Paw Patrol: wat je niet wist over Ryder en de pups

Inhoudsopgave:

Paw Patrol: wat je niet wist over Ryder en de pups
Paw Patrol: wat je niet wist over Ryder en de pups
Anonim

Iedereen die kinderen heeft (of voor kinderen heeft gezorgd) kent Paw Patrol waarschijnlijk. De geanimeerde kindertelevisieserie is sinds 2013 in de lucht en is een wereldwijd fenomeen geworden, dankzij het feit dat het elke dag op Nickelodeon wordt uitgezonden. De show heeft sterren gemaakt van zijn personages, zoals Ryder en zijn verzameling pups, die opereren als een team van zoek- en reddingshonden.

Aangezien Paw Patrol door de meesten wordt gezien als een tekenfilm van een ander kind, is de overgrote meerderheid van de kijkers zich er niet van bewust dat de show veel geschiedenis heeft, om nog maar te zwijgen van enkele BTS-geheimen.

Het zal je misschien verbazen meer te weten te komen over de Paw Patrol-mediafranchise - er is zoveel meer te weten dan wat normaal in de tekenfilmserie wordt getoond.

13 De show is gebaseerd op een transformerend speelgoed

Ryder wordt gelikt door zijn hondenvrienden in Paw Patrol
Ryder wordt gelikt door zijn hondenvrienden in Paw Patrol

Het bedrijf achter Paw Patrol is Spin Master, en dit bedrijf maakt speelgoed. Het idee voor de televisieserie kwam eigenlijk voort uit de wens van het bedrijf om een tekenfilmserie te maken om een nieuwe reeks figuren op te baseren. Het basisidee kwam van mede-oprichter, Ronnen Harary, en een transformerende vrachtwagen die hij had ontworpen.

12 De maker van Paw Patrol, Keith Chapman, heeft ook Bob The Builder gemaakt

Bob de Bouwer-cartoon met het hoofdpersonage en pratende voertuigen
Bob de Bouwer-cartoon met het hoofdpersonage en pratende voertuigen

Toen Spin Master besloot om door te gaan met het idee voor Paw Patrol, benaderde het bedrijf Keith Chapman. De in Engeland geboren animator/schrijver heeft heel veel ervaring in de animatieserie-industrie. Hij had zelfs meegewerkt aan de zeer succesvolle tekenfilm Bob de Bouwer.

11 Speelgoed en andere koopwaar op basis van het pand werden bijna onmiddellijk ontwikkeld

Paw Patrol speelgoed gebaseerd op de televisieserie
Paw Patrol speelgoed gebaseerd op de televisieserie

Het hele idee achter Paw Patrol was dat het Spin Master zou helpen om extra speelgoed te verkopen. Het is dus geen wonder dat het bedrijf al snel een breed scala aan merchandise en andere inhoud lanceerde op basis van de show. Deze producten waren beschikbaar toen de show begon met uitzenden. Nu omvat het Paw Patrol-imperium spin-offs, apps, games en veel verschillende soorten speelgoed.

10 Het hoofdpersonage had een aantal verschillende namen voordat het team zich op Ryder vestigde

Ryder en Katie samen in Paw Patrol
Ryder en Katie samen in Paw Patrol

Hoewel het ongetwijfeld de honden zelf zijn die de show stelen in Paw Patrol, speelt Ryder ook een zeer belangrijke rol. Het was echter geen gemakkelijke taak om het ontwerp en het concept voor dit personage af te ronden. Het team dat de show produceerde, debatteerde over verschillende namen voor het personage voordat ze uiteindelijk bij Ryder uitkwamen.

9 Nieuwe personages worden geïntroduceerd om meer speelgoed te verkopen

Een van de honden die udnerwater zwemt met een zeemeerminstaart in Paw Patrol
Een van de honden die udnerwater zwemt met een zeemeerminstaart in Paw Patrol

In praktisch elk seizoen van Paw Patrol worden nieuwe personages geïntroduceerd. Veel hiervan zijn extra dieren, hoewel er ook extra menselijke karakters zijn toegevoegd. Deze extra personages zijn niet alleen in de serie opgenomen om de verhaallijnen spannender te maken. De belangrijkste reden dat ze worden binnengehaald, is om meer speelgoed te helpen verkopen, aangezien kinderen hun collecties moeten aanvullen om ze compleet te maken.

8 Het Paw Patrol-speelgoed verdient elk jaar honderden miljoenen dollars

Een speelgoeddoos gevuld met Paw Patrol-speelgoed in een slaapkamer
Een speelgoeddoos gevuld met Paw Patrol-speelgoed in een slaapkamer

Paw Patrol is een van de meest succesvolle tekenfilms ter wereld geworden. Het wordt elke dag regelmatig door miljoenen jongeren bekeken en de op de serie gebaseerde merchandiselijn is net zo populair. In feite helpen het speelgoed, de figuren en andere merchandise van de show Spin Master om honderden miljoenen dollars per jaar te verdienen.

7 De meeste stemacteurs zijn eigenlijk kinderen

De verschillende hondenkarakters in Paw Patrol
De verschillende hondenkarakters in Paw Patrol

Tekens in tekenfilms voor kinderen worden meestal ingesproken door volwassen voice-over-artiesten. Dit geldt zelfs voor jongere personages. Volwassen acteurs gebruiken gewoon jonger klinkende stemmen. Dit is niet het geval voor Paw Patrol. De show gebruikt eigenlijk kindacteurs om regels op te nemen voor de verschillende personages.

6 De honden waren oorspronkelijk bedoeld om geredde honden te worden

Ryder en de bende pups in Paw Patrol buiten
Ryder en de bende pups in Paw Patrol buiten

De verschillende honden in Paw Patrol hebben verschillende achtergronden. Toen het idee voor de show echter voor het eerst werd ontwikkeld, zouden de pups worden geïntroduceerd als verlaten dieren die door Ryder werden gered (en vervolgens werden geholpen met Ryder's inspanningen). Dit idee werd geschrapt voordat de serie in productie ging.

5 De animatiestudio maakte zich zorgen over het op speelgoed gebaseerde karakter van de show

Paw Patrol-honden in kostuum voor de filmtrailer
Paw Patrol-honden in kostuum voor de filmtrailer

De animatie voor Paw Patrol wordt verzorgd door een Canadees bedrijf genaamd Guru Studio. Guru Studio-president, Frank Falcone, legde in een interview uit 2016 uit dat hij aanvankelijk terughoudend was om aan de serie te werken. Hij en anderen bij Guru Studio waren bezorgd over de focus van de show op het speelgoed in plaats van op de actie op het scherm.

4 Alles aan de honden werd nauwkeurig geëvalueerd

Chase en Rocky uit Paw Patrol
Chase en Rocky uit Paw Patrol

In de hoop de honden zo aantrekkelijk mogelijk te maken, hebben de ontwerpers veel verschillende concepten voor elk van de pups doorgenomen. Ondertussen bespraken de schrijvers en producenten alles over de dieren, van hun namen en rollen tot de rassen van elk individueel lid van het reddingsteam.

3 Elke pup zag er eerst realistisch uit

De hele Paw Patrol-bende speelt samen
De hele Paw Patrol-bende speelt samen

Hoewel de honden er nu nogal cartoonachtig uitzien, zou hun uiterlijk veel realistischer zijn. Aanvankelijke concepten voor de personages hadden ze met realistisch ogende vacht en gedetailleerde modellen. Dit is echter gewijzigd om ze minder complex te maken en gemakkelijker te repliceren in andere vormen van media… en gemakkelijker te vervaardigen als speelgoed.

2 Cap'n Tarbot was gebaseerd op Bob de Bouwer

Cap'n Tarbot kruipt op de grond in Paw Patrol
Cap'n Tarbot kruipt op de grond in Paw Patrol

Cap'n Tarbot is een van de andere hoofdpersonages in Paw Patrol. Zijn ontwerp werd sterk beïnvloed door dat van Bob de Bouwer, uit de gelijknamige show. De maker van Paw Patrol had die eerdere serie ook gemaakt en dacht dat een vergelijkbaar uiterlijk voor het menselijke karakter goed bij de honden zou passen.

1 De show heeft kritiek gekregen vanwege het gebrek aan diversiteit

De honden in de Paw Patrol-game voor Xbox One
De honden in de Paw Patrol-game voor Xbox One

Paw Patrol heeft jarenlang te maken gehad met kritiek van ouders en bezorgde kijkers. Dit komt vooral omdat de show niet erg divers is. Bijna alle personages zijn mannen en er is een zeer beperkt aantal mensen met verschillende etnische achtergronden vertegenwoordigd in de serie.

Aanbevolen: