Alles wat je niet wist over Madonna's vroege carrière

Inhoudsopgave:

Alles wat je niet wist over Madonna's vroege carrière
Alles wat je niet wist over Madonna's vroege carrière
Anonim

De impact van Madonna in moderne muziek is te belangrijk om in één artikel te passen. The Queen of Pop had een van de meest winstgevende wereldtournees ooit. Ze definieerde niet alleen het geluid van een generatie, maar ze veranderde ook de industrie voor altijd, en ze wordt terecht beschouwd als een van de meest invloedrijke artiesten van haar tijd.

Maar ondanks haar overweldigende succes en roem, moest deze koningin, net als iedereen, vanaf het begin beginnen en haar contributie betalen. De meeste fans die haar kennen van haar grootste hits en indrukwekkende podiumpersonages, weten misschien niet wat de mijlpalen van haar vroege carrière zijn, maar ze waren essentieel voor haar om te komen waar ze nu is.

10 Haar dansbeurs

Madonna in de jaren 70
Madonna in de jaren 70

Iedereen die Madonna heeft zien optreden, zal in alle opzichten versteld staan van haar talent, maar haar dansvaardigheden zijn compleet gestoord. Dit is het resultaat van het feit dat ze al van jongs af aan danslessen heeft gevolgd, omdat het al van jongs af aan een passie van haar was.

Toen ze nog maar een tiener was, slaagde ze erin haar dans te perfectioneren en een echte A-student te worden, en kreeg uiteindelijk een volledige beurs aan de Universiteit van Michigan voor hun dansprogramma en ging verder met het behalen van een bachelordiploma.

9 Verhuizen naar New York

Madonna, jong - New York
Madonna, jong - New York

Zelfs als ze nog niet succesvol was, was Madonna vol energie en klaar voor alles toen ze in 1978 vanuit Michigan naar New York verhuisde. Ze was pas 19, had geen geld en geen baan, maar ze was vastbesloten het maken. Toen ze ernaar vroeg, zei Madonna dat ze precies 35 dollar op haar naam had staan.

Ze zei tegen de taxichauffeur: "Breng me naar het centrum van alles", en hij zette haar af op Times Square. "Het voelde alsof ik mijn vinger in een stopcontact stopte", zei ze erover. Ze heeft veel verschillende banen gehad terwijl ze haar kunst perfectioneerde, en de rest is geschiedenis.

8 Amerikaans dansfestival

Madonna - Amerikaans dansfestival, 1978
Madonna - Amerikaans dansfestival, 1978

Dit is de recensie die Madonna in 1978 ontving toen ze werd uitgenodigd om op te treden op het American Dance Festival, lang voordat iemand zich de superster kon voorstellen die ze zou worden. Ze viel al op en deze vormende ervaring was nog maar het begin.

7 De betekenis van de naam Madame X

Lezers hebben de naam Madame X misschien herkend als de titel van Madonna's nieuwste album, maar de naam heeft een betekenis die teruggaat tot het begin van de zangeres. Toen ze naar New York verhuisde, was Madonna 19 jaar oud en was ze aangenomen op de school waar de legendarische choreografe Martha Graham lesgaf, en zij was degene die de naam bedacht. Madonna was erg opstandig toen ze jong was, en Graham had er genoeg van.

"Ze zei: 'Ik ga je een nieuwe naam geven: Madame X. Elke dag kom je naar school en ik herken je niet. Elke dag verander je van identiteit. een mysterie voor mij'", deelde Madonna mee. Haar tweets zijn net zo interessant.

6 Haar begin in de muziek

Madonna, begin jaren 80
Madonna, begin jaren 80

Madonna was nooit van plan zangeres te worden, ze wilde carrière maken in het dansen, maar ze had een natuurlijk talent en mensen konden het zien, waardoor ze besefte dat het zonde zou zijn om het te verspillen. Ze verhuisde naar de Lower East Side en ontmoette artiesten als Keith Haring en Andy Warhol.

"Hoewel ik voelde dat we allemaal elkaars energie voedden en we allemaal door elkaar werden geïnspireerd en jaloers op elkaar, terwijl we met elkaar samenwerkten, had ik toen geen idee wat hun plaats in de wereld nu zou zijn. Maar ook niet die van mij. Dus we waren gewoon kunstenaars die plezier hadden, blij dat iemand geïnteresseerd was in ons werk, "zei ze.

5 Ontbijtclub

Madonna & The Breakfast Club, filmfoto
Madonna & The Breakfast Club, filmfoto

Fans hebben waarschijnlijk de film Madonna & The Breakfast Club gezien of er in ieder geval van gehoord. Toen Madonna in 1979 met muzikant Dan Gilroy begon te daten, besloten de twee een rockband te vormen.

Gilroy rekruteerde een paar bevriende muzikanten. Hij speelde gitaar en Madonna speelde drums, al viel ze soms in voor andere instrumenten. Het was haar eerste band en een zeer belangrijk onderdeel van haar vroege carrière. Uiteindelijk verliet ze de band ongeveer een jaar later om zich op andere projecten te concentreren.

4 Madonna's Band Emmy

Madonna, Emmy - Max's Kansas City, 1981
Madonna, Emmy - Max's Kansas City, 1981

In 1980, na het verlaten van de Breakfast Club en het beëindigen van haar relatie met Dan Gilroy, stopte Madonna al haar energie in haar volgende band, Emmy. Ze vormde de band met haar nieuwe vriend Stephen Bray, die nu een zeer succesvolle producer is.

Ze schreven samen een paar nummers en rekruteerden een vriend van hen, bassist Gary Burke. Madonna verliet uiteindelijk de band het jaar daarop, omdat ze wilde werken aan het vestigen van zichzelf als soloartiest, maar zij en Stephen werkten samen aan enkele van Madonna's eerste solowerk.

3 De muziekbusiness betreden

Madonna, Iedereen muziekvideo, 1982
Madonna, Iedereen muziekvideo, 1982

Toen ze eenmaal besloot dat ze serieus was om haar solocarrière naar een hoger niveau te tillen, nam Madonna haar eerste manager, Camille Barbone, aan.

Dat was het begin van haar roem. Camille hielp haar zich te vestigen als popartiest en begeleidde haar door de moeilijke taak om een vrouw te zijn in de muziekindustrie van de jaren 80, die sterk werd gedomineerd door mannen. Met de hulp van haar vriend en voormalig bandlid Stephen Bray schreef ze haar eerste single, Everybody.

2 Madonna's eerste album

Madonna, eerste albumfoto, 1983
Madonna, eerste albumfoto, 1983

Na het overweldigende succes van haar eerste single, Everybody, die bovenaan de hitlijsten in de VS stond, begon Madonna te werken aan haar titelloze debuutalbum. Tegen die tijd was ze getekend door Sire Records en het bedrijf was tevreden met de verkoop van de single.

Het opnemen van het album was een moeilijk proces en Madonna was niet altijd blij met het resultaat, maar toen het uiteindelijk werd uitgebracht, was het een commercieel en kritisch succes dat haar carrière als internationale act voortstuwde.

1 Like A Virgin

Madonna - Like a Virgin, 1984, albumhoes
Madonna - Like a Virgin, 1984, albumhoes

Profiterend van de bekendheid die haar eerste album had gebracht, besloot Madonna een statement te maken dat haar in de muziekindustrie zou vestigen. Wat ze niet wist, was dat de impact zo groot zou zijn, dat het haar zou vereeuwigen in de muziekgeschiedenis. In 1984 bracht ze haar tweede album uit, Like a Virgin.

Het was destijds een zeer controversieel album en haar uiterlijk was baanbrekend. Het heeft wereldwijd meer dan 21 miljoen exemplaren verkocht en een diamantcertificering ontvangen.

Aanbevolen: