De waarheid over het verbod van Martin Lawrence op 'SNL

Inhoudsopgave:

De waarheid over het verbod van Martin Lawrence op 'SNL
De waarheid over het verbod van Martin Lawrence op 'SNL
Anonim

Martin Lawrence werd voor het eerst bekend in de late jaren 80, nadat hij in de hitserie 'What's Happening Now!' verscheen, waarin Lawrence de rol van Maurice Warfield speelde. Voordat hij acteerde, merkte Martin Lawrence dat hij een van de beste stand-upcomics was, wat zonder twijfel zijn aanspraak op roem is en een talent dat hij zijn hele carrière bleef delen.

Nadat hij in de jaren '90 een grote ster was geworden en zijn eigen show 'Martin' op FOX had geland, bevond Lawrence zich in heet water na zijn optreden in 'Saturday Night Live'. De komiek presenteerde 'SNL' op 19 februari 1994, waar zijn openingsmonoloog velen in verwarring bracht over zijn "groteske" opmerkingen.

Sindsdien hebben producenten niet alleen dat deel van alle herhalingen bewerkt, maar Martin werd officieel voor het leven verbannen uit 'SNL'. Dit veroorzaakte destijds nogal wat controverse, maar het leek weinig invloed te hebben op de carrière van Martin Lawrence, aangezien hij samen met Will Smith, Danny DeVito en Robert De Niro in films speelde om er maar een paar te noemen.

Martin Lawrence's verbod op 'SNL' uitgelegd

Martin Lawrence Rode Loper
Martin Lawrence Rode Loper

Martin Lawrence is zonder twijfel een van de meest bekende strips en acteurs in Hollywood. Of je hem nu kent van zijn stand-up, rol in 'Bad Boys', 'Big Momma's House' of 'National Security', het v alt niet te ontkennen hoeveel Martin Lawrence ons allemaal aan het lachen heeft gemaakt tijdens de carrière van de ster. Hoewel hij een act heeft om grappen te maken, lijkt het alsof zijn bezoek aan 'Saturday Night Live' niet zo goed is verlopen als hij misschien had gedacht! Op 19 februari 1994 presenteerde Martin Lawrence de iconische show, en hoewel fans enthousiast waren om Lawrence op hun schermen te zien, zou het de laatste zijn!

Tijdens zijn openingsmonoloog maakte Lawrence, die op dat moment de hoofdrol speelde in zijn eigen hitshow 'Martin', verschillende groteske opmerkingen over vrouwelijke genitaliën en vrouwelijke hygiëne, die niet goed vielen bij kijkers of de schrijvers van de show. 'SNL'-schrijver Jim Downey maakte duidelijk dat dit absoluut niet gepland was, en beschreef het evenement als een "openhartige en levendige presentatie" die "ons bijna al onze banen kostte", zei Downey.

Martin Lawrence Martin-show 1994
Martin Lawrence Martin-show 1994

'Saturday Night Live' blijft de show uitzenden op herhalingen, maar ze hebben Martin's volledige openingsmonoloog volledig verwijderd en de acteur en komiek officieel voorgoed uit de show verbannen. Niet alleen mag Martin Lawrence niet langer gastheer zijn, maar hij kan ook niet verschijnen, noch mag zijn naam op de show worden vermeld. Dit was een van de weinige beproevingen die 'SNL' tijdens hun show heeft meegemaakt, waardoor het destijds behoorlijk controversieel was.

Ondanks dat hij het gesprek van de dag was, had Martins monoloog geen gevolgen voor zijn sitcom 'Martin'. De show deed het zelfs nog beter na zijn 'SNL'-moment, wat zeker niet iets is dat tegenwoordig zou gebeuren.

Aanbevolen: