10 films om te kijken als je geen genoeg kunt krijgen van de cast van The Walking Dead

Inhoudsopgave:

10 films om te kijken als je geen genoeg kunt krijgen van de cast van The Walking Dead
10 films om te kijken als je geen genoeg kunt krijgen van de cast van The Walking Dead
Anonim

AMC heeft onlangs aangekondigd dat hoewel ze plannen hebben voor twee afzonderlijke spin-offs van de populaire show, The Walking Dead eindelijk zal eindigen met zijn elfde seizoen. De finale van Walking Dead seizoen 10 is net uitgezonden op 4 oktoberth, en met het verstrijken van die langverwachte aflevering komt er weer een pauze voor fans van het dystopische zombiedrama.

Er is momenteel geen informatie over wanneer het volgende seizoen in première gaat, maar voor fans die hun favoriete acteurs missen, is er hoop! Het brede ensemble van getalenteerde cast heeft tal van films onder hun riem, van Academy Award-winnend werk tot onafhankelijke nichefilms.

10 Walkaway Joe (Jeffrey Dean Morgan)

jeffrey dean morgan met cowboyhoed
jeffrey dean morgan met cowboyhoed

Een jongen gaat op reis om zijn vader te vinden en ontdekt een vriend in een eenling die probeert te ontsnappen aan zijn eigen verleden in het regiedebuut van Tom Wright. Jeffrey Dean Morgan schittert als Cal McCarthy, een poolhaai die zijn zoon gebruikt om kleine oplichters te gebruiken totdat hij op een dag gewoon verdwijnt. In tegenstelling tot een man die een betere vader wil zijn, en een man die waarschijnlijk gewoon niet geschikt is om een vader te zijn, is Walkaway Joe een oprecht en ontroerend drama dat de gecompliceerde relaties tussen vaders en zonen onderzoekt.

9 The Mist (Melissa McBride, Laurie Holden, Jeffrey DeMunn)

de mist gegoten afbeelding
de mist gegoten afbeelding

Geschreven en geregisseerd door Frank Darabont, en gebaseerd op een verhaal geschreven door Stephen King, The Mist is de verontrustende horrorfilm over een benauwende mist die neerda alt op een kleine stad, en de angstaanjagende wezens die zich daarin schuilhouden.

Frank Darabont hielp niet alleen bij het ontwikkelen van de televisieserie-adaptatie van The Walking Dead, maar hij was ook uitvoerend producent voor het eerste seizoen van de show. Dit is waarschijnlijk de reden waarom er nogal wat bekende gezichten uit de vroege seizoenen van de show te zien zijn.

8 The Ones Below (David Morrissey)

David Morrissey aan de eettafel in de onderstaande
David Morrissey aan de eettafel in de onderstaande

Kort nadat ze hun eerste kind ter wereld hebben verwelkomd, begint een jong stel te vermoeden dat hun aardige buren misschien sinister zijn dan ze ooit hadden verwacht. De gouverneur zelf schittert samen met Clémence Poésy in deze griezelige, Britse thriller over de mogelijke gevaren van te vriendschappelijk worden met de benedenburen.

7 Dark Harbor (Norman Reedus)

norman reedus en alan rickman op de bank
norman reedus en alan rickman op de bank

Veel van de films van Norman Reedus uit de jaren 90 waren een beetje vreemd (bekijk Six Ways To Sunday voor bewijs), maar dit seksueel geladen mysterie is een wervelwind van seks, leugens en bijbedoelingen. Wanneer een stel besluit een jonge man te helpen die zwaar is geslagen en buitengesloten in een storm, ontrafelt wat volgt een verbijsterende reeks gebeurtenissen die verschrikkelijke gevolgen kunnen hebben, niet alleen voor hun huwelijk maar ook voor hun leven.

6 Remember The Titans (Ryan Hurst)

ryan hurst shirtless lachend herinnerend aan de titanen
ryan hurst shirtless lachend herinnerend aan de titanen

Voordat hij de brute bèta was van Samantha Morton's Alpha in The Walking Dead, speelde Ryan Hurst een hoofdrol in een ontroerend sportdrama dat het onderwerp van aanhoudend racisme in de vroege jaren zeventig onderzocht.

Vertel het waargebeurde verhaal van het eerste seizoen van een Afro-Amerikaanse voetbalcoach die een niet-gescheiden team coacht, en Remember The Titans herinnert het publiek eraan dat er zoveel meer is om een team te zijn dan de kleur van iemands huid.

5 All Eyez On Me (Danai Gurira, Lauren Cohan)

danai gurira in alle ogen op mij gericht
danai gurira in alle ogen op mij gericht

Fans kunnen zowel Danai Gurira als Lauren Cohan zien in dit nooit eerder vertelde verhaal, gebaseerd op het leven van Tupac Shakir. All Eyez On Me neemt het publiek mee van Tupac's jeugd voor roem, helemaal tot aan zijn opkomst naar de top. Gurira speelt Afeni Shakir, een politiek activist en de moeder van Tupac, terwijl Cohan past in de rol van Tupacs mentoren en muziekmanager, Leila Steinburg.

4 Ford V Ferrari (Jon Bernthal)

Jon Bernthal in pak
Jon Bernthal in pak

Of hij nu de heethoofdige Shane Walsh in The Walking Dead is of de door wraak gedreven Frank Castle in The Punisher, Jon Bernthal brengt talent en intensiteit in zijn rollen. Hij krijgt de kans om een iets ander personage te spelen in het voor een Academy Award genomineerde sportdrama, Ford V Ferrari. Bernthal schittert als Lee Iacocca, een grote Amerikaanse automanager en de vice-president van Ford.

3 Mercy (Chandler Riggs)

chandler riggs in genade poster
chandler riggs in genade poster

Een jonge Chandler Riggs schittert in deze horror-thriller uit 2014, een geweldig horloge om fans van The Walking Dead in de Halloween-sferen te krijgen.

Een alleenstaande moeder en haar zonen verhuizen naar het huis van haar moeder om voor haar te zorgen nadat ze ziek wordt, maar ontdekken al snel dat oma Mercy veel meer kan zijn dan ze beseffen. Deze spookachtige film, gebaseerd op een kort verhaal geschreven door Stephen King, speelt in op zowel natuurlijke angsten als het bovennatuurlijke.

2 Sorry dat ik je stoor (Steven Yeun)

steven yeun sorry dat ik je stoor
steven yeun sorry dat ik je stoor

Een briljante mix van real-life en fantasie, dit off-the-wall comedy-drama is geregisseerd door Boots Riley en met in de hoofdrollen LaKeith Stanfield, Tessa Thompson en Steven Yeun. Een telemarketeer die financieel probeert rond te scharrelen, wordt meegesleurd in de onverwacht donkere wereld van bedrijfsverkopen terwijl hij steeds verder op de ladder van zijn werk klimt. Een sociaal commentaar op racisme, gentrificatie en kapitalisme, Sorry To Bother You is een wilde rit.

1 Liefde eigenlijk (Andrew Lincoln)

andre lincoln verliefd eigenlijk op teken
andre lincoln verliefd eigenlijk op teken

Wie kan Andrew Lincoln in Love Actually vergeten? Hij gaf fans overal een van de beroemdste momenten in de geschiedenis van de romantische film die nog jarenlang zou worden vervalst. Hij voegt zich bij een ensemble-cast met onder meer Hugh Grant, Emma Thompson en Alan Rickman en speelt de verliefde Mark, die worstelt om zijn liefde voor de vrouw van zijn beste vriend te verbergen.

Aanbevolen: