Kan niet genoeg Elvis-content krijgen? Hier is waar u meer kunt vinden

Inhoudsopgave:

Kan niet genoeg Elvis-content krijgen? Hier is waar u meer kunt vinden
Kan niet genoeg Elvis-content krijgen? Hier is waar u meer kunt vinden
Anonim

Een nieuwe generatie is snel geobsedeerd geraakt door het verhaal van Elvis Presley dankzij de nieuwe biopic van regisseur Baz Luhrman, Elvis, en Austin Butler's ongelooflijke vertolking van de muzikant. Fans van de film zijn zeker "All Shook Up" voor het rock-'n-roll-pictogram. De zoekresultaten voor Elvis, concertbeelden en documentaires zijn omhooggeschoten sinds de release van de film op 24 juni.

Baz Luhrman (The Great Gatsby, Romeo & Juliet, Moulin Rouge) heeft een van de grootste artiesten aller tijden naar de jaren 2020 en naar een gloednieuw publiek van jonge fans gebracht. TikTokers hebben hun ervaringen gedeeld met het zien van de film en het zien van originele Elvis-fans die in tranen het theater verlaten, en nu willen ze meer! Als je "Burning Love" voor Mr. Presley hier zijn enkele plaatsen om meer Elvis-inhoud te krijgen.

5 Zijn discografie

Elvis
Elvis

De soundtrack van de film is zeker door ieders oren gegaan met leuke Elvis-remixen en covers van de populairste artiesten van dit moment. Maar waarom niet beginnen bij de bron? Elvis' discografie omvat meer dan twee decennia en 24 albums. The King maakte ook een heleboel concertalbums, waaronder zijn verblijf in Vegas en Hawaii. Hij was ook een van de eerste muzieksupersterren die op de televisie werden uitgezonden en zorgde voor controverse links en rechts, maar er bestaan nog steeds talloze televisie-opnames en muziekvideo's uit de jaren '50 van de rockster.

4 Elvis als acteur

71DaQfseDZL._AC_SY606_
71DaQfseDZL._AC_SY606_

Na zijn succes in de muziekindustrie trok Elvis naar Hollywood. Zijn eerste film in 1956, Love Me Tender, is beschikbaar op Starz of te huur op alle digitale platforms. Jailhouse Rock uit 1957, ook te huur op alle platforms, is misschien wel zijn meest bekende film, met het populaire deuntje met dezelfde naam. Een van Elvis' favoriete films waarin hij speelde, was King Creole uit 1958, geregisseerd door Michael Curtiz, te huur op Amazon. Terwijl hij hoopte op een carrière als dramatisch acteur, werd hij door zijn manager kolonel Tom Parker gedwongen om meer musicals te doen met bijbehorende platen, zoals Viva Las Vegas uit 1964 en Blue Hawaii (met de populaire hit Can't Help Falling Verliefd). De laatste is beschikbaar op Paramount+.

3 De tonnen Elvis-documentaires

Elvis
Elvis

Als grootste ster aller tijden zijn er natuurlijk talloze documentaires om naar te kijken. Hulu is recenter en heeft een special van een uur, genaamd Exclusively Elvis. Dit is een van de meest populaire specials die ook van dit jaar is en die zelfs de filmcast en zijn familie in het huis van Presley in Memphis, Graceland, omvat. Als Elvis echter echt "Always On [Your] Mind" is en er iets langer nodig is, bekijk dan de 2018 HBO Max Docuserie Elvis Presley: The Searcher. De documentaire uit 2018, geregisseerd door Thom Zimny (die verschillende rockdocumentaires heeft geregisseerd) is een meer lineaire verkenning van Elvis door zijn muziek, zijn invloeden, zijn rol in de vorming van rock 'n' roll en zijn uiteindelijke terugkeer naar zijn blues, gospel en country roots. De serie bevat interviews van Priscilla Presley, veel van Elvis' muzikale medewerkers, muziekwetenschappers, historici, evenals Tom Petty en Bruce Springsteen. Het is een uitgebreide en zorgvuldig onderzochte kijk op de muziek die Elvis maakte, en de muziek die Elvis maakte.

2 Bekijk Priscilla Presley's Memoir, Elvis & Me

Trouwfoto van Elvis en Priscilla Presley
Trouwfoto van Elvis en Priscilla Presley

Sinds de film van Luhrmann meer focust op Elvis' relatie met zijn manager, kolonel Tom Parker, wordt er heel weinig tijd besteed aan zijn intense huwelijk met Priscilla. Het stel ontmoette elkaar terwijl ze in Duitsland waren gestationeerd, hij was 24 en zij was 14. Het paar "datete" een paar maanden, totdat Priscilla, een nog op de middelbare school zittende studente, naar Graceland verhuisde. De twee trouwden toen ze 21 was. Het stel was zes jaar getrouwd en had samen een dochter. Hun relatie was ongelooflijk gecompliceerd en Priscilla opende over hun leven samen in haar memoires uit 1985. Het boek werd pas drie later verfilmd, met Dale Midkiff als Elvis en Susan W alters als Priscilla.

1 Het Elvis-streamingkanaal

1200px-Elvis_Presley_promoting_Jailhouse_Rock
1200px-Elvis_Presley_promoting_Jailhouse_Rock

Baz Luhrmann moet geweten hebben dat Austin Butler de wereld verliefd zou maken. Cinedigm werkte samen met Elvis Presley Enterprises om een volledig kanaal voor Elvis-content te creëren. "Het gaat erom Elvis en het merk te eren, en dat op een grote manier te doen", zegt Erick Opeka, Chief Strategy Officer en president van Cinedigm."Elvis Presley is een iconische artiest wiens wereldwijde aantrekkingskracht generaties overstijgt en een breed scala aan fans."

Het kanaal bevat miljoenen live concertbeelden, tv-specials, muziekvideo's, films, documentaires en meer! Het bevat zelfs de populaire special uit 1968 die in de film te zien is, en zijn live satellietconcert in Hawaï. Er zal ook realityshow-achtige inhoud zijn, zoals Elvis' Favorites, Friends Of Elvis en meer.

De zender hoopte eerder in 2022 van start te gaan, maar besloot de film in combinatie met de film uit te rollen. Vanaf nu is het kanaal alleen beschikbaar via tv-geprogrammeerde streaming, zoals LG, Comcast, Dish en Sling TV, maar Cinedigm hoopt binnenkort uit te breiden naar meer toegankelijke streamingdiensten.

Voor nu zijn er talloze manieren om meer van de "Big Ol' Hunk Of Love" te krijgen.

Aanbevolen: