Trump stelt TikTok-verbod uit in afwachting van Oracle-deal met Walmart

Trump stelt TikTok-verbod uit in afwachting van Oracle-deal met Walmart
Trump stelt TikTok-verbod uit in afwachting van Oracle-deal met Walmart
Anonim

TikTok, een enorm populaire site voor het delen van video's, ligt de afgelopen weken onder vuur vanwege de gebrekkige beveiligingspraktijken, een probleem dat het snel hoopt te verhelpen.

Terwijl de regering-Trump oorspronkelijk van plan was zowel TikTok als WeChat te verbieden vanwege wat zij zeggen dat het een gevaarlijk zwak internetbeveiligingsprotocol is, kreeg TikTok deze week uitstel toen de president besloot hen een kans te geven om de zaken goed te maken.

Gezien haar banden met China, had de regering een standpunt ingenomen over het verbieden van de site totdat deze instemde met hun normen voor internetbeveiliging.

TikTok Global, het nieuw opgerichte bedrijf tussen Oracle en Walmart, zal nu echter zijn hoofdkantoor in de Verenigde Staten hebben en lijkt te voldoen aan alle nationale veiligheidsrisico's waarvan de regering dacht dat de populaire site in zijn oorspronkelijke vorm was gemaakt.

Volgens NPR.org heeft Trump een verklaring uitgegeven waarin staat: "Ik heb de deal mijn zegen gegeven. Ik keur de deal in concept goed."

Afbeelding
Afbeelding

Twitterfans waren er snel bij om de oorspronkelijke aankondiging van het verbod aan de kaak te stellen, de redenering ervan in twijfel te trekken en te hopen dat de Amerikaanse regering een manier zou vinden om het te laten werken - en nu lijkt het erop dat ze precies dat hebben gedaan.

Met de goedkeuring door president Trump van het bod van Oracle en Walmart om een nieuwe entiteit voor TikTok in de VS op te richten, wordt de weg vrijgemaakt voor huidige en toekomstige gebruikers om inhoud te blijven maken die andere mensen willen zien.

ByteDance, de oorspronkelijke belanghebbende voor TikTok, een in China gevestigd bedrijf, zal blijkbaar zijn meerderheidsaandeelhouderspositie blijven behouden ondanks het feit dat TikTok Global zijn hoofdkantoor in de VS heeft.

Oracle zal alle interface voor Amerikaanse gebruikers van TikTok overnemen en de computersystemen van TikTok helpen beschermen om effectief een veilige uitwisseling te creëren tussen de techgigant, ByteDance en Amerikaanse accounthouders.

Beleggers verwachten een enorme boost voor Oracle, dat achterbleef bij andere cloudcomputingbedrijven zoals Amazon en Google.

Interessant genoeg is Larry Ellison, Chief Executive Officer van Oracle, een van de weinige leiders in Silicon Valley die de president steunt. De CEO hield een inzamelingsactie voor Trump op zijn landgoed in Rancho Mirage, Californië, net ten zuiden van Palm Springs.

Oracle is niet de enige die een grote score wil halen uit deze deal. Walmart zal door deze deal waarschijnlijk een enorme stijging zien in zowel nieuwe als terugkerende klanten en een boost voor hun voorraden. Met de fusie van soorten zal Walmart gebruikers waarschijnlijk in staat stellen om online te winkelen via de TikTok-app.

Dus het lijkt erop dat Tik Tok veilig is voor de toorn van de president. Voorlopig kunnen deze nieuwe virale sterren er zeker van zijn dat hun platform zal blijven bestaan.

Aanbevolen: