone. Veel van het echte leven van Erskine en Konkle gaat in de personages, maar Erskine wilde die lijnen nog vager maken toen ze haar moeder, Mutsuko Erskine, als de moeder van haar personage castte voor extra authenticiteit.

13 De hoofdrolspelers in de serie zijn in de dertig, maar spelen 13-jarigen

Afbeelding
Afbeelding

Misschien is het beste aan Pen15 dat Erskine en Konkle in hun rol verdwijnen als ze twintig jaar ouder zijn dan hun tv-tegenhangers. Maya en Anna spelen 13-jarigen in een angstaanjagend nauwkeurig niveau. Het is verbazingwekkend en voor degenen die niet bekend zijn met deze twee actrices is het nog makkelijker om de illusie te geloven.

12 Ze hebben besproken dat toekomstige seizoenen totale afwijkingen zijn

Afbeelding
Afbeelding

Pen15's grootste interesse gaat uit naar sociale dynamiek en hoe ze mensen beïnvloeden en veranderen. Die zijn fundamenteel voor zevendeklassers, maar Konkle en Erskine hebben besproken hoe deze elementen altijd in mensen verankerd zijn. Het duo vertelde Paper Magazine dat ze zelfs met het idee hebben gespeeld dat een toekomstig seizoen zich afspeelt in een pensioneringsgemeenschap waar ze daar twee sociale outcasts zouden spelen. Leeftijd is niet belangrijk.

11 Anna's eerste kus is gebaseerd op waarheid

Afbeelding
Afbeelding

Pen15 kijkt naar veel cruciale momenten die jonge tieners doormaken en voor Anna is een daarvan de ervaring van haar eerste kus. Anna heeft zeer romantische ambities, maar de manier waarop de scène zich afspeelt is veel mechanischer en schokkender. Konkle is opengegaan over hoe dat eigenlijk is hoe haar eerste kus ging, compleet met haar inzinking daarna.

10 Andy Samberg hielp de show te maken

Afbeelding
Afbeelding

Voordat Pen15 een serie werd, was het concept genoeg om de aandacht te trekken van het productiebedrijf van Lonely Island, Party Over Here. Ze vroegen het team om een pitchpresentatie van 15 minuten te maken om netwerken te laten zien. Die piloot zou uiteindelijk de serie over Hulu worden, meldt de LA Times.

9 De AIM-aflevering ha alt veel uit het echte leven

Afbeelding
Afbeelding

Een waar genoegen in Pen15 is dat onderwerpen als de film Wild Things of de komst van AOL Instant Messenger aandacht krijgen. Er is een echte hoeveelheid authenticiteit in de AIM-aflevering, zowel in termen van hoe chatrooms uit die periode werkten als hoe tieners met elkaar zouden communiceren. Erskine en Konkle hebben gezegd dat veel hiervan uit het echte leven komt, inclusief de gebruikersnamen van sommige van de AIM-chatters.

8 Een rollenspel-ervaring hielp de serie te inspireren

Afbeelding
Afbeelding

De manier waarop Maya Erskine en Anna Konkle effectief de 13-jarige versie van zichzelf worden, is ongelooflijk, maar het is niet de eerste keer dat ze teruggaan naar deze jongere periode in hun leven. Het duo deed een comedyshow in een bar toen ze in de twintig waren, waar het uitgangspunt was dat iedereen zich moest gedragen alsof ze 13 waren, meldt Vulture. Het bracht Pen15 niet direct voort, maar het liet het duo zien dat ze aanleg hadden voor dit soort acteerwerk.

7 Een lastig feestje hielp de serie te lanceren

Afbeelding
Afbeelding

Erskine en Konkle traden al samen op toen ze in de twintig waren en hadden een band met elkaar ontwikkeld, maar ze waren nog steeds niet verder dan ongemakkelijke sociale interacties. Het duo vertelde de LA Times dat ze samen naar een feest gingen en toen ze in muurbloempjes veranderden en werden teruggebracht naar hun middelbare schooltijd, realiseerden ze zich dat er een show was in deze pijnlijke angst. Het was op dat moment dat ze besloten om iets terug te doen in de zevende klas.

6 stuntdubbels moesten worden gebruikt voor de romantische scènes

Afbeelding
Afbeelding

Een van de leuke ideeën achter Pen15 is dat, hoewel Maya en Anna in de dertig zijn, maar veel jongere personages spelen, alle anderen om hen heen echte kinderen zijn. Als gevolg hiervan leiden de weinige romantische scènes in de serie tot een gevoelig terrein en bij deze gelegenheden moeten stand-ins en dubbels worden gebruikt.

5 De serieleiders zijn eigenlijk de beste vrienden uit hun kindertijd

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn genoeg gevallen waarin casts een geweldige chemie hebben in een serie, maar ze kenden elkaar niet voordat ze gingen filmen. De dynamiek van Maya Erskine en Anna Konkle voelt zo echt, omdat ze al goede vrienden zijn sinds de universiteit. De serie speelt zich af voor de middelbare school, maar de band is echt.

4 Maya's moeders slaapliedje bracht Anna tot tranen toe

Afbeelding
Afbeelding

Pen15 zit vol met zoveel tedere en emotionele momenten en de moeilijke relatie tussen Maya en haar moeder verbindt echt. Er is een krachtige reeks in de voorlaatste aflevering van het seizoen waarin Maya's moeder een slaapliedje voor haar dochter reciteert en haar troost. Anna Konkle vertelt Paper Magazine dat het moment haar net verwoestte en zo emotioneel was om te zien.

3 De openingscredits Gebruik echte kinderfoto's

Afbeelding
Afbeelding

Het hele doel van Pen15 was dat Erskine en Konkle hun ervaringen als 13-jarigen zo nauwkeurig mogelijk zouden weergeven. Niet alleen zijn veel van hun eigen ervaringen gebruikt voor de show, maar de credits van de serie bevatten ook veel echte foto's van het duo uit de meest onglamoureuze fasen van hun jeugd. Het is een leuke touch.

2 De unieke castingstrategie van de show zorgt voor meer onhandige energie

Afbeelding
Afbeelding

Maya Erskine en Anna Konkle hadden erg ongemakkelijke ervaringen op de middelbare school en op de middelbare school en ze vonden een manier om die energie opnieuw te creëren in hun serie. Door de manier waarop de twee worden omringd door echte kinderen, voelen ze zich onnatuurlijk en als buitenstaanders, net als tijdens hun jeugd. Het is een creatieve strategie om weer in die ongemakkelijke mindset te komen.

1 Maya's fascinatie voor haar veranderingen trekt uit de realiteit

Afbeelding
Afbeelding

Het eerste seizoen van Pen15 beschrijft een aantal cruciale veranderingen die Maya en Anna doormaken tijdens deze hormonale periode in hun leven. Een van de afleveringen beschrijft Maya's ontdekking van haar eigen lichaam en hoe ze een beetje van de wereld verdwijnt terwijl ze geobsedeerd is door deze nieuwe hobby. Erskine vertelt Vulture dat dit verhaal uit ervaring komt en erg leek op haar eigen tijd op de middelbare school en hoe ze de veranderingen van haar lichaam verwerkte.

Aanbevolen: