10 dingen die je niet wist over Eminems vriendschap met Dr. Dre

Inhoudsopgave:

10 dingen die je niet wist over Eminems vriendschap met Dr. Dre
10 dingen die je niet wist over Eminems vriendschap met Dr. Dre
Anonim

De opwindende chemie tussen Dr. Dre en Eminem v alt niet te ontkennen. In de tijd dat Vanilla Ice werd beschouwd als de standaardreep voor vanille-rappers, was Dr. Dre de enige die Eminem serieus nam. Na een reeks rapgevechten pakte een stagiair van Interscope de Slim Shady EP-cassette van Eminem op en gaf deze door aan Dr. Dre en de CEO van Interscope, Jimmy Iovine, en de rest is geschiedenis.

Door de jaren heen is Eminem een trouwe hulpje geweest voor Dr. Dre, en in ruil daarvoor steunt de dokter altijd de onruststoker. Vanaf het moment dat de twee zich op het dieptepunt van hun carrière bevonden tot hun weinig bekende filmcameo's, hier zijn tien feiten die je misschien niet wist over Dr. Dre &Eminem's relatie.

Bijgewerkt op 1 december 2021, door Michael Chaar: Eminem en Dr. Dre worden beschouwd als enkele van de besten in de branche, en terecht. De twee kruisten elkaar voor het eerst in 1997 toen Eminem een freestyle uitvoerde tijdens The Wake Up Show, wat Dre zich herinnerde. Sindsdien hebben de twee de afgelopen 25 jaar samen geproduceerd, geschreven en opgetreden. Eminem zou eerder in zijn carrière voor Dre hebben geschreven en zelfs Dr. Dre hebben overtuigd om 50 Cent bij zijn label te tekenen! Sinds hun tijd samen beschouwen fans Relapse als hun beste samenwerking samen, en we kunnen het niet helpen, maar zijn het erover eens!

10 Aanvankelijk wilde Dr. Dre niet tekenen voor 50 Cent, maar Em overtuigde hem

Eminem maakte van 2002 zijn speeltuin, en het hoogtepunt hiervan was de ondertekening van 50 Cent in een 50-50-deal tussen Shady Records en Aftermath Entertainment-label Dr. Dre. In feite was Dre aanvankelijk terughoudend om 50 te ondertekenen. De New Yorkse rapper werd twee jaar eerder gedropt van Colombia Records en op de zwarte lijst gezet van de industrie, maar Eminem overtuigde Dre om hem te ondertekenen in een gezamenlijke deal.

Toen betaalden 50 hun loyaliteit. Het debuutalbum uit de jaren 50, Get Rich or Die Tryin', werd een van de best verkochte albums van het jaar door een debutant en is nu 9x-platina gecertificeerd.

9 Shady Records werd geboren omdat Dr. Dre de D12-groep van Eminem niet wilde ondertekenen voor zijn aftermath-label

Eminem's boutique label, Shady Records, werd in 1999 gelanceerd na het succesvolle debuut van The Slim Shady LP door de rapper zelf en een oude vriend/manager Paul Rosenberg.

Na het behalen van mainstream-succes, kwam Eminem zijn belofte aan zijn D12-bandleden na om hen te contracteren en hun carrière vorm te geven. D12, bestaande uit zes van Detroit's meest onwetende emcees, tekende vervolgens bij Shady Records als de eerste act van het label. Aanvankelijk wilde Eminem dat Dre de groep zou tekenen, maar besloot later om het zelfstandig te doen.

8 Eminem kondigde zijn soberheid aan in hetzelfde jaar dat Dre's zoon stierf door een accidentele overdosis

Na een reeks controverses en de dood van zijn beste vriend, bezweek Eminem in 2007 aan ernstig middelenmisbruik en een overdosis. Daarna deed hij een klein stapje terug naar de afkickkliniek en kwam hij weer bij bewustzijn totdat hij zijn nuchterheid aankondigde in 2008.

Helaas stierf de zoon van Dr. Dre, Andre, datzelfde jaar aan een overdosis heroïne en morfine. Zowel Em als Dre hebben elkaar in zulke moeilijke tijden moeten doorstaan.

7 Vóór '8 Mile' speelden Eminem & Dre de hoofdrol in een matte komedie genaamd 'The Wash'

The Wash is een door DJ Pooh geproduceerde komedie met Dr. Dre en Snoop Dogg in de hoofdrollen en Eminem als een mentaal losgeslagen gangster die wraak zoekt. The Wash, uitgebracht in 2001, kreeg matige recensies van de critici en noemde het een 'slordig gemaakte, amateuristische en schaarse lachfilm'.

Eminem werd niet genoemd omdat hij een jaar later een belangrijk personagedebuut zou maken in 8 Mile.

6 Eminem gebruikte meerdere keren ghostwrite voor Dre

Het is algemeen bekend dat Dr. Dre soms ghostwriters gebruikt. Tijdens zijn tijd bij NWA was Dre de leidende producer van de groep, en Ice Cube schreef vooral zijn versjes. Eminem schreef zijn teksten in Forget About Dre en 50 Cent-assisted Crack A Bottle van Eminem's Relapse-album.

Toch onderschat het de impact ervan op de hiphopcultuur niet. Dr. Dre is de meest geavanceerde sonische producer en bovendien de eigenaar van het succesvolle label dat de carrières van Eminem, 50 Cent, Kendrick Lamar en anderen lanceerde.

5 Dre inspireerde Eminem om over-the-top op de microfoon te gaan

Eminem staat bekend om zijn schreeuwende stem op de microfoon, maar het is Dr. Dre die hem inspireerde om volledig ballistisch te gaan. Als het je nog niet is opgevallen, Eminem schreeuwt niet veel op zijn vroege albums, zoals de oude Soul Intent-tapes of Slim Shady EP, totdat Role Model van The Slim Shady LP: "Don't you wanna grow up to be just like ik?"

"Mijn keel deed pijn", herinnerde Eminem zich over het opnemen van dat deel van het nummer. "Dre zou zijn, "Nogmaals. Doe het nog een keer." En we hebben een paar nummers gestapeld om het refrein te maken."

4 Ondanks de zware G-Funk-invloed produceerde Dre slechts 3 nummers van 'The Slim Shady LP'

Nadat hij Eminem had ingeschakeld als de nieuwe krachtpatser van Aftermath Entertainment, nam Dre niet de tijd om samen te werken met zijn nieuwe rapper. Het resultaat is The Slim Shady LP, een prachtig 14-nummer horroralbum dat wilde beesten loslaat in Em's Slim Shady's gewelddadige cartoon alter ego.

Hoewel G-funk invloeden op dit album te horen zijn, heeft Dre 'slechts' drie van de nummers geproduceerd: My Name Is, Guilty Conscience en Role Model, die allemaal zijn gemaakt voor de single van het album. Het productieproces wordt grotendeels verzorgd door het in Detroit gevestigde producerduo Bass Brothers.

3 Eminem droeg een 'Bright Fg Yellow Sweatsuit' toen hij Dre voor het eerst ontmoette

HBO's 2017 docu-serie Defiant Ones beschrijft de allereerste ontmoeting van Eminem en Dr. Dre.

Dus, Eminem komt in dit felgele fg trainingspak. Hoodie, broek, alles. Het is helder fg geel, Dre herinnerde zich hun eerste ontmoeting en hoe Eminem was sterren vol ontzag.

Een paar seconden gingen voorbij en Eminem spuwde vrijuit de beruchte hook van My Name Is. De twee produceerden diezelfde dag nog My Name Is en Guilty Conscience.

2 Dre gaf het bijna op bij het ondertekenen van Eminem

Helaas gaat het niet altijd soepel tussen de twee. Dre gaf de ondertekening van Eminem bijna op vanwege de huidskleur van de Detroit-rapper. "Ik wist niet hoeveel racisten ik in de buurt had", zei Dre. "Mijn algemeen directeur had deze acht bij tien foto's van hem, en hij zei:" Dre, deze jongen heeft blauwe ogen! Wat zijn we aan het doen?"

Na het gesprek te hebben gehoord, vloog Eminem terug van Californië naar Detroit, in de veronderstelling dat het niet zou werken. Hij is onlangs uit zijn huis gezet en de twee bevinden zich op het dieptepunt van hun leven.

1 'Relapse' is het meest samenwerkingsalbum van Eminem & Dre

Na uit de gratie te zijn gevallen vanwege zijn verslechterende gezondheidstoestand, keerde Eminem in 2009 terug naar de rapgame met Relapse. Hoewel het album fans in tweeën splitste, voornamelijk vanwege het overmatig gebruikte accent, is de goddelijke productie van Dr. Dre door het hele album voelbaar.

Op het moment van schrijven is Relapse het meest samenwerkingsproject tussen de twee, en Dr. Dre heeft uiteindelijk alle nummers geproduceerd, inclusief de Relapse: Refill-uitbreiding.

Aanbevolen: