De 8 treurigste Pink Floyd-nummers (en hun betekenis)

Inhoudsopgave:

De 8 treurigste Pink Floyd-nummers (en hun betekenis)
De 8 treurigste Pink Floyd-nummers (en hun betekenis)
Anonim

Muziek is een kunstvorm waar mensen altijd van hebben genoten. Er is echter meer nodig dan het schrijven van een nummer en het zingen voor een menigte om het gedenkwaardig te maken. De artiest moet rekening houden met verschillende factoren, waaronder de oprechtheid van de tekst, de compositie van de melodie en hoe deze op het podium zal worden uitgevoerd om indruk te maken. Sommige artiesten schrijven liedjes over hun exen en sommige zangers beweren liedjes te hebben geschreven en er commercieel succes in te hebben gevonden. Maar niet veel kan zeggen dat ze de harten hebben geraakt van de mensen die naar hun muziek hebben geluisterd, net zoals Miley Cyrus een deprimerend lied over Kerstmis uitbracht dat veel luisteraars raakte. Pink Floyd is zo'n artiest die de tand des tijds lijkt te hebben overstegen.

Pink Floyd, een Engelse rockband opgericht in 1965, staat bekend als de leidende band in het progressieve rockgenre. Hun liedjes zijn te onderscheiden door hun uitgebreide composities en lyrische thema's als desillusie, afwezigheid, onderdrukking en oorlog. Met meer dan 250 miljoen verkochte platen wereldwijd, is het veilig om te zeggen dat de band een solide aanhang heeft, zelfs als hun muziek zwaardere thema's lijkt te raken. Pink Floyd werd zelfs opgenomen in de Grammy Hall of Fame voor hun albums, The Dark Side of the Moon en The Wall. Benieuwd welke nummers van Pink Floyd de treurigste betekenissen hebben? Blijf lezen!

9 Tijd

Time was het vierde nummer op Pink Floyds achtste album, The Dark Side of the Moon, dat aanvankelijk als single in de Verenigde Staten werd uitgebracht. Roger Waters, de bassist van de band, schreef de teksten, terwijl de rest van de bandleden de melodie deelde. Het zeven minuten durende lied is een studie in het existentialisme die zich bezighoudt met het verstrijken van de tijd en het wensen van gemiste kansen. De band nam het nummer ook op in een antiekwinkel om de betekenis achter de woorden te benadrukken.

8 Het dunne ijs

Dit is een van Pink Floyds nummers met een plot. The Thin Ice maakt deel uit van het album van de band, The Wall, uitgebracht in 1979. Het album vertelt het verhaal van Pink, een vervreemde en verbitterde rockster die lijdt aan schijnbare grootheidswaanzin en een mislukt huwelijk doormaakt. De teksten in The Thin Ice vertellen het achtergrondverhaal van Pink en beginnen met het geluid van een huilende baby. Gedurende het hele nummer lijkt Pink onderworpen te zijn aan generatietrauma en druk van familie en wordt ze volledig kwetsbaar in het leven.

7 Echo's

Dit nummer maakt deel uit van Pink Floyd's album Meddle uit 1971 en duurt 23 en een halve minuut. Het nummer bevat verschillende muzikale thema's, waaronder intermezzo's en studio-effecten, waardoor het nummer de hele tweede kant van de LP in beslag nam. Als je ernaar luistert, gaan de teksten over menselijke interactie en verbindingsthema's. Roger Waters, de tekstschrijver achter het nummer, zegt dat de betekenis vertelt over het potentieel dat mensen hebben om elkaars menselijkheid te herkennen. Het beschrijft echter ook dat mensen verstikt raken door hun ambities omwille van succes.

6 Twee zonnen in de zonsondergang

Two Suns in the Sunset van het album van de band, The Final Cut, misschien wel een van Pink Floyds meest vooruitstrevende nummers in hun hele discografie. Het is dus niet moeilijk om de thema's oorlog en kernwapenproliferatie van de track op te pikken. Het album zelf staat bol van hopeloze wanhoop, maar Two Suns in the Sunset gaat in op de angst voor een herhaling van een nucleaire wereldoorlog, met teksten die verwijzen naar het feit dat een nieuwe oorlog onvermijdelijk opnieuw de dood van miljoenen mensen zal veroorzaken.

5 Verduistering

Het nummer is het laatste nummer van Pink Floyd's album, The Dark Side of the Moon. Het is geschreven en gezongen door Roger Waters en begint als een overgang van het vorige nummer op het album. Om de betekenis van het nummer te begrijpen, moet men echter eerst het hele album als geheel begrijpen. Eclipse is de conclusie van het verhaal dat Pink Floyd vertelt, en gaat over leven en dood, en het goede en het slechte. Veel mensen maken veel mee in het leven, net als dit kindsterretje dat een tragisch leven had na roem en de band weet dit. Het nummer is ook iconisch nadat het in 2004 werd gebruikt om de Mars-sonde Opportunity wakker te maken.

4

3 Binnenstebuiten dragen

Wearing the Inside Out, een nummer van het album van de band uit 1994, The Division Bell, is een samenwerking tussen Richard Wright en Anthony Moore. Sommige artiesten schrijven liedjes over hun exen, maar Pink Floyd's liedje gaat over depressie. Anderen merken daarentegen op dat het over isolement gaat, omdat de teksten het verhaal vertellen van een man die worstelt met communicatie en besluit om helemaal niet meer te spreken en te horen. Het nummer lijkt soms te smeken om uitstel van dit gevoel van depersonalisatie, waardoor het een van de treurigste nummers ooit is geschreven.

2 Comfortabel gevoelloos

Comfortably Numb is een nummer van Pink Floyd's album The Wall en werd oorspronkelijk uitgebracht als single in 1980. Dit is een van de populaire nummers van de band en werd ook gebruikt in Rolling Stone als onderdeel van de 500 Greatest Songs van alle tijden. Het lied werd ook geboren uit de ervaring van Roger Waters op het podium, waar hij had opgetreden met verdoofde vingers en wazig zicht terwijl het publiek bleef dansen en zingen. Dit bracht het thema van The Wall naar huis, de scheiding tussen de band en hun fans.

1 Ik wou dat je hier was

Wish You Were Here, een nummer dat werd uitgebracht onder hun gelijknamige album uit 1975, is misschien wel het meest trieste nummer van de band. Het nummer gaat over het mentale onvermogen om met de realiteit om te gaan en graaft zelfs in het gebrek aan oprechtheid in de muziekindustrie. Meer dan dat, er wordt gezegd dat de teksten een rechtstreeks eerbetoon zijn aan Syd Barrett, de oorspronkelijke frontman en belangrijkste songwriter van de band. Syd verliet de band na de verslechtering van zijn gezondheid als gevolg van uitgebreid drugsgebruik. Hierdoor heeft het nummer een emotioneel gewicht dat soms te zwaar is om te dragen.

Aanbevolen: