Deze 'Titanic'-theorie is een van de treurigste

Deze 'Titanic'-theorie is een van de treurigste
Deze 'Titanic'-theorie is een van de treurigste
Anonim

Fans houden ervan om theorieën over Quora te delen en uit elkaar te halen, en 'Titanic' is altijd al een bron van interesse geweest. De film met een groot budget zat tenslotte vol met kleine, exorbitante deals.

En hoewel het verhaal van het zinken van de Titanic op zichzelf echt was, maakte producer/regisseur James Cameron een episch liefdesverhaal om de hele film samen te binden. Waar sommige fans natuurlijk van hielden en sommigen haatten, legt i-D uit, waardoor 'Titanic' een echt popcultuuricoon is geworden.

Dat liefdesverhaal creëerde een erfenis waar 'Titanic' vandaag de dag nog steeds van geniet, ook al is de film naar moderne maatstaven behoorlijk gedateerd. Zijn leeftijd heeft fans er echter niet van weerhouden om dieper te graven, inclusief de vraag wat de cast van 'Titanic' vandaag doet.

Maar afgezien van waar Jack en Rose terechtkwamen, theoretiseren fans ook hoe het paar in de eerste plaats op het punt kwam om zich vast te klampen aan een deur in de ijzige Atlantische Oceaan.

Wat als hun liefdesverhaal niet was wat het leek op het scherm?

Veel van de scènes waren CGI (behalve een van de meest iconische), maar één fantheorie tilt het hele 'gebruik je verbeelding'-gedoe naar een hoger niveau. Fans op Quora suggereren dat Rose en Rose zich de hele relatie voorstelden in plaats van dat Rose en Jack een toevallige ontmoeting hadden en voor elkaar vielen.

De trieste theorie is natuurlijk op veel manieren logisch. Rose houdt bijvoorbeeld haar relatie met Jack verborgen. Bovendien is er geen verslag van Jack als passagier wanneer Rose wordt gered en alles rond is.

De fantheorie gaat als volgt: Rose was zo depressief over haar verloving met een man van wie ze niet hield, dat ze zelfmoord wilde plegen. Haar wanhoop en depressie leiden ertoe dat ze zich Jack Dawson inbeeldt, die haar van zichzelf redt.

Leonardo DiCaprio als Jack en Kate Winslet als Rose in 'Titanic&39
Leonardo DiCaprio als Jack en Kate Winslet als Rose in 'Titanic&39

De theorie luidt: "In werkelijkheid is [Jack] een fantasie die ze gebruikt om te ontsnappen aan de harde realiteit."

Sommige scènes van de film kunnen niet worden weggeredeneerd met deze theorie, beweren andere fans. Bijvoorbeeld die stomende autoscène. Plus, tegenstanders suggereren dat het verhaal van Jack eerst begon. Hij is degene die zijn ticket voor de Titanic 'won' en was de hoofdpersoon. Dus als er niets anders was, had Rose een verzinsel van zijn verbeelding moeten zijn.

De theorie verbindt een aantal losse eindjes die fans al meer dan twee decennia frustreren. Namelijk dat hele ding dat niet de deur deelt… Als Jack denkbeeldig was, zou het logisch zijn dat Rose zich niet bewoog om hem uit het ijskoude water te helpen of de verdomde deur te delen.

Helaas, het lijkt erop dat wat fans op het scherm zagen, is wat ze krijgen met 'Titanic'. Hoewel het liefdesverhaal niet echt was, was de romantiek op het scherm bedoeld om zo tragisch te zijn als het bleek, waarbij Jack Rose verliet door de dood, niet dat haar verbeelding het begaf.

Aanbevolen: