Life Below Zero: 15 feiten die de meeste fans niet weten over de show

Inhoudsopgave:

Life Below Zero: 15 feiten die de meeste fans niet weten over de show
Life Below Zero: 15 feiten die de meeste fans niet weten over de show
Anonim

Leven buiten het netwerk is niet voor iedereen weggelegd, maar voor degenen die dapper genoeg zijn om hun leven op te bouwen in afgelegen gebieden, kunnen de beloningen ongelooflijk zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld zichzelf als de sterren van een reality-tv-show vinden, net als die op Life Below Zero.

Sinds het begin in 2013 heeft Life Below Zero het publiek geboeid door de levens te volgen van degenen die ervoor kiezen om in de moeilijkste gebieden van Alaska te wonen en te werken.

Maar hoe nauwkeurig is de show? We weten dat de meeste plaatsen wifi en wegen hebben en dat zelfs Amazon bezorgt (per vliegtuig) naar Wiseman, Alaska, dus hoe afgelegen zijn de filmlocaties eigenlijk?

Natuurlijk kunnen sommige gevaren niet worden overdreven - de kou kan dodelijk zijn en er is altijd de mogelijkheid van een aanval door wilde dieren…

Vandaag gaan we achter de schermen van Life Below Zero om te zien wat er nodig is om deze populaire reality-tv-show te maken.

15 Sommige fans voelen dat Chip Hailstone misbruik maakt van het Inupiaq-erfgoed van zijn vrouw

chip hagelsteen leven onder nul
chip hagelsteen leven onder nul

Aangezien hij geen inheemse Inupiaq is, mag Chip Hailstone niet legaal op het land jagen. Maar zijn vrouw en kinderen mogen jagen en verzamelen, waardoor sommige fans dachten dat hij het erfgoed van zijn vrouw uitbuitte omwille van de show. Onnodig te zeggen dat hij nooit een favoriet bij fans is geweest.

14 Sue Aikens klaagde de show aan nadat een stunt fout ging

Sue Aikens leven onder nul
Sue Aikens leven onder nul

Fanfavoriet Sue Aikens heeft een rechtszaak aangespannen tegen de show nadat ze gewond was geraakt bij het uitvoeren van een stunt op aandringen van de producenten. Ze beweerde dat ze haar dwongen haar sneeuwmachine met een gevaarlijke snelheid over een ijskoude rivier te rijden, waardoor ze uit het voertuig werd geslingerd en ernstig gewond raakte.

13 Sommige delen van de show zijn gescript

jessie leven onder nul 2
jessie leven onder nul 2

Hoewel het niet de bedoeling is dat de show wordt gescript, vragen de producenten soms de realitysterren om bepaalde acties uit te voeren of bepaalde dingen voor de camera te zeggen. Het kan moeilijk zijn om iets in één keer te filmen, vooral in koude en gevaarlijke omstandigheden, dus er is een beetje scripting en planning vereist.

12 Als Sue de vossen voert, overtreedt ze eigenlijk de wet

vossenleven onder nul
vossenleven onder nul

De staatswet van Alaska zegt specifiek dat het illegaal is om voedsel te geven aan of weg te laten voor de dieren in het wild, maar Sue Aikens doet het toch. Ze is vaak te zien in de show en laat voedsel achter voor de vossen die haar kamp omringen, in de hoop ze dichterbij te lokken. Lief, maar nog steeds tegen de wet.

11 De filmploeg houdt batterijen warm door ze aan hun lichaam vast te binden

leven onder nul 2
leven onder nul 2

Extreem koude temperaturen verwoesten de batterijen, iets wat de bemanning van Life Below Zero snel ontdekte. Volgens showrunner Joseph Litzinger moeten ze soms om de 15 minuten de batterijen van hun camera vervangen om te kunnen blijven filmen. Ze hebben geleerd om de reservebatterijen aan hun lichaam vastgebonden te houden om ze warm te houden. Slim!

10 Het Kavik River Camp is een dure bestemming voor een glamourcamping

kavik rivierkamp leven onder nul
kavik rivierkamp leven onder nul

Life Below Zero laat vooral Sue Aiken zien, helemaal alleen in haar tent in de middle of nowhere, maar het Kavik River Camp is niet zo eenzaam als we denken. Het is een high-end kampeerbestemming voor liefhebbers van jagen, vissen of wandelen en er is wifi, telefoons en zelfs souvenirs.

9 De hagelstenen zijn niet zo geïsoleerd als de show ons doet geloven

de hagelstenen leven onder nul
de hagelstenen leven onder nul

De familie Hailstone woont in Noorvik, een nederzetting met slechts ongeveer 600 inwoners, maar ze zijn niet zo geïsoleerd als de show ons wil doen geloven. Noorvik ligt op slechts 68 km van Kotzebue, de grootste stad in Noordwest-Alaska. En hoewel wegen onbegaanbaar kunnen zijn met de auto, is reizen per sneeuwscooter of boot meestal mogelijk.

8 Fans dreigden de show te boycotten als Andy erop zou blijven

Andy-Bassich leven onder nul
Andy-Bassich leven onder nul

Na te hebben gezien hoe Andy keer op keer woedend uithaalde naar zijn vrouw Kate, waren fans blij toen ze eindelijk besloot hem te verlaten. Maar toen het volgende seizoen van Life Below Zero werd uitgezonden, konden ze hun ogen niet geloven - Andy was terug in de show, alsof er niets was gebeurd.

7 Glenn Villeneuve joeg ooit midden in de nacht een cameraman weg

glenn leven onder nul
glenn leven onder nul

Glenn Villeneuve ergerde zich ooit zo aan een nieuwe cameraman dat hij hem midden in de nacht wegjoeg. "Het kwam op het punt dat ik hem op een nacht, op een berg in het donker, niet langer kon verdragen. Ik vertelde hem waar hij heen moest. Er werd een helikopter gestuurd om hem weg te jagen," zei hij.

6 Bemanningsleden hebben botbreuken en close calls met beren opgelopen

leven-onder-nul
leven-onder-nul

Volgens showrunner Joseph Litzinger is het niet alleen maar plezier en spelletjes achter de schermen van Life Below Zero. "We hebben een paar gevallen van bevriezing en veel gebroken botten gehad; close calls met beren en andere roofdieren; en situaties waarin bemanningsleden door ijskoude rivieren en van bewegende boten zijn gevallen", onthulde hij.

5 De filmploeg gebruikt emmers als het te koud is voor het bijgebouw

klaag leven onder nul aan
klaag leven onder nul aan

De bemanningsleden van Life Below Zero moeten veel comfort opgeven om te filmen in ijskoude omstandigheden - ze kunnen soms niet eens een toilet gebruiken! Als de temperatuur da alt, kan het te koud worden om bijgebouwen te gebruiken, dus de bemanningsleden moeten in plaats daarvan een emmer gebruiken.

4 Inheemse Alaskanen zijn niet onder de indruk van de show

leven onder nul
leven onder nul

Hoewel Life Below Zero een redelijk nauwkeurige weergave geeft van hoe het is om op afstand buiten het netwerk te leven, is niet iedereen een fan van de show. Sommige inheemse Alaskanen hebben het gevoel dat realityshows zoals deze hun levensstijl overdrijven en afpersen om hogere beoordelingen te krijgen.

3 Life Below Zero is slechts een van de vele realityshows die in Alaska worden gefilmd

jessie leven onder nul
jessie leven onder nul

Mensen zijn geïntrigeerd door mensen die off the grid leven en de afgelopen jaren hebben producenten van tv-shows deze fascinatie verzilverd. Alaska, met zijn grote open ruimtes, uitdagend terrein en vriestemperaturen, is een favoriete locatie geworden voor realityshows zoals Life Below Zero, Deadliest Catch, Ice Road Truckers en nog veel meer.

2 Sommige Alaskanen worden betaald om in afgelegen gebieden te wonen

andy-bassich_lifebelowzero
andy-bassich_lifebelowzero

Heb je je ooit afgevraagd hoe mensen die in die kleine afgelegen dorpjes wonen erin slagen om geld te verdienen? Welnu, sommigen van hen worden gewoon betaald om daar te wonen! Inboorlingen die in afgelegen dorpen wonen, kunnen geld ontvangen van de Alaska Native Lands Claims Act en natuurlijk zijn er zelfs banen in de meest afgelegen dorpen.

1 Cameraschermen bevriezen vaak bij extreme kou, waardoor filmen moeilijk wordt

leven onder nul
leven onder nul

Filmen in vrieskou is geen gemakkelijke taak en volgens de showrunner moet de crew soms gewoon hopen op het beste. "Er zijn tijden dat het zo koud is dat de LCD-schermen van de camera's bevriezen en de bemanning gewoon moet raden welke beelden ze krijgen," zei hij.

Aanbevolen: